Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Ko ravno teče tema o industrijski pridelavi hrane... Ena moja izkušnja nekaj dni nazaj,,,

 

Gospodinjim že od svojega devetega leta starosti, takole čez palec 38 let.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif

 

V tem obdobju sem naredila nešteto štrudlov iz doma narejenega testa. Tu se pa začne zgodba zapletati. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Zadnjih nekaj let mi nikakor ne uspe narediti tistega tapravega vlečenega testa, takega, ki se kar sam razleze po mizi in skozi katerega vidiš brati cajtnge... Poskušala na vse mogoče in nemogoče načine, pustila počivati, gnetla tako in drugače, kupovala vse sorte moko, od one najcenejše, pa do najdražje, pa namenske.... pa ni in ni ratalo. Saj je bil zavitek dober, samo testo ni bilo tisto tapravo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

 

V nedeljo pa spet štrudel, jabolk polna klet, treba porabit. Zamesim testo, tako kot že ne vem kolikokrat.... Šok na polno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Testo fantastično, tanko, dobro, zavitek božanski http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Razlika je bila samo v moki. Dobila sem nekaj kg moke iz letošnje doma pridelane pšenice, zmlete prejšnji teden.

 

In ob tem se mi poraja vprašanje kaj pravzaprav kupimo v tistem škrniclu na katerem z velikimi črkami piše MOKA http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif

 

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pobeljeno, pa dodana je neka snov, da se ne sprijema .. menda je ravno to razlog, da se ne da lepo delat testa .. zadnjič ena kolegica razlagala ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ko ravno teče tema o industrijski pridelavi hrane... Ena moja izkušnja nekaj dni nazaj,,,

 

Gospodinjim že od svojega devetega leta starosti, takole čez palec 38 let.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif

 

V tem obdobju sem naredila nešteto štrudlov iz doma narejenega testa. Tu se pa začne zgodba zapletati. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Zadnjih nekaj let mi nikakor ne uspe narediti tistega tapravega vlečenega testa, takega, ki se kar sam razleze po mizi in skozi katerega vidiš brati cajtnge... Poskušala na vse mogoče in nemogoče načine, pustila počivati, gnetla tako in drugače, kupovala vse sorte moko, od one najcenejše, pa do najdražje, pa namenske.... pa ni in ni ratalo. Saj je bil zavitek dober, samo testo ni bilo tisto tapravo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

 

V nedeljo pa spet štrudel, jabolk polna klet, treba porabit. Zamesim testo, tako kot že ne vem kolikokrat.... Šok na polno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Testo fantastično, tanko, dobro, zavitek božanski http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Razlika je bila samo v moki. Dobila sem nekaj kg moke iz letošnje doma pridelane pšenice, zmlete prejšnji teden.

 

In ob tem se mi poraja vprašanje kaj pravzaprav kupimo v tistem škrniclu na katerem z velikimi črkami piše MOKA http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif

 

Nek sem prebral, da zmleta moka ne sme bit starejša kt en mesec. Tist kar kupmo v trgovini, je pa verjetn starejše. Verjetn /al pa tud ne/ se pšenica, ki jo kdo seje zase, manj šprica kt tista, ki je na velikih površinah /če se/ in bi meli lahko tud ti dodatki kak vpliv na teksturo testa

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

to je men v mlinu tip povedal, da naj raj vzamem manj pa večkrat

pa sem vseen 10 kilc bele vzel

 

sej ne da sm jst kej dost pameten sam vsi ki so jo uporabljali so rekli da se ne da primerjat s tisto iz trgovine..

 

pa je glih tku navadna bela tip 400 najbl bela kar se da...

 

imajo tut ostale sorte kakopak

sam cene ne poznam

 

naslednjič k grem se bom pazanimal..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

moka, mleta na kamen, je kvalitetnejša od drugačno zmlete. Moka, zmleta ravnokar, je boljša od moke, zmlete pred enim letom. Vzrok je oksidacija. Pa špricanje s pesticidi ima tudi faktor.

Res je, boljše večkrat po malem, kot naenkrat full. Tko kot z vsem.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

moka, mleta na kamen, je kvalitetnejša od drugačno zmlete. Moka, zmleta ravnokar, je boljša od moke, zmlete pred enim letom. Vzrok je oksidacija. Pa špricanje s pesticidi ima tudi faktor.

Res je, boljše večkrat po malem, kot naenkrat full. Tko kot z vsem.

mal oftopiciram in seksiram, kaj za seks tut to velja?

k sm mal v dilemi

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz imam domačo samo koruzno. Zmleto na domač mini mlinček.

Počasi se pripravljam, da bi kdaj tudi sama spekla kruh (ja, pri meni traja, da se odločim in končno najdem čas http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif )

 

Hvala za info!

Je pa zelo poceni tale mlin...

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Domač bikec, na travi pasen cel svoj (kratek :/ ) lajf ... Nima proti unim iz intenzivne reje nima prav velik šans, da kak BSE faše ..

Ne boš verjel, tud mleka ne prekuhavam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Tole se skor tk prebere kot da bi rekla, da mleko dobiš od bika http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

4 kakije vanilijeve in 700-800g grozdja, ne skoraj vse to v enem šusu, ampak skoraj.

 

jaz jem pač samo to, ni kosila doma, jeah! pa še hujšam. Sem imela basanje v svobodi, zdaj pa ...vse skenslala.

 

Ok-to področje čisto, si sama kupujem in sama izbrala prečiščeno hrano.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz imam domačo samo koruzno. Zmleto na domač mini mlinček.

Počasi se pripravljam, da bi kdaj tudi sama spekla kruh (ja, pri meni traja, da se odločim in končno najdem čas http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif )

 

Hvala za info!

Je pa zelo poceni tale mlin...

 

Kva pa maš za en mlin, ki je poceni? Ker men so noro dragi.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

4 kakije vanilijeve in 700-800g grozdja, ne skoraj vse to v enem šusu, ampak skoraj.

 

jaz jem pač samo to, ni kosila doma, jeah! pa še hujšam. Sem imela basanje v svobodi, zdaj pa ...vse skenslala.

 

Ok-to področje čisto, si sama kupujem in sama izbrala prečiščeno hrano.

 

Hojla Angelit

 

Moja izkušnja je, da je blj pomembno kako jem, kt pa kva in kolk jem.

Če jed pripravim in pojem z ljubeznijo in spoštovanjem do jedi /pa karkol že je/ in do sebe, nimam problemov ne s prebavo, ne s počutjem, ne s težo.

Če jem iz tesnobe al strahu, če je hrana moje zatočišče, moje mašilo, če je pripravljena v jezi, zameri, pol mi ne nardi dobr. Ne glede na to, kaj jem.

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes skoraj ne bi povedala kaj smo jedli :)))) ker ful zdravo in sploh in oh.... no..naj bo...v opravičilo naj povem, da nisem imela časa....(pomfri, pa hrenavke in ajfar) vse razen hrenovk je bilo domače... ;)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pri nas bo prosena kaša s suhimi slivami

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz tudi nisem jedla zdravo danes. Homemade pizza... s sicer veliko zelenjave, ker brez tega ne morem. In potem je rekla soseda, da ima ene suhe pekoče feferone. In sem rekla, če mi da probat in sem celega pojedla in se delala, da nič ne peče. Da bi še drugi. Saj ni peklo - takoj. Sam potem je peklo, da so se mi solze vlile. In kdaj naj bi nehalo... ja, tako čez eno uro. Še zdaj me, če se dotaknem kože z rokami, ko sem si jih že desetkrat umila z milom. Sam končno ena stvar ko dost peče zame :)
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem gledala zadnjič po tv, da je treba mleko spit, če hude feferone poješ. Ker ima maščobe in te nekak izničijo tisto ostrino. Bog ne daj, pa vodo gor pit, ker še bolj peče.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

problem za nas wannabe veggije je da nimamo kej za jest.

to je sicer super za tiste k bi shujšal in imajo moč v sebi ala jediji iz vojne zvezd..

Za nas ki pa imamo sicer voljo a šibko mesovje, je pa to sila težko..

namreč ko si lačen, ti ne preostane nič drugega k da ješ nezdrave ogljikove hidrate ali sladkorje..

 

danes imam s sabo obupni studentenfutter

 

ni mi jasno zakaj morjo povsod bit te usrane rozine..



včeraj naredil francosko čebulno juho, super odlično sam v nepravem času..

tko da je velik del le te romal v organske...



aja pa obleka mi smrdi po tej kuhariji obup, to je pa neki kar pa res ne prenašam.. vonj po hrani na veštalji..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kje v naših logih lahk dobiš sendvič z pečeno zelenjavo?

 

od teh pic, burekov mi je pa že slabo, saz žvadjo gor al brez..

 

torej rad bi odmislil tole hitro prehrano..

 

pa neki kvalitetno brezmesno jedel

 

sadja ne maram

 

torej..

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

 

spet bodo sladkarije

 

sej zato pa so vegiji take bunke, kljub nemastni prehrani

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ma jst sem kr trden karakter..

zdej že dve let ne kadim, pa so mi čiki zmer pasali ob kufetu...

pa tut dandanes nimam nekih težav s kajenjem okolice

 

BTW to je edin zakon sprejet v samostojni Sloveniji , ki se ga skor 98% ljudi dejansko drži in ne sam to, celo samoomejujejo se pr tem.. Fascinantno, ker sem mislil, včasih, da pa bo to totalni NO GO

Še ZOPA ne funkcionira tko...(Kebrov zakon)

 

 

tko da če rečem se pol tega držim

 

je pa res, da ......

 

mesa razen pršuta v bistvu tko ali tako ne maram kej preveč

 

martinova gos mi je samo za mlince potočat.. bistvo je rdeč zjele...

 

Na pici jem od pamtiveka sam margerito pa vegetarijanske inačice

 

čeprav mamo v Grosupljem gor bučna semena(sam pehtran vam še manjka do Slovenceljn popolnosti,sem povedal lastniku)

 

danes moram narest neki s faširanim mesom za tamale

 

jst bom pa solato najverjetneje..

 

abup

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem se enkrat lotila par dnevne vege prehrane. Jaoj, takoj sem ugotovila, da bi hitro shujšala, ker nisem vedela, kaj bi jedla. Od začetka sem bila čisto zgubljena in vse je treba nekak pripravljat. Ziher pa, ko zapopadeš nov stil prehranjevanja, se samo odpira. Sicer vedno rečem, sama sebi seveda, da je prehrano treba vsaj malo načrtovati, če češ zdravo jest. Ponosna sem, da sem v službi začela z motivacijo, da si dostikrat prinesemo kako zdravo solato, namaz. Ni pa obvezno, če ne pomlatimo kak kos kruha z maslom, ali kar se najde. Za danes sem pripravila čičerikin namaz, torej humus. Pa črn zrnat kruh.

 

Priporočam, zelo dobro: mocarela, por, narezan na rezine, soljen in pokapljan z bučnim oljem (rezine sperem čez cedilo), pa kak domač paradajz in paprika, tudi slan in obogaten z bučnim oljem...V kratkem se bom lotila tudi "čipsov", sušenih do 40 stopinj, iz dalmatinskega zelja ali druge zelenjave. Recepti na Ekologicen.si. To je tudi lahko nadomestek kruha... mmm, lačna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem se enkrat lotila par dnevne vege prehrane. Jaoj, takoj sem ugotovila, da bi hitro shujšala, ker nisem vedela, kaj bi jedla. Od začetka sem bila čisto zgubljena in vse je treba nekak pripravljat. Ziher pa, ko zapopadeš nov stil prehranjevanja, se samo odpira. Sicer vedno rečem, sama sebi seveda, da je prehrano treba vsaj malo načrtovati, če češ zdravo jest. Ponosna sem, da sem v službi začela z motivacijo, da si dostikrat prinesemo kako zdravo solato, namaz. Ni pa obvezno, če ne pomlatimo kak kos kruha z maslom, ali kar se najde. Za danes sem pripravila čičerikin namaz, torej humus. Pa črn zrnat kruh.

 

Priporočam, zelo dobro: mocarela, por, narezan na rezine, soljen in pokapljan z bučnim oljem (rezine sperem čez cedilo), pa kak domač paradajz in paprika, tudi slan in obogaten z bučnim oljem...V kratkem se bom lotila tudi "čipsov", sušenih do 40 stopinj, iz dalmatinskega zelja ali druge zelenjave. Recepti na Ekologicen.si. To je tudi lahko nadomestek kruha... mmm, lačna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

vse je to njamsi

 

ampak okej cajt naj ne bi bil izgovor..

zmer lahko pripraviš hrano za naslednji dan potem k si dal mulce spat..

 

pa mačka pocajtal

 

pa ženo potolažil

 

pol te pa zmanjka..

 

hladilnik kr smrdi.. tm po 23 uri

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...