Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Gibanica super uspela, niti ne bo tako prevelik pladenj, ker je že skoraj pol manjka :) Dejansko se okus ne razlikuje kaj dosti od klasične, pečene.

 

Kar se pa tiče testenin z bučo .. pa vse zafrknila, ker čez prelila še malo limonce (kao, v vseh teh thai receptih s kikiriki omako je limeta zraven) in je bilo obupno brezvezno kiselkasto ... NJah, več sreče prihodnjič. Sej dragi vse poje, sam sem morala zraven eno kislo faco gledat ...

 

Danes bo rižota, nekakšna .. Se mi lušta riž že cel teden pa vsakič pozabim dat riž namakat .. Pa ena uvela solata je za porabit. Fajn bi bilo, če bi mi zneslo it še k mami regrat nabrat danes ali jutri, čeprav imam za danes bolj idejo, da popokam tamalo in greva v ZOO pogledat ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes bo rižota, nekakšna .. Se mi lušta riž že cel teden pa vsakič pozabim dat riž namakat .. Pa ena uvela solata je za porabit. Fajn bi bilo, če bi mi zneslo it še k mami regrat nabrat danes ali jutri, čeprav imam za danes bolj idejo, da popokam tamalo in greva v ZOO pogledat ...

Riž namakat?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silvija, a nis prebrala linka, ki sem ga nalepila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vse namakat :)

 

Ja, polnozrnat riž. Tko kot vse. Sam riž ma fajn sistem, ker ga ni treba tako dolgo (se lahko zjutraj spomniš) pa za še hitrejše skenslanje fitinske in ostalih antinutrientov se uporabi starter, tko da je tudi kake 4 ure dovolj namakanja.

Starter nardiš tako, da riž daš namočit v vodo za par ur, potem odliješ in spereš, ampak dva deci tistega odlitega shraniš v hladilniku. Ko naslednjič pripravljaš riž, tole zliješ zraven in spet ponoviš postopek. Po ene 5ih namakanjih je tale vodica rahlo kiselkasta in že konkretno pomaga pri neke vrste hitri fermentaciji ... Se ne pokvari, jaz jo imam v hladilniku tudi po par mesecev, če nič riža ne uporabljam, ne spremeni okusa rižu ... Tko no, če koga zanima ;)

 

Cookie, bla čist vesela, da si ti nalepla link, ker drugače bi ga jaz morala ;) Sem že na FBju težila s tem .. To je ta bejba, na katere predavanje sem zadnjič vabila, pa je v bistvu v tem intervjuju vse bistveno povedala.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tole se mi sliši pa čisto hudo.

 

jah .. če si premisliš ;) Jutri bo še, do torka pa dvomim, da bo zdržala ;)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silvija, a nis prebrala linka, ki sem ga nalepila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

Ammm....nope http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/edoom16.gif Bom popravla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nimam pojma kaj danes narest....moram pa porabit korenje, por in papriko...kakšna ideja?

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hm, zelenjavno juho? Rižoto, testenine, ajdovo kašo, karkoli že z zelenjavno omako? Polnjeno papriko z zelenjavo? Pečeno zelenjavo v pečici s sirom? Zrezek z zelenjavno omako?

 

Jaz sem bolj ali manj na špargljih zadnje dneve.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Korenje in papriko malo prepraži oziroma poduši na poru, dodaj kislo smetano, česen in peteršilj, premešaj, da se smetana (lahko tudi sladka za kuhanje) utekočini in dodaj kuhane polnozrnate špagete. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala Anne in Silvija http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ko sem priletela domov sem bila tako lačna, da nisem uspela pokukat sem. Dejansko sem začela sam rezat zelenjavo, vzela vok in ko se je zelenjava že pražila ugotovim, da se eni nudelni kuhanjo 15 minut. Ups to ne bo šlo, pol pa vidim zraven riževe rezance, ki ležijo že nekaj mesecev v omari. To pa zato, ker mi je brat napačne kupil pol so pa kr ostal tam. Do danes se jih nisem lotila, ker dejansko nisem vedela kako jih pripravit (vedno so prišli ven tko pocasti, da ni bilo za nikamor). In ekola danes si rečem, da jih bom za par minut namočila v vročo vodi potem pa sam prepražila. Na zelenjavo sem dodala še mal sojine in ostrigine omake in skupaj popražila še riževe rezance. Na koncu sem ožela še malo limone in je bilo fantastično. Tok dobr, da sem mal pretiravala s količino zaužite hrane, vendar ker so te riževi rezanci tok lahki ni take panike http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Drugače pa presenečam samo sebe, ker ponavadi, ko ne vem kaj bi ni ravno uau karkoli pripravim. No tokrat je res uspelo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se mi je zaluštalo nekaj sladkega in sem si skuhala slivov kompot http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png in ja, tudi jezik sem si opekla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/lischy.gif pico bi, pa nimam kaj gor dat. Če me bo zeloooo skominalo, si jo naredim magar samo s čebulo

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čemaževa juha. In polno tistih mandljevih italijanskih piškotovhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif.

 

Sicer pa šok, cene noro divje. Šop špargljev 5 EURhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png! Če imaš srečo, ga dobiš za 4.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se mi je zaluštalo nekaj sladkega in sem si skuhala slivov kompot http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png in ja, tudi jezik sem si opekla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/lischy.gif pico bi, pa nimam kaj gor dat. Če me bo zeloooo skominalo, si jo naredim magar samo s čebulo

Pelatov tudi nimaš? Italijani so si jo itak delali samo s paradižnikom, česnom in baziliko... al pa sadno :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sadna? Yuck! Paradajz je, pa še čebula je šla zraven in malo sira. Prav super je izpadlo :)

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sadna? Yuck! Paradajz je, pa še čebula je šla zraven in malo sira. Prav super je izpadlo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Ja, saj jz je tudi ne bi. Pač spomnila sem se, v mojih srednješolskih letih je bila popularna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ma ja, sem čisto zadovoljna s pizzo s pelati, pa recimo papriko, olivami, čebulo....mmmm, najrajš bi jo zdaj šla pečt http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Kadar zamrznemo skuto,

Sicer pa -- naredi test. Daj zmrznit za par dni eno porcijo, da vidiš kako se obnaša, če je ok, pokupi stricu zaloge .. Saj menda ne bo deložiral koz v enem tednu ...

 

Poskusil, NO GO.

 

Ko se odtali je takšno, ne tič ne miš, napol pasirana, napol...

 

 

 

 

 

Danes pa po dolgem, dolgem času, zarečeni kruh.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes "pretiravala" z zeleno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Naredila ajdovo kašo s porom, zeleno papriko in špinačo (kar je v hladilniku in je treba porabit) ter eno skledo regrata z motovilcem + rdeč fižol, da ja ne bo vse zeleno.

Moje kosilo danes po motu...zeleno ker te ljubim zeleno...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pri nas pa farfalle (pašta metuljčki) s šparglji v smetanovi omaki, pa velika skleda regrata in mladega radič(k)a. Za sladico pa domač sladoled; vsako jutro naredim malenkost viška zmešančka (danes banana, jabolko, pomaranča), ki ga vlijem v silikonske modelčke za sadni sladoled.

Razbojnik namreč obožuje domač sladoled http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem spraševala za uporabnost artičok, poleg glavic - baje se sesekljana stebla, pomešana s česnom, peteršiljem in drobtinami uporabljajo za polnjenje artičok (nisem še poskusila), listi pa se posušijo in uporabijo za čaj. Ima že kdo kakšne izkušnje?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes že nekaj pomaranč, banan, sezam & mandlje, pa košček čokolade. za kosilo polenta in fižol

 

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...