Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Jaz tudi prvič uporabila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png . Bulgur, kupila sem ga v DM, je neke vrste durum pšenica. Zrna so po grobem zdrobljena. Moram še preučit, če je tudi brezglutenski???

Pred uporabo sem o njem še prebrala na tem linku, kajti, na zalogi sem ga že imela in je bila to ideja za uporabo.

 

http://www.aktivni.si/prehrana/zdrava-prehrana/bulgur-odlicno-dietno-zivilo/

 

V tem linku je naveden cesar Shen-ung, omenjen tudi v knjigi Sanje Lončar, Ščepec rešitve. Okrog leta 2700 pr.n.št., je dišave opisal Shen-ung, ki so ga imeli za nebeškega hortikulturnika. Rastline je razdelil v 3 skupine in največjo vlogo dal, že s tem poimenovanjem, skupini "ruler drugs", torej začimbam, ki jih uporabljamo vsak dan in neomejeno (torej druge lahko uživamo omejen čas, še nekatere pa v zelo mini vzorcih).

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne vem čist zakaj sem se odločila, da je treba posodico s soljo pretrest, preden bi posolila testo za kruh ..

Še manj mi je pa jasno zakaj se je morala posodica odpret ...

 

Zdaj čakam, da Roomba opravi svoje, da grem naprej pečt koruzne vaflje in ržen kruh ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

Včeraj prvič pripravila dalmatinsko zelje - s krompirjem in pršutom - izgled je imel kot blitva s krompirjem. Dobro, me pa zanima če je res še boljši okus, ko ga dobi slana.

 

S štrudlom včeraj ni bilo nič, bo pa danes http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj prvič pripravila dalmatinsko zelje - s krompirjem in pršutom - izgled je imel kot blitva s krompirjem. Dobro, me pa zanima če je res še boljši okus, ko ga dobi slana.

 

S štrudlom včeraj ni bilo nič, bo pa danes http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Ooo, to si posamezne liste odrezala? Listi mojega zelja so zelo veliki, vendar še ne tako številni...ali rastejo toliko bolj kolikor bolj režeš?

 

 

Meni se tudi ne da k štrudlu spravit. Pa kakšna runda paprike in ajvarja bi še bila za naredit.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ma kar lomim jih - starejši so usnjati in teh niti nisem uporabljala za prehrano. Poleg tega so nagriženi od polžev. Srednje liste sem uporabila, pa še ti so bili fejst usnjati - kar dolgo jih je treba tenstat s krompirjem. No, lahko tudi skuhaš posebej in potem združiš, sam jaz nisem hotla ekstra lonca umazat. Moje zelje je veliko, košato in prevladuje na dveh gredah - total se mu je odpulilo. Pa precej smrdi - mislm, je ko konkreten vonj po njem na vrtu. Pri kuhanju ne smrdi toliko, bolj smrdi navadno zelje.

Tašči njegov okus ni všeč, kao grenko je, sam men ni bilo nič grenko. Bolj divje je - kar se usnjatosti tiče. Ti kar mirne duše odlomi liste, sej jih ne rabiš veliko. Aja, steblo je žilavo, tko da sem ga izrezala.

 

******

danes bodo filane paprike, je včer dragi privlekel nezrele babure neestestkih oblin.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aha, ok, bom sprobala. Ja sej ma nek poseben okus ta "raštan". Moja sestra ga fajn s prekajenim mesom kuha, bolj dolgo, po se pa že zmehča.Pa tudi kot liste ohrovta, blanšira in nadeva. Pol morjo že bit to fajn mladi listi.

 

Jz pa dva dni zdaj protekcija, sem kosila nekje naročila. Včeraj sem pa popekla papriko, bo danes priloga za malco.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V kosih krompir s stročjim fižolom in zabeljen s prepraženo čebulo in za sladico bananin biskvit z rozinami http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jabolčni štrudel uspel, paprike pa sam napol :/

milsm, meso je perajt, pol je pa motivacije in časa zmanjkalo za finalizacijo - bo pa danes :)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Eh, skuhala prvič v lajfu wanna be fižolovo mineštro... (po tem, ko zaman čakala na recept od Ceres http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif )

Če je ne bo nihče jedel, bo ubogega mucija razneslohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif

 

 

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

moja soseda tudi zelo rada kuha ... ampak, ker nima deda, mora vse požret ubogi rexi ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

ne vem, kdo bo pojedel vse te knedle ... če rexija pobere ???

 

Sosed http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg

Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes krompirjeva frika. Potem enkrat, čez tri, štiri ure, ko se vsi naberejo na kup http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif

Jutr pa čišpavi knedlji. Čišpe zamudila sicer, glih tolk jih je bilo za ene dve kosili, za marmelado pa ne. Škoda, pa glih ta je najboljšejša.

Pa zadnje cajte kruh mlatim... ržen kruh in jogurt http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

To so zaenkrat vse novice iz Silicine kuhinje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sing.gif

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi imamo tudi polnjene bučke radi. S tem, da je pač pri nas not zraven ali mleto meso ali tuna. Izdolbene čolničke pa jaz pred tem posolim, ker mi sicer niso dobri. (mleto meso na čebuli popražim, pa česen, lovorjev list, poper, kumina), pa zelenjava zraven.

Pa velikokrat namesto sira dam gor kislo smetano z jajčkom.

Danes še ne vem kaj bo. Reševala bom očitno radič pred polži..pa še nekaj zraven..:)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jah pa včeraj skuhala slivovo marmelado - po staaaaarem receptu (=beri ure in ure kuhanja), ekskluzivna izdaja (=beri, tok malo je je).

Ampak je tok dobra, da bi že zdej načela en kozarc (od treh).

 

Danes bodo včerajšnji ostanki pečene The Race in malo riža za zraven bom skuhala. Pa kako kumaro za solato in to je to. Ni vsak dan nedelja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/1book.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za cel teden zelenjave imam na zalogi. Od mlade izluščene fižole, do zelja, do bučke, endivije, korenja. Kilo rdeče pese sem skuhala in prelila z vrelim kisom ter zaprla. Toliko je skonzervirana, da bo počakala vsaj ta teden. Navedeno zelenjavo sem dokupila, končno našla nekaj v stilu: zabojček zelenjave. Na vrtu me čaka še dalmatinsko zelje in rdeče zelje, blitva, premalo dorasel rdeč in radič štrucar, pa neke čudne mehko votle "inka" kumare. Niti poskusila jih nisem, ker so mi "neapetitlih sumljive" na pogled in otip. Glede na vse našteto, ima, da je ta teden eko zelenjavni teden od kremnih juhc, do solat ipd.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jušna kocka v rižu (namesto koščka masla in ščepca soli?) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg

Fižol direkt iz konzerve (neodcejen oz splaknjen zaradi preveč dodane soli?) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ph34r.png

Mikrovalovka, seriously http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gif

 

Ne, hvala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ohrovtova juha, file kovača in krompir v pečici ter paradižnikova solata z baziliko.

 

In tričetrt 100 gramske čokoladehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. (Zaenkrathttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png)

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hm, nikoli ne vešhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif.

 

Samo zluštana in lačna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni se tudi kostanji nenormalno luštajo. Danes se mi je zluštalo vročih žemljic. Ne vem od kod mi ideja, da bodo pa v pekarni tople..kar zavijem not..šest žemljic prosim...in potem mi čisto dol pade...niso vroče...

jaz bi tiste -sveže pečene...iz pečice..

No, sline cedim že en čas za cmoki. Torej bodo. Slivovi :)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...