Pico Della Mirandola 19. februar 2015 Prijavi Deli 19. februar 2015 Pri Martinovi gosi je treba met rdeče zelje ki je dobro za...po........ mislim sej veste kej(izhaja iz grde besede za nožnico)Zdaj me pa zanima, a je treba imet rdeče al navadno zajčje za ta recept s širokimi rezanci.Vsi recepti omenjajo praženje čebule in šele nato zelje gor in šele nato dušenjenekateri omenjajo meso ki se ga da notPredvidevam,oziroma sem siguren da nekateri dajo tut pehtran... Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia II 19. februar 2015 Prijavi Deli 19. februar 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif nič ne kuham, samo konzerve paštet odpiramhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif 2 Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 20. februar 2015 Prijavi Deli 20. februar 2015 Pismo, jaz na postu, tu mi pa oglašujejo uživanje s čokolado in kulinariko za vso družino Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia II 20. februar 2015 Prijavi Deli 20. februar 2015 Še dobro, da je funkcija, ko se prijaviš in greš v temo, te vrže na mesto kjer si nazadnje sodeloval, drugače bi to prefurala.Preprost recept, dušeno sveže zelje, naloženo na, ali pomešano s testeninami. Najbolje se obnesejo srednji do široki rezanci. Nekateri v zelje dajo malo paradižnikove mezge za začimbo, da obarva, drugi ne. Če marate sveži peteršilj, se fino poda v zelje po koncu kuhanja, da ga samo malo pogreješ mešanjem.Nekateri zraven servirajo še parmezan.To je to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png ********************** Danes ne vem kaj bo... ideje?hvala, sam še imam vprašanja? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png kaj pa začimbe? meni se že vizualizira popečena slanina zravenhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif kisla smetanca, bešamelček, poper, lovor- zapečeno v pečici prelito z jajcem....kupila v hoferju nek mejni kuhan pršut za pet ojrov - v tole musako bi prav pasal.... variacija s krompirjem, po plasteh, domišljija dela sto na uro....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif ne bo cajta, morda pa kr ajnprajnj župo ubodem, pa carski praženec, se vala tam v hladilniku glažek jabolčne čežane Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 20. februar 2015 Prijavi Deli 20. februar 2015 Jota bo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. februar 2015 Prijavi Deli 20. februar 2015 Krompirjeva župa s klabaso http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/party.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 20. februar 2015 Prijavi Deli 20. februar 2015 Pašta. Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 20. februar 2015 Prijavi Deli 20. februar 2015 Hrenovka, zavita v dve ajdovi palacinki. Kao hotdog .. dete mi ne da 5 minut, zlozit moram 3 stroje cunj, spakirat tamalo, ker gre s tatom na morje, vmes mi folk uletava, ... Fast food torej. Bom zvečer nekaj boljšega. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 20. februar 2015 Prijavi Deli 20. februar 2015 Midva včeraj pri mesarju pečeno pečenko in motovilec s fižolo...ehh... ko poješ, pade energija in tudi občutka zadovoljstva ni bilo. Predvsem od mesa, solata je že vredik. Tak da, danes bova še malo "ofrknila", za jutri pa bo mlada sveža blitva, pire iz ekol.krompirja in še zadnja doza zajčjega mesa iz skrinje. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. februar 2015 Prijavi Deli 21. februar 2015 ablablabla, pa drevesa imate že tudi ozelenjena http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 21. februar 2015 Prijavi Deli 21. februar 2015 Človek kar lačen rata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg ... tvoja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif pa res lepo skrbi zate http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif 1 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 22. februar 2015 Prijavi Deli 22. februar 2015 včeraj je bilo basanje... ful jabolk, kruh, sir, rižota, banana, špinačno skutna pita, sončnična semena, 2 krat puding. Upam, da moji spokajo danes na velness (imata problema) in da ga bom jaz lahko zažurala. simple wishes. sicer pa pri nas je razkoš, imamo TV. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. februar 2015 Prijavi Deli 23. februar 2015 saj nisem rekel, da je od danes ... slike so iz časa, ko imava kosilo zunaj na prostem ... sicer pa, ciprese so vedno zelene ... in brez skrbi ... je iz najine kuhinje ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gifopa, pa ne, da ima shaman občutljivo točko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 23. februar 2015 Prijavi Deli 23. februar 2015 Ahaaa Že bode iz zemlje. Čemaž http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_kisses.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 23. februar 2015 Prijavi Deli 23. februar 2015 Nima pojma kaj bi dons, sam vem, da ne bi mesa...ne a se mi enostavno bi sam srfala po netu cel dan sam kaj k otroc ne bodo pustil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngVem pa da bo skleda solate http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngbtw za vikend prvič probala krešo...mnjami je, če bo zemlja dala bo letos tudi na vrtu Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 23. februar 2015 Prijavi Deli 23. februar 2015 http://www.rtvslo.si/zdravje/novice/ideja-za-hranilen-obrok-lazanja-ali-cokoladni-pralineji-z-dodatkom-placente/358988 Lahko pa popestrite jedilnik z novo modno muho.. sam dežurat bo treba pred porodniško.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 O glej ga glej, kako hitro zamre tema, k se pojav revolucionarna sprememba prehranjevalnega stila, zdej vam grem napisat, da si placento že več desetletij brhke dekline in gospe mažejo po obrazu, laseh, da je prisotna v raznih tabletah kapsulah za dobro počutje... v večini kozmetike, boste našli sečnino mostly kravjo, k je najbolj in.. In taku dalje... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 a polžev se pa nisi spomnil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png moram napisat; uresničila sem si še zadnjo izmed gurmanskih želja; jedla sem polže http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngtam, okoli NL se mi zdi, ampak je okus bil dokaj BZ, zato ni bilo omembe vredno. Tašča jih je pred 15 al kok leti baje kar pogosto pripravljala, no, zdaj sem jih pokusila še jaz. Večino okusa sestavlja (itak česnova) omaka, samo meso je dokaj žilaste strukture in "piščančjega" okusa. So pa že ocvrti žabji kraki okusnejši. Čeprav, tam je tako malo mesa, ko da bi vrabčja bedrčka hrustal - več je drobtin kot mesa. Včeraj je bila krompirjeva župa z ocvirki, pečena piščančja bedra in pesa v solati.Danes bo najverjetneje bučna juha s praženimi bučnicami, potem pa se nagibam h praženim školjkam (vrsta testenin) z makom. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 mi pa zdravo kmečko hranook..pustmo zdravo....kmečko pa ziherregrat in pečenice.nekaj me buče mikajo - dve veliki še imam v kleti. mogoče bom celo jaz naredila bučno juho, pol pa regrat in pečenice. 3 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 mi pa zdravo kmečko hranook..pustmo zdravo....kmečko pa ziherregrat in pečenice.nekaj me buče mikajo - dve veliki še imam v kleti. mogoče bom celo jaz naredila bučno juho, pol pa regrat in pečenice.ja, v kleti najdalj počakajo. Jaz sem letos kupila v trgovini dve butternut https://www.google.si/search?q=butternut+squash&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=gkHsVOD7E_KQ7AaG-oCYCA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1536&bih=772 , (sadike so mi požrli polži) in sem jih pomotoma shranila v hladilnik. Sta začeli gnit/plesnit dokaj hitro, v kleti pa samo lupina otrdi.Si probala kdaj bučo pečt kot krompir v pečici? Jaz sem nekoč pekla hokaido, samo mi ni bil okus bogvekaj, tako da hokaido uporabljam samo za juho. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 Cookie.... kako ti svoje gurmanske želje določaš? Vidiš polža, kako leze in rečeš: njam, tole bi pa hapsnila. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Jaz zase dons namakam rjav riž, pa terviso moram porabit, fantje pa za domačo pico navijajo. Zjuraj pa prosena kaša s češplami. ejjj, okus polžev in žabjih krakov me je zmer zanimal. Vpliv branja pravljic http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gifše dons mi je žal, da nisem pokusila pečenih kobilic in čričkov, ko sva bila na potepanju po Tajskem. Sem dobila ultimat; al nič kobilc al pa konc s francozi.veš kje imam (mdr. tudi) kulinarično mejo? Pri polpetah iz speštanih muh (afr.jezera) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png 3 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 a polžev se pa nisi spomnil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png moram napisat; uresničila sem si še zadnjo izmed gurmanskih želja; jedla sem polže http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngtam, okoli NL se mi zdi, ampak je okus bil dokaj BZ, zato ni bilo omembe vredno. Tašča jih je pred 15 al kok leti baje kar pogosto pripravljala, no, zdaj sem jih pokusila še jaz. Večino okusa sestavlja (itak česnova) omaka, samo meso je dokaj žilaste strukture in "piščančjega" okusa. So pa že ocvrti žabji kraki okusnejši. Čeprav, tam je tako malo mesa, ko da bi vrabčja bedrčka hrustal - več je drobtin kot mesa. Včeraj je bila krompirjeva župa z ocvirki, pečena piščančja bedra in pesa v solati.Danes bo najverjetneje bučna juha s praženimi bučnicami, potem pa se nagibam h praženim školjkam (vrsta testenin) z makom. Cookie bi te prosila za recept za bučno juho z praženimi bučnicami Pr nas pa včeraj riževi rezanci z rakci, grahom, korenjem in stročjim fižolom, pa skleda zelene solate. Pikica sam rakce ven zbira pol pa govori mami ni jih več. Se morem, kr potrudit, da kakšnega sploh dobim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Zjutraj za zajtrk, mango smootie z goji jagodami in črnim sezamom.Za kosilo pa spet nimam pojma. Bom kr mal improvizirala. Zelena solata s česnomhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/surprise2.gif bo zagotovo. 2 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 Cookie bi te prosila za recept za bučno juho z praženimi bučnicami http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png ...maš bučo, pa maš bučnice-golice oz. brez lupin; če maš pa še kej bučnega olja (ne solatnega!) si pa sploh zmagala.Olupiš bučo (butternut, hokaido, katerokoli pravzprav, edino cukini bo bolj tak, meglen okus), izdolbeš seme, nakockaš bučno meso. Kocke buče daš v piskr, zaliješ z vodo, skuhaš do mehkega. Zmiksaš skuhano. Bučnice (pest za do 4 ljudi) na suho prepražiš v ponvi - ne pozabi mešat in ko zadišijo na polno in spremenijo barvo, ter se malce napihnejo, so ready, Sedaj jih z nožem sesekljaš na deski. Posoliš zmiksano bučo, naliješ v krožnike, nato v vsak krožnik kaneš par kapljic bučnega olja in dodaš narezane prepražene bučnice (tako/toliko, kot daš croutone/kroglice).Če nimaš bučnega olja, lahko v zmiksano bučo vliješ malo sladke smetane, ali pa vmešaš žlico ksl.smetane (župe ne smeš več segrevat), če nič od tega, pa košček masla. V butternut župo paše tut orehovo olje (butternut ima oreškast okus).Zakaj maščoba v oranžno župo? Ker so v maščobi topni nekateri vitamini (A, E in predoblike le-teh). 7 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 Pinka, k si glih omenila rakce pa buče...poleti pri nas jemo bučno juho z rakci. Buče so valda cukini; te nič ne lupim, samo nakockam in skuham v malo vode do mehkega. Nato zmiksam s paličnim in dodam rakce (olupljene repke), v par min so skuhani. Nato taiste repke s penovko poberem iz juhe, dam na toplo. V juho dam listek do dva sveže bazilike in ponovno zmiksam, zalijem s sladko smetano (malo!!), posolim in vložim prihranjene repke. Vrhunsko! 5 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 No, jaz pa malo drugače naredim bučno juho. par strokov česna na drobno naseckam, vržem v malo olja, da zacvrči (česen), ne sme potemnet, ker pogreni, pol not fliknem na kocke naseckano bučo (zdaj so pač te oranžne na sporedu - muškatne), najprej podušim malo na ne preveč velikem ognju, malo popopram in posolim, potem dolijem vodo in skuham do mehkega, s paličnim zmiksam, pol pa malo sladke smetane not. (bučnega imamo po malem vsi poln kufer). pa na kocke narežem kruh in ga popečem v teflonu (ali je taflon...), nastavim zraven, da si po želji fliknejo not. 6 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.