angelit 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Kečap, paradajzova omaka, in mezga... to pa jem lahko na tone, samo da ni z mesom.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Pehtran si namenoma pozabila ali?Je v rubriki sladice - pehtranova potica in tkohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gifsadni cmoki? Pa kje to obstaja mislm kje je rob te civilizacije, katera plemena tam žive?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Pri meni jih najdeš v skrinji. Samo moraš narediti skutno in ne krompirjevega testa. Pa jagode in češnje namesto sliv, mislim njaaaaaam. Samo čakaj malo, a palačinke z marmelado ješ? Ker tisto je, kaj naj rečem, slabše od tega (pa ne zato, ker jaz ne znam delati palačinkhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif, temveč zaradi sestavin). s kakijevo kremo.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif A spet ta konekšn? Imam nekaj kakijev za porabiti in sem ravno mislila vprašati, če pozna kdo kak pameten recept zanjo? 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Malo preveč premehkih, ki morajo v skrinjohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 ...a ne ...pa smo že na veganstvu ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png hja....mnogi vitamini se na toploti res kmalu uničijo (zlasti C vitamin... )....minerali ne toliko, če ni lih una najbolj vroča varianta obdelave ... http://www.ringaraja.net/clanek/izguba-vitaminov-in-mineralov-pri-pripravi-obroka_2654.htmlMislila si na presni prehrani... verjetno. Ker veganska je tudi kuhana ali pečena. Brez jajc,mleka in mlečnih izdelkov... vse rastlinsko. V bistvu večinoma sama jem vegansko hrano... Moje tipično kosilo je neka kremna zelenjavna juha, kaka ajdova kaša in zelenjava in brez mesa. Saj men ne bi bilo sploh težko, da grem 100% na tako prehrano, ampak me skrbi, da ne bom pojedla res preveč OH. Pa ne pazim zdaj nekaj, samo beljakovine se moraš kar potrudit dobit v zadostni količini. In jaz imam problem - soje in teh čudnih stvari, tega pa res ne jem... Ja, edino še v čim manj predelani obliki. Sam zdaj imam vseen problem, tudi če sem navajena takojest, ampak pride na obisk kolegica, ki je veganka in moram mal bolj impresionirat kot da ji tam kr neki dam na mizo 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Ful cenim vaše izkušnje...da ni mimo, če ne ješ mesa, pa če ne ješ klobas z zeljem ali odojka za novo leto. Čeprav smo v iber s kemtov, ne rabimo po teh stopinjah. Jaz pa čisto kontra... je težko premagat motnje hranjenja, če so ti za vsako dretje dali čokolino. Ampak jaz sem se uprla, takoj ko sem zaštekala, da nekaj ni ok z mano. jedla bi pa do onemoglosti. Help, to si ne dovolim več. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Mačky, tu mislim, da se najdejo fajn recepti...presni in ostali... http://www.bodieko.si/tag/recept 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 prosim pišite, da me ne skenslajo s foruma. hvala! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 oj, Ceres, jaz te štekam, kdo se ne bi nažrl sladkarij! Jaz pa ne povem-česa... mam pa polno polico zelenjave in jabolčni kis. Moji koraki so kratki a jedernati. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Mislila si na presni prehrani... verjetno. Ker veganska je tudi kuhana ali pečena. Brez jajc,mleka in mlečnih izdelkov... vse rastlinsko. V bistvu večinoma sama jem vegansko hrano... Moje tipično kosilo je neka kremna zelenjavna juha, kaka ajdova kaša in zelenjava in brez mesa. Saj men ne bi bilo sploh težko, da grem 100% na tako prehrano, ampak me skrbi, da ne bom pojedla res preveč OH. Pa ne pazim zdaj nekaj, samo beljakovine se moraš kar potrudit dobit v zadostni količini. In jaz imam problem - soje in teh čudnih stvari, tega pa res ne jem... Ja, edino še v čim manj predelani obliki. Sam zdaj imam vseen problem, tudi če sem navajena takojest, ampak pride na obisk kolegica, ki je veganka in moram mal bolj impresionirat kot da ji tam kr neki dam na mizo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png ...ja, imaš prav - presno sem pozabila dodat... Sam kaj vem...Ok...jst nisem prezahtevna vegi obiskovalka...je pa res da nisem veganka , ampak vegetarijanka.Če pridem kam na hitro na obisk, se zmeraj kaj najde...če me že na vsak način želijo postrešti... Za narezek kakšen sir, pa zraven olive ali kaj podobnega...Če kuhajo- običajne priloge ; Krompir, kaše takve i ovakve, polenta, testenine...pa zraven kakšna popečena bučka, melancan...karkoli še posebej, če je domače.Za sladice- sadne strjenke, smutije, kreme, popečeno sadje, ipd. schnell zadevice... Nč bat...nč komplicirat...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png 3 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silver 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Ko ste na prejšnji strani o mlinčkih za žita . Naš je takle , prvi s seznama ... http://www.mizarstvo-sivic.com/gospodinski_mlini.htmlCena je bila takrat okrog 300 EUR. Za ta denar dobiš kar nekaj kruha, ampak tedaj je bil takšen splet naključij, da nisem gledal samo skozi denar . Tisto leto smo prvič sejali piro in se je bilo treba odločit, a bom vozil zrnje mlet v kakšen mlin ali nabavil lasten mlinček in mlel sproti. Poleg tega je oče prišel iz bolnice po infarktu in je bil mlin mišljen kot ena vzpodbuda/napotilo k drugačnemu prehranjevanju . Tako, da sta na koncu mlinček dobila starša kot darilo, jaz sem se pa kasneje vedno prislinil, kadar je bilo treba kaj zmlet. Ker nista prav daleč , to ni blo pretežko. Mlin je na kamen - korund. Moka je po mletju kvečjemu topla, nikakor vroča. Ima možnost nastavitve stopenj mletja. Melje se lahko praktično vse , edino zelo mastnih oreščkov se naj ne bi pogosto, ker se kamni zapacajo. No, pri nas se je mlela le moka in koruzni zdrob za polento. Za en kg moke potrebuje cca 6-7 minut. Koruzni zdrob se melje v dveh korakih, najprej na grobo in nato na fino. Na koncu mletja v lijak samo streseš pest riža, ki kamna očisti ostankov maščobe. To je vse. In seveda je vse polnozrnato ... z ovojnico in kalčki. Sicer nikoli nisem šel računat, ampak v tem času (sedaj je četrto leto ) se je verjetno izplačal. Takšen - doma pečen pirin kruh - je dražji od najcenejših kruhov v trgovini, prav gotovo pa cenejši in boljši od najbolj kvalitetnih. In točno veš, kaj je notri . Za kg kruha gre 70 dag moke ... jaz mešam pol pirine /pol bele pšenične ... da lepše vzhaja. Kg pirine moke je okrog 2 eur in če bi pekel 100 % pirinega, kg ne bi prišel več kot 2 eur z elektriko in z vsem ostalim vred. Narediš pa to usput skoraj . Zamesim ročno in pečem klasično v obični mini pečici , velikosti mikrovalovke... dober kW moči. Kruhomatov ne uporabljam več . Imel sem tri (kruh pečem sam že deset let....takrat iz kupljene moke) , pa so vsi poginili kmalu po izteku garancije . Tudi vzhajanje je bilo tako tako ... kakor kdaj in kakor se mu je zahotelo. Ročno vmesen kruh pa vzhaja kot mladenič. 8 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Ful cenim vaše izkušnje...da ni mimo, če ne ješ mesa, pa če ne ješ klobas z zeljem ali odojka za novo leto. Čeprav smo v iber s kemtov, ne rabimo po teh stopinjah. Jaz pa čisto kontra... je težko premagat motnje hranjenja, če so ti za vsako dretje dali čokolino. Ampak jaz sem se uprla, takoj ko sem zaštekala, da nekaj ni ok z mano. jedla bi pa do onemoglosti. Help, to si ne dovolim več.Hm... nisi edina, ki čustvene težave rešuješ na tak način. Ma eni jih z alkoholom, eni pa s hrano... Tudi jaz do neke manjše mere, samo imam srečo, da nimam ravno 20 kg preveč, ampak ene par kg pa... Pa ne od čokolade, no pri meni je lahko pol leta cela Milka v shrambi, pa se bodo prej črvi naredili. Lahk pa pojem na tone testenin. Npr. meni odgovarjajo določeni hobiji, da nadomestim to Hobiji, ki so koristni, sam sem od njih odvisna Npr. pri meni so to konji in glasba. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 14. november 2014 Prijavi Deli 14. november 2014 Ja? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 15. november 2014 Prijavi Deli 15. november 2014 Jaz jo kr s kostmi Pa to imajo tisto ribo, ki ima sam to kost na sredi, pa ne teh malih... ne vem kako se ji že reče. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
chusliji 15. november 2014 Prijavi Deli 15. november 2014 jaz sem danes za hčerkico naredila zdrav jabolčni čips. zadeva je ful dobra in se res obnese. naša sicer ne prenese sadja ampak čips pa lepo popapa. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 16. november 2014 Prijavi Deli 16. november 2014 danes je začetek odvisnosti od jezusa zame. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif mačky, tudi pašta mi ne bo več prišla do živega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 16. november 2014 Prijavi Deli 16. november 2014 jaz sem danes za hčerkico naredila zdrav jabolčni čips. zadeva je ful dobra in se res obnese. naša sicer ne prenese sadja ampak čips pa lepo popapa. the best... samo, da ne bo odvisna... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 17. november 2014 Prijavi Deli 17. november 2014 Danes zjutraj sem si za zajtrk privoščila kos presne torte, ki je ostal od včeraj Sem jo prvič delala in mi je bila super tko, da jo bom z veseljem še kdaj. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Mi pa manjka kakšen dober mikser za maso narest tko, da sem na koncu z paličnim mešalnikom ustvarjala. Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 17. november 2014 Prijavi Deli 17. november 2014 kitajske specialitete https://docs.google.com/presentation/d/1bSFx7lDOfd9po5h8_5uihOFe43ZV6WOYI4Bhy_vOX1c/edit?usp=sharing mmm, dobr za videt http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. november 2014 Prijavi Deli 17. november 2014 uf, kaj se men dons noro lušta pohan dorućak http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gifma ga nisem jedla že hmmm, 26 let? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. november 2014 Prijavi Deli 17. november 2014 Gavrilovićev Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 18. november 2014 Prijavi Deli 18. november 2014 Nekaj zelenjavnega bo danes. In na žlico.(sem prinesla zadnji dve cvetači z vrta, poskubila še nekaj brokolijev). Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 19. november 2014 Prijavi Deli 19. november 2014 Kaj smo jedli danes? Hm... za predjed tortiije s sirom in čebulo, tunin namaz in kruhke... Juha iz koromača s kurkumo. Pol pa peresniki s peteršiljem in baziliko,česnom in limonino lupinico..., pa omaka iz bučk in tdeče, rumene innzelene paprike, mogla bi bit z arašidi... pa sem jih pozabila not dat.pa polpeti iz brokolija. Sladica pa pečee banane z medom. Pili smo pa caberne savignon in domači refošk, pa napitek iz ingverja in limon in pomaranče. Pa počla bom tud... aja solata je bila z rukolo, nič posebnega. To je to, mam dost za en teden... 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 19. november 2014 Prijavi Deli 19. november 2014 Že tri dni zapored jem šampinjone na milijon načinov, ker za našo hišo rastejo, tko k pravijo, kot gobe po dežju. Tko, da zdej pa dovolj danes so dobili svoj prostor v skrinji. Jutri pa rdeče zelje z ne vem še čim 2 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 20. november 2014 Prijavi Deli 20. november 2014 Ostanke od včeraj. Je toliko lačnih po svetu, pa ne bomo stran metali, a ne... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 20. november 2014 Prijavi Deli 20. november 2014 Zelje me je že od soboto čakalo v hladilniku, krvavica malo dlje v skrinji, krompir pa je skoz na zalogi Tako, da sem za kosilo naredila počasi dušeno rdeče zelje z jabolki in malo korenja + pire krompir + krvavica = ugotovila, da je to res eno super kosilo. Do sedaj sem zraven krvavice vedno delala ali kislo zelje ali pa kislo repo. Mi je všeč, ko včasih izpade tok dobro kosilo od tistega kar pač imaš doma 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.