Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Delovni vikend pa imamo malo fast food ...

Muffinov iz buče in koruzne moke in rožičeve moke, maka, kokosa, kokosovega masla, ... spekla včeraj pol tone, da so danes na mizi za grickanje, ko kdo rabi .. Kosilo je I. sčaral, ko smo prišli iz tržnice .. čebulice in zelje iz vrta z jajčki, skleda solate (se mi je po moje prvič v lajfu zaluštal česen gor), na pari skuhan brokoli - smrekca.

 

Tole sem hotela dat še v to temo:

http://aljatasi.com/2013/10/solata-ki-se-je-polz-ne-dotakne-niti-za-cloveka-ni-dobra/

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz po firmi zbiram prazne pollitrske plastenke od vode. Pa une 5, 6 litrske plastenke od vode - na Hrvaškem, ko smo na morju.

Stisnemo sok in ga direkt iz preše, sredi prešanja, precedim s cedilom in lijakom našopam v plastenke. Plastenke obrišem, in hop v zmrz.skrinjo.

 

*********

včeraj v pečici pečena teletina, krompir, bučina juha z baziliko, solata radič in motovilc.

 

danes telečja obara, skuhala že včeraj. Sem dobila domačo teletino, ugotavljam (že pri domačih piščancih), da je okus takega mesa ful boljši, kot iz trgovine, pa če je še sveže, je okusnejše, kot če ga ruknem v zmrz., pa pol ko rabim odtalim in uporabim.

 

Evo, krompir, mleko, skuto, jajca in zdaj še meso nabavljam izključno pri "priženjeni" žlahti, občasno nabavim tam še kako zelenjavo (če svoje nimam).

Kruh ne jem, oz. zelo zelo malo. Edino fižol imam iz tržnice.

 

Včeraj je dragi olupil še zadnji kostanj - sem že zamrznila, mene čaka še finiširanje z zadnjim porom. Pol pa lah začnem likat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj je dragi olupil še zadnji kostanj - sem že zamrznila, mene čaka še finiširanje z zadnjim porom. Pol pa lah začnem likat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kaj se režiš, veš kok zmečkanih srajc me čaka na sobnem kolesu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_sneaky1.gif

 

zdele dve mandarini in banana. V obratnem vrstnem redu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Veš zakaj se režim. Ne, dol boš padla. Ker sem jaz tudi skoraj... V bistvu se je res za vprašati o moji sanityhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wacko.png

 

Včeraj preživim dan doma. Naredim neke stvari, skuham orng kosilo (da ne zaidemo preveč iz teme - hobotnico stifado in špinačno pitohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif ), spet nekaj delam, pa se odločim, da grem pogledat en film, pa se mi na polovici ni več dalo. Potem poskušam brati eno knjigo, mi ni šlo, pa imam že poln kufr vsega, sebe, in si rečem - ma daj no, malo se zmigaj, daj raje pojdi likat!http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif In vidim, da je bolj ali manj vse zlikanohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gif (odkar imam nov likalnik). In sem morala pogledati film do koncahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif.

 

Resno, se je za zamislitihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon18.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...zmigaj, daj raje pojdi likat!http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif In vidim, da je bolj ali manj vse zlikanohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gif (odkar imam nov likalnik). In sem morala pogledati film do koncahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif.

 

Resno, se je za zamislitihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon18.gif

kerga, kerga maš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flower.gif je likalna oseba vključena v ceno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Neki Phillips Azur. Ma sem imela dolgo debato s prodajalcem, pa mi je ful razložil.

 

Ne, likarice nisem dobila zravenhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png . Je pa res, da sedaj celo ne skačem zjutraj hektično okoli, iščem oblačila in budim spodnje sosede s postavljanjem likalne mizehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif.

 

Aja, "vse" seveda pomeni tisto, kar je nadnujno potrebnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz po firmi zbiram prazne pollitrske plastenke od vode. Pa une 5, 6 litrske plastenke od vode - na Hrvaškem, ko smo na morju.

Stisnemo sok in ga direkt iz preše, sredi prešanja, precedim s cedilom in lijakom našopam v plastenke. Plastenke obrišem, in hop v zmrz.skrinjo.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/dry.png sem upala, da je kaka varianta, da bi se izognila plastenkam ... Če dam 3 deci steklenke not, bodo počile najbrž?

Imam eno gajbico granatnih jabolk, bi stisnila sok, ker jih ne bomo pravočasno pojedli ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mogoče pa ne bodo počile, če ne naliješ do roba, pustiš mal lufta, še boljše bi bilo, če ne bi pokrovček zavila do konca - da lahko gre ven zrak, ko se bo tekočina raztezala pri zmrzovanju. Ma skor vse se da, če se hoče http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ammm, kovina + sadna kislina = no go?, še ožemalnik citrusov je boljši steklen, čeprav jaz kar plastičnega furam. Tega sem nasledila in ga bom zguncala do konca. Pol pa kej druzga http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Glihkar na FB dobila navodilo: daš v flaške, pustiš ene 20% prostora, daš zmrznit brez pokrovčka in ko zmrzne, zapreš. Logisch :) Juhej, danes greva na lov za zamrzovalno omaro, zvečer se pa lotim rofkanja granatkov .. Pa s korenčkom jih bom skombinirala :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aliana, super kosilo. Kdaj lahko še jz pridem? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Joke, bomo kdaj kje skupaj kaj kuhali mogoče... Sok pa bi lahko tudi v jogurtove lončke dala, pa najprej zmrznit previdno, da lončki stojijo pokonci, potem pa v vrečke.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ma punce no, Alianč ne mara plastike http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif

 

drgač pa, Aliana http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif mi je všečkov zmanjkalo že dop http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Helou, bom kar tu not, ker smo ravno okoli embalaže.

 

Sem brala pred časom tole http://www.bodieko.si/hrana-s-plasticnim-priokusom

Pa mi je v spominu ostalo to o pokrovčkih pri kozarcih za vlaganje.

O tem nisem namreč nič vedela. Ve katera kaj več o tem? Jih pri ponovni uporabi zamenjate, tj. kupujete nove?

Meni npr. na splošno zelo moti (ob strupenosti takšnih in drugačnih izdelkov seveda) kopičene smeti in metanje stvari, ki so še povsem uporabne (tu ne mislim na te pokrovčke, temveč na splošno).

 

Aja, ono kovinsko posodo sem omenila, ker sem nekje zasledila za takšno posodo, ki je primerna za zamrzovanje živil. Ne vem iz kakšnega materiala (premaza?) natančno. Prodajali so jih v kompletu po več skupaj.

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

oj.

u zaganjoučku smo na hitro omenil tudi brezov sok.

a kera pozna? uporablja?

in zdej...

glede na to, da se ga da dobit samo spomladi, za uporabljat bi bil pa celo leto... a bi se ga dal zamrznit ali pa kako drugače ohranit za celo leto?

 

 

http://www.wellneo.si/clanki-wellneo/eko-in-bio-zivljenjski-slog/tisocletna-zdravilna-moc-breze.htm

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Helou, bom kar tu not, ker smo ravno okoli embalaže.

 

Sem brala pred časom tole http://www.bodieko.si/hrana-s-plasticnim-priokusom

Pa mi je v spominu ostalo to o pokrovčkih pri kozarcih za vlaganje.

O tem nisem namreč nič vedela. Ve katera kaj več o tem? Jih pri ponovni uporabi zamenjate, tj. kupujete nove?

Meni npr. na splošno zelo moti (ob strupenosti takšnih in drugačnih izdelkov seveda) kopičene smeti in metanje stvari, ki so še povsem uporabne (tu ne mislim na te pokrovčke, temveč na splošno).

 

Aja, ono kovinsko posodo sem omenila, ker sem nekje zasledila za takšno posodo, ki je primerna za zamrzovanje živil. Ne vem iz kakšnega materiala (premaza?) natančno. Prodajali so jih v kompletu po več skupaj.

odvisno od pokrovčka. Če je poškodovan, potem zamenjam z novim, če ne, umijem z vročo vodo, prelijem s kropom, obrišem s suhim prtičem, uporabim. Nekateri jih še sterilizirajo v pečici, drugi razkužujejo z alko., jaz ne. Lahko pa uporabljaš Zweckove steklene kozarce, ti imajo steklen pokrov(ček), med steklenko in pokrovčkom pride še ena debelejša sploščena gumica. Jaz teh še nisem uporabila, imam pa jih na tooooooone - podedovane, jasno. Men so se kjut zdel in jih nisem stran metala, ne vem pa, kje bi dobila one gumice, morda v Muellerju al kje, pa tut ne vem, kakšna je točno procedura, da vakuum potegne not gumico, ker pokrovčki se nič ne šraufajo na steklenko.

 

oj.

u zaganjoučku smo na hitro omenil tudi brezov sok.

a kera pozna? uporablja?

in zdej...

glede na to, da se ga da dobit samo spomladi, za uporabljat bi bil pa celo leto... a bi se ga dal zamrznit ali pa kako drugače ohranit za celo leto?

 

 

http://www.wellneo.si/clanki-wellneo/eko-in-bio-zivljenjski-slog/tisocletna-zdravilna-moc-breze.htm

Slišala za brezov sok, nikoli delala, žal.

Pa valda, da se da zamrznit, zakaj se ga ne bi dalo? verjetno ga lah tudi v sirup dehidriraš, sam brez segrevanja bo bolj težka - ugibam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

 

 

Slišala za brezov sok, nikoli delala, žal.

Pa valda, da se da zamrznit, zakaj se ga ne bi dalo? verjetno ga lah tudi v sirup dehidriraš, sam brez segrevanja bo bolj težka - ugibam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif

 

 

Zweckovi stekleni kozarci?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif

 

no sej do pomladi je še neki časa, ampak sem mislu, če slučano kera to že ve.

ker od ene breze se dobi lahko celo 5 litrov tega soka... in od dveh brez, je že 10...

skratka, kar nekaj tega bi se dal naštimat. postopek pa ni niti težak, niti kompliciran ali zamuden.

samo bi blo pa brez veze neki prpavlat, če bi se pol pokvaril, pa sem mislu, če pač pozna kera.

itaq pa... če bo kera kej zvedla, nej pa plis pove.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Samo za Janko, mojo prijateljico http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png :

 

Iz knjige Domača zdravila, Janez Kromar / Brezova voda:

 

Na pomlad naredijo v deblo breze nekaj cm globoko luknjo, v katero vtaknejo ustrezno cevko. Skozi cevko se potem naceja sok. Srednje razvito brezovo drevo da na dan približno 4,5 l brezove vode. B.voda ne ostane dolgo sladka. V vodi je okoli 2 % sladkorja, pretežno kot glukoza in fruktoza, sladkor v toplem letnem času zavre in se spremeni v alkohol. Za boljši okus dodajajo dišavnice (ne piše katere). Da se brezova voda ne pokvari, jo ponekod zgostijo v sirup. Moj predlog: kot bezgov sirup. Doda se ustrezna količina sladkorja in citronka.

Poleg sladkorja je v brezovi vodi precej organskih kislin. Lahko se pije po mili volji, sama po sebi nima škodljivih snovi. Pri boleznih ledvic je celo zaželjeno čim več te tekočine.

Kot v brezovih listih je tudi v brezovi vodi precej snovi, ki koristijo pri čiščenju krvi, pri boleznih ledvic in mehurja, za putiko in revmo ter čistijo kožo. (torej zdrav pomladanski napitek).

Voda je koristna tudi za mazanje. Recimo, skoraj vse lasne vode imajo v sebi tudi brezovo vodo, ki preprečuje vnetje na koži. Tudi za bele obloge na glavah dojenčkov je koristna.

 

S suho destilacijo brezovega lesa dobivajo brezov katran, ki ga uporabljajo za razne zdravilne maže, posebno v veterine. Še več tega olja uporabljajo tudi za impregnacijo usnja, saj olje usnje varuje, mehča, hkrati ga dela nepremočljivega (super za škornje in čevlje). No, to je pa že bolj komplicirana raba, ampak mi je bilo zanimivo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...