Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

hmm, LiliMai, tole po moje ni švoh ideja .. pa še okus zna bit boljši, sladko kisel http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Jaz imam pa obdobje, z razsuto kuhinjo, kar sicer nima veze, ko se mi ne da kuhat .. In nimam pojma kaj bi danes .. za malico je šla z nama grahova-topinamburjeva juha in indijski oreščki, kosilo pa .. ne vem, najbrž bom šla kar ene torteline ali raviole kupit in čemažev pesto čez ... v bistvu imam izgovor .. s pol palca težko tipkam, kaj šele lupim in režem zelenjavo :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kakšen sušilec imate?

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

točno tale je pri nas zaključil sodelovanje, itak da po preteku garancijske dobe. Kar nehal je toplo pihat, zdej sam še mrzlo piha. Morm dat popravit, sam kam?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

6 žličk apifita na dan... za moč... sončnična semena, orehe, suhe slive... to zdaj jem po malem, da se navadim..

gre za to, da se navadno za vikend prenajem (malo si privoščim s http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/71.gif )zadnjič skoraj dve trojanski gibanici in za večerjo pol pizze, pa sladoled pred gibanico... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

točno tale je pri nas zaključil sodelovanje, itak da po preteku garancijske dobe. Kar nehal je toplo pihat, zdej sam še mrzlo piha. Morm dat popravit, sam kam?

Kakšen servis elektronike mogoče?

Pokliči in povprašaj.

Ali pa če poznaš kakšnega štromarja - elektronika al elektortehnika, kaj jaz vem, kako se temu poklicu reče ...

 

 

 

... laačnahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg

...mogoče pa kokice naredim ... :)

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz večerje načeloma ne kuham, ti jo?

Če že, kakšna juha, mineštra, palačinke ipd., za več ni časa in energije pa tudi zvečer ne pojem veliko.

Mi je pa tudi dovolj, da se med delovnim časom že kosilom ubadam. Vsak dan.

 

 

Kokice so za cartanje, tako ... mimogrede, ker vidim, da ti nekaj (ali pa še kaj več) ni jasnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ojej to bi mene naredilo še bolj požrešno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Misliš? :)

 

Mene večkrat prime, da bi kaj takega ne pretirano slanega, hrustljavega pozobala... In dam samo malček olja v ponev in pest kokic ... Ampak meni so nasitne. Pa drugače ne jem ravno po ptičjehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Volumen (kokic) naredi verejtno svoje.

 

Njamsi so.

Bile http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A :)

 

No, pa saj mislim, da razumem. Začneš z nječim Njamsihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif pohrustaš in ostane tako dober okus, da bi potem človek še nekaj "za pojest" dobrega, ne samo "za pozobat".http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

 

... bodi dovolj za danes.

Če že, bi mogoče samo še kakšen košček kakšnega dobrega sira ... pa ga itak ni.

Ali pa če bi mi že kdo kakšno super malenkost pred nos prinesel,

ampak to se menda ne bo zgodilo ....

 

 

.... je že prišel ... a bi ti meni mleko pripravila preden grem spat ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Skuhano na ognju in to kar koli je čist drugo kot drugi načini!!!

Jutri me čaka obredna gobarska juha in noč polna vizij...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ne,ne...samo juha bo...Škoda ka pri nas ni psilocibina tak na prodaj kot npr. piva!

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za nas ni...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Jutri je festival bujte repe!http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

ooo jezus ... to pa je kriza http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ok, Strelka, dejva midve rajš o boršču http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png :

Boršč je ruska (pravzaprav vzhodno-slovanska) enolončnica. Osnova je zelje, krompir in korenasta zelenjava - rdeča pesa in korenje, ostala zelenjava, ki paše not, je pa še paprika, paradižnik, čebula in česen, od začimb pa lovorjev list, peteršilj in koprc. Lahko ga delaš brezmesnega ali z mesom - v tem primeru uporabiš svinjska ali goveja rebrca. Narediš ga pa takole (mesna varianta): vzameš velik pisker (boršč se splača delat na veliko, ker je naslednji dan boljši), daš not nekaj vode in rebrca in začneš kuhat, ta čas pripraviš krompir, narežeš na kocke in ga dodaš. Pa lovorjeve liste. Naribaš ali na tanko narežeš zelje in ga dodaš. Podobno narežeš / naribaš rdečo peso, ki jo še popražiš na olju in na kratko podušiš preden roma v lonec. Na olju popražiš čebulo in dodaš naribano ali na drobno narezano korenje, temu dodaš še nasekljano papriko, paradižnik, lahko še malo paradižnikove mezge. vse skupaj dušiš v lastnem soku kakih 10 min (lahko malo posoliš, da spusti vodo, če je presuho). Potem tud to reč dodaš v lonec. Nasekljaš česen in peteršilj in ga dodaš, pa še mal koprca. vse skupaj na kratko pokuhaš (par minut). Pustiš kako urco stat. Pred serviranjem kajpak dodaš še žlico kisle smetane - pri Rusih brez tega ne gre, turijo jo vsepovsod, ampak v boršč pa res kar sede. Razmerja zelenjave in količina vode pa kot pri vseh enolončnicah - po občutku, okusu, potrebah in količini zelenjave na vrtu in v hladilniku ... nikol ni čist enak http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Tale recept sem si sedaj prepisala v zvezekhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif. Ja, imam svoj zvezek z receptihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ph34r.png. Sicer je popisanih zgolj nekaj strani, a dejstvo ostaja, da ga imam. Kot tudi mapo s strganimi recepti iz revijhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif. Poleg klasike - kuharskih knjig s čudovitimi in celo tudi brez slikic.

 

Jao, kdo bi si to predstavljal pred 15 letihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

od boršča še ne postaneš sibirski šaman ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Samo z njim pa pokuriš rdečo pesohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif drobna ... dobra ... vsaj meni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dobila gajbico nepekočih feferonov, nekaj se jih bo vložilo... kakšna ideja, kaj naredit s preostalimi?

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dobila gajbico nepekočih feferonov, nekaj se jih bo vložilo... kakšna ideja, kaj naredit s preostalimi?

 

Peperonatohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Dobila feštohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif ?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silica, feferone lahko tudi posušiš. Sama sušim pekoče. Sicer imam sušilnik, vendar se čisto lepo počasi sušijo v stanovanju na pladnju. Potem jih sušene daš kuhat zravn v razne omake, se počasi kuhajo in dajo okus. Itak jedem pogosto dodajam zelenjavo, recimo por v celih listih, cel peteršilj z zelenjem, tudi k omakam. Na koncu pa poberem ven, razen, komur se ljubi, da bi pol to zmiksal v omako.

 

Potem še ideja, ki jo prakticiram zadnje čase. K namazom dodajam na kolobarje in trakce narezan por, posolim in malček bučnega olja. Poskusite, mmmm http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png.

 

Razmišljam o kakšnem bolj zdravem narastku, ki sicer ne bo čisto veganski. Bi pa dodala za tekočino morda sirotko ali kaj takega, jajce sicer ja, pa rjav sladkor. Še nikol nisem kuhala z bulgurjem. A bi bil za osnovo bulgur? Ker od prosa imam trenutno samo neke termično obdelane prosene kosmiče, ki naj bi zadržali hranilne snovi. Kupila v DM. Zdaj pa ne vem, kaj naj s tem, da porabim. Če bi mleko pila, ne bi bil blem, pa ga ne. Ideje?

 

Sicer bi morala dat pod zdravilne rastline, ampak za info: jesenske koprive so prav tako zdrave ali še bolj. Naberejo se vršički. Še vedno lahko, najbolje na dan za cvet. In to je bilo glih danes. Pri meni se že sušijo. Še vedno jih lahko uporabite za špinačo.

 

Aja, naredila sem namaz humus. Popražila sem sezam, ta pa je zmešan skupaj z bučnim oljem - tahini. Ampak zakaj bi zmiksani čičeriki dodajala oljčno olje, pa še tahini, ki je spet mešan z olivnim oljem? Sem kar lepo popražen sezam na hitro obrnila v mlinčku in dodala kot takega.

 

Enkrat te dni pade pa še fižolno lečni namaz (nisem še stestirala):

1/4 kg fižola, 5 dag leče, 12 dag kikirikijev, 1 glavica čebule, 6 strokov česna, sol.

 

Fižol in lečo zvečer oddvojeno namočimo in naj se namaka čez noč. Zjutraj skuhamo fižol s česnom in čebulo v slani vodi. Še preden je fižol kuhan, dodamo lečo in kuhamo tako dolgo, da se oboje skuha. Odcedimo, zmiksamo in dodamo mlet kikiriki, posolimo po okusu in vse dobro zmešamo.

 

Pri prijateljici sem dobila tole zelo okusno prilogo iz leče, njami. Pa ne maram preveč ingverja, čeprav ga sveže naribanega pozimi pogosto jem (pijem) preventivno, skupaj s pomarančnim sokom. Vendar mi le - te ni postregla kot enolončnico, ampak kot gosto mešanico za prilogo.

 

http://www.24ur.com/enoloncnica-iz-lece.html

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silvija, vau http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

 

Meni ena najljubših zimskih jedi je dušeno zelje z rdečo lečo .. Lahko daš kar skupaj kuhat, lahko pa lečo skoraj do konca posebej kuhaš in zelje posebej dušiš (ker drugače zna biti preveč tekoče) .. In kako fajn začimbo, noter pašejo popečeni koščki dimljenega tofuja, zmleta bučna semena, dobro bučno olje .... Njam! Za prilogo ali za glavno jed ...

 

 

Hvala za idejo za koprive, upam da mi bo uspelo še kak sončen dan ujeti za nabiranje ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mmmm, the best ideja, rdeče zelje in leča. Itak opažam, da mi pašejo stročnice. Sicer delam tudi dušeno rdeče zelje z jabolki in vinom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif , definitivno bolj zdrav je pa tvoj recept. Jutri bom naredila še domač pirin kruh, nekaj ga bom narezala na kocke in posušila, no popekla, v pečici in dodala kremni juhci iz muškatne buče. Neizogibno paše zraven kumina, grobo potolčena v terilniku in česnček, pa peteršiljevo zelenje.

 

Alianči, jutri je glih še dan za cvet do 11.ure. Če imaš kje blizu plac za koprive, jo švrcni naskrivaj pred tvojim "strogim direktorjem", sej nabereš jih v 10 minutah. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Ziher je ziher, kaj veš, kakšno vreme še bo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

tole mimogrede ... Omar ... a če bo , bo tvoj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif ... ma verjetno ne ... bi bil tih kot miš ... samo malo pikaš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif

 

***

kot ponavadi ... za dobro jutro mlačna voda ... sadje ... brez kofeta ne gre http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

za kosilo vroči kostanji ... iz ponve, ki je bila že namenjena za v smeti ... hv moj levji hrček http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

maloprej sem se napokala fig ... zraslih na celini ... mmm ....dobre http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...