Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

ne verjamem, da so skor brez okusa, še sploh, če so not orehi in kokos. Ti maš mal okus z.heban, tamali pa (še) ne, še posebej, če nista normirani na industrijske piškote!

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ne verjamem, da so skor brez okusa, še sploh, če so not orehi in kokos. Ti maš mal okus z.heban, tamali pa (še) ne, še posebej, če nista normirani na industrijske piškote!

Upam, da je tko.

Sploh ne jesta industrijskih sladkarij /bi jih, a jih ne dobita/, razen kak otroški piškot al pa sadno ploščico kdaj. Sem pa enkrat mal deklaracije pogledal in, mislm, v teh otroških sladkarijah je ma glih tolk cukra kt v ostalih, Zato sem se tud odloču, da bom probal nardit kej brez.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dobr si to naredu, prepričana sem, da bosta tamali nad piškoti navdušeni!

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

in kupljene sladkarije so še polne vseh E-jev ...

čista nenaravna kemija

Jah, ni rečen. Sol kot en E je že not, sam, sol ni čista nenaravna kemija.

Prouzaprov...nč ni čista nenaravna kemija.

 

Vse je naravno. A je pa zdravo, je pa druga stvar

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bravo butl xsrcx Naša nona tudi počasi grunta, da se da :)

Kar se okusa tiče, se pa čist strinjam s Cookie, odrasli imamo (no, imajo ;) ) v večini okus pokvarjen od preveč industrijsko predelane hrane (ki ima preveč cukra, soli pa še česa). In rabiš kar nekaj časa, ko spremeniš prehrano, da začnejo stvari, take osnovne, dobivat svoj ta pravi, prvinski okus. Tamali tega problema še nimajo in kar se mene tiče, čim dlje ga nimajo, tem bolje zanje. Če ga pa sploh nimajo, pa sploh super zanje.

Naša ima tud ful rada bananino - ovsene piškote, midve samo še kako rozinico zraven pritisneva noter in nič drugega. Morajo biti pa banane fajn zrele, že kar črne po lupini, da res dajo ta pravi sladkor od sebe.

Aja, pa če kupiš 100% kakavov prah, ne benko, ampak kakav (ki nima dodanega sladkorja), daš še tega dve žlici v maso in dobiš čokoladne piškote. Iz tega kakava potem lahko delaš tudi kakav za pit (lahko sladiš z medom recimo), jaz delam z riževim mlekom, ki je že samo po sebi malo bolj sladkasto in ne rabiš čisto nič sladkorja dodajat. Itak je štos v čoko-kakavovem okusu ...

Fajn sladilo so tudi datlji, ki jih za par ur namočiš v vodi in zmiksaš v pasto. Lahko narediš večjo količino in spraviš v hladilniku in dodajaš v sladice ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nekje je bila neka tema vabila pa ne najdem .. ampak saj vsi, ki vas hrana zanima, tule vržete uč. V glavnem, jutri dopoldne bo eno predavanje, se mi zdi da zna bit zelo zanimivo, kolikor poznam tematiko, tako da .. vabljeni, če koga zanima ...

 


Vprašanja, na katere med drugim odgovarja predavateljica:

  • So žita res najbolj zdrava?
  • Kako s hrano preprečiti deformacije kosti in zobovja?
  • Zakaj otroci ne marajo zelenjave in ali bi jo morali jesti?
  • Kako je kravje mleko postalo alergen številka ena?
  • Zakaj imajo nekateri suhljati otroci povišan holesterol?
  • Je debelost res posledica vnosa maščob?

 

Vabljeni na naslednje predavanje, v petek, 28. februarja 2014, ob 10:00 uri v Ljubljani na Ježici (Kališnikov trg 2).

(http://medinmleko.si/predavanja.php)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bravo butl http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Naša nona tudi počasi grunta, da se da http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Kar se okusa tiče, se pa čist strinjam s Cookie, odrasli imamo (no, imajo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ) v večini okus pokvarjen od preveč industrijsko predelane hrane (ki ima preveč cukra, soli pa še česa). In rabiš kar nekaj časa, ko spremeniš prehrano, da začnejo stvari, take osnovne, dobivat svoj ta pravi, prvinski okus. Tamali tega problema še nimajo in kar se mene tiče, čim dlje ga nimajo, tem bolje zanje. Če ga pa sploh nimajo, pa sploh super zanje.

Naša ima tud ful rada bananino - ovsene piškote, midve samo še kako rozinico zraven pritisneva noter in nič drugega. Morajo biti pa banane fajn zrele, že kar črne po lupini, da res dajo ta pravi sladkor od sebe.

Aja, pa če kupiš 100% kakavov prah, ne benko, ampak kakav (ki nima dodanega sladkorja), daš še tega dve žlici v maso in dobiš čokoladne piškote. Iz tega kakava potem lahko delaš tudi kakav za pit (lahko sladiš z medom recimo), jaz delam z riževim mlekom, ki je že samo po sebi malo bolj sladkasto in ne rabiš čisto nič sladkorja dodajat. Itak je štos v čoko-kakavovem okusu ...

Fajn sladilo so tudi datlji, ki jih za par ur namočiš v vodi in zmiksaš v pasto. Lahko narediš večjo količino in spraviš v hladilniku in dodajaš v sladice ...

 

Zgleda, da je z okusom res tko. Mi je žena rekla, da jih pikici tamanita /kokr jih dobita...to je enga al pa dva/.

 

A ni kakav grenak?

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, je. Če ga daš malo, ta malo žličko na kozarc, se grenkoba ne čuti, je pa vonj in okus po kakavu.

V piškote pa itak daš sladila v obliki sadja ... Saj benko je tudi to . malo kakava in veliiiiko cukra, da je vonj in okus po kakavu pa da se ne čuti grenkobe.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za kosilo vegi musaka (tole je letos naj zimska jed; lani je bila jota), popoldan pa še jabolko, dva Raffaellota, Bounty in juha iz vrečke z zlatimi kroglicami

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Butl super!! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Izi bizi piškoti in še v promet grejo.

 

 

Glede pravega kakava bi jaz dodala mojo izkušnjo za primere receptov, kjer se jim dodaja. Očitno je dosti bolj kvaliteten in se ga rabi manj kot je zapisano v receptu, pa dosti bolj vpija vlago. Najbolj sem opazila to pri kokosovi potici, kjer se dela čoko kvašeno testo. Pol manj bi ga dala in bi bilo zadost.

Tudi jaz že postavljam koncept "sladkarije in vnučki" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif . Sem ravno danes snahi povedala, da bomo podpirali pristop bolj zdrave hrane. Za sladkarije bo menda dovoljeno, če bojo domače. Bomo skupaj "pacali in kuhali" čim bolj zdrave sladice.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, krompir, ohrovt, por, bešamel

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

prosena kaša za zajtrk, za kosilo ostanek prosene kaše, za kočerjo pa včerajšnji ostanek chilli con carne in regrat.

 

jutri zna bit büjta repa

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

@Aeval

 

po vrhu se ga polije. Kar se mene tiče, je to najboljši del musake http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif vrhnjo plast z bešamelom zmeraj zbrskam na rob krožnika in pojem čisto na koncu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Butl super!! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Izi bizi piškoti in še v promet grejo.

 

 

Glede pravega kakava bi jaz dodala mojo izkušnjo za primere receptov, kjer se jim dodaja. Očitno je dosti bolj kvaliteten in se ga rabi manj kot je zapisano v receptu, pa dosti bolj vpija vlago. Najbolj sem opazila to pri kokosovi potici, kjer se dela čoko kvašeno testo. Pol manj bi ga dala in bi bilo zadost.

 

Malčici še nimata izkušnje s čokolado spljoh. Bom poskusu s kakavom. Me pa zanima, kje se dobi 100% kakav. Včeraj sem gledal enga /edinga/ v Hoferju, pa piše, da je manj masten, pa dodano eno maslo, pa cuker, pa en kup enih dodatkov. Ni me prepričal. Sicer nisem ortodoksen, kar se prehrane tiče /še zmerej sem ziher, da je enak pomemben, kako je hrana pripravljena in použita, kt to, kva je not/, ampak vseen; če si lahko privoščim, da izbiram med sestavinami, bi rajš izbral boljše.

 

So mi pa zlo všeč tvoji in nasveti ostalih /ker nisem glih domač v tem resorju/, tko da, kr še, prosim

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

@Aeval

 

po vrhu se ga polije. Kar se mene tiče, je to najboljši del musake http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif vrhnjo plast z bešamelom zmeraj zbrskam na rob krožnika in pojem čisto na koncu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Aha, sem najprej pomislila na lazanjo, pa nisem znala razvrstit krompirja ;)

Musaka torej, fino!

Por v tem primeru podušiš in daš po plasteh izmenično ali pripraviš skupaj z ohrovtom?

Sira nič? (siroman.com)

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Malčici še nimata izkušnje s čokolado spljoh. Bom poskusu s kakavom. Me pa zanima, kje se dobi 100% kakav. Včeraj sem gledal enga /edinga/ v Hoferju, pa piše, da je manj masten, pa dodano eno maslo, pa cuker, pa en kup enih dodatkov. Ni me prepričal. Sicer nisem ortodoksen, kar se prehrane tiče /še zmerej sem ziher, da je enak pomemben, kako je hrana pripravljena in použita, kt to, kva je not/, ampak vseen; če si lahko privoščim, da izbiram med sestavinami, bi rajš izbral boljše.

 

So mi pa zlo všeč tvoji in nasveti ostalih /ker nisem glih domač v tem resorju/, tko da, kr še, prosim

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

ma v vsakem mečkatorju; čeprav, jaz zdej najrajš izbiram kar med PlanetBIO izdelki http://www.planetbio.si/superhrana/kakav/kakav-v-prahu.html(kupujem v Sanolaborju - zato, ker sem hitro not, postrežena in hop uzuni; Merkatorji me s svojo gnečo in počasnostjo trgovk spravljajo ob živce; prej kot v pol ure, v tanajmanjšem merkatorju sploh ne opravim, tega časovnega razkošja pa jaz nimam). Nekak mi tile planetbio izdelki (MSM, vanilija v prahu, ašvaganda) kar ustrezajo (kvaliteta in količina), pa tut cena ni taka, da je ne bi mogla sfolgat.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Aha, sem najprej pomislila na lazanjo, pa nisem znala razvrstit krompirja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Musaka torej, fino!

Por v tem primeru podušiš in daš po plasteh izmenično ali pripraviš skupaj z ohrovtom?

Sira nič? (siroman.com)

 

Ja, por malo podušiš, ohrovt skuhaš, glih tolk, da se zmehča, potem pa naložiš v plasteh krompir, ohrovt, por, krompir, bešamel. Sira nič; no tako delam jaz, se pa itak da prilagajat zadeve po okusu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A, aha, tenkju!

Ko bo pri nas še kdo za zelenjavni dan (kakšna muka, kaj nehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif ), bom sprobala,

če ne bom pa pač dodala še kaj mesa in pustila del brezmesni, jaz bi tole kar po tvojem receptu stestirala. Ok, morda z malce sira :)

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Glede kakava moram rečt, da sem se sama mogla kr navadit in ga zdej z veseljem dodajam npr v kuhano proseno kašo z riževim mlekom...mi prov paše ta grenkoba...že tako obožujem temne čokolade (cca 75% kakava)...zadnjič sem delala truffle iz temne čokolade, na koncu pa sem jih še posula z tem čudovitim grenkim kakavom...to mi je res top sladica :)

 

Danes bo pr nas špinača s pire krompirjem :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kakav od PlanetBio je fajn (meni najlepše diši od teh, ki sem jih poskusila), tudi v Dmju ga imajo svojo znamko Alnatura. Je fajn, če že kupuješ, da je ekološki in daš par € več, ker ga imaš itak potem za dolgo časa.

Hoferjev je .. osiromašen :) Tako vonja, kot okusa. Jaz ga uporabim, kadar delam v večjih količinah kake piškote, tortice za folk, ki mu je vseeno kako eko, bio so stvari, še vedno je bolje, kot sladkan benko, ampak za otroke pa mislim, da je čist fajn, če je tak, čimbolj naraven.

Ja, naši tamali sem ga dala v eno tisto prazno stekleničko za začimbe (od Droge) in ga ima v vrtcu (po dogovoru z vzgojiteljico, ker se nepakirane hrane ne sme nosit) za potrest po kašicah, kadar imajo otroci kakav posut gor. Njej je kul, ker nikoli ni benkota dobivala, smo od začetka tale grenki kakav predstavili kot kakav. Tak klasičen kakav ji je presladek.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za pravi kakv priporočam "bio" in "natur" trgovine kot je Sanolabor-Cookie, DM - zelo odvisno kaj, Kalček, BioTop,... Hoferjevega res nisem kupovala in ne vem, saj mamo doma vedno enega iz BioTopa. Kupim pa tak, ene 2 vrečki na leto. Kakav pijem samo pozim nekajkrat, za sladice pa tudi ne gre tako hitro.

 

Res je fajn, k ga dejansko res ful mal porabiš tko, da kljub visoki ceni se splača. Trenutno imam dm-jevega in sem čist zadovoljna.

Poleg tega pa super deluje na hormon serotonin.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri pospravljanju kuhinje sem našel lani nabrane jurčke, posušene, pa je bila gobova juha.

 

Pa eno celo kislo smetano sem dal not, tako, da zdaj lahko grem s temi kalorijami še na Triglav, pa pridem dol Slovenec. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_cool.gif

 

 

 

Evo, pospraviš kuhinjo, pa še bonus zraven dobiš, kdo pravi, da se ne splača.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon20.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...