Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

kumina se daje v prežganko

 

njami

pri nas nikoli. Enkrat sem poskusila tako - kuminovo varianto - pa to ni za moj okus. Mam rada kumino, jo kar pogosto uporabljam (največ gre v promet šetraj, lovor, bazilika, rožmarin in piment), sam v prežganko pa res ne sodi.

Je pa nikoli ni preveč na pečenem krompirju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_redface.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

stvar navade, ja.Pri nas doma nikoli nismo dajali ne kumine, ne popra.

Receptur je kolikor hočeš; že pri praženem krompirju se lah razpravlja do nezavesti; a se da rumeno, ali rdečo čebulo, morda šalotko, nekateri dodajo drobne ocvirke, drugi debele, tretji celo vegeto, nekje zalivajo z govejo juho, drugje pražijo do skorjice, a je za restan krompir dober katerikoli krompir, al sam rumeni,...pa tak. Detajli http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ojoj, ste me spomnili, da imam v hladilniku en šop pehtrana .. že en teden :/

Pa mlečnih stvari ne smem, bom kar ene mafine naredila ...

 

Počakam tamalo, sem ji obljubila, da delava tele piškote danes: http://www.kulinarika.net/recepti/13612/sladice/kokosovi-razpokanci-piskoti/

malo predelan recept, itak ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Recept za ponarejen tiramisu:

 

bebi piškotki, premažeš z mešanico ohlajene kave in ruma, čez vanilijev puding zmešan s smetano, čez mešanica sladke in kisle smetane, ponoviš plasti.

 

Hm.

sej lahko, da je dobro, sam tiramisu to pač ni.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png Slab ponaredek. Rajši ne delam tiramisuja kot, da dam puding not. Maskarpone je le maskarpone. Ok, skuta je lahko sprejemljiv substitut, če res ne dobiš M. in pripravljaš v ihti.

Maskarpone je res ena taka hvaležna reč - skor vse okuse ponotranji. Namesto skute v tiramisu sem jaz nekoč dala stepeno smetano. Ampak ni to - to.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aja, kokosovi razpokanci - pred leti so bili del obvezne decembrske peke; mehka sredica in hrustljava skorjica - s čist preveč cukra. Za to so tudi odleteli s seznama.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes,

Juha s sladkim krompirjem po enem receptu za kari, samo mi smo dali več vode, potem pa še krompir iz pečice in brezglutensko panirani piščanjčji trakci mesojedce. Tole brezglutensko je super dobro, s čičerikino moko, jajcem in mletimi mandlji. Zase sem naredila podplatek iz ostanka moke, mandljev in jajca.

Za konec po dolgem času (domač, "naraven") bananino kokosov puding.

 

Nič prav slovenskega danes http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

tut prov. slovenske barve danes itak zastopa krokodil :)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aja, kokosovi razpokanci - pred leti so bili del obvezne decembrske peke; mehka sredica in hrustljava skorjica - s čist preveč cukra. Za to so tudi odleteli s seznama.

 

Moji so brez cukra (rožičeva moka in malo kakava namesto čokolade v prahu in sladkorja za sladkobo, zunanji del sem do zdaj spustila, ampak ker se je tamala odločila, da hoče tokrat bele sem rekla, da bova sprobali, če deluje z mleto kokosovo moko, namesto cukra v prahu ..)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ko smo že pri domači hrani. Še javno izjemne pohvale bučnemu olju od Nataly!http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/srcoci.jpg

 

Žal mi ga je (že) zmanjkalo in sem vzela enega, ki je bil svetlobna leta pred trgovinskimi, a žal njenemu ne seže do kolen. Solata nikoli več ne bo istahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem bila nekaj časa v Trstu in mi kava ni bila ista v Trstu in Ljubljani. Iz Trsta sem pritrogala isto kafetjero, isto Illy kavo in še v illy šalčko z debelim robom, pa isto latte scremato. Samo voda je bila druga. Ampak kava ni bila tako dobra. Na tej točki sem edinokrat podvomila v to, da je Trst res naš.

A je Omar enkrat razlagal da je keč v trdoti vode?

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

v originalu so..

Vendar morm tu dodat, da men ni glih najbl jasno zakaj so potrebna..

 

jst jih namreč ne uporabljam.. v okusu pa ni nobene razlike..

 

 

In v tolažbo

 

 

Mislim, da jih nikjer v prodaji ne uporabljajo

 

zarad salmonele..

 

tko da kr komot jej tiramisu

 

Ker ko je Bog stopil na zemljo in rekel, "prelomil bom obljubo k sem jo dal unmu kva je že mudel Naomi ne kva je že aha Noe, da nikoli več ne bom naredil vesoljnega potopa, bom pa še kako bom" Pol so mu pa dal za probat tiramisu, in naj bi bojda djal.. "kdor izmisli tako jed, bodejo mu oproščeni vsi grehi"

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.kulinarika.net/recepti/14387/sladice/res-najbolj-pravi-tiramisu/

 

Kaj? A v pravem tiramisuju so surova jajca? No fajn, da sem šla tole gledat, da še tega več ne bom jedla.

ja, valda. A nisi vedela?

Pol tut šarlote ne smeš več jest - ker tam so tudi surova jajca v kremi.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne, tist sem vedla, da so jajca. Pa v unih rumenih kremah v princes tud. Ampak v tiramisuju ni pa nič tako rumenega in res nisem vedela. Je pa res vprašanje, kot pravi Pico, če v slaščičarnah res dajejo surova jajca.

Ne dajo

 

sem ziher

 

leta nazaj so dajal.. dokler niso stranke fasale salmonelo

 

tiramisu ima podobno specifiko k jedi na žlico

 

boljši je naslednji dan...

s tem da za razliko od jedi na žlico ne more tok dolg trajat

 

ker mascarpone rata žarek k maslo..

 

pri surovih jajcih je pa tko da jih je treba konzumirat in loco, takoj.. če je verjeti Bear Gryllsu

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

itak, da šparajo povsod in sem zelo skeptična, da v povprečni slaščičarni dajo tako jajca, kot mascarpone, bohnedej rum ali kafe. Vse so to praški, arome identične naravni ipd.

 

Tiramisu JE boljši naslednji dan - če ga kaj ostane http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

edino zgleda pe ne tok lepo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz ga itak nikoli nisem delala - čeprav ga rada papcam.

Najbrž me boste vrgli s foruma ali vsaj temehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif, če povem, da sem najbrž eden redkih, ki ne mara preveč tiramisujahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/SHOCK.gif. Sem ga pa kljub temu že delala in mi je uspel.

 

Na kmetiji gor na Koroškem sem vsako jutro jedel skuto čebulo in bučno olje na domačmu kruhu..

 

ne vem zakaj te navade nisem odnesel domov...

 

al je keč v olju al pa v kruhu...

Mmmmmm, poznamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

Najbrž je problem v kruhu, ker drugje težko dobiš tak domač koroški kruh kot tam. Pa seveda domači skuti.

 

A kruhov hren si poskusil? To je tudi ena taka lokalna zadeva, ki jo drugje težko najdeš.

 

Se pridružujem pohvali le, da je meni pošlo orehovo!

Ja, tudi to je kot bi imel orehe pred seboj. Sem mislila, da sem že pohvalila, pa sem gleda v RL toliko govorila o njem.

 

Žal mi je pa ena steklenička prišla stranhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kremno juho moram danes jest, ker bi naj bila na dieti... pa ne za hujšanje, čeprav ne bi bilo nobene škode :) Kako si lahk na dieti, če pa je tkao fajn jeeeest... muka... Drugače pa delam sataraš iz domačega paradižnika.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kremno juho moram danes jest, ker bi naj bila na dieti... pa ne za hujšanje, čeprav ne bi bilo nobene škode http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Kako si lahk na dieti, če pa je tkao fajn jeeeest... muka... Drugače pa delam sataraš iz domačega paradižnika.

 

Zakva pa pol rabiš dieto, ker, za hujšanje praviš da je ne, a ne. A si bolna kej?

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hm... bolj bi rekla, da je to neka alergija, ker imam neke nevšečnosti ja, če jem stvari iz pšenice in preveč cukra, pa tud če preveč mleka. Pa ni modna muha, jaz to vem že 10 let, sam držim se pa ne vedno in potem imam težave... Pa ker je babica umrla za rakom na črevesju še zelo mlada, verjetno ni tak hec... Ljudje s celiakijo imajo namreč možnost raka na črevesju, če se ne bi držali diete. Pa nimam celiakije, vsaj ne potrjene, sam cel kup drugih težav. Ko se držim vse to čudežno izgine.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hm... bolj bi rekla, da je to neka alergija, ker imam neke nevšečnosti ja, če jem stvari iz pšenice in preveč cukra, pa tud če preveč mleka. Pa ni modna muha, jaz to vem že 10 let, sam držim se pa ne vedno in potem imam težave... Pa ker je babica umrla za rakom na črevesju še zelo mlada, verjetno ni tak hec... Ljudje s celiakijo imajo namreč možnost raka na črevesju, če se ne bi držali diete. Pa nimam celiakije, vsaj ne potrjene, sam cel kup drugih težav. Ko se držim vse to čudežno izgine.

 

Aha...ja, to je pa kr jeba, ja. Fajn, da že veš, česa ne smeš in kva lahko. Nč, drž se je in probej ugotovit, koga ne prebavljaš, mislm, ktere situacije a ne

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...