Aeval 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Kva pa maš za en mlin, ki je poceni? Ker men so noro dragi. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gifKomentar se je nanašal na Picotov link za moko iz mlina. Mlinčka za domače mletje (ja, so dragi) pa nimam jaz, je izposojen - žlahta. Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 vse je to njamsi ampak okej cajt naj ne bi bil izgovor.. zmer lahko pripraviš hrano za naslednji dan potem k si dal mulce spat.. pa mačka pocajtal pa ženo potolažil pol te pa zmanjka.. hladilnik kr smrdi.. tm po 23 uriVem ja, pozabila sem dodat BI. Bi bilo fajn načrtovat...Jz tudi ne uspem, ker zvečer padem dol... Ampak nekajkrat mi uspe in tudi to je en korak naprej. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 O, humus sem se v iskanju zdravih namazov tudi jaz lotila pripravljat. Pa domač kruh spekla zraven. Tale čičerikin namaz je tudi za vegane fajn. Glede teh mlinčkov za mletje pa mi ni jasno, a so res dragi? Taščini sorodniki za svoje potrebe sami gojijo žito, pa zmeljejo si tudi sami, sproti, mlinček pa naj bi stal nekaj deset evrov?! Pri mojih sorodnikih pa gojijo nekaj ajde, in vse to je treba ročno obirati in menda vzame ogromno časa (zato je verjetno ajdova moka tako dragal). Kako to meljejo, sem pa pozabila vprašati. Če se prav spomnim, je Silver omenjal, da goji ajdo ali piro (?) za svoje potrebe, pa me prav zanima, kako se je obneslo. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 hummus je dobra stvar ja sam ne naslednji dan iz hladilnika in to je v bistvu žegen in problem vegi hrane razen jot pasulja in enolončnic... nič drugega ni dobro naslednji dan.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 O, humus sem se v iskanju zdravih namazov tudi jaz lotila pripravljat. Pa domač kruh spekla zraven. Tale čičerikin namaz je tudi za vegane fajn. Glede teh mlinčkov za mletje pa mi ni jasno, a so res dragi? Taščini sorodniki za svoje potrebe sami gojijo žito, pa zmeljejo si tudi sami, sproti, mlinček pa naj bi stal nekaj deset evrov?! Pri mojih sorodnikih pa gojijo nekaj ajde, in vse to je treba ročno obirati in menda vzame ogromno časa (zato je verjetno ajdova moka tako dragal). Kako to meljejo, sem pa pozabila vprašati. Če se prav spomnim, je Silver omenjal, da goji ajdo ali piro (?) za svoje potrebe, pa me prav zanima, kako se je obneslo. mlinčki za mletje (povprečni) res niso dragi. Taki so npr.elektr.mlinčki, ki v momentu zmelje zrnje. Porblem takega mletja je pregrevanje, s tem posledično oksidacija in uničenje večino koristnih snovi. Tko nekako, kot če bi žlico medu dal v zelo vroč čaj. Med ni več zdravilen, ampak čaj samo še posladka. Encimi (in te hočmo dobit) so skuhani, ostane sam še "lupina". Poleg tega taki mlinčki "sfaširajo/zmiksajo/zmeljejo" zrnje na zelo majhne delčke.Ampak tak mlinček je za kanta. Taprav mlinček - ta stane celo premoženje. Taprav mlin(ček) melje na kamne, ravnoprav hitro/počasi. Moka se ne pregreje, je taprave konstitucije/velikosti in s tem posledično boljšega okusa. V SLO so ponekod prave "skupnosti", kjer so si podobno misleči ljudje skupaj nabavili tak mlin na kamne in potem si na njem vsak zmelje toliko moke, kot je tisti hip porabi. Ker da bi en sam kupil tak mlin, da bi na njem mlel moko za peko kurha, peciva ipd, ...ni računice. *********danes bo časovna stiska. Čez dan namočeni ovseni kosmiči s homo.mlekom (jbg), malo sadja, veliko čajev, kak kreker, popoldne pa hrenovke z gorčico. Vsaj telečje v naravnem ovoju so http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gifPo službi opravek, ki mi bo požrl celo popoldne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gifSem pa navsezgodaj "čistila" govejo kostno juho, skuhano prejšnji večer. Naslednjič ne smem jest mozga po 22h. Slabost zagotovljena http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png 3 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Summa summarum - če hočemo čist zrak, čisto vodo, nezastrupljeno zemljo in neoporečno hrano, in to za vse (ne samo za elito), moramo nazaj na prvobiten način življenja. Ker to drajsanje za zdravo hrano v modernem načinu življenja je en hud približek in miks vsega. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Jst sem za potrebe mletja npr. lanenga semena nabavu un medeninast ročni mlinček za kavo. To je bil cel projekt, ker se ga nikjer ne dobi, oziroma majo sam take, okrasne. Po ene pol leta sem ga prek kolega dobil iz Banja Luke. Ok, za žlico semena zmlet je dober /rabiš cca 15 minut vrtenja ročke/, za karkol več pa neuporaben. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wacko.png sem se odločila, da bom jedla samo zelenjavo, sadje pa za posladek, ko bom res pridna. Ostalo (brez mesa, cukra, bele moke, ful maščobe, rafinirano olje), pa ne vem nekoč, ko se dosežem. sadje dvigne cuker in ni za hujšanje, buahaaahuuu... šmrc včeraj sem obupala, s trebuhom sem šla v cerkev ... kjer sem zalotila župnika...ne vem kaj je počel...molil k Meki, Medini... je bil prav v zadregi po mojem. ampak jaz mam svoje težave.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 mlinčki za mletje (povprečni) res niso dragi. Taki so npr.elektr.mlinčki, ki v momentu zmelje zrnje. Porblem takega mletja je pregrevanje, s tem posledično oksidacija in uničenje večino koristnih snovi. Tko nekako, kot če bi žlico medu dal v zelo vroč čaj. Med ni več zdravilen, ampak čaj samo še posladka. Encimi (in te hočmo dobit) so skuhani, ostane sam še "lupina". Poleg tega taki mlinčki "sfaširajo/zmiksajo/zmeljejo" zrnje na zelo majhne delčke.Ampak tak mlinček je za kanta. Ampak - po tej logiki tudi razni električni sokovniki, palični mešalniki, multipraktiki, ipd. uničujejo hranilne snovi živil in so za v kanta. ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 (popravljeno) hummus je dobra stvar ja sam ne naslednji dan iz hladilnikaKako da ne? Hummus je ravno naslednji dan lahko še bolj dober, ko se vsi okusi premešajo. Drugače pa se najde tudi za vege prehrano marsikaj, samo treba se je navaditi, da niso rešitev le sendviči in študent futer. Hitre variante, za katere se najde čas, lahko tudi zjutraj:- narežeš zelenjavo, popečeš v ponvi ali še bolje, v pečici, lahko dodaš sir- rižote, testenine, ajdove, prosene in druge kaše z zelenjavo, zelišči, sirom ali kombinacijo- zelenjavni narastki- zelenjavne juhe, mineštre- palačinke- sadni in drugačni cmoki, njoki, svaljki- sladicehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png- ne pozabiti na dovolj maščob/olj, ki se dobijo z oreški in ki te nasitijo bolj kot kaj drugega Ampak - po tej logiki tudi razni električni sokovniki, palični mešalniki, multipraktiki, ipd. uničujejo hranilne snovi živil in so za v kanta. ?Ja, tako naj bi bilo. Ko sem brskala za sokovnik, se najde dosti debat o tem, da so palični in ti mikserji s tega vidika neprimerni. Seveda se je pa treba odločiti, ker v tem primeru naj za sadje in zelenjavo tudi ne bi uporabljal kovinskih nožev, temveč keramične, pa najbrž malokdo to počne... Popravljeno 14. november 2014 -> anne Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Ampak - po tej logiki tudi razni električni sokovniki, palični mešalniki, multipraktiki, ipd. uničujejo hranilne snovi živil in so za v kanta. ?bingo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Ampak - po tej logiki tudi razni električni sokovniki, palični mešalniki, multipraktiki, ipd. uničujejo hranilne snovi živil in so za v kanta. ? Pravzaprav ne. Ko melješ z električnim mlinčkom kavo, se ta na otip fest segreje. Zakaj? Ker je suha, trenje pa veliko. Nisem meril na kolk stopinj, na otip bi pa reku, da na več kt 50 stopinjKo delaš smuti, je zadeva mokra in trenja velik manj. Jst v sadje za smuti dodam zmerej mal vode, da pri pitju ne rabim žličke pol. In tist smuti se ne segreje ama skor čist nč. Če je mela voda prej 14 stopinj, jih ma smuti mrbit 15.Verjamem, da je pr sokovniku ista pesem. In reklame, kako hurom in ostali polžasti sokovniki po 300 do jurja evrov ja, centrifugalni za 50 evrov pa ne, ker se sok v centrifugalnih pregreva tolk da vse fajn razpade, je čisti in grdi marketinški nateg. Druga stvar so pa mlinčki za suhe zadeve. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Kako da ne? Hummus je ravno naslednji dan lahko še bolj dober, ko se vsi okusi premešajo. Drugače pa se najde tudi za vege prehrano marsikaj, samo treba se je navaditi, da niso rešitev le sendviči in študent futer. Hitre variante, za katere se najde čas, lahko tudi zjutraj:- narežeš zelenjavo, popečeš v ponvi ali še bolje, v pečici, lahko dodaš sir- rižote, testenine, ajdove, prosene in druge kaše z zelenjavo, zelišči, sirom ali kombinacijo- zelenjavni narastki- zelenjavne juhe, mineštre- palačinke- sadni in drugačni cmoki, njoki, svaljki- sladicehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png- ne pozabiti na dovolj maščob/olj, ki se dobijo z oreški in ki te nasitijo bolj kot kaj drugegaPehtran si namenoma pozabila ali? sadni cmoki? Pa kje to obstaja mislm kje je rob te civilizacije, katera plemena tam žive? Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Se strinjam z butlom, o nategu.Semena (sezam, lan) meljem kar v el. mlinčku za kavo. Tudi oreščke. Zdej, da bi se to kaj zelo segrevalo.... pravzaprav nisem opazila, res pa, da temu ne dajam neke pažnje. Bom vidla naslednjič. Pa tudi, če se segreje.... big dil no. Sej pa ne kr vse kar je kaj vredno razpade v petih sekundah. Če bi blo tko, zakaj potem sploh karkoli kuhat, kruh pečt.... čemu frišna moka, polnozrnata in ne vem kakšna, če se pa vse uniči? Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Jp, včeraj zvečer pripravljen humus je danes še vedno zelo dober. Pa da si drznem komentirat vodilno rastlino pehtranovega lobija http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Pico, zdaj ko že počasi celo začenjaš "kapljat" v naša leta in prehrano itd, ti prišepnem, da pehtran najbolj paše k skutnim jedem, ala cmokom, potici ipd. Da ljubitelji in častilci ja nismo ob njega, si svežega celo zamrznemo. Lepote pehtrana smo širili celo po Kataloniji, ko smo organizirali multinacionalno kosilo, moj prispevek skutni štruklji s pehtranom in brez. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Drugače pa, v humus, če bi že dodali naše začimbe, bi kvečjemu še malo peteršilja ali celo majarona. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Pehtran si namenoma pozabila ali? sadni cmoki? Pa kje to obstaja mislm kje je rob te civilizacije, katera plemena tam žive?a za češpljove/marelične/jagodne cmoke še nisi slišal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Se strinjam z butlom, o nategu.Semena (sezam, lan) meljem kar v el. mlinčku za kavo. Tudi oreščke. Zdej, da bi se to kaj zelo segrevalo.... pravzaprav nisem opazila, res pa, da temu ne dajam neke pažnje. Bom vidla naslednjič. Pa tudi, če se segreje.... big dil no. Sej pa ne kr vse kar je kaj vredno razpade v petih sekundah. Če bi blo tko, zakaj potem sploh karkoli kuhat, kruh pečt.... čemu frišna moka, polnozrnata in ne vem kakšna, če se pa vse uniči? ...a ne ...pa smo že na veganstvu ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png hja....mnogi vitamini se na toploti res kmalu uničijo (zlasti C vitamin... )....minerali ne toliko, če ni lih una najbolj vroča varianta obdelave ... http://www.ringaraja.net/clanek/izguba-vitaminov-in-mineralov-pri-pripravi-obroka_2654.html 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Kaj vem, tud mesojedci jedo kruh http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pngTeh vitaminov je polno v sadju in zelenjavi, in tega se ne melje v el. kavnih mlinčkih.... če večino zaužiješ surovo oz. na hitro pokuhano / na pari, mislim, da ni glih treba skrbet glede kakšnih pomanjkanj. Vsaj ne zgolj zaradi segrevanja. Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 ni point (samo) v vitaminih, temveč v maščobah. Zrnje ima (tudi) maščobo, spomnite se na olje koruznih kalčkov. Segrevanje omega 3 n.m. (in ostalih n.m.) ni ok.Zakaj misliš, da je hladno stiskano boljše od konvencionalnega? 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 a za češpljove/marelične/jagodne cmoke še nisi slišal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gifSlišal slišal sam je baje praksa tovrstnih pomij izginila z zadnjim ljudožercem ki je poginil zaradi bolezni kuru Zdej pa resno, kako lahko nek zahodno civilizacijsko pleme kaj takega izmisli in poimenuje jed? Sem mislil da imam samo jst teto k je trčena in dela sendviče evrokrem+poli salama + marmelada + sir da ne bi bla deca mala ko dida Šime.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Slišal slišal sam je baje praksa tovrstnih pomij izginila z zadnjim ljudožercem ki je poginil zaradi bolezni kuru Zdej pa resno, kako lahko nek zahodno civilizacijsko pleme kaj takega izmisli in poimenuje jed? Sem mislil da imam samo jst teto k je trčena in dela sendviče evrokrem+poli salama + marmelada + sir da ne bi bla deca mala ko dida Šime..Po koroško so to češplovi knedlni... po šentanelsko pa "klocne", te pa majo nadev iz suhih hrušk http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif . Sladko in slano je tud fajn kombinirat. Tk kot recimo palačinke. Moja mama mase nikol ni cukrala, samo nadev je bil sladek. Lahko pa daš v palačinke tudi slan nadev. 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 fuj Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 fujhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 A kdo ve kakšnega okusa je sladki krompir batata? a je to ta jest al je na nivoju slivovih knoedlov Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 A kdo ve kakšnega okusa je sladki krompir batata? a je to ta jest al je na nivoju slivovih knoedlovkorenjev Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.