angelit 10. november 2014 Prijavi Deli 10. november 2014 sadje za malico, zdaj pa sem se napokala zelja in dveh paradajzov, kar se tiče hrane. včeraj sem kebab, tri sendviče ene super, kos pizze, tri lešnikove zavitke, nekaj sladkarij. kriza. kdaj se bom naučila? jaz rada jem, se prav zamotim s hrano. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 10. november 2014 Prijavi Deli 10. november 2014 Njami, račka, čeprav so lepe... Jaz bi kar oboje, vino in raco, žal nisem ne race, ne vina, ne zelja ta vikend. Pač nisem ravno tradicionalist. V kitajsko pa dokaj pogosto hodim, čeprav nisi čist ziher a ješ psa al piščanca al ribo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 11. november 2014 Prijavi Deli 11. november 2014 Sestra skuhala preveč ričeta...in ga prinesla poln pisker...tak, da danes to. Ta mlajša bi me raje zvlekla na pico in je nesrečna ker se ne dam 2 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 11. november 2014 Prijavi Deli 11. november 2014 Jst jem vse. Za malco so bli vampi. Mmmmm, njamsi.Za kosilo bo jota. Mmmmm, njamsi. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif 2 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 11. november 2014 Prijavi Deli 11. november 2014 Čokoladni sufle... pred petimi minutami. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Naredila poskusno, ker pride kolegica drug teden na kosilo. 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 Evo, obdobje 'juha non stop na štedilniku' se je začelo Naredila zalogo v zmrzovalniku za kostne in mesne juhe, naredila prostor v kuhinji za električni kuhalnik .. na najmanjši T lepo skoz po malem brbota, pijemo namesto čaja in kombiniramo v zelenjavne juhe ali kaj podobnega, pa sproti dolivam vodo ... Za cel teden, potem so že čisto zmehčane kosti in vržeš stran in zamenjaš z novimi ... perpetual soup 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 Čokoladni sufle... pred petimi minutami. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Naredila poskusno, ker pride kolegica drug teden na kosilo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/srcoci.jpg A lahko podrobnejše poročilo in recepthttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif. Slinecedijo.presshttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif PS: A je to spet konekšn na forumu ali kaj, neverjetno. O sufleju itak sanjam že nekaj dni, ričet je v planu za vikend, pa joto moram tudi nekam uturiti, sinoči pa skuhala govejo juho.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 Evo, obdobje 'juha non stop na štedilniku' se je začelo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngNaredila zalogo v zmrzovalniku za kostne in mesne juhe, naredila prostor v kuhinji za električni kuhalnik .. na najmanjši T lepo skoz po malem brbota, pijemo namesto čaja in kombiniramo v zelenjavne juhe ali kaj podobnega, pa sproti dolivam vodo ... Za cel teden, potem so že čisto zmehčane kosti in vržeš stran in zamenjaš z novimi ... perpetual soupveš kaj me zanima, ali pri kuhanju goveje kostne juhe, jo zaliješ pred kuho s kisom ali belim vinom? Jaz sem samo enkrat poskusila z belim vinom in mi je bila neužitna - kot bi se skisala, fujjj. Belo vino oz kis se doda, da se iz kosti raztopi kalcij, ki ga potem naše telo lahko uporabi (po GAPS metodi).Jaz kuham kostno govejo župo največkrat ob petkih; kolenske sklepne in mozgovne kosti blanširam, odcedim, sperem, dolijem hladno svežo vodo, dodat jušno zelenjavo in kuhljam 3-4+ ure. Še topel mozeg pa ven pojem - brez vsega. Kosti oberem in obrezke pojem takoj ali kasneje v juhi, obrezane kosti dobijo pesjani. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/srcoci.jpg A lahko podrobnejše poročilo in recepthttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif. Slinecedijo.presshttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif PS: A je to spet konekšn na forumu ali kaj, neverjetno. O sufleju itak sanjam že nekaj dni, ričet je v planu za vikend, pa joto moram tudi nekam uturiti, sinoči pa skuhala govejo juho.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.pngJa, jaz pa imam ričet v planu Ja, čist simpl je... sam nimam pa slikce mojega, ker ravno estetsko ni izpadlo. Za dve osebi vzameš 2 jajci, 25 g sladkorja in to penasto premešaš. Z metlico raglo vsuješ notri 25 g moke (mogoče bi šlo tudi s kakimi mandlji namesto moke, jaz jih nisem imela). Na pari raztopiš 70 g margarine in 80 g jedilne čokolade. To se mora potem malo ohladit preden premešaš z jajčno mešanico. Daš v segreto pečico v modelčkih za sufle (taki beli majhni, premažeš z maslom in posuješ s kakavom v prahu...). Pečeš 8 - 15 minut na 180 stopinjah. To potem streseš na krožnike, znotraj mora ostat tekoča masa... Meni je razpadlo, pa ni panike Narediš še preliv iz vročega sadja, jaz sem dala žlico marmelade, ker se mi ni dalo In žlico stepen sladke smetane. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 jst pa sem od danes naprej spet striktni veggie, torej nč kar ima oči..Nimam pa pojma kaj bom jedel... Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 jst pa sem od danes naprej spet striktni veggie, torej nč kar ima oči..Nimam pa pojma kaj bom jedel...zakaj? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 zakaj?del ker mi je en proticepivec poslal šokantni video, kako do tega mesa pridem..sej ne da tega ne bi vedel ali že videl, sam tist dan, torej včeri sem imel še posebej slb želodec.. Prvič sem ratal vegi k sem gledal oddajo o piščancih nekje v ZDA kako se zarad ekomomskih razlogov dobre realizacije hranijo z lastnimi iztrebki drugič sem ratal vegi zarad ahimse in priložnostnega jogi wannabeja čeprav mi draga javlja da bodo dons moli saz tržaško omako.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 (popravljeno) aha. jaz sem včeraj porabila ostanke polbelega kruha, pa jabk mamo in domača jajca ter smetano in pripravila istrske tučiče (http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif ) v bistvu pa je zgledalo tako, da rezine starega kruha namočiš v mleku, obložiš pomaščen pekač, napolniš z mešanico naribanih jabolk, cimeta, ruma in vanilije, prekriješ z rezinami kruha in vse skupaj preluješ s polivko iz kisle smetane, sladke smetane (jaz sem uporabila kar mleko), malce ruma, vanilije in malce sladkorja. Pekla 20 min na 180st ventilator.Dobro, sam še boljše bi verjetno bilo iz industrijskega puhastega belega kruha. mačky, margarino vrži stran in rajši uporabljaj maslo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pngmargarina še za tečaje vrat ni dobra mazat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif Popravljeno 12. november 2014 -> Cookie 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 Vegi, ni panike... No, jaz jem meso, sicer, sam hočem povedat, da vegetarijanski recepti so včasih prav boljši, vsaj men. Jaz pa iščem idejo za malo bolj slavnostno vegansko kosilo... predjed, juha, glavna jed in sladica... Vegansko mi ni problem kuhat, sam da bi bilo nekaj malo drugačnega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 mah jst sem bil včasih militanten vegi prou un gandhijevski nasilnež... taprav nenasilni nasilnež, maltretiral sem čist vsacga z kosom mesovja v rok al na miz.. hehehehe no zdej ne bom tak.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 veš kaj me zanima, ali pri kuhanju goveje kostne juhe, jo zaliješ pred kuho s kisom ali belim vinom? Jaz sem samo enkrat poskusila z belim vinom in mi je bila neužitna - kot bi se skisala, fujjj. Belo vino oz kis se doda, da se iz kosti raztopi kalcij, ki ga potem naše telo lahko uporabi (po GAPS metodi).Jaz kuham kostno govejo župo največkrat ob petkih; kolenske sklepne in mozgovne kosti blanširam, odcedim, sperem, dolijem hladno svežo vodo, dodat jušno zelenjavo in kuhljam 3-4+ ure. Še topel mozeg pa ven pojem - brez vsega. Kosti oberem in obrezke pojem takoj ali kasneje v juhi, obrezane kosti dobijo pesjani. Ja, glih zadnjič ugotovila, da naj bi se s kisom kuhalo ... Še nisem probala. Jaz kosti kar direkt iz zmrzovalnika v vodo .. par poprčkov in nič drugega .. Potem stran jemljem za zelenjavo vkuhat ali rezance ali za v skodelico za pit .. Samo posolim ... Mozeg poje večinoma tamala, zadnjič sem pa čisto vse, kar je bilo okrog kosti pobrala dol, zmiksala skupaj z malo juhe, dodala začimbe in v hladilnik .. Domača pašteta Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 kaj pa BSE, a nobenga ni več strah pred to strašno boleznijo? Sprašujem kr pri nas intenzivno ta kostni mozek v župe devajo vsi po vrsti.. ker bojda zdrav.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 Domač bikec, na travi pasen cel svoj (kratek :/ ) lajf ... Nima proti unim iz intenzivne reje nima prav velik šans, da kak BSE faše ..Ne boš verjel, tud mleka ne prekuhavam Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 https://www.facebook.com/video.php?v=800312806663716&set=vb.100000550137497&type=2&theater tole sem gledal no Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 https://www.facebook.com/video.php?v=800312806663716&set=vb.100000550137497&type=2&theater tole sem gledal noO boh...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sorry.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_sad.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 "Problem" (if I may say so) današnjega (predvsem razvitega, zahodnega, potrošniškega) sveta ni mesojedstvo temveč na splošno obilje marsičesa in takojšnja potešitev različnih potreb. Tako kot se masovno proizvaja meso, se proizvaja tudi zelenjava in ostale nemesne jedi. Filmov o tistem pa jaz osebno nisem zasledila (priznam, tudi iskala ne, naletela pa na marsikaterega hujšega o mesu, ki je, kaj pa drugega, bil plod vegetarijanske ali veganske iniciative). No, na koncu tega filma pokaže predebelega človeka. A meso je krivec za to? Ali morda prenažiranje, pa s čimerkoli že? Če bi nekdo, ki žre (ja, žre, ne je), meso nadomestil z isto količino nemesne hrane, najbrž ne bi bil nič manj debel kot je sedaj, lahko celo bolj. In sedaj še opozorilo na koncu: ja, sem mesojedka, a imam obdobja, ko mi meso ne ustreza, pravzaprav imam obdobja, ko se mi kakšna hrana upre, pa tudi takšna, ko mi niti jesti ne paše, pa to vseeno počnem. Ker se ne poslušam. Moj post ni namenjen kot podpiranje katerekoli vrste prehrane, naj vsak je tako, kot mu ustreza. Itak ugotavljam, da sem tukaj specifična in da tako ali tako nekaterim organizmom ustreza kaj, kar meni ne, in obratno, da so ti miksi pogosti. A ti grozljivi filmi niso nič kaj drugega kot propaganda, ki cilja na čustva ljudi, da sledijo njihovim principom zaradi tega šoka. 3 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 "Problem" (if I may say so) današnjega (predvsem razvitega, zahodnega, potrošniškega) sveta ni mesojedstvo temveč na splošno obilje marsičesa in takojšnja potešitev različnih potreb. Tako kot se masovno proizvaja meso, se proizvaja tudi zelenjava in ostale nemesne jedi. Filmov o tistem pa jaz osebno nisem zasledila (priznam, tudi iskala ne, naletela pa na marsikaterega hujšega o mesu, ki je, kaj pa drugega, bil plod vegetarijanske ali veganske iniciative). No, na koncu tega filma pokaže predebelega človeka. A meso je krivec za to? Ali morda prenažiranje, pa s čimerkoli že? Če bi nekdo, ki žre (ja, žre, ne je), meso nadomestil z isto količino nemesne hrane, najbrž ne bi bil nič manj debel kot je sedaj, lahko celo bolj. In sedaj še opozorilo na koncu: ja, sem mesojedka, a imam obdobja, ko mi meso ne ustreza, pravzaprav imam obdobja, ko se mi kakšna hrana upre, pa tudi takšna, ko mi niti jesti ne paše, pa to vseeno počnem. Ker se ne poslušam. Moj post ni namenjen kot podpiranje katerekoli vrste prehrane, naj vsak je tako, kot mu ustreza. Itak ugotavljam, da sem tukaj specifična in da tako ali tako nekaterim organizmom ustreza kaj, kar meni ne, in obratno, da so ti miksi pogosti. A ti grozljivi filmi niso nič kaj drugega kot propaganda, ki cilja na čustva ljudi, da sledijo njihovim principom zaradi tega šoka. se ne morem strinjat.propaganda bi bila, če bi se zadeve napihovalo, tukaj konkretno, pa tanajlepšga dela klavnic še vidl nismo, k bi res vsi vegiji ratal, kafilerije usnje pa to... v bistvu je pa res, da vse kar nam ne paše gledat in si pred tem zatiskamo oči je propaganda, umazanega zahoda najpogosteje.. tko da vsi mi ki jemo poli salamo, peršut in kostni mozeg..sofinanciramo tole na filmu v glavnem jedel vegetarjansko pico..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 Sem vedela, da se ne bom znala izraziti pravilno (story of my lifehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif). Seveda je tako in prav je, da vemo, kaj se dejansko dogaja z našo hrano, preden pride na krožnike. Zgodbe niso prijetne za oči in želodec. Ampak ni problem v samem mesojedstvu, temveč v masovni proizvodnji. Masovno pa proizvajamo tako meso kot zelenjavo kot oblačila kot pohištvo. Toliko hrane, kot nam je je (v razvitem svetu ali kako bi temu rekli) na voljo danes, nam je ni bilo nikoli. Saj gremo v trgovino in vidimo tiste kupe, ki se kupi ali pa tudi ne, ki se poje ali pa tudi ne... Ker pač lahko, ker pač imamo denar, ker si to lahko privoščimo, ker nam to celo pripada (ne pravica do hrane, temveč do prenažiranja, do tega, da nam je vse na voljo). In da zadostimo potrebam modernega človeka, se poslužujemo nehumanih načinov, ki uničuje našo zemljo vključno z nami. Hočem le reči, da je masovna proizvodnja tista, ki privede do takšnega izkoriščanja enih in drugih virov, večinoma pa se problematizira mesojedstvo. Tudi masovna proizvodnja zelenjave je najbrž neprijetna za gledati, a kot pravim, na kaj takšnega še nisem naletela. Zakaj? No, tu pa nastopi propaganda. Upam, da sem bila zdaj bolj jasna. 8 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 brez masovne proizvodnje dragi moji spet skor nihče ne bi do mesa prišel, če ga ne bi gojil doma pred bajto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif Mi je pravila babica pokojna, da so oni meso na dva tedna.. pa so bili recimo temu... srednji do višji družbeni razred so pa uporabljal svinjsko mast namest olj.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 No, to zadnje, Anne, sem lajkala, ker se strinjam. Sama že dalj časa pri sebi opažam, da komoditeta košta. Torej, ljudje smo menili, menimo, da lahko brez meja počnemo prav vse. Ustvarjamo umetne mase, naravo prilagajamo sebi brez zdravega razuma (gradnja na poplavnih območjih ipd), si lajšamo vsakdanje opravke etc etc. Dejstvo je, da s komoditeto ne bo šlo več, da se bo treba potrudit nazaj. Sama imam tudi obdobja, sploh poleti, ko skoraj ne jem več mesa, pozimi se mi ga spet zlušta. Trudim se pa maksimalno iskat meso, zelenjavo, ki je lokalne pridelave, ekološka. Čistila uporabljam zelo varčno, dostikrat kis in vodo. Predvsem, kar nam pa manjka, je spoštljiv odnos do vsega, kar potrebujemo. Ne, da mislimo, da nam po defoultu pripada. 8 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.