Pico Della Mirandola 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 je pa fajn videt polno zaposlenost tm v uni pšančji klavnici , tut to je nekaj.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 Ko ravno teče tema o industrijski pridelavi hrane... Ena moja izkušnja nekaj dni nazaj,,, Gospodinjim že od svojega devetega leta starosti, takole čez palec 38 let.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif V tem obdobju sem naredila nešteto štrudlov iz doma narejenega testa. Tu se pa začne zgodba zapletati. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Zadnjih nekaj let mi nikakor ne uspe narediti tistega tapravega vlečenega testa, takega, ki se kar sam razleze po mizi in skozi katerega vidiš brati cajtnge... Poskušala na vse mogoče in nemogoče načine, pustila počivati, gnetla tako in drugače, kupovala vse sorte moko, od one najcenejše, pa do najdražje, pa namenske.... pa ni in ni ratalo. Saj je bil zavitek dober, samo testo ni bilo tisto tapravo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png V nedeljo pa spet štrudel, jabolk polna klet, treba porabit. Zamesim testo, tako kot že ne vem kolikokrat.... Šok na polno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Testo fantastično, tanko, dobro, zavitek božanski http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Razlika je bila samo v moki. Dobila sem nekaj kg moke iz letošnje doma pridelane pšenice, zmlete prejšnji teden. In ob tem se mi poraja vprašanje kaj pravzaprav kupimo v tistem škrniclu na katerem z velikimi črkami piše MOKA http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif 7 Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. november 2014 Prijavi Deli 12. november 2014 Pobeljeno, pa dodana je neka snov, da se ne sprijema .. menda je ravno to razlog, da se ne da lepo delat testa .. zadnjič ena kolegica razlagala ... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 Uh Vse moke so taka svinjarija?Če ima ketera, naj popopa kakšen link, kje se da kupit dobro moko. Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 ful dobra moka se da kupit v Zagradcu direkt v mlinu.. http://www.stupnikov-mlin.si/kje-smo.html draga hoče delat za vikend osso buco ala milanese jst pa bom čebulno juho 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 Super!Samo malo daleč ... Morda veš, koliko ca je kg moke? Za filing samo ... Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 Super!Samo malo daleč ... Morda veš, koliko ca je kg moke? Za filing samo ... mislim da 80 centov 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 Ko ravno teče tema o industrijski pridelavi hrane... Ena moja izkušnja nekaj dni nazaj,,, Gospodinjim že od svojega devetega leta starosti, takole čez palec 38 let.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif V tem obdobju sem naredila nešteto štrudlov iz doma narejenega testa. Tu se pa začne zgodba zapletati. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Zadnjih nekaj let mi nikakor ne uspe narediti tistega tapravega vlečenega testa, takega, ki se kar sam razleze po mizi in skozi katerega vidiš brati cajtnge... Poskušala na vse mogoče in nemogoče načine, pustila počivati, gnetla tako in drugače, kupovala vse sorte moko, od one najcenejše, pa do najdražje, pa namenske.... pa ni in ni ratalo. Saj je bil zavitek dober, samo testo ni bilo tisto tapravo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png V nedeljo pa spet štrudel, jabolk polna klet, treba porabit. Zamesim testo, tako kot že ne vem kolikokrat.... Šok na polno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Testo fantastično, tanko, dobro, zavitek božanski http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Razlika je bila samo v moki. Dobila sem nekaj kg moke iz letošnje doma pridelane pšenice, zmlete prejšnji teden. In ob tem se mi poraja vprašanje kaj pravzaprav kupimo v tistem škrniclu na katerem z velikimi črkami piše MOKA http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif Nek sem prebral, da zmleta moka ne sme bit starejša kt en mesec. Tist kar kupmo v trgovini, je pa verjetn starejše. Verjetn /al pa tud ne/ se pšenica, ki jo kdo seje zase, manj šprica kt tista, ki je na velikih površinah /če se/ in bi meli lahko tud ti dodatki kak vpliv na teksturo testa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif 3 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 to je men v mlinu tip povedal, da naj raj vzamem manj pa večkrat pa sem vseen 10 kilc bele vzel sej ne da sm jst kej dost pameten sam vsi ki so jo uporabljali so rekli da se ne da primerjat s tisto iz trgovine.. pa je glih tku navadna bela tip 400 najbl bela kar se da... imajo tut ostale sorte kakopak sam cene ne poznam naslednjič k grem se bom pazanimal.. 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 moka, mleta na kamen, je kvalitetnejša od drugačno zmlete. Moka, zmleta ravnokar, je boljša od moke, zmlete pred enim letom. Vzrok je oksidacija. Pa špricanje s pesticidi ima tudi faktor.Res je, boljše večkrat po malem, kot naenkrat full. Tko kot z vsem. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 moka, mleta na kamen, je kvalitetnejša od drugačno zmlete. Moka, zmleta ravnokar, je boljša od moke, zmlete pred enim letom. Vzrok je oksidacija. Pa špricanje s pesticidi ima tudi faktor.Res je, boljše večkrat po malem, kot naenkrat full. Tko kot z vsem. mal oftopiciram in seksiram, kaj za seks tut to velja? k sm mal v dilemi 2 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 Jaz imam domačo samo koruzno. Zmleto na domač mini mlinček.Počasi se pripravljam, da bi kdaj tudi sama spekla kruh (ja, pri meni traja, da se odločim in končno najdem čas http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif ) Hvala za info!Je pa zelo poceni tale mlin... Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 Domač bikec, na travi pasen cel svoj (kratek :/ ) lajf ... Nima proti unim iz intenzivne reje nima prav velik šans, da kak BSE faše ..Ne boš verjel, tud mleka ne prekuhavam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngTole se skor tk prebere kot da bi rekla, da mleko dobiš od bika http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 4 kakije vanilijeve in 700-800g grozdja, ne skoraj vse to v enem šusu, ampak skoraj. jaz jem pač samo to, ni kosila doma, jeah! pa še hujšam. Sem imela basanje v svobodi, zdaj pa ...vse skenslala. Ok-to področje čisto, si sama kupujem in sama izbrala prečiščeno hrano. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 Jaz imam domačo samo koruzno. Zmleto na domač mini mlinček.Počasi se pripravljam, da bi kdaj tudi sama spekla kruh (ja, pri meni traja, da se odločim in končno najdem čas http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif ) Hvala za info!Je pa zelo poceni tale mlin... Kva pa maš za en mlin, ki je poceni? Ker men so noro dragi. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 4 kakije vanilijeve in 700-800g grozdja, ne skoraj vse to v enem šusu, ampak skoraj. jaz jem pač samo to, ni kosila doma, jeah! pa še hujšam. Sem imela basanje v svobodi, zdaj pa ...vse skenslala. Ok-to področje čisto, si sama kupujem in sama izbrala prečiščeno hrano. Hojla Angelit Moja izkušnja je, da je blj pomembno kako jem, kt pa kva in kolk jem.Če jed pripravim in pojem z ljubeznijo in spoštovanjem do jedi /pa karkol že je/ in do sebe, nimam problemov ne s prebavo, ne s počutjem, ne s težo.Če jem iz tesnobe al strahu, če je hrana moje zatočišče, moje mašilo, če je pripravljena v jezi, zameri, pol mi ne nardi dobr. Ne glede na to, kaj jem. 4 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 Danes skoraj ne bi povedala kaj smo jedli ))) ker ful zdravo in sploh in oh.... no..naj bo...v opravičilo naj povem, da nisem imela časa....(pomfri, pa hrenavke in ajfar) vse razen hrenovk je bilo domače... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 pri nas bo prosena kaša s suhimi slivami 3 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 13. november 2014 Prijavi Deli 13. november 2014 Jaz tudi nisem jedla zdravo danes. Homemade pizza... s sicer veliko zelenjave, ker brez tega ne morem. In potem je rekla soseda, da ima ene suhe pekoče feferone. In sem rekla, če mi da probat in sem celega pojedla in se delala, da nič ne peče. Da bi še drugi. Saj ni peklo - takoj. Sam potem je peklo, da so se mi solze vlile. In kdaj naj bi nehalo... ja, tako čez eno uro. Še zdaj me, če se dotaknem kože z rokami, ko sem si jih že desetkrat umila z milom. Sam končno ena stvar ko dost peče zame 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Sem gledala zadnjič po tv, da je treba mleko spit, če hude feferone poješ. Ker ima maščobe in te nekak izničijo tisto ostrino. Bog ne daj, pa vodo gor pit, ker še bolj peče. 4 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 problem za nas wannabe veggije je da nimamo kej za jest.to je sicer super za tiste k bi shujšal in imajo moč v sebi ala jediji iz vojne zvezd..Za nas ki pa imamo sicer voljo a šibko mesovje, je pa to sila težko..namreč ko si lačen, ti ne preostane nič drugega k da ješ nezdrave ogljikove hidrate ali sladkorje.. danes imam s sabo obupni studentenfutter ni mi jasno zakaj morjo povsod bit te usrane rozine..včeraj naredil francosko čebulno juho, super odlično sam v nepravem času..tko da je velik del le te romal v organske...aja pa obleka mi smrdi po tej kuhariji obup, to je pa neki kar pa res ne prenašam.. vonj po hrani na veštalji.. 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 kje v naših logih lahk dobiš sendvič z pečeno zelenjavo? od teh pic, burekov mi je pa že slabo, saz žvadjo gor al brez.. torej rad bi odmislil tole hitro prehrano.. pa neki kvalitetno brezmesno jedel sadja ne maram torej.. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif spet bodo sladkarije sej zato pa so vegiji take bunke, kljub nemastni prehrani Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 ma jst sem kr trden karakter..zdej že dve let ne kadim, pa so mi čiki zmer pasali ob kufetu...pa tut dandanes nimam nekih težav s kajenjem okolice BTW to je edin zakon sprejet v samostojni Sloveniji , ki se ga skor 98% ljudi dejansko drži in ne sam to, celo samoomejujejo se pr tem.. Fascinantno, ker sem mislil, včasih, da pa bo to totalni NO GO Še ZOPA ne funkcionira tko...(Kebrov zakon) tko da če rečem se pol tega držim je pa res, da ...... mesa razen pršuta v bistvu tko ali tako ne maram kej preveč martinova gos mi je samo za mlince potočat.. bistvo je rdeč zjele... Na pici jem od pamtiveka sam margerito pa vegetarijanske inačice čeprav mamo v Grosupljem gor bučna semena(sam pehtran vam še manjka do Slovenceljn popolnosti,sem povedal lastniku) danes moram narest neki s faširanim mesom za tamale jst bom pa solato najverjetneje.. abup 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Sem se enkrat lotila par dnevne vege prehrane. Jaoj, takoj sem ugotovila, da bi hitro shujšala, ker nisem vedela, kaj bi jedla. Od začetka sem bila čisto zgubljena in vse je treba nekak pripravljat. Ziher pa, ko zapopadeš nov stil prehranjevanja, se samo odpira. Sicer vedno rečem, sama sebi seveda, da je prehrano treba vsaj malo načrtovati, če češ zdravo jest. Ponosna sem, da sem v službi začela z motivacijo, da si dostikrat prinesemo kako zdravo solato, namaz. Ni pa obvezno, če ne pomlatimo kak kos kruha z maslom, ali kar se najde. Za danes sem pripravila čičerikin namaz, torej humus. Pa črn zrnat kruh. Priporočam, zelo dobro: mocarela, por, narezan na rezine, soljen in pokapljan z bučnim oljem (rezine sperem čez cedilo), pa kak domač paradajz in paprika, tudi slan in obogaten z bučnim oljem...V kratkem se bom lotila tudi "čipsov", sušenih do 40 stopinj, iz dalmatinskega zelja ali druge zelenjave. Recepti na Ekologicen.si. To je tudi lahko nadomestek kruha... mmm, lačna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Sem se enkrat lotila par dnevne vege prehrane. Jaoj, takoj sem ugotovila, da bi hitro shujšala, ker nisem vedela, kaj bi jedla. Od začetka sem bila čisto zgubljena in vse je treba nekak pripravljat. Ziher pa, ko zapopadeš nov stil prehranjevanja, se samo odpira. Sicer vedno rečem, sama sebi seveda, da je prehrano treba vsaj malo načrtovati, če češ zdravo jest. Ponosna sem, da sem v službi začela z motivacijo, da si dostikrat prinesemo kako zdravo solato, namaz. Ni pa obvezno, če ne pomlatimo kak kos kruha z maslom, ali kar se najde. Za danes sem pripravila čičerikin namaz, torej humus. Pa črn zrnat kruh. Priporočam, zelo dobro: mocarela, por, narezan na rezine, soljen in pokapljan z bučnim oljem (rezine sperem čez cedilo), pa kak domač paradajz in paprika, tudi slan in obogaten z bučnim oljem...V kratkem se bom lotila tudi "čipsov", sušenih do 40 stopinj, iz dalmatinskega zelja ali druge zelenjave. Recepti na Ekologicen.si. To je tudi lahko nadomestek kruha... mmm, lačna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif vse je to njamsi ampak okej cajt naj ne bi bil izgovor.. zmer lahko pripraviš hrano za naslednji dan potem k si dal mulce spat.. pa mačka pocajtal pa ženo potolažil pol te pa zmanjka.. hladilnik kr smrdi.. tm po 23 uri 2 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.