Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Hvala. Če prav razumem, je najbolje, da vse pripravim domahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif?

 

Sem našla še en recept za probiotični puding, ki se pusti kar zunaj, ne rabim pečice. Bom najprej poskusila s tem.

 

Od probiotikov sem imela ene ameriške - Renew Life Ultimate Flora (imajo jih še v večjem pakiranju, pa potem še eno s krepko več kulturami), ki so bili res dobri, a jih takrat niso pošiljali v Slovenijo (niti iz VB niti iz ZDA). Najbrž bi samo zanje lahko rekla, da so naredili res razliko. Menda naj bi bili tudi tile OK in menda jih celo pošiljajo sem.

 

Ja, stran medinmleko je res super!

 

Za Terranovo bi kar verjela, da so ok, menda jih tudi pri nas prodajajo (ene druge njihove sem v Vita Care v BTCju dobila).

 

Jah tisti trgovinski jogurti so bolj blažev žegen, če hočeš konkretno probiotike .. Po moje edino kak kefir Krepko dejansko ima še kaj živega not (saj vidiš, če ga kak dan pustiš zunaj, se flaša napihne). Kislo zelje in repo še nekako kupiš (pa spet raje na tržnici oz. glej da ni konzervansov, ampak res samo sol in zelje), vse ostale vrste zelenjave pa pri nas še nisem videla fermentirane (kisle kumarice ne štejejo, ker so v kisu, ne v solnici)...

 

Ni najhitreje, je pa najceneje in najbolj učinkovito na dolgi rok, če doma delaš .. se mi zdi :)

 

Mi imamo za akutne primere (driske, trebušne gripe, začetke bolezni, ...) Bactoflor, drugače pa načeloma vsak dan nekaj probiotičnega pojemo .. Če bi vsak dan dajala kupljene probiotike, bankrotiram :P

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se vam pa res cedita med in mleko... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif No, seveda stran čaka tudi na moj čas in navdih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Drugače lahko vse vrste zelenjave fermentiraš in dobiš probiotike v divjih količinah ... (spet bom dala isti link, ampak tu je res vse http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png )

http://medinmleko.si/fermentiranje.php#zelje

(minus stran, da moraš par tedov počakat, plus stran, da ti ni treba bit pri pečici)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Trgovinsko kislo zelje ima dodano askorbinsko kislino. Vsaj tako piše na embalaži (upam, da je to res vse). Zaenkrat se doma dela probiotični puding, nabavila še sirotko in Molkosan. A mogoče kdo ve, če se lahko to skupaj zmeša in pije? Na Molkosanu sicer piše, da se meša z vodo, čajem ali sokom. Ne vem, če bi v sirotki (sladki od Kramarja) nastala kakšna neželena reakcija.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif

 

Poklicala na Vita Care in imajo v ponudbi tiste Terranovine probiotike s prebiotiki, a trenutno niso na zalogi. Sicer sem pred časom ukinila vse morebitne dodatke k prehrani. Se mi zdi "naravneje" in je tudi krepko ceneje, da naredim ta kisli puding.

 

Za vikend bom najbrž poskusila pripraviti hitri kisli kruh iz domače pirine polnozrnate moke. Pa da vidimohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif.

 

Za ričet se je pa ješprenjček namakal čez noč (in seveda pol dnevahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif), nato pa se je še kuhal nekaj časa, po receptu. Sicer je rabil manj časa kot nenamočen. Na vrečki je pisalo, da se lahko ali pa ne namaka. Zdaj pa bodi človek pameten ob vseh teh informacijahhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif.

 

*******

Danes ajdova kaša z jurčki. Suhimi. Natinimihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni je res muka se spomnit kaj bi kuhala. saj tule gor pridem, pa so jedilniki takšni, da bi ali jedla samo jaz, ali mogoče starejša, mlajša pade v nezavest, če ni vsaj na tri dni kaj mesnega. Ok..če ne v nezavest pa gleda pol v hladilnik kaj bi se še zraven lahko jedlo. In danes bo po njenem. dušen piščanec (z zelenjavo - korenje, kostanj sem tudi najdla v skrinji) in solata. Ma da je srečna.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zdaj pa glej ironijo - namesto piščanca - je kostanje ven lovila :) mislim...drugič bom samo kostanje na mizo fliknila pa gotovo

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

v soboto bo The raca s kostanji in glej ga zlomka, nazadnje ko bila The raca na sporedu, so ravnotako intenzivneje lovili kostanje po krožnikih.

Bom vedela za drugič (=jeseni), da se ne matram s kostanji; ko bo akcija samo nakupim vrečke kuhanega kostanja, pol pa vsakemu vrečko v roke, pa dober tek http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Ker imam doma bolnika, me bojda kosilo že čaka. Kaj vse ne naredi mati za svojega krepko 30+ starega sina http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

No, mi pa kuhat "ni treba" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V hladilniku imam vrečo regrata in nobene volje za čiščenje zraven :/

Glihkar dala pečt nekakšen zavitek .. iz odmrznjene buče, feta sira, enega jajca in pest mletih orehov zraven .. Nimam pojma kaj bo nastalo, recimo da je to današnje kosilo/večerja/malica .. kadarkoli bo pač kdo doma, da poje.

 

Midve sva za kosilo sirnico in zeljanico, tamala vsake pol, jaz vsake eno in pol, 2 še ostaneta za I. Take luštne okrogle mini delajo v moji najbližji čevapdžinici ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za ričet se je pa ješprenjček namakal čez noč (in seveda pol dnevahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif), nato pa se je še kuhal nekaj časa, po receptu. Sicer je rabil manj časa kot nenamočen. Na vrečki je pisalo, da se lahko ali pa ne namaka. Zdaj pa bodi človek pameten ob vseh teh informacijahhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif.

 

*******

Danes ajdova kaša z jurčki. Suhimi. Natinimihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

 

 

 

Tud jz ješprenj vedno namočim čez noč http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Pol pa cca pol ure kuham, odlijem vodo in pol spet cca pol ure kuham notri zelenjavo ali pač kar dam notri. Če je sam zelenjava še malo manj. In to je to. Na koncu vedno zadovoljna z ričetom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_onfire.gif

 

***

Že tri dni sanjam o solati z zeleno lečo, feta sirom, čebulo in olivami, pa vedno pozabim namočit lečo. Obljubim, da danes pa bom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/blush.png sama sebi seveda http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Včeraj sem zagledala v trgovini bio vloženo rdečo peso in mi je tok zapasal, da naredim zraven zelenjavno rižoto. Na koncu še pikica vse pohrustala (neki ni mahnjena na riž tko, da jupi hura).

 

Danes pa babi naredila govejo juhco, za glavno jed pa sam skleda solate s krompirjem...prov pasal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

Nekaj s šparglji; al bodo to njoki al rižota al pa pašta.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

v soboto bo The raca

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif

 

the z Veliko začetnico... Raca z malo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja poudark je na The, kaj tuky ni jasno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

seveda ti ne morš tega vedet, sam v naših prehranjevalnih krogih pečeva (skor) enako raco (tp. po isti recepturi) dve, moja se od njene razlikuje po dodatku kostanja (ki je btw zame dost BZ, večini pa je všeč) in da se peče v pekaču najnovejše zgodovine (žal takega pekača, kot ga uporablja, ne prodajajo več).

 

Najbolj smešno pa je, da te race sploh ni bilo v takratnem sobotnem meniju, ker smo vsi obležali http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ill.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Že dva dni bolj kr neki na hitro, ker sem brez idej in časa karkoli packat .. Danes je mrk očitno popustil, ostala doma in se lotila pekarne ..

en brezglutenski ajdov kruh, 30 ajdovih žemljic (v muffin modelčkih) za zmrznit, ker ugotavljam, da nam zjutraj velikokrat manjka nekaj kruhastega, čokoladni rižev puding (poskušam naredit približno takega, kot ga tamala dobi v vrtcu, po sestavinah na škatli sodeč ne bi smelo biti težko .. ), .. za kosilo bodo pa krvavice in dušeno kislo zelje, moram pospravit zimske zaloge, dokler je še malo mraz, potem poleti tole ne paše sploh ...

 

Vprašanje ... za potico .. s čim se meša pehtran, da se dobi dobro filo? Sicer me v službi čaka ena babičina čokoladna, ampak včeraj našla eno vrečko posušenega pehtrana in razmišljam, da bi probala za štos brezglutensko naredit .. mam en tak mini modelček, tko da bi lahko še tamala svojo naredila ...

 

 

 

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)

Že dva dni bolj kr neki na hitro, ker sem brez idej in časa karkoli packat .. Danes je mrk očitno popustil, ostala doma in se lotila pekarne ..


en brezglutenski ajdov kruh, 30 ajdovih žemljic (v muffin modelčkih) za zmrznit, ker ugotavljam, da nam zjutraj velikokrat manjka nekaj kruhastega, čokoladni rižev puding (poskušam naredit približno takega, kot ga tamala dobi v vrtcu, po sestavinah na škatli sodeč ne bi smelo biti težko .. ), .. za kosilo bodo pa krvavice in dušeno kislo zelje, moram pospravit zimske zaloge, dokler je še malo mraz, potem poleti tole ne paše sploh ...

 

Vprašanje ... za potico .. s čim se meša pehtran, da se dobi dobro filo? Sicer me v službi čaka ena babičina čokoladna, ampak včeraj našla eno vrečko posušenega pehtrana in razmišljam, da bi probala za štos brezglutensko naredit .. mam en tak mini modelček, tko da bi lahko še tamala svojo naredila ...

 

************

oh, pehtran gre z vsem, kr vprašo Pornya http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

drgač pa tko, kot je zalaya napisala, veliko skute, ksl. smetane in jajc se mi zdi - itak jo potem, ko jo vzameš iz pečice (in se že par min hladi pod prtičem - po vsej skorijici namažeš na tanko z maslom - to je fina finta najboljših potic)

Popravljeno -> Cookie

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kupila bio, eko, in kar je še teh levih ujemalnih prilastkov, šunko - tam, kjer sicer kupujem svinjino - v mali štacunci sredi vasi, kjer ponujajo tisto, kar jim doma zraste. Problem je, ker ne vem, kok časa kuhat tako 1,2kg šunko? Trgovinsko se kuha +/- pol ure; tole so pa dimili in sušili tri tedne.

 

Pa dva paklca levih prilastkov jajc sem tudi kupila, pa tašča zame tudi (komunikacijski šum :o). Kam čem s 40 jajci jebela?

10 jih barvamo, 10 pustim za drug teden, 5 jih pojemo v soboto, 6 jih porabim za napolitanke, 3 grejo v Alinač piškote (končno mam kokos.maslo), za ostalo se pa še spomnim.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če so sveža, ti itak držijo dolgo časa .. čist sveže bio eko (ok, od strica, brez certifikata) jaz najrajši surove zadnje čase, sploh rumenjake .. zmiksam v kako skuto ali kaj podobnega .. Beljake pa zmiksam v sneg za kak narastek rižev ali proseni ..

Jaz jih tud več kot ene 6 ne bom barvala .. Jih je škoda.

 

Šunke bio eko nisem našla, ne vem kje naj jo sploh iščem oz. se mi je niti ne da iskat .. Če slučajno jutri kaj pametnega najdem na viški tržnici, drugače bomo pač brez.

 

Razmišljam, da bi se s tamalo rajši danes lotili poleg potice še ptičkov in bi tole talali namesto pirhov .. Samo .. mlečno testo brez bele moke? Mogoče kamutova? Samo ne vem če tako lepo drži skupaj .. Mah, nekaj bomo pogruntali ..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če so sveža, ti itak držijo dolgo časa .. čist sveže bio eko (ok, od strica, brez certifikata) jaz najrajši surove zadnje čase, sploh rumenjake .. zmiksam v kako skuto ali kaj podobnega .. Beljake pa zmiksam v sneg za kak narastek rižev ali proseni ..

Jaz jih tud več kot ene 6 ne bom barvala .. Jih je škoda.

 

Šunke bio eko nisem našla, ne vem kje naj jo sploh iščem oz. se mi je niti ne da iskat .. Če slučajno jutri kaj pametnega najdem na viški tržnici, drugače bomo pač brez.

 

Razmišljam, da bi se s tamalo rajši danes lotili poleg potice še ptičkov in bi tole talali namesto pirhov .. Samo .. mlečno testo brez bele moke? Mogoče kamutova? Samo ne vem če tako lepo drži skupaj .. Mah, nekaj bomo pogruntali ..

Kmetija Dolinar (Pr'Ovnu)

http://www.mojaobcina.si/dobrova-polhov-gradec/novice/gospodarstvo/kmetijstvo/trdna-druzina-vodi-v-trdno-kmetijo.html

 

ima tudi na viški tržnici:

http://www.dobrova-polhovgradec.si/vsebina.asp?id=392

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, poznam tele fante, kupujem maslo pri njih in skuto včasih.

A jih od bližje poznaš, mislim, je dejansko preverjeno, da imajo kul meso (meaning čim manj antibiotikov in hormonov in podobnega)? Se mi je skoz zdelo malo preveč .. masovno, da bi bilo čist zihr, certifikata pa glih nimajo ...

Pa krave so v hlevu poleti al se zunaj pasejo?
(Zdaj že čist preveč sprašujem, a ne x:o)x )

 

Ptički iz eko bele kamutove moke super uspeli, ostalo testa še za eno mini pletenjačo, ki jo je tamala pomagala delat, tko da mogoče bom potico kar spustila ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, poznam tele fante, kupujem maslo pri njih in skuto včasih.

A jih od bližje poznaš, mislim, je dejansko preverjeno, da imajo kul meso (meaning čim manj antibiotikov in hormonov in podobnega)? Se mi je skoz zdelo malo preveč .. masovno, da bi bilo čist zihr, certifikata pa glih nimajo ...

Pa krave so v hlevu poleti al se zunaj pasejo?

(Zdaj že čist preveč sprašujem, a ne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif )

 

Ptički iz eko bele kamutove moke super uspeli, ostalo testa še za eno mini pletenjačo, ki jo je tamala pomagala delat, tko da mogoče bom potico kar spustila ...

tj una štacuna sred vasi, kjer kupujem :)

pa žwali futrajo res natur, kure se pasejo za hlevom, neky majo pa še sodobavitelja iz sosednje vasi, kjer se tut pasejo na prostem.

za krave ne vem, sem bolj za prasce specializirana :o)

Ampak meso je čist drugačno kot iz trgovine (al pa "mojega" mesarja) - veliko bolj okusno, nobene žwarovne, zaseka da dol padeš (oz. jo ješ z žlico tok je dobra, ocvirki glih tko). Za bujto repo kupuje m tuky svin.kosti, dajo tok okusa (pa skor nič mesa ni gor) ko bi ga od kake vratovine dobila.

Govedine še nisem kupovala, ko bom čili delala, bom pa preizkusila (za čili meso mam posebne zahteve; pleče, pa dvakrat mleto pred mano, s tem, da mora iz mašine maso od prej pred mano ven postrgat)

 

*****

Kuham zdej uno šunko, upam, da je ne razkuham u nulo.

Lili, kako si barvala jajca s kurkumo? Tko kot s čebulo, al je kak specialen postopek? Pa kako je z obarvanostjo - je omembe vredna, al je bolj švoh?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hehe, očitno si bomo letos za spremembo vsi ptičke talali :) Naši so na koncu ratali bolj podobni želvicam, ker je tamala vztrajala, da rabijo učke (so bolj mini in nisem tlačila rozin not) in sem na hitro našla eno tubico nekega belega sladkorja za napise in je naredila učke .. In potem gleda, gleda in reče: mami, lej želvice! :) Ja kul, bomo pač želvice talali za veliko noč x:o)x

Pa 6 jajc pobarvali, glih tolk, da je lahko sodelovala pri barvanju .. Jutri dobi pa še flomastre bleščice v roke, da jih dodatno okrasi. To je to.

 

Potica ne bo šla zaenkrat, itak imam mamino čokoladno in ne bom še brezglutenske delala. Ugotovila, da bom prišparala idejo za mini potičke/zvitke, ki bodo par dni za zajtrk .. Potem, ko se tole žretje malo poleže.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi pa letos pobarvali 20 jajc in čisto vse porabili. Se še nikdar ni zgodilo.

12 kosov v čebuli - sem prebrala nekje, da je fino zvečer čebulne lupine prevret in pustit čez noč, nato pa not skuhat jajca (me jih tradicionalno že okrasimo s travami in cvetki), vinskih nismo imeli, pač pa nekaj še z jedilnimi barvami (ker rdeča mora bit).

Pojedlo pa se jih je veliko že v nedeljo, pa v ponedeljek zraven k solati. Nekak nimam slabe vesti, ker jajce polnovredno živilo in tak..pa tudi tako zelo pogosto jih tudi ne jemo.

 

Danes pa pasulj. Ga že tudi sanjam en čas :)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni jih je škoda kuhat, ker ravno trdo kuhane maramo najmanj .. In imam še eno celo škatlo 'svežih' za porabit ... Sem pa zavrnila dodatek taščinih (že tko dobili 6 komadov, ne vem, še za mačka in ribico al kaj ;) - mi smo navajeni talat en pirh na osebo), ker drugega dela familje ni bilo doma in niso dobili pirhov pa naj bi jih potem mi pojedli .. Smo komaj porabili tistih 10, ki so se nabrali okrog pri sorodnikih :) Dva sem pa vrgla stran, ker sta bila cel teden na mizi za okras in nisem zihr, če je ok pol to jest, če niso v hladilniku ...

 

Sem pa prejšnji teden trikrat naredila zjutraj tist *zdravilni* shake iz surovega rumenjaka, kokosovega masla, pomarančnega soka, medu .. pa zraven eno banano .. za zajtrk .. In spravljala beljake za včeraj, ko sem skupaj spacala ostanke od treh dni delanja riževega mleka in beljake in naredila tak brezglutenski kruhek .. I. ga je s salamo jedel, midve pa z medom za zajtrk ..

 

V glavnem, začela delat tole vegi mleko doma, končno tako s pravim okusom .. Ker smo na spar programu in ker ga je čez praznike zmanjkalo pa se mi ni dalo gužvat v trgovini ... pol lončka riža, eno pest lešnikov/orehov, karkoli ... , 2 datlja (al pa žlico trsnega sladkorja ali kaj takega), par žlic kokosove moke .. zaliješ s toplo vodo (ne vrelo, ker se potem riž spoca, ampak mora bit topla, tam okol 40-50* ... ker drugače ni nič od okusa) .. precediš skozi cedilo in gazo (sem pogruntala, da je tista vrečka za perilo, ki jo v DMju prodajajo idealna, ravno prav velike luknje, pa fajn potem skup stisneš in je v 5 minutah narejeno .. Pol, če mam filing, da ne bomo vsega prec porabli, ga še enkrat segrejem na tam okol 70*C in vročega prelijem v flašo ... Ker zna hitro zakislit ..

V glavnem ta dodatek kokosa naredi super okusno mleko, paše v kofe, paše v čaj (pa sem kar tečna pri tem kakšno rastlinsko mleko dajem v čaj, mi samo kupljeno riževo paše), tamala se nič ne pritožuje, ko dobi zvečer v flašo ... Ceno si moram pa še preračunat in primerjat s trgovinskim --- ki btw - ga imajo zdaj riževega, brez soje, v Hoferju se mi zdi najceneje ...

 

Čveka x:o)x

 

Torej, danes bo pa za kosilo čebulna bržola (sanjam že en mesec, glih še en paket zmrznjenih zrezkov je bil) in pire krompir ..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...