Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

jaz sem slive razkoščičila in dala s prerezanimi polovičkami na pladenj zamrznit. Bodo za slivove pite.

To bo pa menda tut tvoj znal. Edin prste maš pol rjave http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pa naj bo še tu shranjeno (kopirano iz LD):

 

Slivove cmoke delam jst iz skutinega testa. In so božanski.

Slive razpolovim, vzamem koščico ven, potresem z malo rjavega sladkorja in cimeta, in pustim cc. 10 minut stat. Med tem časom napravim testo.

Za cc. 5-6 cmokov dam 6-7 žlic pšenične črne moke (od Mlinotesta), cc 2-2,5 dl domače skute (jo tudi zamrznem, pa odmrznem ko rabim), 1 jajce (valda, domače http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png ) in pol žličke himalajske soli.

Zamesim, pustim cc. 10 minut testo in ga še malo pretlačim preden dam slive not. Če je testo premokro in se lepi, dodam še čisto malo moke.

 

Ko zavre soljena voda, dam not cmoke in jih pustim kuhat 10 do 15 minut, odvisno od velikosti cmokov.

Medtem dam maslo v ponev, ga stopim in posujem z malo rjavega sladkorja, cc. 3 žlicami drobtin in cimetom... malo prepražim (ne preveč) in not dodam slivove cmoke.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V glavnem drage moje, zdrob in skuta je zame zmagovalna kombinacija :). Če imam skuto v lončku, potem kar v tisti lonček nasujem še zdrob, mogoče ne čisto do vrha, kolikor je bilo skute. To mi je mera za zdrob. Nato dodam eno jajce in žlico masla, malo soli. Zmešam v testo. To uporabim tudi kot slano prilogo k omakam. Testo oblikujem v valj, dam kuhat v dovolj veliko posodo. Preden postrežem narežem na rezine in zabelim z drobtinami, prepraženimi na olju ali maslu. Njamiii http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz tudi dobim v drugi pol.tedna slivove knedle http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sssh.gif

ne bo treba meni tega delat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK2.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes ocvrta jajca na oko in stročji fižol v solati

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz tudi dobim v drugi pol.tedna slivove knedle http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sssh.gif

ne bo treba meni tega delat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK2.gif

Jz jih pa delam in talam ane http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

 

Za malico mešana solata s čičeriko...ponosna, da sem se organizirala za s sabo vzet http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/16-tb.JPG

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hehe, zaj bojo mislil, da mam hude veze na Koroškem; knedli direkt v Lj padejo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za malico juhica, včeraj skuhana, iz ostankov iz našega permakulti vrta .. mal fižolčkov je še bilo, ena bučka, dve papriki, trije paradajzi .. pa dva krompirja sem dodala in pest suhe koprive ..

 

Nisem še prišla ven iz pisarne, da bi pogrela :/

 

Upam, da zunaj ne dežuje več (sem v kletki brez oken), ker bi šla s tamalo še na shopping nekam ujet kilo mletega eko mesa za paprike ... da se potem lahko zabubiva, zakuriva pečico in štedilnik in se grejeva (no, predvsem jaz, tamali je še čist toplo) ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aja, ko imam ravno še 5 minut ... Cookie in ostali (bolj) mesojedci...

Zadnjič smo tam nad Tolminom spoznavali sosede in se zmenili z enim, ki pase par kravic na travniku, da vozi zdajle jeseni v LJ meso parim strankam (je tipo bil menda v enem unem šovu, ko so si kmetje ženo iskali al kaj in so ga TV voditeljice pohopsale, da jim pripelje eko bio http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png )..

 

V glavnem, teletina .. nimam pojma katere dele bi rada ..

Vem, da bom naročila jetrca in kosti za meso, potem pa ..

bi rada nekaj za zrezke, da jih ni treba ravno 5 ur kuhat in so mehki (čebulna bržola varianta)

pa nekaj za v juhice, da narežem na male koščke in je v stilu tistih bosanskih čorb, ko plavajo koščki mesa not (pa da ni sama žvarovna)

pa verjetno še kaj za golaž ...

 

Torej, kaj (poimensko) moram naročit stricu? Hvala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hop cefizelj, pa me maš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon16.gif

nimam pojma katere dele morš vzet, jaz zmer rečem svojmu mesarju kaj bom delala, pa mi potem on sam da ustrezne kose.

 

evo klik, mogoče kaj pomaga: http://www.mesnine-dezele-kranjske.si/?go=trz&id=2006022813183477&lng=&vie=cnt

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hop cefizelj, pa me maš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon16.gif

nimam pojma katere dele morš vzet, jaz zmer rečem svojmu mesarju kaj bom delala, pa mi potem on sam da ustrezne kose.

 

evo klik, mogoče kaj pomaga: http://www.mesnine-dezele-kranjske.si/?go=trz&id=2006022813183477&lng=&vie=cnt

Pa dej, mam mesarja isto naštimanga. Moja mama je poznala vse dele in vedela, za kaj je najboljši kateri del. Seveda, ko je še po kolinah hodila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png . Zadnjič rečem mesarju, beli krajec in me prime, pa rečem, ej, pa kateri del je to. In se mi reži in omenja rit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Malo se spoznam na kose mesa in njih uporabo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Teletina je tako precej bolj mehka od govedine ali junjetine.

 

A vseeno... Križ oziroma bržola je super za juho in kuhano govedino, drugače se pa uporabi tudi za bržole, sploh mlado.

 

Najbolj univerzalen del je pleče. Lahko ga uporabimo za zrezke, mleto meso, dušenje, juho (dodamo kakšno kost), golaž... Za golaž je uporaben bočnik, ni pa nujno.

 

V glavnem pleče lahko uporabimo za vse mogoče.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aja, ko imam ravno še 5 minut ... Cookie in ostali (bolj) mesojedci...

Zadnjič smo tam nad Tolminom spoznavali sosede in se zmenili z enim, ki pase par kravic na travniku, da vozi zdajle jeseni v LJ meso parim strankam (je tipo bil menda v enem unem šovu, ko so si kmetje ženo iskali al kaj in so ga TV voditeljice pohopsale, da jim pripelje eko bio http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png )..

O, super! Jaz bom...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif Aja, zase sprašuješ.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif Eh, sem se že navdušilahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Ne, da se spoznam u nulo, nekaj pa mi je že jasnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg:

 

bi rada nekaj za zrezke, da jih ni treba ravno 5 ur kuhat in so mehki (čebulna bržola varianta)

Če že lahko dobiš domače, absolutno vzemi vsaj nekaj pljučne in roast beefa. To je tisto najboljše in najbolj mehko mesohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif . Sicer za zrezke včasih vzamem stegno ali pleče, ki pa zna biti seveda bolj žilavo za zrezke, a super za golaže, juhe in ostale enolončnice.

pa nekaj za v juhice, da narežem na male koščke in je v stilu tistih bosanskih čorb, ko plavajo koščki mesa not (pa da ni sama žvarovna)

pa verjetno še kaj za golaž ...

Poleg stegna/pleč še bočnik. Lahko zraven še kakšen drugi poceni del (recimo vrat), v trgovini itak svašta notri namečejohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png.

 

Tako bi jaz.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vse to na kruhu? Ornk panin http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Zadnjič na vlaku je ena gospa zraven mene jedla panin z mortadelo. Mi je prav pridišalo. Sem se šla potem spovedat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo, poročilo:

 

naredila sladke muffine brez sladkorja, ki smo jih že skoraj zmazali za malico in večerjo,

naredila slane muffine iz hokaido buče in skute, ki bodo jutri za malico in upam, da še kakšen ostane,

naredila hokaido-kokos-koruza, polenta, .. gosto juho za jutri za v službo,

naredila 15 skutnih cmokov, ki noro lepo stojijo skupaj in upam, da bo tako ostalo tudi med kuhanjem (samo enkrat delala tole, krompirjeve, razočaranje na kvadrat, potem prepustila babici, da me razvaja in mi jih naredi 2x na leto eno vrečo -- če tole deluje, sem zmagala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Čakajo v hladilniku na jutrišnjo večerjo.

 

To je to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Samo .. prehitro grejo tele stvari pri nas, me kar malo mine delat, ko naslednji dan že ni več http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png pa bi človek včasih imel kaj za dva, tri dni recimo ..

 

Meso bo pa menda šele novembra.. ok, do takrat se bom že odločila kaj hočem :) se mi sicer malo dozdeva, da bodo naše estradnice imele prednost pri izbiri :P

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O, dobra ideja, mafini iz buč. Si moram zapomnit tole.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

men je pa šef kuhije v hotelu zaupal,kako tam dušijo goveje zrezke,

vsa skrivnost je ta, da dajo med dušenjem za nožev špic sode bikarbone.

potem se meso dokaj hitro zmehča, preverjeno .http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

take kuhne in tazga kuharja se je dobro izogibat - zavoljo zdravja, seveda http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Vse to na kruhu? Ornk panin http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Zadnjič na vlaku je ena gospa zraven mene jedla panin z mortadelo. Mi je prav pridišalo. Sem se šla potem spovedat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

uf mortadela, ma skos ekran mi je pridišala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

 

********

danes mesna lazanja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

dušeno sladko zelje ... mal' pancete mora bit' vmes http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... pretlačen krompir ... kdor bo želel, še polpet ... samo potem bo brez večerje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Aliana me čisto "zmešala" s teletino ... prosila mesarja, če mi lahko zrihta kračo ... če ne, bodo dobra tudi rebra, za nadevana

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...