Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Zanima me ali kdo od vas ve:

1. kako narediti kefir? Imam kefirjeva zrnca pa enostavno ne gre in ne gre narest kefirja. Zanima me pa cel postopek od A do Ž. In kje hranite zrnca takrat, ko jih ne uporabljate?

2. kako narediti riževo mleko? Mandljevo uspelo pri riževem se pa zatika.

3. kje nabrati regrat v okolici Lj? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Danes po dolgem času rižota z papriko in grahom ter kurkumo + zelena solata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Bom samo na 2, ker na 1 je že Cookie ;)

 

2. Delat ga moraš z vročo vodo. Ne vrelo, ker potem se spoca, ne mrzlo, ker potem ni nič od njega .. Tam okol 70 stopinj. Ne gre drugač, ne boš dobila surovega z OK okusom .. (isto s kokosovim) Saj z žiti itak ni tolk zlo pametno presno delat. Jaz ga ponavadi namočim za par ur (Hoferjev eko polnozrnat večinoma) skupaj s tremi datlji in pestjo mandljev .. Sperem, dam v blender, nalijem toplo vodo in zblendam in precedim. Poskusi, če ti bo tako OK... Je pa daaaleč od trgovinskega ...

 

3. Uf .. travniki tam okol Škofljice, Kureščka ... robovi kakšnih njiv tam okol .. mal se zapelji pa poglej, kje tete nabirajo in se pridruži :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

točno vem, kater manjši ploščat ribežn imaš, ker jaz razmišljam o njem že nekaj časa. Bi (na)ribala parmezan, pa česen, pa lešnike,...ja.

sam imam kvadraten velik ribežn, pa dokler tega ne uničim,...ne bom kupovala novega.

Marija sveta, en tolk drag pa tudi ni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Marija sveta, en tolk drag pa tudi ni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

to sploh ne dvomim, sam dva naenkrat ne morem istočasno uporabljat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

prvega pa tudi ne morem prodat, ker je že mal skrivljen. Lah edino počakam, da zarjavi, ker meni recikliran ribežn, predelan v stojalo za uhane - ni všeč. Pa tut uhanov nimam tok, da bi rabila stojalo zanje.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz imam zdaj tri ribežne (ne smemo pozabiti, da je en z dvema neuporabnima stranemahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif) - raskošhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif. Uporabljam ga na dnevni ravni, tudi večkrat, zato sem pred kratkim končno prišla do tega, da bi morda dokupila še kakšnegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif.

 

Jaz perem, sušim (in včasih) shranjujem solato v njem - tudi v hladilniku - to je za obdobje regrata, radiča v velikih količinah. Če ne veš/dvomiš, a je to to al ni - potem zate to ni. Ena šara več.

Vem, da bi to bilo zame najbrž šara, a me je res iz firbca zanimalo, kako pogosto ga uporabljate. Po drugi strani pa sama jem dosti solate, tako da... (sem se pa ravno spomnila, da ena podobna zadeva nekje v eni omari obstaja, sem se spraševala, kaj naj bi bilohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png)

 

Laufam jest! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz perem, sušim (in včasih) shranjujem solato v njem - tudi v hladilniku - to je za obdobje regrata, radiča v velikih količinah. Če ne veš/dvomiš, a je to to al ni - potem zate to ni. Ena šara več.

 

1. jaz imam mlečna kefirjeva zrnca - za delat kefir iz mleka. Vem, da obstajajo še vodna, za tiste ne poznam postopka.

Mlečna zrnca dam v stekleno posodo (od vloženih kislih kumaric - 900ml al koolk drži). Prelijem z mlekom. Mleko imamo od kmeta, ga prekuham, ohladim in shranim v steklenkah. In to mleko potem uporabljam normalno. Fino je, da je sobne temp. (ni pa muss, je lahko tudi direkt iz hladilnika, samo potem dalj časa traja da se skefiri). Torej, kefirja dam za prst debeline (kar je ful, nekateri dajo manj). Potem prelijem z mleko, nekako do tri tanke prste pod vrhom steklenke. Pustim na kuhinjskem pultu. Običajno se skefiri v dobrem dnevu, včasih dnevu in pol. Včas šele v dveh dneh. Pokrovček samo napol prislonim (kot pokrovko, pod katero brbota krop), da kefir lahko diha. Ko je perjat, ga precedim skozi cedilo, zrnca sperem z vodo (ne mrzlo, ne toplo, najbolje mlačno), ni pa muss spirat zrnca. Eni celo odvsetujejo spiranje, jaz spiram kakorkdaj. Večinoma spiram, sem pa tudi imela obdobja, ko nisem spirala. Kozarec operem, vložim zrnca nazaj in prelijem z mlekom.

 

2. nimam pojma, ga še nikoli nisem poskusila delat.

 

3. na gorenjskem koncu (okolica Medvod) ga je dosti, vem pa tudi, da tam špricajo gnojevko ko blazni. Je pa tko - bolj gnojijo, bolj raste. Na našem koncu sploh ne raste, zgleda preveč zamočvirjeno al kaj?

1. Po podobnem postopku tud jz delam vendar enostavno ne vem kdaj je res fertik, enkrat cvrči, drugič smrdi :D Imam pa cca 6 kefirjevih zrnc. Kaj pomen perjat???http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Pa vem, da ne smejo bit v stiku z kovino.

3. pol se mi ne splača it tja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png

 

Bom samo na 2, ker na 1 je že Cookie http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

2. Delat ga moraš z vročo vodo. Ne vrelo, ker potem se spoca, ne mrzlo, ker potem ni nič od njega .. Tam okol 70 stopinj. Ne gre drugač, ne boš dobila surovega z OK okusom .. (isto s kokosovim) Saj z žiti itak ni tolk zlo pametno presno delat. Jaz ga ponavadi namočim za par ur (Hoferjev eko polnozrnat večinoma) skupaj s tremi datlji in pestjo mandljev .. Sperem, dam v blender, nalijem toplo vodo in zblendam in precedim. Poskusi, če ti bo tako OK... Je pa daaaleč od trgovinskega ...

 

3. Uf .. travniki tam okol Škofljice, Kureščka ... robovi kakšnih njiv tam okol .. mal se zapelji pa poglej, kje tete nabirajo in se pridruži http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

2. aha to je pol problem vrela voda, ker mam trenutno poco doma. Ja je čist drug okus, ga tud z datelni boljšam. Kok pa daš riža na liter vode?

 

3.ej ej pa ne morem zdej tete zalezovat, se bo še kakšna ustrašla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Si mi dala pa fajn idejo z vikend izlet http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png joto smo jedli tri dni, toliko sem je skuhala

včeraj široki rezanci z veliko dušenega pora, pečena sv.rebra ... jst sem samo 3 koščkehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

danes restan krompir in radič

***

kadar je solata ... jo natrgam, radič in endivijo narežem na rezance 3 do 5 mm, kar v sušilnik solate ... samo toliko kot jo bomo pojedli... višek zavijem v papirnato brisačo, v vrečko in hladilnik za naslednji dan ... nekajkrat operem, dobro scentrifugiram in dokončam v skledi ... z njim odcejam tudi nasoljene rezine bučk in melancan

 

za česen imam že dolgo mini rezalnik in strgalnik (2 nastavka) z lično posodico, po uporabi samo splaknem z mlačno vodo ... pri stiskalcih so tudi šli obema lasje pokonci http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

noži v redni uporabi ... 3 različno veliki, keramični... ne menjam za nobenega drugega ... 3 manjši, hudo ostri nožički in 6 "žagic" za pogrinjke

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zjutraj na hitrco kruh z tahinijem, za kosilo pa sončna rižota z špinačo in grahom :P zraven pa zeleno bela solata (motovilc, brokoli, cvetača in bela leča).


http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png joto smo jedli tri dni, toliko sem je skuhala

včeraj široki rezanci z veliko dušenega pora, pečena sv.rebra ... jst sem samo 3 koščkehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

danes restan krompir in radič

***

kadar je solata ... jo natrgam, radič in endivijo narežem na rezance 3 do 5 mm, kar v sušilnik solate ... samo toliko kot jo bomo pojedli... višek zavijem v papirnato brisačo, v vrečko in hladilnik za naslednji dan ... nekajkrat operem, dobro scentrifugiram in dokončam v skledi ... z njim odcejam tudi nasoljene rezine bučk in melancan

 

za česen imam že dolgo mini rezalnik in strgalnik (2 nastavka) z lično posodico, po uporabi samo splaknem z mlačno vodo ... pri stiskalcih so tudi šli obema lasje pokonci http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

noži v redni uporabi ... 3 različno veliki, keramični... ne menjam za nobenega drugega ... 3 manjši, hudo ostri nožički in 6 "žagic" za pogrinjke

Jeti men to tud všeč keramični vendar so se naši zelo hitr uničili. Zdej mam sam še enga ampak je največ v uporabi, ker prekosa vse druge http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

1. Po podobnem postopku tud jz delam vendar enostavno ne vem kdaj je res fertik, enkrat cvrči, drugič smrdi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Imam pa cca 6 kefirjevih zrnc. Kaj pomen perjat???http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Pa vem, da ne smejo bit v stiku z kovino.

3. pol se mi ne splača it tja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png

 

2. aha to je pol problem vrela voda, ker mam trenutno poco doma. Ja je čist drug okus, ga tud z datelni boljšam. Kok pa daš riža na liter vode?

 

3.ej ej pa ne morem zdej tete zalezovat, se bo še kakšna ustrašla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Si mi dala pa fajn idejo z vikend izlet http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

ups, lapsus camali (=tiskana napaka). Mišljeno je bilo perajt (pa tut to je spakedranka), pomeni pa - je pripravljen, gotov/narejen.

Premalo kefirja imaš, zalivaj ga z manj (mlačnega) mleka. Je zoprno ja, če je mleka preveč oz. kefir.zrnc premalo, ker potem se zna kaka "plesen" na vrhu pojavit. Na netu svetujejo, da te krogce "kao plesni" potunkaš v mleko in je potem ok, sam men ni bil filing tak kefir jest in sem ga stran zlivala. Počaki, da se kefir.zrnca namnožijo, v vmesnem času, pa mu daj mlačnega mleka pa na toplem naj bo (ne na prepihu, na sobni temp.naj bo). Pa ne sme bit zadihtan s pokrovčkom. Sej se bo namnožil, malo bo treba strpeti.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pinka, jaz dam nekje 3/4 lončka (cup) na liter vode .. tko na uč .. Daj par mandljev zraven, res izboljša okus ...

 

Danes bo (enkrat, ko pride folk domov, verjetno za večerjo) pire krompir, nekakšni polpetki iz topinamburja, korenja, pora in jajc (pekla v pečici, tko da so bolj kruhki, ponavadi jih ocvrem .. ) in artičoke kuhane ...

 

Jaz pa že cel dan po malem namočene orehe grizljam .. pa kozji sir ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

Zjutraj na hitrco kruh z tahinijem, za kosilo pa sončna rižota z špinačo in grahom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png zraven pa zeleno bela solata (motovilc, brokoli, cvetača in bela leča).

Jeti men to tud všeč keramični vendar so se naši zelo hitr uničili. Zdej mam sam še enga ampak je največ v uporabi, ker prekosa vse druge http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

midva sva se dolgo odločala za nakup ...zagledam enkrat ... 4,5 let nazaj v trgovini set (takšen, ki ga imava) 50 evrov ... juhu ... tole je poceni, glede na to, da je stal toliko posamezen nož ... lev pravi "predrago"... čez par mesecev, ravno pred NL prazniki jih lev prinese domov... so bili znižani za polovico, ker jih očitno niso mogli prodati ... morda sva imela srečo ... samo so kvalitetni, še vedno ostri, pa tudi pazimo nanje bolj kot smo na ostale http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

***

gospodinjske škarje so tudi hudo uporabne ... tudi za razrez pice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif

 

sam živa resnica

 

en človek dva nutricionista

jst sploh ne vem kako regrat zgleda.. mislim kir je tist k se ga nabira, in ker imam vedno strah, da se bo vmes našel kak podlesek, bleda treponema, račja kužna zel in blagajev volčin z volčjo češnjo, raj ne trgam ničesar kar prostoživeče raste.. Tut do zvončkov sem nezaupljiv.., kaj šele da bi iz njih venčke delal..

In k temu spodbujam tudi tamali, nč v usta, kar ni iz trgovine..

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png saj nisi edini ... moj tati (dedek) je ves vesel prinesel domov celo vrečo regrata ... mami vsa vesela pozornosti ... v celi vreči je bil "samo en pravi" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ups, lapsus camali (=tiskana napaka). Mišljeno je bilo perajt (pa tut to je spakedranka), pomeni pa - je pripravljen, gotov/narejen.

Premalo kefirja imaš, zalivaj ga z manj (mlačnega) mleka. Je zoprno ja, če je mleka preveč oz. kefir.zrnc premalo, ker potem se zna kaka "plesen" na vrhu pojavit. Na netu svetujejo, da te krogce "kao plesni" potunkaš v mleko in je potem ok, sam men ni bil filing tak kefir jest in sem ga stran zlivala. Počaki, da se kefir.zrnca namnožijo, v vmesnem času, pa mu daj mlačnega mleka pa na toplem naj bo (ne na prepihu, na sobni temp.naj bo). Pa ne sme bit zadihtan s pokrovčkom. Sej se bo namnožil, malo bo treba strpeti.

haha no jz sem pa že mislila, da je kakšno perje pomembno pr kefirju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ok bom bolj mal mleka dodajala pa bomo vidl, kok se bodo kej namnožil. Jih pa jz hranim v vodi v hladilniku (tko mi je bilo rečen)?

 

Pinka, jaz dam nekje 3/4 lončka (cup) na liter vode .. tko na uč .. Daj par mandljev zraven, res izboljša okus ...

 

Danes bo (enkrat, ko pride folk domov, verjetno za večerjo) pire krompir, nekakšni polpetki iz topinamburja, korenja, pora in jajc (pekla v pečici, tko da so bolj kruhki, ponavadi jih ocvrem .. ) in artičoke kuhane ...

 

Jaz pa že cel dan po malem namočene orehe grizljam .. pa kozji sir ...

 

Bom poskusla še z mandeljni (čeprav sedaj ni ravno najboljši čas za oreščke-baje v tem času mastijo jetra)

 

Dejta mi sam še to povedat kok časa ta kefir in rižev mlek lahko hranim v hladilniku in je primeren za uživanje?

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Torej, z vašo pomočjo sem po nekaj letih ugotovila, da je tista čudna plastična zadeva v omari sušilec solate! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

 

Kuhinjski pripomoček, za katerega pred dvema dnevoma niti vedela nisem, da obstaja, in tudi ne vidim neke dodane vrednosti v tem, da bi ga imela, a usoda je hotela, da ga lahko vseeno uporabljamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif.

 

Vsak dan se naučimo kaj novegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif.

****

Danes končno tista cvetača v pečici s sirom in radič z jajcem.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

haha no jz sem pa že mislila, da je kakšno perje pomembno pr kefirju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ok bom bolj mal mleka dodajala pa bomo vidl, kok se bodo kej namnožil. Jih pa jz hranim v vodi v hladilniku (tko mi je bilo rečen)?

 

 

Bom poskusla še z mandeljni (čeprav sedaj ni ravno najboljši čas za oreščke-baje v tem času mastijo jetra)

 

Dejta mi sam še to povedat kok časa ta kefir in rižev mlek lahko hranim v hladilniku in je primeren za uživanje?

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif saj sem vedela, še najboljš je regrat z ocvirkihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif ta jetra puca....

 

ampak zdaj mi samo še razložite, kaki je pravi regrathttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif zame je pravi tisti, ki ni posran od psov, ali na frišno potresen z gnojnico inu gnojemhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

 

 

*

 

"nom povedala kaj smo danes jedli

 

samo to izdam, da sem za večerjo jedla veliko skledo ovsenih kosmičev, z fejst mastnim mlekom od krave direkt z vso smetano z vrha inu veliko kokosove moke not, pa pest mandljev, pa vornk cimeta čez, da se je fejst pokadilohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif

Obečanje ludom radovanje...


Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uf, mlečnega kefirja ne v vodi in ne v hladilniku. Meni je crknil zaradi tega, ker sem ga skoz v hladilnik postavljala.. ne pasejo mu take nizke temperature, ga slabijo...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

haha no jz sem pa že mislila, da je kakšno perje pomembno pr kefirju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ok bom bolj mal mleka dodajala pa bomo vidl, kok se bodo kej namnožil. Jih pa jz hranim v vodi v hladilniku (tko mi je bilo rečen)?

 

 

Bom poskusla še z mandeljni (čeprav sedaj ni ravno najboljši čas za oreščke-baje v tem času mastijo jetra)

 

Dejta mi sam še to povedat kok časa ta kefir in rižev mlek lahko hranim v hladilniku in je primeren za uživanje?

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif

Pinka ti sploh nimaš mlečnega kefirja, imaš zgleda vodnega. Za vodnega ne vem točnih navodil (si nisem zapomnila, ker mi ni okus všeč), malo poguglaj, vem samo, da je fora z nekim čajem (mislm da pravim?) pa ne vem a je limona tudi ali kaj, pa cukr je verjetno tudi? V glavnem, tak skisan napol namehurčkan okus ima, pa vonj mi tudi ni všeč.

Kefirja se ne tensta (ko se ga dela) v hladilniku, temveč na kuhinsjkem pultu, samo shranjuje se ga (že precejenega-brez kefir.zrnc) v hladilnik. Oz., v hladilnik se ga da samo, če ti ni tok do njega in bi ga rada shranila...kefir.zrnca so mikroorganizmi in kot taki rabijo stalno temp (okoli 20-25st.) da se fino množijo in delajo koristna dela. če je na mrazu je tko, kot bi tebe v hladilnik zaprli - tresla bi se, pa bolj malo delala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif saj sem vedela, še najboljš je regrat z ocvirkihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif ta jetra puca....

 

ampak zdaj mi samo še razložite, kaki je pravi regrathttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif zame je pravi tisti, ki ni posran od psov, ali na frišno potresen z gnojnico inu gnojemhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

 

 

*

 

"nom povedala kaj smo danes jedli

 

samo to izdam, da sem za večerjo jedla veliko skledo ovsenih kosmičev, z fejst mastnim mlekom od krave direkt z vso smetano z vrha inu veliko kokosove moke not, pa pest mandljev, pa vornk cimeta čez, da se je fejst pokadilohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif

pffff, jaz sem včeraj tudi malicala kosmiče (riževi) z mlekom in kokos.moko. Mandljev pa nisem imela tapravih - jih moram še namočit pa olupit in posušit.

 

**********

danes bo kar jota - še od včeraj. Moram rečt, da je merkatorjevo ksl.zelje za en drek. Glih tko kot ksl.repa. Narezano je sicer super in fajn, samo je preslano in tudi spiranje po tekočo vodo ne more iz dreka kruh narest.

Natureto v kozarcih. To bom odslej samo kupovala. ker tudi Natureta v vrečki je lah gniloba - že orevečkrat skušeno.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ceres http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif

 

jaz imam cel podvig (vijevaje) spravit se z avtom v center na tržnico. Pa potem rajši ne grem oz. zelo, zelo redko. Še koseška tržnica mi ni več "na poti" oz. je en obvoz, ki terja časovne predpriprave (služba, varstvo, šibat dam). Potem pa kaj nakupim na zalogo - ksl.zelenjavo recimo in mora počakat v hladilniku na moj tajming. Čez tržnico ga pa ni - se strinjam. Pa mimogrede pokusiš in preveriš, če ti ustreza.

 

Kako narediš kolerabin pire? Mislim, katero vrsto (rumeno, belo) uporabiš, mešaš kaj s krompirjem?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tržnice!

Ko sem živela v Semedeli, sem imela obred, vsako soboto na koprsko tržnico... pa potem na kavico... kjer sem si znala vzeti čas...

ooohhhh

lepi časi...

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif

Pinka ti sploh nimaš mlečnega kefirja, imaš zgleda vodnega. Za vodnega ne vem točnih navodil (si nisem zapomnila, ker mi ni okus všeč), malo poguglaj, vem samo, da je fora z nekim čajem (mislm da pravim?) pa ne vem a je limona tudi ali kaj, pa cukr je verjetno tudi? V glavnem, tak skisan napol namehurčkan okus ima, pa vonj mi tudi ni všeč.

Kefirja se ne tensta (ko se ga dela) v hladilniku, temveč na kuhinsjkem pultu, samo shranjuje se ga (že precejenega-brez kefir.zrnc) v hladilnik. Oz., v hladilnik se ga da samo, če ti ni tok do njega in bi ga rada shranila...kefir.zrnca so mikroorganizmi in kot taki rabijo stalno temp (okoli 20-25st.) da se fino množijo in delajo koristna dela. če je na mrazu je tko, kot bi tebe v hladilnik zaprli - tresla bi se, pa bolj malo delala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

 

pffff, jaz sem včeraj tudi malicala kosmiče (riževi) z mlekom in kokos.moko. Mandljev pa nisem imela tapravih - jih moram še namočit pa olupit in posušit.

 

**********

danes bo kar jota - še od včeraj. Moram rečt, da je merkatorjevo ksl.zelje za en drek. Glih tko kot ksl.repa. Narezano je sicer super in fajn, samo je preslano in tudi spiranje po tekočo vodo ne more iz dreka kruh narest.

Natureto v kozarcih. To bom odslej samo kupovala. ker tudi Natureta v vrečki je lah gniloba - že orevečkrat skušeno.

 

Zdej mi pa nič več ni jasno. Gospa, ki mi je dala kefirjeva zrnca je rekla, da jih dam v mleko, ker sem to tud želela. Takrat, ko jih ne uporablja pa mi je rekla, da jih dam v hladilnik in v vodo???? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif Kaj zdej zrnca lahk sam v smeti vržem al kako? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif

Delam ga seveda zunaj, nepokritega, brez kovine v steklenici itd

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ko zrnc ne uporabljam, jih prelijem z mlekom in dam v hladilnik. Jaz jih hranim v mleku - v hladilniku. Višek zrnc sem zamrznila v zamrzovalniku.Sodelavka jih tako b.p. shranjuje. Ko jih želi uporabiti, jih počasi odmrzne, da v mleko in b.p. uporablja po zgornjem postopku.

Pinka, ni treba stran metat, malo dalj časa jih boš verjetno oživljala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg pa bo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, pa res so bile italijanske dobrote na tržnicihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif. Ajajaj, sem se zadrževala, a vseenohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif.

 

Sicer pa še čemaževa juha in musaka.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mislim, da so ta vikend na tržnici italijanske dobrote.

 

 

Ja, pa res so bile italijanske dobrote na tržnicihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif. Ajajaj, sem se zadrževala, a vseenohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif.

 

Sicer pa še čemaževa juha in musaka.

F.A.K. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gif

Kako sem lahko to spustila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon17.gif

jebela cesta, sem zdej jezna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_angry.gif

 

********

danes goveja juha s kroglicami, pečen kozliček z zelenjavo, solata s koruzo. Matr so me nategnili s tem kozl(ičk)om; ta je bil nazadnje kozliček v še prejšnjem tisočletju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

 

sem si pa privoščila late shopping v 1001dar. Pravzaprav sem se šele zvečer (po večtedenskem zbiranju "časa") šla past v štacuno, med Le Creuset. Imam zacahnanih par kastrol, čigar materializacijo bom vneto meditirala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wub.png

Najprej morata seveda obstoječi izdihniti, kar zna trajati kar še precej let (na dobre kastrole pazim bolj kot na Razbojnika ali Pesjankohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon18.gif )

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Žal mi je, da ste zamudile, prav zato sem napisala v petek. A najbrž je bilo tako namenjeno, denarnice so vam hvaležnehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. Res pa ni bilo nič reklamirano, še na spletni strani tržnice ne.

 

Ponudba je bila enaka kot sicer, cene pa, kot vedno, ekstremne (Ljubljančane je treba lupit mendehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif). Najbrž se vse dobi kje čez mejo.

 

Cookie, evo, boš zdaj prej zmaterializirala tiste posodehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif. Mimogrede, zakaj točno ravno Le Creuset? A druge litoželezne niso tako dobre?

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...