Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Pri Martinovi gosi je treba met rdeče zelje ki je dobro za...po........ mislim sej veste kej(izhaja iz grde besede za nožnico)

Zdaj me pa zanima, a je treba imet rdeče al navadno zajčje za ta recept s širokimi rezanci.

Vsi recepti omenjajo praženje čebule in šele nato zelje gor in šele nato dušenje

nekateri omenjajo meso ki se ga da not

Predvidevam,oziroma sem siguren da nekateri dajo tut pehtran...

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif nič ne kuham, samo konzerve paštet odpiramhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

Obečanje ludom radovanje...


Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še dobro, da je funkcija, ko se prijaviš in greš v temo, te vrže na mesto kjer si nazadnje sodeloval, drugače bi to prefurala.

Preprost recept, dušeno sveže zelje, naloženo na, ali pomešano s testeninami. Najbolje se obnesejo srednji do široki rezanci. Nekateri v zelje dajo malo paradižnikove mezge za začimbo, da obarva, drugi ne. Če marate sveži peteršilj, se fino poda v zelje po koncu kuhanja, da ga samo malo pogreješ mešanjem.

Nekateri zraven servirajo še parmezan.

To je to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

**********************

 

Danes ne vem kaj bo... ideje?

hvala, sam še imam vprašanja?

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png kaj pa začimbe? meni se že vizualizira popečena slanina zravenhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif kisla smetanca, bešamelček, poper, lovor- zapečeno v pečici prelito z jajcem....

kupila v hoferju nek mejni kuhan pršut za pet ojrov - v tole musako bi prav pasal....

 

variacija s krompirjem, po plasteh, domišljija dela sto na uro....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif ne bo cajta, morda pa kr ajnprajnj župo ubodem, pa carski praženec, se vala tam v hladilniku glažek jabolčne čežane

Obečanje ludom radovanje...


Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Krompirjeva župa s klabaso http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/party.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pašta.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hrenovka, zavita v dve ajdovi palacinki. Kao hotdog .. dete mi ne da 5 minut, zlozit moram 3 stroje cunj, spakirat tamalo, ker gre s tatom na morje, vmes mi folk uletava, ... Fast food torej. Bom zvečer nekaj boljšega.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Midva včeraj pri mesarju pečeno pečenko in motovilec s fižolo...ehh... ko poješ, pade energija in tudi občutka zadovoljstva ni bilo. Predvsem od mesa, solata je že vredik. Tak da, danes bova še malo "ofrknila", za jutri pa bo mlada sveža blitva, pire iz ekol.krompirja in še zadnja doza zajčjega mesa iz skrinje.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ablablabla, pa drevesa imate že tudi ozelenjena http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Človek kar lačen rata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg ... tvoja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif pa res lepo skrbi zate http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včeraj je bilo basanje... ful jabolk, kruh, sir, rižota, banana, špinačno skutna pita, sončnična semena, 2 krat puding.

 

Upam, da moji spokajo danes na velness (imata problema) in da ga bom jaz lahko zažurala. simple wishes.

 

sicer pa pri nas je razkoš, imamo TV.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

saj nisem rekel, da je od danes ... slike so iz časa, ko imava kosilo zunaj na prostem ...

sicer pa, ciprese so vedno zelene ...

in brez skrbi ... je iz najine kuhinje ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif

opa, pa ne, da ima shaman občutljivo točko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nima pojma kaj bi dons, sam vem, da ne bi mesa...ne a se mi enostavno bi sam srfala po netu cel dan sam kaj k otroc ne bodo pustil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Vem pa da bo skleda solate http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

btw za vikend prvič probala krešo...mnjami je, če bo zemlja dala bo letos tudi na vrtu

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O glej ga glej, kako hitro zamre tema, k se pojav revolucionarna sprememba prehranjevalnega stila, zdej vam grem napisat, da si placento že več desetletij brhke dekline in gospe mažejo po obrazu, laseh, da je prisotna v raznih tabletah kapsulah za dobro počutje...

v večini kozmetike, boste našli sečnino mostly kravjo, k je najbolj in..

 

In taku dalje...

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a polžev se pa nisi spomnil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

moram napisat; uresničila sem si še zadnjo izmed gurmanskih želja; jedla sem polže http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

tam, okoli NL se mi zdi, ampak je okus bil dokaj BZ, zato ni bilo omembe vredno. Tašča jih je pred 15 al kok leti baje kar pogosto pripravljala, no, zdaj sem jih pokusila še jaz. Večino okusa sestavlja (itak česnova) omaka, samo meso je dokaj žilaste strukture in "piščančjega" okusa. So pa že ocvrti žabji kraki okusnejši. Čeprav, tam je tako malo mesa, ko da bi vrabčja bedrčka hrustal - več je drobtin kot mesa.

 

Včeraj je bila krompirjeva župa z ocvirki, pečena piščančja bedra in pesa v solati.

Danes bo najverjetneje bučna juha s praženimi bučnicami, potem pa se nagibam h praženim školjkam (vrsta testenin) z makom.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mi pa zdravo kmečko hrano

ok..pustmo zdravo....kmečko pa ziher

regrat in pečenice.

nekaj me buče mikajo - dve veliki še imam v kleti. mogoče bom celo jaz naredila bučno juho, pol pa regrat in pečenice.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mi pa zdravo kmečko hrano

ok..pustmo zdravo....kmečko pa ziher

regrat in pečenice.

nekaj me buče mikajo - dve veliki še imam v kleti. mogoče bom celo jaz naredila bučno juho, pol pa regrat in pečenice.

ja, v kleti najdalj počakajo. Jaz sem letos kupila v trgovini dve butternut https://www.google.si/search?q=butternut+squash&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=gkHsVOD7E_KQ7AaG-oCYCA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1536&bih=772 , (sadike so mi požrli polži) in sem jih pomotoma shranila v hladilnik. Sta začeli gnit/plesnit dokaj hitro, v kleti pa samo lupina otrdi.

Si probala kdaj bučo pečt kot krompir v pečici? Jaz sem nekoč pekla hokaido, samo mi ni bil okus bogvekaj, tako da hokaido uporabljam samo za juho.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie.... kako ti svoje gurmanske želje določaš? Vidiš polža, kako leze in rečeš: njam, tole bi pa hapsnila. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Jaz zase dons namakam rjav riž, pa terviso moram porabit, fantje pa za domačo pico navijajo. Zjuraj pa prosena kaša s češplami.

ejjj, okus polžev in žabjih krakov me je zmer zanimal. Vpliv branja pravljic http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

še dons mi je žal, da nisem pokusila pečenih kobilic in čričkov, ko sva bila na potepanju po Tajskem. Sem dobila ultimat; al nič kobilc al pa konc s francozi.

veš kje imam (mdr. tudi) kulinarično mejo? Pri polpetah iz speštanih muh (afr.jezera) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a polžev se pa nisi spomnil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

moram napisat; uresničila sem si še zadnjo izmed gurmanskih želja; jedla sem polže http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

tam, okoli NL se mi zdi, ampak je okus bil dokaj BZ, zato ni bilo omembe vredno. Tašča jih je pred 15 al kok leti baje kar pogosto pripravljala, no, zdaj sem jih pokusila še jaz. Večino okusa sestavlja (itak česnova) omaka, samo meso je dokaj žilaste strukture in "piščančjega" okusa. So pa že ocvrti žabji kraki okusnejši. Čeprav, tam je tako malo mesa, ko da bi vrabčja bedrčka hrustal - več je drobtin kot mesa.

 

Včeraj je bila krompirjeva župa z ocvirki, pečena piščančja bedra in pesa v solati.

Danes bo najverjetneje bučna juha s praženimi bučnicami, potem pa se nagibam h praženim školjkam (vrsta testenin) z makom.

 

Cookie bi te prosila za recept za bučno juho z praženimi bučnicami :)

 

Pr nas pa včeraj riževi rezanci z rakci, grahom, korenjem in stročjim fižolom, pa skleda zelene solate. Pikica sam rakce ven zbira pol pa govori mami ni jih več. Se morem, kr potrudit, da kakšnega sploh dobim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Zjutraj za zajtrk, mango smootie z goji jagodami in črnim sezamom.

Za kosilo pa spet nimam pojma. Bom kr mal improvizirala. Zelena solata s česnomhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/surprise2.gif bo zagotovo.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Cookie bi te prosila za recept za bučno juho z praženimi bučnicami http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

...

maš bučo, pa maš bučnice-golice oz. brez lupin; če maš pa še kej bučnega olja (ne solatnega!) si pa sploh zmagala.

Olupiš bučo (butternut, hokaido, katerokoli pravzprav, edino cukini bo bolj tak, meglen okus), izdolbeš seme, nakockaš bučno meso. Kocke buče daš v piskr, zaliješ z vodo, skuhaš do mehkega. Zmiksaš skuhano. Bučnice (pest za do 4 ljudi) na suho prepražiš v ponvi - ne pozabi mešat in ko zadišijo na polno in spremenijo barvo, ter se malce napihnejo, so ready, Sedaj jih z nožem sesekljaš na deski. Posoliš zmiksano bučo, naliješ v krožnike, nato v vsak krožnik kaneš par kapljic bučnega olja in dodaš narezane prepražene bučnice (tako/toliko, kot daš croutone/kroglice).

Če nimaš bučnega olja, lahko v zmiksano bučo vliješ malo sladke smetane, ali pa vmešaš žlico ksl.smetane (župe ne smeš več segrevat), če nič od tega, pa košček masla. V butternut župo paše tut orehovo olje (butternut ima oreškast okus).

Zakaj maščoba v oranžno župo? Ker so v maščobi topni nekateri vitamini (A, E in predoblike le-teh).

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pinka, k si glih omenila rakce pa buče...

poleti pri nas jemo bučno juho z rakci. Buče so valda cukini; te nič ne lupim, samo nakockam in skuham v malo vode do mehkega. Nato zmiksam s paličnim in dodam rakce (olupljene repke), v par min so skuhani. Nato taiste repke s penovko poberem iz juhe, dam na toplo. V juho dam listek do dva sveže bazilike in ponovno zmiksam, zalijem s sladko smetano (malo!!), posolim in vložim prihranjene repke. Vrhunsko!

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No, jaz pa malo drugače naredim bučno juho. par strokov česna na drobno naseckam, vržem v malo olja, da zacvrči (česen), ne sme potemnet, ker pogreni, pol not fliknem na kocke naseckano bučo (zdaj so pač te oranžne na sporedu - muškatne), najprej podušim malo na ne preveč velikem ognju, malo popopram in posolim, potem dolijem vodo in skuham do mehkega, s paličnim zmiksam, pol pa malo sladke smetane not. (bučnega imamo po malem vsi poln kufer). pa na kocke narežem kruh in ga popečem v teflonu (ali je taflon...:)), nastavim zraven, da si po želji fliknejo not.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...