Cookie 28. november 2013 Prijavi Deli 28. november 2013 paše peperoncino, preverjeno, sam za Razbojnika pa žal to ni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 28. november 2013 Prijavi Deli 28. november 2013 O tole aglio oglio in suhi paradižniki se sliši odlično, jaz bi dala še peperoncino, pa namesto pršuta na lističe nariban parmezan. Jaz pa zjutraj smuti iz rdeče pese, datljev, jabolko in banana - pa bo tudi za malico, pa dva kosa pirinega kruha za kosilo, zvečer pa že tretji dan olivno olje, česen, radič tervisio, korenje in rjavi riž. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Pinka...mandljevo maslo? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif Jaz bi ga za kožo mazat mela. Ja tud lahko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif sam ne pol men čudn gledat, k se boš vsa limala pa svetila, ker je notri med http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif no sej lahko pa kakšno drugo sladilo uporabiš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif mogoče sem ti dala pa še kakšno drugo idejo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 28. november 2013 Prijavi Deli 28. november 2013 Nimam lajkcev...ampak tole kar si napisala o namakanju Silvi je zelo prav in pomembno vedet pri uživanju oreščkov....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifVegetarijanci bi pa sploh morali tako ravnati ...ker znamo bit kt kkšni glodalci..... Zakaj je namakanje oreščkov tako zelo pomembnohttp://www.bodieko.si/namakanje-oresckov 12 razlogov zakaj namakati oreščke, semena in stročnice http://www.sladice.net/clanki/10-razlogovo-zakaj-namakati-orescke/ Za vse tiste, ki imajo radi kislo zelje....en predlog za hitro kosilce...(največ pol urce ). Sojine koške (jaz kupim od Nature)... namočiš v slani vreli vodi...od 10 -15 minut.....Odcediš. Na kokosovi maščobi, ali giju , ma tudi na olivnem oljčku... (če ti ga ni škoda )....prepeniš žličko rdeče sladko paprike, kurkume, malo kajenskega popra, lahko tudi kumine ...Potem odcediš sojine koščke.JIh za kratek čas na hitro prepražiš na začimbah....Nato dodaš malo vode, pokriješ in dušiš pribl. 8 minut....Dodaš narezan por...dušiš še 2 minutiPridaš kislo zelje....po potrebi še malo vode...in na kratko podušiš še 5 minut... Postrežeš lahko s polento, krompirjem , proseno kašo...itd Domoljubka sem vesela, da si dala gor ta drugi link, k dejansko nisem vedela, da namakanje oreščkov pomaga tudi pri razgradnji glutena. O katerem je zadnjem času tud tok govora, kok ga vse več ljudi ne prenaša dobro oz. imajo celiakijo. Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. november 2013 Prijavi Deli 29. november 2013 razmišljam o krompirjevi gosti juhi, z veeeeliko ocvirkov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif in šetraja, hudič pa je v podrobnostih, ker doma nimam nič ocvirkov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. november 2013 Prijavi Deli 29. november 2013 Sem mislila, da bo čist neužitno, pa je bilo v bistvu dobro. Zvečer namočila rjavo lečo, zjutraj pa jo dala na hitro kuhat z eno na kocke narezano kolerabo. Nič drugega. Ni bilo časa razmišljat .. Medtem, ko sva se oblekli in pripravili, se je skuhalo, sem samo prelila v mojo posodico za malico in šibala .. Zdajle dodala malo soli .. in je bila dobra. Mislim, itak, saj z lečo nimaš kaj dosti zgrešit, no .. Samo barva je bila obupna pa se mi je zdelo, da bo tudi okus bolj tako - tako ... Evo, sem se pogrela, me je že zeblo ko mačka v pisarni ... Še dva koščka rženega kruha, včeraj spečenega, me čakata, da jih z maslom in medom namažem potem, čez kaki dve uri, ko bom spet lačna Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 29. november 2013 Prijavi Deli 29. november 2013 Kuham "ričet" In sicer iz pire, gorske mineštre, zelenjave in na koncu moram dodati še en konec klobase... Da me slučajno s piskrom vred ne izselijo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png 1 Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 29. november 2013 Prijavi Deli 29. november 2013 Hahaha Zalaya pr nas je tud tko, vedno more bit še kakšen kos mesa v teh enoločnicah, k pol zgleda niso užitne Razen zame Lili Mai sem uspela narest segadin in mi je super ratal. Še danes ga jem, ker sem mal pretiravala in naredila cel ornk lonc ampak take stvari so drug dan še boljše http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif 2 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 3. december 2013 Prijavi Deli 3. december 2013 Zadnje čase skoraj vse kuham sproti tako, da je bila to bolj izjema kot ne. *** Mnjami danes ričet, v katerega sem dala vso zelenjavo, ki sem jo mogla uporabit in na koncu uspel eden boljših ričetov (tokrat z meskom). Od zelenjave pa zelena, koleraba, korenje in leča. Mislim, da bom še uporabila to kombinacijo, ker je super http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Včeraj se imela pa še svežo špinačo in sem jo kr v rižoti z rakci uporabila. Noben se ni pritoževal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png tko, da tud to tudi še ponovim. Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. december 2013 Prijavi Deli 3. december 2013 včeraj zdrobova juha in solata iz rukole, koruze inu malček pancete ********danes bom pa pohane sirove luknjice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 3. december 2013 Prijavi Deli 3. december 2013 Ceres ravno danes sem delala enega s kivijem, banano, lanenimi semeni in pirinim napitkom. Zakaj pa pravijo,da ne smeš mešat sadja in zelenjave? Sicer tudi sama tega ravno ne delam, sem pa včasih naročila kakšnega takega in so mi bili uredu. ČIst odvisn kaj je notri. Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. december 2013 Prijavi Deli 3. december 2013 jaz imam "klasike": 2 jabolki, pomaranča, banana. Banana, dve pesti borovnic, jabolko. Polovica ananasa, banana, malce smetane. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 3. december 2013 Prijavi Deli 3. december 2013 Ne vem, samo mi je razlagala ena nutricistka: recimo v tem, kar si naštela, vsaj kivi in pirin napitek ne bi šel skupaj. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Meni je super: kaki, vanilijev jogurt, sok iz stisnjenega ingverja in anasov sok. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Pa veš zakaj? Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. december 2013 Prijavi Deli 4. december 2013 danes bo mineštra, slivovi cmoki in kompot iz suhih hrušk, jabolk in sliv 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 4. december 2013 Prijavi Deli 4. december 2013 Viš si mi dala idejo..slivovi cmoki bi lahko bili tudi pri nas. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. december 2013 Prijavi Deli 4. december 2013 superička http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 4. december 2013 Prijavi Deli 4. december 2013 močn'k mi je zadišal ... za spremembo bo zakuhan na juho iz sv.kosti ... brez zabele http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg včeraj sem delala bombice iz lešnikov, mandljev, suhih sliv/marelic, rozin ... prav dobre so http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif @Aliana ... menda od leč edino rdeča greje ... prebrala na spletu ... tud jst zmrznjenka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. december 2013 Prijavi Deli 4. december 2013 Papuga pravi, da je rdeča nevtralna do topla, zelena pa nevtralna. Še vedno bolje kot hladna Jaz itak zdajle pozimi uporabljam veliiike količine grelnih začimb, v vsako stvar jih stresem, sploh v tiste, ki so hladne po naravi .. Pa skrbim, da imam noge res vedno tople in ne prešvicane (to pomeni, da sem zdajle v pisarni sezula čevlje in obula debele volnene štumfe .. čist hudo zgleda ob miniču Evo, še malo, ko sem ravno odprla knjigo:hladne žitarice in stročnice in škrobne stvari: ajda, beli fižol, ječmen, krompir,nevtralne: rdeči fižol, adzuki, koruza (topla), kostanj (topel), rdeča leča (topla), zelena leča, oves, proso, rž, sladki krompir, pšenična moka tople/vroče začimbe za zraven: bazilika, brinove jagode, cimet, česen, čili, drobnjak, gorčica, hren, kajenski poper, janež, kardamom, kava, klinčki, koper, kumina, kurkuma, laneno seme, lovor, muškatni orešček, pehtran, peteršilj, por, rožmarin,šetraj, timijan, vanilija, ... (P.Papuga - Naša prehrana) 6 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 4. december 2013 Prijavi Deli 4. december 2013 super za tole Aliana http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 4. december 2013 Prijavi Deli 4. december 2013 neki neobičajni glasovi so prihajali iz kuhinje ... grem pogledat kaj počne lev ... kadar je takole sam v kuhinji in kaj brklja zna ratat kakšno presenečenje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... in on veselo lupi krompir, korenje, zeleno, jabolka ... reže na kocke ... jajca se kuhajo ... soparnik je tudi že pripravljen ... ostalo še čaka v hladilniku ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png nič ne bo s prekinitvijo družinskih tradicij ... dve skledi francoske solate ... ena za Miklavža, druga za Božič ... seveda jo obvezno dobijo tudi sorodniki 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 4. december 2013 Prijavi Deli 4. december 2013 Jabolka v francoski solati. Ali kako? Kako pa zgleda soparnik? Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 4. december 2013 Prijavi Deli 4. december 2013 Jabolka v francoski solati. Ali kako? Kako pa zgleda soparnik?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif to mi je še od mojstra Ivačiča ostalo ... tam konec 70-tih/ začetek 80-tih je kuhal v Kora baru ... on je dajal v solato še cvetačo in sardelne fileje, kar pa pri nas nobenemu ne paše ... smo pa receptu dodali gorčico in ko ste se zgoraj pogovarjale o kombiniranju zelenjave in sadja ... nam je super, ko zagrizeš v sočen košček jabolka ... paše http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png soparnik ... nič posebnega nimam ... lonec z luknjičastim dnom, ki ga povezneš na drug lonec z vrelo vodo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 4. december 2013 Prijavi Deli 4. december 2013 A takoooo, da res jabolka zravn. Samo meni bi bolj kot jabolko pasale sem sveže kolerabce, jabolka pa mogoče v kakšno solato, ki ni z majonezo, samo s kakšnim jogurtovo limonskim prelivom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif . Uf, sem kr lačna gratala. Soparnika pa še nimam, bom malo prečekirala, kakšni so, kot tudi, za kaj vse so primerni. Povej še kaj več Torto bom pekla. Eno plast čokoladno, mam fajn recept. Eno plast bi pa orehovo ali lešnikovo. Eno kremo z orehi ali jajčno...neki si moram za ta drugi del namislit. Kakšna ideja? Uuuu, že vem, en recept za torto imam, diplomatska ali nekaj takega. Biskvit z beljaki in orehi, krema pa iz rumenjakov, torej vanilijeva krema, nato na eno plast čez kremo nalistane mandlje, na drugo kokos.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 5. december 2013 Prijavi Deli 5. december 2013 neki neobičajni glasovi so prihajali iz kuhinje ... grem pogledat kaj počne lev ... kadar je takole sam v kuhinji in kaj brklja zna ratat kakšno presenečenje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... in on veselo lupi krompir, korenje, zeleno, jabolka ... reže na kocke ... jajca se kuhajo ... soparnik je tudi že pripravljen ... ostalo še čaka v hladilniku ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png nič ne bo s prekinitvijo družinskih tradicij ... dve skledi francoske solate ... ena za Miklavža, druga za Božič ... seveda jo obvezno dobijo tudi sorodniki http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif A že zdej? A pa bo francoska zdržala do božiča http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 5. december 2013 Prijavi Deli 5. december 2013 zajtrk...tritikalna pica z baziliko, paradižnikom, sirom,origanom in inčuni...narejena včeraj zvečer,moram reč pa, da je danes zjutraj dost boljša kokr včeraj zvečer http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 1 Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 5. december 2013 Prijavi Deli 5. december 2013 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png @ butl ... seveda ne bo zdržala do Božiča ... pred njim se bo naredila druga skleda http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png*** v soparniku kuham v glavnem zelenjavo ... vodo potem spijem ali porabim pri kakšni juhi ali rižoti ... sem preizkusila tudi kako se skuhajo štruklji in kruhovi cmoki ... zadovoljna ... drugih jedi na ta način še nisem kuhalastročji fižol pa najraje naložim v košarico v ekonomu ... je kuhan 1,2,3*** kisla repa s krvavico bo danes http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.