Cookie 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 kumina se daje v prežganko njamipri nas nikoli. Enkrat sem poskusila tako - kuminovo varianto - pa to ni za moj okus. Mam rada kumino, jo kar pogosto uporabljam (največ gre v promet šetraj, lovor, bazilika, rožmarin in piment), sam v prežganko pa res ne sodi.Je pa nikoli ni preveč na pečenem krompirju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_redface.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 http://www.kulinarika.net/recepti/763/juhe-in-zakuhe/prezganka/ Ni sicer najbl verodostojni vir. Ampak spomnim se da je moja babica, tole delala s kumino.. Stvar navade.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 stvar navade, ja.Pri nas doma nikoli nismo dajali ne kumine, ne popra.Receptur je kolikor hočeš; že pri praženem krompirju se lah razpravlja do nezavesti; a se da rumeno, ali rdečo čebulo, morda šalotko, nekateri dodajo drobne ocvirke, drugi debele, tretji celo vegeto, nekje zalivajo z govejo juho, drugje pražijo do skorjice, a je za restan krompir dober katerikoli krompir, al sam rumeni,...pa tak. Detajli http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 sej zato pa mi ta kulinarika .net hodi na jetra in to nepražena.. pomisli v tiramisu so dajal pehtran pa kompot pa marelična marmelada pa svinja je tut not stopla.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 Ojoj, ste me spomnili, da imam v hladilniku en šop pehtrana .. že en teden :/ Pa mlečnih stvari ne smem, bom kar ene mafine naredila ... Počakam tamalo, sem ji obljubila, da delava tele piškote danes: http://www.kulinarika.net/recepti/13612/sladice/kokosovi-razpokanci-piskoti/malo predelan recept, itak ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 Recept za ponarejen tiramisu: bebi piškotki, premažeš z mešanico ohlajene kave in ruma, čez vanilijev puding zmešan s smetano, čez mešanica sladke in kisle smetane, ponoviš plasti. Hm.sej lahko, da je dobro, sam tiramisu to pač ni. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png Slab ponaredek. Rajši ne delam tiramisuja kot, da dam puding not. Maskarpone je le maskarpone. Ok, skuta je lahko sprejemljiv substitut, če res ne dobiš M. in pripravljaš v ihti.Maskarpone je res ena taka hvaležna reč - skor vse okuse ponotranji. Namesto skute v tiramisu sem jaz nekoč dala stepeno smetano. Ampak ni to - to. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 aja, kokosovi razpokanci - pred leti so bili del obvezne decembrske peke; mehka sredica in hrustljava skorjica - s čist preveč cukra. Za to so tudi odleteli s seznama. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 Danes,Juha s sladkim krompirjem po enem receptu za kari, samo mi smo dali več vode, potem pa še krompir iz pečice in brezglutensko panirani piščanjčji trakci mesojedce. Tole brezglutensko je super dobro, s čičerikino moko, jajcem in mletimi mandlji. Zase sem naredila podplatek iz ostanka moke, mandljev in jajca.Za konec po dolgem času (domač, "naraven") bananino kokosov puding. Nič prav slovenskega danes http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pngtut prov. slovenske barve danes itak zastopa krokodil Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 aja, kokosovi razpokanci - pred leti so bili del obvezne decembrske peke; mehka sredica in hrustljava skorjica - s čist preveč cukra. Za to so tudi odleteli s seznama. Moji so brez cukra (rožičeva moka in malo kakava namesto čokolade v prahu in sladkorja za sladkobo, zunanji del sem do zdaj spustila, ampak ker se je tamala odločila, da hoče tokrat bele sem rekla, da bova sprobali, če deluje z mleto kokosovo moko, namesto cukra v prahu ..) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 Ko smo že pri domači hrani. Še javno izjemne pohvale bučnemu olju od Nataly!http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/srcoci.jpg Žal mi ga je (že) zmanjkalo in sem vzela enega, ki je bil svetlobna leta pred trgovinskimi, a žal njenemu ne seže do kolen. Solata nikoli več ne bo istahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 2. oktober 2014 Prijavi Deli 2. oktober 2014 pečenega zajcada bom skakal ko zajc http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 Na kmetiji gor na Koroškem sem vsako jutro jedel skuto čebulo in bučno olje na domačmu kruhu.. ne vem zakaj te navade nisem odnesel domov... al je keč v olju al pa v kruhu... ni isto sem poskusil 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 Jaz sem bila nekaj časa v Trstu in mi kava ni bila ista v Trstu in Ljubljani. Iz Trsta sem pritrogala isto kafetjero, isto Illy kavo in še v illy šalčko z debelim robom, pa isto latte scremato. Samo voda je bila druga. Ampak kava ni bila tako dobra. Na tej točki sem edinokrat podvomila v to, da je Trst res naš.A je Omar enkrat razlagal da je keč v trdoti vode? Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 v originalu so..Vendar morm tu dodat, da men ni glih najbl jasno zakaj so potrebna.. jst jih namreč ne uporabljam.. v okusu pa ni nobene razlike.. In v tolažbo Mislim, da jih nikjer v prodaji ne uporabljajo zarad salmonele.. tko da kr komot jej tiramisu Ker ko je Bog stopil na zemljo in rekel, "prelomil bom obljubo k sem jo dal unmu kva je že mudel Naomi ne kva je že aha Noe, da nikoli več ne bom naredil vesoljnega potopa, bom pa še kako bom" Pol so mu pa dal za probat tiramisu, in naj bi bojda djal.. "kdor izmisli tako jed, bodejo mu oproščeni vsi grehi" 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 Pico http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Hočeš rečt, da ti doma tiramisu delaš svoji dragi? seveda, in to če držijo navedbe in pri tem gre za kolčkej objektivnosti, takega za prste polizat.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 http://www.kulinarika.net/recepti/14387/sladice/res-najbolj-pravi-tiramisu/ Kaj? A v pravem tiramisuju so surova jajca? No fajn, da sem šla tole gledat, da še tega več ne bom jedla. ja, valda. A nisi vedela?Pol tut šarlote ne smeš več jest - ker tam so tudi surova jajca v kremi. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 Ne, tist sem vedla, da so jajca. Pa v unih rumenih kremah v princes tud. Ampak v tiramisuju ni pa nič tako rumenega in res nisem vedela. Je pa res vprašanje, kot pravi Pico, če v slaščičarnah res dajejo surova jajca.Ne dajo sem ziher leta nazaj so dajal.. dokler niso stranke fasale salmonelo tiramisu ima podobno specifiko k jedi na žlico boljši je naslednji dan...s tem da za razliko od jedi na žlico ne more tok dolg trajat ker mascarpone rata žarek k maslo.. pri surovih jajcih je pa tko da jih je treba konzumirat in loco, takoj.. če je verjeti Bear Gryllsu Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 Še za mascarpone bajdvej nisem siguren če ga povsod dajo... Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 itak, da šparajo povsod in sem zelo skeptična, da v povprečni slaščičarni dajo tako jajca, kot mascarpone, bohnedej rum ali kafe. Vse so to praški, arome identične naravni ipd. Tiramisu JE boljši naslednji dan - če ga kaj ostane http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngedino zgleda pe ne tok lepo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 Jaz ga itak nikoli nisem delala - čeprav ga rada papcam.Najbrž me boste vrgli s foruma ali vsaj temehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif, če povem, da sem najbrž eden redkih, ki ne mara preveč tiramisujahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/SHOCK.gif. Sem ga pa kljub temu že delala in mi je uspel. Na kmetiji gor na Koroškem sem vsako jutro jedel skuto čebulo in bučno olje na domačmu kruhu.. ne vem zakaj te navade nisem odnesel domov... al je keč v olju al pa v kruhu...Mmmmmm, poznamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Najbrž je problem v kruhu, ker drugje težko dobiš tak domač koroški kruh kot tam. Pa seveda domači skuti. A kruhov hren si poskusil? To je tudi ena taka lokalna zadeva, ki jo drugje težko najdeš. Se pridružujem pohvali le, da je meni pošlo orehovo!Ja, tudi to je kot bi imel orehe pred seboj. Sem mislila, da sem že pohvalila, pa sem gleda v RL toliko govorila o njem. Žal mi je pa ena steklenička prišla stranhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 Kremno juho moram danes jest, ker bi naj bila na dieti... pa ne za hujšanje, čeprav ne bi bilo nobene škode Kako si lahk na dieti, če pa je tkao fajn jeeeest... muka... Drugače pa delam sataraš iz domačega paradižnika. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 Kremno juho moram danes jest, ker bi naj bila na dieti... pa ne za hujšanje, čeprav ne bi bilo nobene škode http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Kako si lahk na dieti, če pa je tkao fajn jeeeest... muka... Drugače pa delam sataraš iz domačega paradižnika. Zakva pa pol rabiš dieto, ker, za hujšanje praviš da je ne, a ne. A si bolna kej? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 Hm... bolj bi rekla, da je to neka alergija, ker imam neke nevšečnosti ja, če jem stvari iz pšenice in preveč cukra, pa tud če preveč mleka. Pa ni modna muha, jaz to vem že 10 let, sam držim se pa ne vedno in potem imam težave... Pa ker je babica umrla za rakom na črevesju še zelo mlada, verjetno ni tak hec... Ljudje s celiakijo imajo namreč možnost raka na črevesju, če se ne bi držali diete. Pa nimam celiakije, vsaj ne potrjene, sam cel kup drugih težav. Ko se držim vse to čudežno izgine. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 3. oktober 2014 Prijavi Deli 3. oktober 2014 Hm... bolj bi rekla, da je to neka alergija, ker imam neke nevšečnosti ja, če jem stvari iz pšenice in preveč cukra, pa tud če preveč mleka. Pa ni modna muha, jaz to vem že 10 let, sam držim se pa ne vedno in potem imam težave... Pa ker je babica umrla za rakom na črevesju še zelo mlada, verjetno ni tak hec... Ljudje s celiakijo imajo namreč možnost raka na črevesju, če se ne bi držali diete. Pa nimam celiakije, vsaj ne potrjene, sam cel kup drugih težav. Ko se držim vse to čudežno izgine. Aha...ja, to je pa kr jeba, ja. Fajn, da že veš, česa ne smeš in kva lahko. Nč, drž se je in probej ugotovit, koga ne prebavljaš, mislm, ktere situacije a ne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.