Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

hehe, jaz sem ga pa v petek (in ne svetek ;)

 

danes bo ostančič jote, pa motovilec s koruzo.

Spekel se je kruh v kruhomatu (včer zvečer se je eskperimentiralo, ponoči pa speklo) po "zazihr uspešnem" receptu. Milsm, sej z receptom ni nič narobe, napačna je bila moka. Namesto krušne (tip 850), je bila pr bajt samo "taboljša" (tip 400) in temu primeren je bil kruh - kot bi ga z lopato po glavi. Ampak rahel je pa bil, tko da, krivec je moka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png in zdej bo nekdo budno pazil, kaj bo kupil v trgovini, ne zato, ker sem jaz tako rekla, ampak ker imamo zdaj jasen dokaz, da so tipi moke z razlogom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

Pol kruha se je požrlo prec pri zajtrku http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie in ostali, ki imate kruhomate - se vam zdi kruhomat velika prednost pred peko kruha v pečici (prihranek časa, itd)? Kakšne slabosti? Me je že imelo, da bi ga kupila, pa nisem čisto prepričana.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz imela že dva in oba oddala naprej. Večinoma pecem tistega tekocega s sodo bikarbono, kjer itak kruhomat ne bi prišel v poštev.

Mi ni bilo vsec, ker prvič, nikakor nisem pogruntala kombinacije brez bele moke, ki ne bi skup padla in drugič, ker je bil vedno tak malo vlažen.. potem se mi pa ni dalo eksperimentirat, ker mi je bolj enostavno v pečici to naredit.

Pa mini pečico imava, tako da ne porabi ful energije, da se segreje.

Plus bi bil, da ne rabiš mesit, stat zraven, da se speče, ampak lahko prioravis timer zvečer in imaš zjutraj svez kruh na mizi.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie in ostali, ki imate kruhomate - se vam zdi kruhomat velika prednost pred peko kruha v pečici (prihranek časa, itd)? Kakšne slabosti? Me je že imelo, da bi ga kupila, pa nisem čisto prepričana.

Ne.

Je samo ena prednost, ta, ki jo je napisala Aliana (ni treba stat zraven in zjutraj maš še topel kruh). So pa cele vijevaje, vsaj pri nas.

 

Osebno rajši (milsm, mam boljše/več izkušnje) pečem v el.pečici in ja, tut moje testo je bolj tekoče sorte, kot je sicer testo za kruh.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne, Pecorino dei Monti Sibillini sem kupil poleti na jugu Italije, orehi so nabrani pri sosedu (z njegovo vednostjo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif ),

polnozrnato kamutovo moko pa sem kupil danes v DM-u.

 

Malo je še ostalo, ampak se ne predam zlahka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Begovo čorbo in zeljanico. Bizi dan, ne bomo skupaj za kosilo, meni se pa potem ne da razmišljat in čarat .. Bomo raje zvečer kaj sčarali.

Na poti iz službe imam 10 v pol, kar se mene tiče naj čevabdžinico v LJ, in tole je moj naj meni.

 

3 luštne okrogle zeljanice, dve bom jaz zmazala zdajle, skupaj z begovo, ki ima danes izdatno količino okre not xsrcx

Eno pa tamali nesem, ko jo poberem v vrtcu, ker bova po moje izkoristili sonček in šli v ZOO pogledat ... Sem se prišla samo domov preoblečt in odložit stvari pa tole v miru, z žlico ko človek pojest :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj sem se odločla, da malo porabim zalogo zelenjave tko, da je nastala koruzna juha s čičeriko in na način rižote narejena 3 žita (riž, pira in ješprenj) iz Zlatega Polja (ki mi ga je dala soseda, ker baje njihovi tega ne jedo) z grahom in korenjem. Bilo prov fajn in tud nasitno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Danes pa je lenoba na pohodu (verjetno bolj zaradi počutja) tko, da sam ena zelenjavna juhca pa ajdove palačinke.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čez opoldne je tako zapeljivo sijal sonček, da sem morala iti ven.

 

Pa da združim prijetno s koristnim - nabrala sleeedo regrata. Za kosilo pražen krompir in dve pečeni rebri, pa skleda regrata s krompirjem in bučnim oljem in jabolčnim kisom. Druga polovica bo pa za večerjo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a tele ajdove, pa pirine palačinke - a to namesto bele moke date ajdovo oz. pirino al v (z)mešate z belo moko?

Ker če delam z drugo moko (ki ni bela), potem dobim take trde/debele frizbije, namesto crepes http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včer je bila kočerja iz radiča, koruze, krompirja in pancete (glih za kemični vzorec je je bilo).

 

Danes bo solata iz radiča, koruze, krompirja. Pa bučkina kremna juha bo prej.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jz delam s pirino moko, kakšno jajce rajš več kot manj, so malo bolj trde, a ne prehudo. S tem, da se pirina moka tudi ne "zaškrobi" in se vseda na dno, je treba pred peko premešat...kar pa itak že z maso iz bele moke delam.

 

Pri nas pa dnevi kolin... dobili smo filo za kašnate klobase, pečenice, zravn je padla kisla repa.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jz delam s pirino moko, kakšno jajce rajš več kot manj, so malo bolj trde, a ne prehudo. S tem, da se pirina moka tudi ne "zaškrobi" in se vseda na dno, je treba pred peko premešat...kar pa itak že z maso iz bele moke delam.

 

Pri nas pa dnevi kolin... dobili smo filo za kašnate klobase, pečenice, zravn je padla kisla repa.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

sam Silvija, a nis ti na dieti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif

 

pa kako to misliš "več" jajc? A se ne da samo eno jajce v maso za palačinke? Okej, da ne pečeš glih za hordo palačinkoljubcev http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg se pravi za cca. 15 palačink eno jajce?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če koga zanima ...

http://www.4letnicasi.si/narocanje/

 

Sem včeraj naročila par stvari, cene so za slovenske eko izdelke zelo ugodne.

 

Tako da kisle repe in zelja bomo imeli na zalogi, juhej :)

 

Danes imam za porabit špinačo, pa neka repa je v hladilniku .. Razmišljam, da bi jo skrila v pire za k špinači. Sto let že nisem klasične špinače s pirejem in jajčkom jedla..

 

Pa včeraj sem noro dober kruh spekla - pol ržene in pol pirine, s sodo bikarbono ... Samo tamala pogreša marmite :) Je rekla zjutraj, da kruh še ni pečen, ker ni marmite gor namazan, faca :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

juhuhuuu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon23.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon23.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sej ne vem, kaj ne rečem; zgleda dobro, dokler ne prebereš komentarjev, pol pa si poskušaš zvizualizirat okus ob hkratnem upanju, da je krompir eko/bio inu tak; sicer pa, če se mlad krompir je z lupino, ne vem, zakaj se ne bi mal starejši.

Pa repne olupke so tudi jedli v postni aleluji, jaz jih res še nisem.

Je treba bit odprt za nove kombinacije in včas res ful dobro trofneš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

 

aja, jaz bi dodala še pražen sezam - ta je na pečem krompirju božanski.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Eko bio, itak, saj zato se mi je pa škoda zazdelo ... Pa točno na alelujo sem se spomnila, ko sem repo lupila. Pol me je pa I. klical, da ne ve kdaj pride, pa gledam kaj bi gricknila na hitro ... Pa se spomnim, da mi je bivši razlagal, da jim je kolega v Mehiki, lupilec krompirja v eni restavraciji, naredil noro dobro večerjo iz - krompirjevih olupkov. Pa sem rekla evo, da probamo ...

 

 

In bemtiš, jezna, tiste boge špinače še zame ni dovolj, zdaj ko je skuhana :/ Pireja sem pa tud tko, za idejo nardila, ker kao, saj je špinače ful. Zdaj grejem zmrznjeno govejo juho, da vržem not eno pest koruznih črkic, da bo za predjed ..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

sam Silvija, a nis ti na dieti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif

 

pa kako to misliš "več" jajc? A se ne da samo eno jajce v maso za palačinke? Okej, da ne pečeš glih za hordo palačinkoljubcev http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg se pravi za cca. 15 palačink eno jajce?

V maso za palačinke dam jz, no za ene 3 ljudi, 3 jajca http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif . Najmanj pa 2. Zato so palačinke potem malo bolj "penaste". Sem "plidna" glede diete. Kar se tiče tiste file, sem je par žlic, repo itak lahko. Mal pečenice sem pa tud za malco, potem pa do drugega dne nič http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif Smo tamlade povabili sicer.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jp, kak jajc več je zaželjen, ni pa muss.

Jaz kdaj poturim žlico bele, samo pirina vedno prevladuje. Kdaj pa tudi ne. RADENSKA je obvezno pri palačinkah, pirinih pa sploh. Naredi mehko in penasto pečeno palačinko, pirine pa vsaj zmehča. Ajdove sem delala do sedaj le 2x in če se prav spomnim so bile malo trše od pirinih, a ne toliko, da bi se bolj lomile kot zvijale, ali pregibale. Nazadnje sem jaz uporabila sladko smetano in vodo za razredčit, ker mleka pač ni pri bajti že dolgo (ja smetana pa je).

Pa eni dajajo malo maščobe (jaz bi, če bi v tem primeru maslo) že v maso.

Moje so itak vedno malce drugačne, ker sipam v posodo po občutku in ko vidim teksturo, da mi je všeč, dam počivat maso.

 

Jst sem delal enkrat ajdove, še v Barki, ker Milan pač ne sme navadnih, in so ble čudovite.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jp, kak jajc več je zaželjen, ni pa muss.

Jaz kdaj poturim žlico bele, samo pirina vedno prevladuje. Kdaj pa tudi ne. RADENSKA je obvezno pri palačinkah, pirinih pa sploh. Naredi mehko in penasto pečeno palačinko, pirine pa vsaj zmehča. Ajdove sem delala do sedaj le 2x in če se prav spomnim so bile malo trše od pirinih, a ne toliko, da bi se bolj lomile kot zvijale, ali pregibale. Nazadnje sem jaz uporabila sladko smetano in vodo za razredčit, ker mleka pač ni pri bajti že dolgo (ja smetana pa je).

Pa eni dajajo malo maščobe (jaz bi, če bi v tem primeru maslo) že v maso.

Moje so itak vedno malce drugačne, ker sipam v posodo po občutku in ko vidim teksturo, da mi je všeč, dam počivat maso.

jaz tudi po občutku dajem v maso za palačinke, pa ko je Donat pri hiši, še mal Donata. Pa olivno olje v testo (namesto na ponev-palačinkarico).

Uf, smetana v masi - božansko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včer je bila kočerja iz radiča, koruze, krompirja in pancete (glih za kemični vzorec je je bilo).

 

Danes bo solata iz radiča, koruze, krompirja. Pa bučkina kremna juha bo prej.

nič ni bilo iz tega, smo se prej spičili in sem protestno požrla ostanek jote, ostali so pa prah polizal.

potem se je spekel kruh v kruhomatu s tapravo moko (amapk žal hladnim mlekom), rezultat je bil lop po buči, kruh je bil puhast, dober, sam sploščen. Še ugotavljamo način programa peke. Ko zgruntamo za belega, se lotimo ajdovega.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...