Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

paše peperoncino, preverjeno, sam za Razbojnika pa žal to ni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O tole aglio oglio in suhi paradižniki se sliši odlično, jaz bi dala še peperoncino, pa namesto pršuta na lističe nariban parmezan.

 

Jaz pa zjutraj smuti iz rdeče pese, datljev, jabolko in banana - pa bo tudi za malico, pa dva kosa pirinega kruha za kosilo, zvečer pa že tretji dan olivno olje, česen, radič tervisio, korenje in rjavi riž. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Pinka...mandljevo maslo? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif Jaz bi ga za kožo mazat mela.

 

Ja tud lahko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif sam ne pol men čudn gledat, k se boš vsa limala pa svetila, ker je notri med http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif no sej lahko pa kakšno drugo sladilo uporabiš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif mogoče sem ti dala pa še kakšno drugo idejo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nimam lajkcev...ampak tole kar si napisala o namakanju Silvi je zelo prav in pomembno vedet pri uživanju oreščkov....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Vegetarijanci bi pa sploh morali tako ravnati ...ker znamo bit kt kkšni glodalci.....

 

Zakaj je namakanje oreščkov tako zelo pomembno

http://www.bodieko.si/namakanje-oresckov

 

12 razlogov zakaj namakati oreščke, semena in stročnice

 

http://www.sladice.net/clanki/10-razlogovo-zakaj-namakati-orescke/

 

 

Za vse tiste, ki imajo radi kislo zelje....en predlog za hitro kosilce...(največ pol urce ).

 

Sojine koške (jaz kupim od Nature)... namočiš v slani vreli vodi...od 10 -15 minut.....

Odcediš.

 

Na kokosovi maščobi, ali giju , ma tudi na olivnem oljčku... (če ti ga ni škoda )....prepeniš žličko rdeče sladko paprike, kurkume, malo kajenskega popra, lahko tudi kumine ...

Potem odcediš sojine koščke.

JIh za kratek čas na hitro prepražiš na začimbah....

Nato dodaš malo vode, pokriješ in dušiš pribl. 8 minut....

Dodaš narezan por...dušiš še 2 minuti

Pridaš kislo zelje....po potrebi še malo vode...in na kratko podušiš še 5 minut...

 

Postrežeš lahko s polento, krompirjem , proseno kašo...itd

 

Domoljubka sem vesela, da si dala gor ta drugi link, k dejansko nisem vedela, da namakanje oreščkov pomaga tudi pri razgradnji glutena. O katerem je zadnjem času tud tok govora, kok ga vse več ljudi ne prenaša dobro oz. imajo celiakijo.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

razmišljam o krompirjevi gosti juhi, z veeeeliko ocvirkov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif in šetraja, hudič pa je v podrobnostih, ker doma nimam nič ocvirkov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem mislila, da bo čist neužitno, pa je bilo v bistvu dobro. Zvečer namočila rjavo lečo, zjutraj pa jo dala na hitro kuhat z eno na kocke narezano kolerabo. Nič drugega. Ni bilo časa razmišljat .. Medtem, ko sva se oblekli in pripravili, se je skuhalo, sem samo prelila v mojo posodico za malico in šibala .. Zdajle dodala malo soli .. in je bila dobra. Mislim, itak, saj z lečo nimaš kaj dosti zgrešit, no .. Samo barva je bila obupna pa se mi je zdelo, da bo tudi okus bolj tako - tako ...

 

Evo, sem se pogrela, me je že zeblo ko mačka v pisarni ...

 

Še dva koščka rženega kruha, včeraj spečenega, me čakata, da jih z maslom in medom namažem potem, čez kaki dve uri, ko bom spet lačna :P

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kuham "ričet"

 

In sicer iz pire, gorske mineštre, zelenjave in na koncu moram dodati še en konec klobase...

 

Da me slučajno s piskrom vred ne izselijo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hahaha Zalaya pr nas je tud tko, vedno more bit še kakšen kos mesa v teh enoločnicah, k pol zgleda niso užitne :P Razen zame :)

 

Lili Mai sem uspela narest segadin in mi je super ratal. Še danes ga jem, ker sem mal pretiravala in naredila cel ornk lonc ampak take stvari so drug dan še boljše http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zadnje čase skoraj vse kuham sproti tako, da je bila to bolj izjema kot ne.

 

***

 

Mnjami danes ričet, v katerega sem dala vso zelenjavo, ki sem jo mogla uporabit in na koncu uspel eden boljših ričetov (tokrat z meskom). Od zelenjave pa zelena, koleraba, korenje in leča. Mislim, da bom še uporabila to kombinacijo, ker je super http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Včeraj se imela pa še svežo špinačo in sem jo kr v rižoti z rakci uporabila. Noben se ni pritoževal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png tko, da tud to tudi še ponovim.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včeraj zdrobova juha in solata iz rukole, koruze inu malček pancete

 

********

danes bom pa pohane sirove luknjice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ceres ravno danes sem delala enega s kivijem, banano, lanenimi semeni in pirinim napitkom. Zakaj pa pravijo,da ne smeš mešat sadja in zelenjave? Sicer tudi sama tega ravno ne delam, sem pa včasih naročila kakšnega takega in so mi bili uredu. ČIst odvisn kaj je notri.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz imam "klasike": 2 jabolki, pomaranča, banana. Banana, dve pesti borovnic, jabolko. Polovica ananasa, banana, malce smetane.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne vem, samo mi je razlagala ena nutricistka: recimo v tem, kar si naštela, vsaj kivi in pirin napitek ne bi šel skupaj. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Meni je super: kaki, vanilijev jogurt, sok iz stisnjenega ingverja in anasov sok. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Pa veš zakaj?

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes bo mineštra, slivovi cmoki in kompot iz suhih hrušk, jabolk in sliv

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

superička http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

močn'k mi je zadišal ... za spremembo bo zakuhan na juho iz sv.kosti ... brez zabele http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg

 

včeraj sem delala bombice iz lešnikov, mandljev, suhih sliv/marelic, rozin ... prav dobre so http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

@Aliana ... menda od leč edino rdeča greje ... prebrala na spletu ... tud jst zmrznjenka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Papuga pravi, da je rdeča nevtralna do topla, zelena pa nevtralna. Še vedno bolje kot hladna :) Jaz itak zdajle pozimi uporabljam veliiike količine grelnih začimb, v vsako stvar jih stresem, sploh v tiste, ki so hladne po naravi .. Pa skrbim, da imam noge res vedno tople in ne prešvicane (to pomeni, da sem zdajle v pisarni sezula čevlje in obula debele volnene štumfe .. čist hudo zgleda ob miniču :P

 

Evo, še malo, ko sem ravno odprla knjigo:

hladne žitarice in stročnice in škrobne stvari: ajda, beli fižol, ječmen, krompir,

nevtralne: rdeči fižol, adzuki, koruza (topla), kostanj (topel), rdeča leča (topla), zelena leča, oves, proso, rž, sladki krompir, pšenična moka

 

tople/vroče začimbe za zraven: bazilika, brinove jagode, cimet, česen, čili, drobnjak, gorčica, hren, kajenski poper, janež, kardamom, kava, klinčki, koper, kumina, kurkuma, laneno seme, lovor, muškatni orešček, pehtran, peteršilj, por, rožmarin,

šetraj, timijan, vanilija, ...

 

(P.Papuga - Naša prehrana)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

neki neobičajni glasovi so prihajali iz kuhinje ... grem pogledat kaj počne lev ... kadar je takole sam v kuhinji in kaj brklja zna ratat kakšno presenečenje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... in on veselo lupi krompir, korenje, zeleno, jabolka ... reže na kocke ... jajca se kuhajo ... soparnik je tudi že pripravljen ... ostalo še čaka v hladilniku ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png nič ne bo s prekinitvijo družinskih tradicij ... dve skledi francoske solate ... ena za Miklavža, druga za Božič ... seveda jo obvezno dobijo tudi sorodniki

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

Jabolka v francoski solati. Ali kako? Kako pa zgleda soparnik?

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif to mi je še od mojstra Ivačiča ostalo ... tam konec 70-tih/ začetek 80-tih je kuhal v Kora baru ... on je dajal v solato še cvetačo in sardelne fileje, kar pa pri nas nobenemu ne paše ... smo pa receptu dodali gorčico

 

in ko ste se zgoraj pogovarjale o kombiniranju zelenjave in sadja ... nam je super, ko zagrizeš v sočen košček jabolka ... paše http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

soparnik ... nič posebnega nimam ... lonec z luknjičastim dnom, ki ga povezneš na drug lonec z vrelo vodo

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A takoooo, da res jabolka zravn. Samo meni bi bolj kot jabolko pasale sem sveže kolerabce, jabolka pa mogoče v kakšno solato, ki ni z majonezo, samo s kakšnim jogurtovo limonskim prelivom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif . Uf, sem kr lačna gratala. Soparnika pa še nimam, bom malo prečekirala, kakšni so, kot tudi, za kaj vse so primerni. Povej še kaj več :)

 

Torto bom pekla. Eno plast čokoladno, mam fajn recept. Eno plast bi pa orehovo ali lešnikovo. Eno kremo z orehi ali jajčno...neki si moram za ta drugi del namislit. Kakšna ideja? Uuuu, že vem, en recept za torto imam, diplomatska ali nekaj takega. Biskvit z beljaki in orehi, krema pa iz rumenjakov, torej vanilijeva krema, nato na eno plast čez kremo nalistane mandlje, na drugo kokos.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

neki neobičajni glasovi so prihajali iz kuhinje ... grem pogledat kaj počne lev ... kadar je takole sam v kuhinji in kaj brklja zna ratat kakšno presenečenje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... in on veselo lupi krompir, korenje, zeleno, jabolka ... reže na kocke ... jajca se kuhajo ... soparnik je tudi že pripravljen ... ostalo še čaka v hladilniku ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png nič ne bo s prekinitvijo družinskih tradicij ... dve skledi francoske solate ... ena za Miklavža, druga za Božič ... seveda jo obvezno dobijo tudi sorodniki

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif

 

A že zdej?

 

A pa bo francoska zdržala do božiča http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zajtrk...tritikalna pica z baziliko, paradižnikom, sirom,origanom in inčuni...

narejena včeraj zvečer,

moram reč pa,

da je danes zjutraj dost boljša kokr včeraj zvečer http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png @ butl ... seveda ne bo zdržala do Božiča ... pred njim se bo naredila druga skleda http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

***

 

v soparniku kuham v glavnem zelenjavo ... vodo potem spijem ali porabim pri kakšni juhi ali rižoti ... sem preizkusila tudi kako se skuhajo štruklji in kruhovi cmoki ... zadovoljna ... drugih jedi na ta način še nisem kuhala

stročji fižol pa najraje naložim v košarico v ekonomu ... je kuhan 1,2,3

***

 

kisla repa s krvavico bo danes http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...