Silvija 11. avgust 2013 Prijavi Deli 11. avgust 2013 Mmmm, priporočam fokačo. Ravno prav nizek, a ne preveč, mehek, s pravo skorjico, pravi dobri stari "škodljivi" kruhek, iz bele in malo pirine moke http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 11. avgust 2013 Prijavi Deli 11. avgust 2013 Cookie, z veliko zamudo: zelenje od pese, korenja in ostalega vržem v blender zraven kakšne banane, marelice ... malce konopljinih semen, včasih dodam tudi cimet in vanilijo, spirulino, ječmenovo travo. skratka, sadje prekrije okus zelenja. sploh banane so super http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif 1 Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. avgust 2013 Prijavi Deli 12. avgust 2013 domače svaljke -verjetno bom še breskove cmoke zraven uštimala..in zeleno solato. verjetno s krompirjem. je že dolgo nismo. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 12. avgust 2013 Prijavi Deli 12. avgust 2013 Cookie, z veliko zamudo: zelenje od pese, korenja in ostalega vržem v blender zraven kakšne banane, marelice ... malce konopljinih semen, včasih dodam tudi cimet in vanilijo, spirulino, ječmenovo travo. skratka, sadje prekrije okus zelenja. sploh banane so super http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Moja žena razen jagod, banan in borovnic ne je nobenga sadja, sploh pa ne prenese breskev, marelic, melon. Ene dva meseca nazaj je začel sin zjutraj delat sok za pikico in ji ga dajat s seboj, ko jo je pripeljal ženi v varstvo. Naredu ga je tolk, da ga je pila tud žena. In ji je bil všeč. In v njem so ble breskve, melona, marelice, brokoli, zelena, peteršilj, pesa, korenje, slive...ni da ni. In žena je to vedla. Vse je v glavi. Takoj sem zbrskal en Iskra Girmi blender iz pamtiveka /pravzaprav iz omare/ in zdej delava zmešančke vsak dan /obvezna sestavina so tud breskve/. In ga konzumira. Fajn. Breskve /sadež/ še zmerej videt ne more. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif 1 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 12. avgust 2013 Prijavi Deli 12. avgust 2013 Sadni dnevi , ... back 2 the fruit days 4 Soul + Spirit + body Je pa Butl' Dobr' Razložu , ... babe ? Ne, tud desci smo podobni Pri meni je recimo ta problem v medu iz uši , katerega čebele potem predelujejo. Ker se mi gravžajo/gabijo ušivi izločki ( čeprav ni drek) . Bog pa Je tako naredil, zato, da se potem jaz čudim, kako je to mogoče , da celo iz zajedalcev pride nekaj Čudovitega. God Is Love Lp + Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 14. avgust 2013 Prijavi Deli 14. avgust 2013 uf, jaz bi jih tudi. pa štrajkajo tam na vrtu nekaj. kumare. evo, za naju z lumpom bo ajdova kaša z zelenjavo (por, korenje, brokoli, paradižnik, ohrovt, hokaido buča-vse z vrta http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif ,dala še malce začimb, tudi z vrta). pa juhica, zelenjavna. tudi iz same domače zelenjave.namesto zelene solate bo danes rdeča pesa. jo pokuhala čisto malo, ravno toliko, da voda zavrela. tavelik bik bo pa na paprikašu. ko mu povedala, da žal ne bo dobil ajdove kaše, ker jo je premalo, se mu je kar nasmejalo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 14. avgust 2013 Prijavi Deli 14. avgust 2013 Nekako moram porabit bučke pa več ne vem na kakšen način naj jih sploh še naredim.Drugače pa pravkar pobasala celo riževo čokolado (je že res par let nisem jedla), pa že razmišljam, da bi šla popoldan še v slaščičarno po tortice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifMamo pa zadnja dva tedna smuti jutra, ker skoz neki miksam...od rdeče pese pa do malin http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 14. avgust 2013 Prijavi Deli 14. avgust 2013 če morda kdo ve: iz rdeče pese bi rada naredila sirup. takšen, kot je endovitalov. oz. vsaj približek http://www.endovital.com/modules.php?name=Vsebina&pa=showpage&pid=351četak da, ideje in nasveti dobrodošli. sicer pa, kako lahko vse shranim rdečo peso? včeraj sem jo nekaj vložila. pa brala sem si, da jo lahko daš tudi v skrinjo. a jo moram prej kaj pokuhat? Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 14. avgust 2013 Prijavi Deli 14. avgust 2013 Nekako moram porabit bučke pa več ne vem na kakšen način naj jih sploh še naredim.Drugače pa pravkar pobasala celo riževo čokolado (je že res par let nisem jedla), pa že razmišljam, da bi šla popoldan še v slaščičarno po tortice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifMamo pa zadnja dva tedna smuti jutra, ker skoz neki miksam...od rdeče pese pa do malin http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngPolnjene bučke (s skoraj čimerkoli kar se najde), pohane bučke, bučkina juha, bučkini polpeti, priloga/obaka za testenine/rižoto iz dušenih bučk, paradižnika, paprike in zelišč ... 1 Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. avgust 2013 Prijavi Deli 17. avgust 2013 Divjo hrano cel dan Bili na delavnici s Cortesejem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif 3 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 18. avgust 2013 Prijavi Deli 18. avgust 2013 Lahko pa sol zamenjaš s sladkorjem brez ostalih začimb ..pa imaš namesto burek ..en tak dober sirov štrudeljhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Dobre so te pite iz buč slane in sladke, pri sladki verziji pa zelo paše za začimbo sveža meta, to je men še boljš kot jaboljčni štrudelj. 1 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 18. avgust 2013 Prijavi Deli 18. avgust 2013 Divjo hrano cel dan http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Bili na delavnici s Cortesejem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif Cortes ima res dobre delavnice Kaj pa ste nabirali v tem času, meni so bolj poznane rastline ki rastejo spomladi. Razen klasike proti jeseni, koprive, gobe, robide.... 1 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 18. avgust 2013 Prijavi Deli 18. avgust 2013 jes bom pa med drugim... litersko banjo tiramisu sladoleda... pa vodo... direkt iz potočka, kar brez kozarca ali flaše. mogoče bom uzel slamico iz glave, pa še to nisem ziher. se bom že znajdu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 18. avgust 2013 Prijavi Deli 18. avgust 2013 Cortes ima res dobre delavnice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Kaj pa ste nabirali v tem času, meni so bolj poznane rastline ki rastejo spomladi. Razen klasike proti jeseni, koprive, gobe, robide.... Evo, na hitro iz plonk listka: navadni rebrinec (prednik pastinaka), navadni potrošnik (prednik radiča), pripotna ločika, bela metlika (obe za solato), dresen (več vrst), rogovilček (ogromno železa), navadni hren, ki se iz njiv zaraste po travnikih; uporabiš liste in stebla ... v gozdu zajčja deteljica (v manjših količinah zaradi oksalne kisline, lepljiva kadulja (sorodnik žajblja za začimbo) ... pa začimbe iz travnikov: vse vrste in oblike met, melis in materinih dušic ... strašnica ali tako nekako .. ima okus po kumarah in meloni, ki se razvije šele, ko jo malo grizeš .. za v namaze,, smoothije ... vse vrste divjih čebul, česnov (lukov) so užitne .. niti ne čebulice, ker so mini v primerjavi z gojenimi, ampak cvetki, listi in stebla ... Na kratko Zdaj moram hitro na par sprehodov in učke na pašo, da se jih naučim najti v naravi (ponavadi jih iz vsake delavnice potegnem kakih 5, 10, za katere sem 100% in jih potem pridno nabiramo, kadar je možnost, da znanje ne gre v pozabo .. ) 4 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 18. avgust 2013 Prijavi Deli 18. avgust 2013 šnicl, krompir in solata, vse domače le svinja je sosedova http://www.smiley-lol.com/smiley/manger/dinde.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 25. avgust 2013 Prijavi Deli 25. avgust 2013 5 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 2. september 2013 Prijavi Deli 2. september 2013 Skleda radiča, pa pohane melancane zraven http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif kasneje bodo pa še palačinke z ovsenimi kosmiči Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 2. september 2013 Prijavi Deli 2. september 2013 Mnjami Silica. Bodo to veganske palačinke, brez jajc ali kako? Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 2. september 2013 Prijavi Deli 2. september 2013 Nak, so kar lepo z jajci in celo z malce mleka 1 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 3. september 2013 Prijavi Deli 3. september 2013 Mislim...a ne bi dal ti to med dobre bejbe? Oziroma, obstaja teme dobre rite? A to kratko majčko maš ti oblečeno? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Druidka, Aliana...katera še dela presne tortice... Jz bi že davno naredila kakšno, če ne bi bilo treba prej planirat. Večina receptov pravi, da je treba namakat čez noč, recimo indijske oreščke, datlje, mandlje... Se lahko to namaka manj? Recimo 2 do 4 ure, če si namisliš popoldne in bi zvečer http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png. Sem dobila naročilo za pecivček do jutri in mislim, da bom kar podlogo iz polnozrnatih keksev, z malo masla in stopljene čokolade, na vrh sadje in skutin nadev. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 3. september 2013 Prijavi Deli 3. september 2013 Ja fajn to. Za vse mora bit dober apetit, ane. Sem nakupila par stvari za peko peciva, cene da te kap. V Mercatorju res ni za kupovat. Zmrznjene maline sem kupila v Hoferju, 2 eur ceneje. Lističe želatine sem morala vzet v Mercatoriju, ker ni bilo časa it drugam, v Hoferju jih pa nimajo, 1,57 eur za 6 lističev. Aaaaa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif . Gledala okraske za torto, adijo, bo brez. Vsak najmanjši okrasek ali barvni koščki najmanj 3 eur. Odločila sem se, da naribam večje koščke čokolade in pa potolkla bom hrustljave mislije in s tem okrasila obod torte, za napis pa čokoladna smetana. Za darilo delam, glavno da bo dobro http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 3. september 2013 Prijavi Deli 3. september 2013 Ne, nam delala presne, ker je ideja padla danes, pa ni časa za namakanje oreščkov in to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png. Vau, a da bi tvegala in naredila čokoladni obod? A to stopiš samo čokolado ali dodaš kaj masla? Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 3. september 2013 Prijavi Deli 3. september 2013 Uh... ja, saj vem, da naj bi se namakalo, ampak jaz nisem nikoli. Ko se mi je zahotelo, sem naredila. Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 3. september 2013 Prijavi Deli 3. september 2013 Kot sem rekla, podlaga iz polnozrnatih piškotov, 250 g, 100 g jedilne čokolade, 80 g masla, 60 g sladkorja, 0,5 dcl sladkorne vode. Prekuhamo vodo, 1 žlica sladkorja, ohladimo. Iz te mase sem že delala kroglice, vendar moraš hitro oblikovat, dokler je čokolada še topla. V tem primeru bom kar poravnala podlago v okrogel tortni model. Potem nadev zmrznjene maline, odtajane s sladkorjem. Na vrh: 500 g skute, jogurt, malo sladkorja, malo stepene smetane. V 6 žlicah vročega ruma bom stopila 6 lističev želatine. Vmešala v zmes skute, jogurta in smetane. Potem za par ur hladit. Verjetno bo vseeno pasalo, če dam okoli mrvice iz "stolčenih" kosmičev in oluščenih mandljev. Enkrat sem stolkla korn flekse in oluščene mandlje, je bilo tudi super. Čez to pa bi po moje šele pasala čokoladna srajčka, ker bo bolj enobarvna podlaga. Na vrh pa smetano in okrasim z dresirno vrečico. S čokolado pa še kak napis... Aha, vmes sem prebrala tvoj odgovor Silica. Saj, po moje je dovolj, če bi vsaj eni dve uri namakala. Ka pa vem, a se ne potem bolj veže, če namočiš? No sej, moram čimprej probat, pa bo. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 3. september 2013 Prijavi Deli 3. september 2013 Pečejo se polnjene okrogle bučke z mletim mesom in sirom ter klobuki šampinjonov s česnom in začimbami. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Lačna! 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.