lia II 18. avgust 2014 Prijavi Deli 18. avgust 2014 thanks Silvia za tote veganske paprikehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif ma me je sram, smem vprašat kaj je to bulgur??? 1 Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 19. avgust 2014 Prijavi Deli 19. avgust 2014 Nič sram - tudi jaz ne vem 1 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 19. avgust 2014 Prijavi Deli 19. avgust 2014 Jaz tudi prvič uporabila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png . Bulgur, kupila sem ga v DM, je neke vrste durum pšenica. Zrna so po grobem zdrobljena. Moram še preučit, če je tudi brezglutenski??? Pred uporabo sem o njem še prebrala na tem linku, kajti, na zalogi sem ga že imela in je bila to ideja za uporabo. http://www.aktivni.si/prehrana/zdrava-prehrana/bulgur-odlicno-dietno-zivilo/ V tem linku je naveden cesar Shen-ung, omenjen tudi v knjigi Sanje Lončar, Ščepec rešitve. Okrog leta 2700 pr.n.št., je dišave opisal Shen-ung, ki so ga imeli za nebeškega hortikulturnika. Rastline je razdelil v 3 skupine in največjo vlogo dal, že s tem poimenovanjem, skupini "ruler drugs", torej začimbam, ki jih uporabljamo vsak dan in neomejeno (torej druge lahko uživamo omejen čas, še nekatere pa v zelo mini vzorcih). Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 24. avgust 2014 Prijavi Deli 24. avgust 2014 Ne vem čist zakaj sem se odločila, da je treba posodico s soljo pretrest, preden bi posolila testo za kruh ..Še manj mi je pa jasno zakaj se je morala posodica odpret ... Zdaj čakam, da Roomba opravi svoje, da grem naprej pečt koruzne vaflje in ržen kruh ... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 25. avgust 2014 Prijavi Deli 25. avgust 2014 se zgodi i najboljima Mi imamo dušeno zelje na sporedu +pire krompir. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. september 2014 Prijavi Deli 11. september 2014 Včeraj prvič pripravila dalmatinsko zelje - s krompirjem in pršutom - izgled je imel kot blitva s krompirjem. Dobro, me pa zanima če je res še boljši okus, ko ga dobi slana. S štrudlom včeraj ni bilo nič, bo pa danes http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 11. september 2014 Prijavi Deli 11. september 2014 Včeraj prvič pripravila dalmatinsko zelje - s krompirjem in pršutom - izgled je imel kot blitva s krompirjem. Dobro, me pa zanima če je res še boljši okus, ko ga dobi slana. S štrudlom včeraj ni bilo nič, bo pa danes http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngOoo, to si posamezne liste odrezala? Listi mojega zelja so zelo veliki, vendar še ne tako številni...ali rastejo toliko bolj kolikor bolj režeš? Meni se tudi ne da k štrudlu spravit. Pa kakšna runda paprike in ajvarja bi še bila za naredit. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. september 2014 Prijavi Deli 11. september 2014 ma kar lomim jih - starejši so usnjati in teh niti nisem uporabljala za prehrano. Poleg tega so nagriženi od polžev. Srednje liste sem uporabila, pa še ti so bili fejst usnjati - kar dolgo jih je treba tenstat s krompirjem. No, lahko tudi skuhaš posebej in potem združiš, sam jaz nisem hotla ekstra lonca umazat. Moje zelje je veliko, košato in prevladuje na dveh gredah - total se mu je odpulilo. Pa precej smrdi - mislm, je ko konkreten vonj po njem na vrtu. Pri kuhanju ne smrdi toliko, bolj smrdi navadno zelje.Tašči njegov okus ni všeč, kao grenko je, sam men ni bilo nič grenko. Bolj divje je - kar se usnjatosti tiče. Ti kar mirne duše odlomi liste, sej jih ne rabiš veliko. Aja, steblo je žilavo, tko da sem ga izrezala. ******danes bodo filane paprike, je včer dragi privlekel nezrele babure neestestkih oblin. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 11. september 2014 Prijavi Deli 11. september 2014 Aha, ok, bom sprobala. Ja sej ma nek poseben okus ta "raštan". Moja sestra ga fajn s prekajenim mesom kuha, bolj dolgo, po se pa že zmehča.Pa tudi kot liste ohrovta, blanšira in nadeva. Pol morjo že bit to fajn mladi listi. Jz pa dva dni zdaj protekcija, sem kosila nekje naročila. Včeraj sem pa popekla papriko, bo danes priloga za malco. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mantis 11. september 2014 Prijavi Deli 11. september 2014 V kosih krompir s stročjim fižolom in zabeljen s prepraženo čebulo in za sladico bananin biskvit z rozinami http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Citiraj Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. september 2014 Prijavi Deli 12. september 2014 jabolčni štrudel uspel, paprike pa sam napol :/milsm, meso je perajt, pol je pa motivacije in časa zmanjkalo za finalizacijo - bo pa danes Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 12. september 2014 Prijavi Deli 12. september 2014 Eh, skuhala prvič v lajfu wanna be fižolovo mineštro... (po tem, ko zaman čakala na recept od Ceres http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif )Če je ne bo nihče jedel, bo ubogega mucija razneslohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif 1 Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mantis 12. september 2014 Prijavi Deli 12. september 2014 moja soseda tudi zelo rada kuha ... ampak, ker nima deda, mora vse požret ubogi rexi ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngne vem, kdo bo pojedel vse te knedle ... če rexija pobere ??? Sosed http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg 2 Citiraj Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 14. september 2014 Prijavi Deli 14. september 2014 Danes krompirjeva frika. Potem enkrat, čez tri, štiri ure, ko se vsi naberejo na kup http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gifJutr pa čišpavi knedlji. Čišpe zamudila sicer, glih tolk jih je bilo za ene dve kosili, za marmelado pa ne. Škoda, pa glih ta je najboljšejša.Pa zadnje cajte kruh mlatim... ržen kruh in jogurt http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif To so zaenkrat vse novice iz Silicine kuhinje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sing.gif 2 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 15. september 2014 Prijavi Deli 15. september 2014 Mi imamo tudi polnjene bučke radi. S tem, da je pač pri nas not zraven ali mleto meso ali tuna. Izdolbene čolničke pa jaz pred tem posolim, ker mi sicer niso dobri. (mleto meso na čebuli popražim, pa česen, lovorjev list, poper, kumina), pa zelenjava zraven.Pa velikokrat namesto sira dam gor kislo smetano z jajčkom. Danes še ne vem kaj bo. Reševala bom očitno radič pred polži..pa še nekaj zraven.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. september 2014 Prijavi Deli 15. september 2014 jah pa včeraj skuhala slivovo marmelado - po staaaaarem receptu (=beri ure in ure kuhanja), ekskluzivna izdaja (=beri, tok malo je je).Ampak je tok dobra, da bi že zdej načela en kozarc (od treh). Danes bodo včerajšnji ostanki pečene The Race in malo riža za zraven bom skuhala. Pa kako kumaro za solato in to je to. Ni vsak dan nedelja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/1book.gif 3 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 15. september 2014 Prijavi Deli 15. september 2014 Za cel teden zelenjave imam na zalogi. Od mlade izluščene fižole, do zelja, do bučke, endivije, korenja. Kilo rdeče pese sem skuhala in prelila z vrelim kisom ter zaprla. Toliko je skonzervirana, da bo počakala vsaj ta teden. Navedeno zelenjavo sem dokupila, končno našla nekaj v stilu: zabojček zelenjave. Na vrtu me čaka še dalmatinsko zelje in rdeče zelje, blitva, premalo dorasel rdeč in radič štrucar, pa neke čudne mehko votle "inka" kumare. Niti poskusila jih nisem, ker so mi "neapetitlih sumljive" na pogled in otip. Glede na vse našteto, ima, da je ta teden eko zelenjavni teden od kremnih juhc, do solat ipd. 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 15. september 2014 Prijavi Deli 15. september 2014 nekaj trikov za kuhanje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. september 2014 Prijavi Deli 16. september 2014 jušna kocka v rižu (namesto koščka masla in ščepca soli?) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpgFižol direkt iz konzerve (neodcejen oz splaknjen zaradi preveč dodane soli?) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ph34r.pngMikrovalovka, seriously http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gif Ne, hvala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 Ohrovtova juha, file kovača in krompir v pečici ter paradižnikova solata z baziliko. In tričetrt 100 gramske čokoladehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. (Zaenkrathttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png) 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 21. september 2014 Prijavi Deli 21. september 2014 Mmmmmmmm maronihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 22. september 2014 Prijavi Deli 22. september 2014 Odpiram nov paket 100 gramske čokoladehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 22. september 2014 Prijavi Deli 22. september 2014 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 22. september 2014 Prijavi Deli 22. september 2014 Hm, nikoli ne vešhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif. Samo zluštana in lačna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 22. september 2014 Prijavi Deli 22. september 2014 Meni se tudi kostanji nenormalno luštajo. Danes se mi je zluštalo vročih žemljic. Ne vem od kod mi ideja, da bodo pa v pekarni tople..kar zavijem not..šest žemljic prosim...in potem mi čisto dol pade...niso vroče...jaz bi tiste -sveže pečene...iz pečice..No, sline cedim že en čas za cmoki. Torej bodo. Slivovi 2 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.