Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Cookie, z veliko zamudo: zelenje od pese, korenja in ostalega vržem v blender zraven kakšne banane, marelice ... malce konopljinih semen, včasih dodam tudi cimet in vanilijo, spirulino, ječmenovo travo. skratka, sadje prekrije okus zelenja. sploh banane so super http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

domače svaljke -verjetno bom še breskove cmoke zraven uštimala..in zeleno solato. verjetno s krompirjem. je že dolgo nismo.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie, z veliko zamudo: zelenje od pese, korenja in ostalega vržem v blender zraven kakšne banane, marelice ... malce konopljinih semen, včasih dodam tudi cimet in vanilijo, spirulino, ječmenovo travo. skratka, sadje prekrije okus zelenja. sploh banane so super http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

 

Moja žena razen jagod, banan in borovnic ne je nobenga sadja, sploh pa ne prenese breskev, marelic, melon. Ene dva meseca nazaj je začel sin zjutraj delat sok za pikico in ji ga dajat s seboj, ko jo je pripeljal ženi v varstvo. Naredu ga je tolk, da ga je pila tud žena. In ji je bil všeč. In v njem so ble breskve, melona, marelice, brokoli, zelena, peteršilj, pesa, korenje, slive...ni da ni. In žena je to vedla.

 

Vse je v glavi.

 

Takoj sem zbrskal en Iskra Girmi blender iz pamtiveka /pravzaprav iz omare/ in zdej delava zmešančke vsak dan /obvezna sestavina so tud breskve/. In ga konzumira.

 

Fajn.

 

Breskve /sadež/ še zmerej videt ne more.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sadni dnevi , ... back 2 the fruit days :)

 

4 Soul + Spirit + body :)

 

Je pa Butl' Dobr' Razložu , ... babe ? Ne, tud desci smo podobni ;)

 

Pri meni je recimo ta problem v medu iz uši , katerega čebele potem predelujejo.

 

Ker se mi gravžajo/gabijo ušivi izločki ( čeprav ni drek) .

 

Bog pa Je tako naredil, zato, da se potem jaz čudim, kako je to mogoče , da celo iz zajedalcev pride nekaj Čudovitega.

 

God Is Love :)

 

Lp + :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

uf, jaz bi jih tudi. pa štrajkajo tam na vrtu nekaj. kumare.

 

evo, za naju z lumpom bo ajdova kaša z zelenjavo (por, korenje, brokoli, paradižnik, ohrovt, hokaido buča-vse z vrta http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif ,dala še malce začimb, tudi z vrta). pa juhica, zelenjavna. tudi iz same domače zelenjave.

namesto zelene solate bo danes rdeča pesa. jo pokuhala čisto malo, ravno toliko, da voda zavrela.

 

tavelik bik bo pa na paprikašu. ko mu povedala, da žal ne bo dobil ajdove kaše, ker jo je premalo, se mu je kar nasmejalo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nekako moram porabit bučke pa več ne vem na kakšen način naj jih sploh še naredim.

Drugače pa pravkar pobasala celo riževo čokolado (je že res par let nisem jedla), pa že razmišljam, da bi šla popoldan še v slaščičarno po tortice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Mamo pa zadnja dva tedna smuti jutra, ker skoz neki miksam...od rdeče pese pa do malin http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

če morda kdo ve: iz rdeče pese bi rada naredila sirup. takšen, kot je endovitalov. oz. vsaj približek http://www.endovital.com/modules.php?name=Vsebina&pa=showpage&pid=351če

tak da, ideje in nasveti dobrodošli.

 

sicer pa, kako lahko vse shranim rdečo peso? včeraj sem jo nekaj vložila. pa brala sem si, da jo lahko daš tudi v skrinjo. a jo moram prej kaj pokuhat?

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nekako moram porabit bučke pa več ne vem na kakšen način naj jih sploh še naredim.

Drugače pa pravkar pobasala celo riževo čokolado (je že res par let nisem jedla), pa že razmišljam, da bi šla popoldan še v slaščičarno po tortice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Mamo pa zadnja dva tedna smuti jutra, ker skoz neki miksam...od rdeče pese pa do malin http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Polnjene bučke (s skoraj čimerkoli kar se najde), pohane bučke, bučkina juha, bučkini polpeti, priloga/obaka za testenine/rižoto iz dušenih bučk, paradižnika, paprike in zelišč ...

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Divjo hrano cel dan :D Bili na delavnici s Cortesejem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lahko pa sol zamenjaš s sladkorjem brez ostalih začimb ..pa imaš namesto burek ..en tak dober sirov štrudeljhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Dobre so te pite iz buč slane in sladke, pri sladki verziji pa zelo paše za začimbo sveža meta, to je men še boljš kot jaboljčni štrudelj. :)

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Divjo hrano cel dan http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Bili na delavnici s Cortesejem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

 

Cortes ima res dobre delavnice :) Kaj pa ste nabirali v tem času, meni so bolj poznane rastline ki rastejo spomladi. Razen klasike proti jeseni, koprive, gobe, robide....

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jes bom pa med drugim... litersko banjo tiramisu sladoleda... pa vodo... direkt iz potočka, kar brez kozarca ali flaše. mogoče bom uzel slamico iz glave, pa še to nisem ziher. se bom že znajdu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cortes ima res dobre delavnice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Kaj pa ste nabirali v tem času, meni so bolj poznane rastline ki rastejo spomladi. Razen klasike proti jeseni, koprive, gobe, robide....

 

Evo, na hitro iz plonk listka:

 

navadni rebrinec (prednik pastinaka), navadni potrošnik (prednik radiča), pripotna ločika, bela metlika (obe za solato), dresen (več vrst), rogovilček (ogromno železa), navadni hren, ki se iz njiv zaraste po travnikih; uporabiš liste in stebla ... v gozdu zajčja deteljica (v manjših količinah zaradi oksalne kisline, lepljiva kadulja (sorodnik žajblja za začimbo) ... pa začimbe iz travnikov: vse vrste in oblike met, melis in materinih dušic ... strašnica ali tako nekako .. ima okus po kumarah in meloni, ki se razvije šele, ko jo malo grizeš .. za v namaze,, smoothije ... vse vrste divjih čebul, česnov (lukov) so užitne .. niti ne čebulice, ker so mini v primerjavi z gojenimi, ampak cvetki, listi in stebla ...

 

Na kratko :) Zdaj moram hitro na par sprehodov in učke na pašo, da se jih naučim najti v naravi (ponavadi jih iz vsake delavnice potegnem kakih 5, 10, za katere sem 100% in jih potem pridno nabiramo, kadar je možnost, da znanje ne gre v pozabo .. )

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Skleda radiča, pa pohane melancane zraven http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif kasneje bodo pa še palačinke z ovsenimi kosmiči

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nak, so kar lepo z jajci in celo z malce mleka ;)

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mislim...a ne bi dal ti to med dobre bejbe? Oziroma, obstaja teme dobre rite? A to kratko majčko maš ti oblečeno? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Druidka, Aliana...katera še dela presne tortice... Jz bi že davno naredila kakšno, če ne bi bilo treba prej planirat. Večina receptov pravi, da je treba namakat čez noč, recimo indijske oreščke, datlje, mandlje... Se lahko to namaka manj? Recimo 2 do 4 ure, če si namisliš popoldne in bi zvečer http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png.

 

Sem dobila naročilo za pecivček do jutri in mislim, da bom kar podlogo iz polnozrnatih keksev, z malo masla in stopljene čokolade, na vrh sadje in skutin nadev.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja fajn to. Za vse mora bit dober apetit, ane. Sem nakupila par stvari za peko peciva, cene da te kap. V Mercatorju res ni za kupovat. Zmrznjene maline sem kupila v Hoferju, 2 eur ceneje. Lističe želatine sem morala vzet v Mercatoriju, ker ni bilo časa it drugam, v Hoferju jih pa nimajo, 1,57 eur za 6 lističev. Aaaaa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif . Gledala okraske za torto, adijo, bo brez. Vsak najmanjši okrasek ali barvni koščki najmanj 3 eur. Odločila sem se, da naribam večje koščke čokolade in pa potolkla bom hrustljave mislije in s tem okrasila obod torte, za napis pa čokoladna smetana. Za darilo delam, glavno da bo dobro http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uh... ja, saj vem, da naj bi se namakalo, ampak jaz nisem nikoli. Ko se mi je zahotelo, sem naredila.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kot sem rekla, podlaga iz polnozrnatih piškotov, 250 g, 100 g jedilne čokolade, 80 g masla, 60 g sladkorja, 0,5 dcl sladkorne vode. Prekuhamo vodo, 1 žlica sladkorja, ohladimo. Iz te mase sem že delala kroglice, vendar moraš hitro oblikovat, dokler je čokolada še topla. V tem primeru bom kar poravnala podlago v okrogel tortni model. Potem nadev zmrznjene maline, odtajane s sladkorjem. Na vrh: 500 g skute, jogurt, malo sladkorja, malo stepene smetane. V 6 žlicah vročega ruma bom stopila 6 lističev želatine. Vmešala v zmes skute, jogurta in smetane. Potem za par ur hladit. Verjetno bo vseeno pasalo, če dam okoli mrvice iz "stolčenih" kosmičev in oluščenih mandljev. Enkrat sem stolkla korn flekse in oluščene mandlje, je bilo tudi super. Čez to pa bi po moje šele pasala čokoladna srajčka, ker bo bolj enobarvna podlaga. Na vrh pa smetano in okrasim z dresirno vrečico. S čokolado pa še kak napis...

 

Aha, vmes sem prebrala tvoj odgovor Silica. Saj, po moje je dovolj, če bi vsaj eni dve uri namakala. Ka pa vem, a se ne potem bolj veže, če namočiš?

 

No sej, moram čimprej probat, pa bo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pečejo se polnjene okrogle bučke z mletim mesom in sirom ter klobuki šampinjonov s česnom in začimbami. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

Lačna!

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...