Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

aha, džavolčiči in međik kugle torej http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gif

no, temu ne gre oporekat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O kuharjih... iz prve roke...

 

Dobro, zdaj je že trideset let mimo pa vseeno....

 

Hodila sem v gostinsko šolo, smer kuhar. V razredu nas je bilo 33, od tega je bilo 9 fantov. Zdaj se bo tole slišalo malce samohvalno.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_redface.gif

 

V bistvo pa pokaže to, o čemer govori Cookie.

 

V tej skupini nas je bilo 5-6, ki smo res odlično kuhale, tu nekje so bili tudi fantje. Ostalo, ostalo je bila pa žalost. Na zaključnem kuhanju v tretjem letniku nekatere niso znale skuhati niti prežganke, ki bi bila približno užitna. Se je razredničarka pred celim razredom razjkala...

 

Sicer moja prva izbira je bila medicina, pa je usoda (mati) hotela drugače. Nisem taka mojstrica specialitet kot Cookie, vendar kuham dobro. Še boljše bi, če bi tile moji jedci bili malo bolj naklonjeni novostim. Tako pa... bolj ali manj eno in isto.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aha, džavolčiči in međik kugle torej http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gif

no, temu ne gre oporekat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

ne, recimo, da sem 15 let delal v hotelu ki je na konc pristal pri 5 zvezdicah..

na teh barkah za petičneže, pa je delalo in še dela, kar nekaj mojih sošolcev, frendov, in celo žlahtnik..

 

med ostalim tudi v kuhinji...

 

jst zagotovo vem, kaj se zgodi, sitnemu gostu, ki se pritožuje nad kvaliteto hrane.. bognedej nad naročilom.. ali bognedej da se zmišljuje kaj bi iz osnovnega recepta ven dal ..

odličnost gor odličnost dol..

 

Pri teh malo bolj eminentnih restavracijah je pa tko, sicer se lahk pritožiš in tut dosežeš nek učinek, ala da ti ni treba poravnat računa, vikend paket ipd.. sam prideš na tki črno listo.. kjer se te potem spremlja... vsaj v hotelskih verigah je tko..

kolikokrat se pritožiš

 

Ker te ljubljanske finte so prokužili čist vsi ki so imeli z njimi opravka..

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

 

Ni stila...

O kuharjih... iz prve roke...

 

Dobro, zdaj je že trideset let mimo pa vseeno....

 

Hodila sem v gostinsko šolo, smer kuhar. V razredu nas je bilo 33, od tega je bilo 9 fantov. Zdaj se bo tole slišalo malce samohvalno.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_redface.gif

 

V bistvo pa pokaže to, o čemer govori Cookie.

 

V tej skupini nas je bilo 5-6, ki smo res odlično kuhale, tu nekje so bili tudi fantje. Ostalo, ostalo je bila pa žalost. Na zaključnem kuhanju v tretjem letniku nekatere niso znale skuhati niti prežganke, ki bi bila približno užitna. Se je razredničarka pred celim razredom razjkala...

 

Sicer moja prva izbira je bila medicina, pa je usoda (mati) hotela drugače. Nisem taka mojstrica specialitet kot Cookie, vendar kuham dobro. Še boljše bi, če bi tile moji jedci bili malo bolj naklonjeni novostim. Tako pa... bolj ali manj eno in isto.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif

ampak še vedno niti blizu kakovosti od Cookie da smo si na jasnem, zato pridevnik odličen deluje nekak .... kavčarsko...

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pa kake specialitete, no?

Jebelacesta, sej še ene normalne svinjske pečenke v življenju nisem spekla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif


ne, recimo, da sem 15 let delal v hotelu ki je na konc pristal pri 5 zvezdicah..

na teh barkah za petičneže, pa je delalo in še dela, kar nekaj mojih sošolcev, frendov, in celo žlahtnik..

 

med ostalim tudi v kuhinji...

 

jst zagotovo vem, kaj se zgodi, sitnemu gostu, ki se pritožuje nad kvaliteto hrane.. bognedej nad naročilom.. ali bognedej da se zmišljuje kaj bi iz osnovnega recepta ven dal ..

odličnost gor odličnost dol..

 

Pri teh malo bolj eminentnih restavracijah je pa tko, sicer se lahk pritožiš in tut dosežeš nek učinek, ala da ti ni treba poravnat računa, vikend paket ipd.. sam prideš na tki črno listo.. kjer se te potem spremlja... vsaj v hotelskih verigah je tko..

kolikokrat se pritožiš

 

Ker te ljubljanske finte so prokužili čist vsi ki so imeli z njimi opravka..

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

 

Ni stila...


ampak še vedno niti blizu kakovosti od Cookie da smo si na jasnem, zato pridevnik odličen deluje nekak .... kavčarsko...

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

kot rečeno, midva ne govoriva istega jezika, žal.

pa hb, da ne delaš več v turizmu.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

res hvala bogu..

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

 

Nočem bit zajedljiv, ampak, fajn bi blo če bi ljudje mal poskusil kako je to delat v timu v eni hotelski kuhinji k moraš v točno določenem času, pripravit točno opredeljeno število jedi vmes pa še gluten free, vegetarijanski meni, in še kaj bi se našlo

 

Spominjam se gostovanja predsednikov držav pri nas v hotelu...

 

 

še dobro da so si pametni ljudje izmislili te ruske in angleške buffete..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ma ne vem če bi povedala... :D boginja mi je danes namenila, da jem žajbelj, svež, proti prehladu tudi. mam zamašen nos.

 

to zato, ker sem včeraj zvečer prestopila naš krog varnosti in zaplavalla v basalne vode, ker nisem bila v fokusu. (ognjišču)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Če bo ratalo dobro pridem na kosilo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Ni blema, sej jst ti bom zihr pol še dostkrat napisal kak dober recept. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

Hvala, šla približno po receptu in je bilo dobro, morda so bili šampinjoni odveč. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif Se pa opravičujem za svojo sebičnost, kajti bilo jih je (pravzaprav bi jihhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif) dovolj še za enegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif.

 

Ej, zgleda res neki o kafetu razpredajo in te bo presenetlo, če povem, da lahko potrdim za Mozaik, da tam niti ni tko slab kapučin. Oki, je sicer Lavazza, najbrž Lavazza Blue, a za Ljubljano je to presenetljivo dobro. Ostale tam gor omenjene lokale ne poznam, oziroma še nism probu pit kafeta.

Da nisi ti kaj zamešal? Ta Mozaik, o katerem govorimo, ima zunaj znak za Illy.

 

No, sicer ima tak znak marsikateri kafič, med drugim Brazzera, pa smo tisto že obdelalihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif.

Ti rabiš mene videt v akciji http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Pridi enkrat ob luni, okoli 23h, boš doživela caught in the act pred tv!

Sinoči ali danes? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

 

Hvala, šla približno po receptu in je bilo dobro, morda so bili šampinjoni odveč. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif Se pa opravičujem za svojo sebičnost, kajti bilo jih je (pravzaprav bi jihhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif) dovolj še za enegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif.

Če te prav razumem, ti je bla jed všeč, če ne bi blo šampinjonov ti bi bla še bl fina. V bistvu ti je pol bil všeč pocvrt česnik na olivcu s peteršiljem in parmezanom.

 

Če bi prej to povedala, bi ti napisal recept za tržaško omako. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

 

A sm prou zaznal, da me vabiš na včerajšnjo kosilo? Ko bojo izumili časovni stroj, obljubim da pridem. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jp, Pinka, tako nekako dela http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Malo poguglaj crock pot oz. slow cooker, pluse in minuse, da boš vidla a je to to ...

Jaz imam tegale, samo večjo posodo: http://www.ebay.co.uk/itm/Andrew-James-6-5-Ltr-Premium-Red-Slow-Cooker-Pot-Removable-Ceramic-Inner-Bowl-/281483452776?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4189b8a168

 

Zjutraj dam not zmrznjen kos mesa, zelenjavo, kak krompir ... Če hočem juho, prelijem veliko vode čez, če nočem juhe, dam vode samo za prst ali še manj .. in grem od doma in pridem domov direkt na kosilo.

Se dobr sliš, sam mi ni čist jasno kako se vse skupaj kuha npr če bi dala ajdovo kašo in meso, če se eno dlje kuha kot drugo? In kok maš kej dela s pucanjem?

 

***

 

Zjutraj kosmiči po moje, malica prosena kaša z jumbo rozinami, kosilo riževi rezanci z rakci in korenjem s solato iz maminega vrta in koruzo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mislim, da imajo dobro kavo tudi v čajnici Gallus. Žal še nisem poskusila, ker raje naročim čaj (ali kaj drugegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif), sem pa videla, da imajo skodelice Julius Mein, ki je menda odlična. Pa tam je itak super vzdušje in odlična lokacija. Meni dosti ljubše od sosednjega Tozda. Kjer pa menda tudi postrežejo z dobro kavo.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

že od nedelje smo na pašti: najprej so bili špageti aglio oglio in suhim paradižnikom, nadaljevali smo s školjkami (pašta) v paradižnikovi omaki s panceto, zraven solata iz radiča s koruzo, včeraj pa smo imeli svedre (pašta) z divjimi šparglji, pršutom in sladko smetano.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mislim, da imajo dobro kavo tudi v čajnici Gallus. Žal še nisem poskusila, ker raje naročim čaj (ali kaj drugegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif), sem pa videla, da imajo skodelice Julius Mein, ki je menda odlična. Pa tam je itak super vzdušje in odlična lokacija. Meni dosti ljubše od sosednjega Tozda. Kjer pa menda tudi postrežejo z dobro kavo.

kako pa stojijo kej z razvlažilci kleti, k že dolg nismo te debate imel?

Pa bajdvej Julius Meinl, je kupil tržaški Cremcaffe zato je kava dobra, da si ne bo kdo mislil da je to na avstrijskem zelniku zraslo..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)

http://www.delo.si/znanje/potrosnik/dosjeji-x-ali-koliko-mesa-vsebuje-velikoncna-sunka.html

spodnji komentarji so še bolj zanimivi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Popravljeno -> Cookie

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj piščančjo-zelenjavna rižota, pisana solata (ledenka, korenček, koruza, paradižnik češnjevec),

danes pečeni šparglji s kozjim sirom in skleda pisane solate, za sladico sveže jagode

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

šaman ti k se napajaš s kozmično energijo ne rabiš ohrovta, čeprav vedi, da se po njem lahkotno počutiš si pol energije.. čislo razmišljaš in na sploh žariš s pozitivo in to širiš v bližnjo okolico..

 

Jaz naravnost obožujem vegane njih strpnost, mirnost, sožitje z naravo, toleranco do drugače mislečih..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

za ta zadnji stavek big lajk:)))

(samo podvprašanjce - a nisi ti bil včasih v njih družbi? sam prašam)

 

definitvno solato- to mehko, hrustljavo. pa nekaj zraven. meso kakšno, ker sicer bo ta mlajše dete popenilo.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

za ta zadnji stavek big lajk:)))

(samo podvprašanjce - a nisi ti bil včasih v njih družbi? sam prašam)

 

definitvno solato- to mehko, hrustljavo. pa nekaj zraven. meso kakšno, ker sicer bo ta mlajše dete popenilo.

v družbi lakto vegetarijancev...

Veganom smo bili trn v peti, še huj k karnivori...

 

Namreč za slednje se je vedelo da so nepopravljivi, mi pa smo jim bili huda konkurenca

 

sploh jst k sem vsakmu veganu povedal, da če si tri četrtine lajfa bil omnivor zdej pa četrtino vegan še ne pomeni, da je izključno veganska prehrana zdrava.. med njimi sem pa spoznal take psihote, da bi še Eichmanna in Geblsa zmravljinčilo v njih bližini..

 

agresija jim seka sto na uro, pa pravijo da je agresivnost zarad adrenalina ubitih žvali...

 

kak zaj?

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Iz/od kje pa sveže jagode?

Rečeno mi je bilo, da so s Kostanjevice ob Krki. Ampak nisem verjela, pomoje v SLO sploh še ne morjo bit domače jagode (razen morda kje na Primorskem, pa še to vprašljivo). Mene je prepričal okus, vonj in izgled jagod. Sladke, dišeče, male neevropejke - kot zrastejo na našem vrtu. Cena - pustimedavrisnem.

 

V "našem" okolišu bodo v rastlinjakih dobavljive (high peak) šele okoli 20.5.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie mogoče veš iz katere kmetije? Sem pa videla mislim, da v Mercatorjevem prospektu, da bodo imel jagode Jarkoviča iz Kostanjevice na Krki.

Rečeno mi je bilo, da so s Kostanjevice ob Krki. Ampak nisem verjela, pomoje v SLO sploh še ne morjo bit domače jagode (razen morda kje na Primorskem, pa še to vprašljivo). Mene je prepričal okus, vonj in izgled jagod. Sladke, dišeče, male neevropejke - kot zrastejo na našem vrtu. Cena - pustimedavrisnem.

 

V "našem" okolišu bodo v rastlinjakih dobavljive (high peak) šele okoli 20.5.

 

***

Kosilo jajčevci na pari s kus kusom in kokošja juhca s proseno kašo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Rečeno mi je bilo, da so s Kostanjevice ob Krki. Ampak nisem verjela, pomoje v SLO sploh še ne morjo bit domače jagode (razen morda kje na Primorskem, pa še to vprašljivo). Mene je prepričal okus, vonj in izgled jagod. Sladke, dišeče, male neevropejke - kot zrastejo na našem vrtu. Cena - pustimedavrisnem.

 

V "našem" okolišu bodo v rastlinjakih dobavljive (high peak) šele okoli 20.5.

Jaz sem jih tudi nabavila v soboto, in to pri enem, za katerega verjamem, da ima svoje domače sadje - sem videla tudi slike. Recimo da verjamem, da so slovenske. Tako da očitno že morajo rasti nekje v rastlinjakih, ker se jih zdaj dosti prodaja.

 

 

Cena pa res ohohoho.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jst pa dejansko ne razumem te obsedenosti po slovenskem..

ajd recimo, da so zadeve bl sveže..

Toda poznavajoč v dno duše povprečnega slovenskega kmetovalca...

Dam roko v ogenj, da ima Nizozemski manj kemikalij na hektar k naše pogoltno in pohlepno kljuse subvencionirano..

sploh to kar raste v rastlinjakih

 

tko da edina garancija je lastna pridelava.. že sosed mori z cijanidom bramorja in voluharja da mu ne pokvarijo donos

 

Poglejte samo mržnjo, ki jo nekateri goje do lazarjev.. berem tm da je en slovenski kmet celo njivo z žiletkami in to unimi zaruznjenimi obdal..

drugi strelja s šibrovkami nanje.. eni jih utapljajo v pivu..

 

mislm mislm...


tut tle na forumu je razprava kako se znebiti lazarjev trajala11 strani in pol, debata o seksu pa pol strani in to med tipi..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jst pa dejansko ne razumem te obsedenosti po slovenskem..

Niti ne gre za obsedenost po slovenskem, temveč za to, da po pravici povedo izvor hrane. OK, torej so jagode s Sicilije, napiši to, ne pa povsod "domače domače domače". Mislim, res nimam njive, a vem, da velika svetleča zelena paprika pač ne raste sredi decembra.

 

*****

Zadnjič sem pohvalila kavo v Mozaiku. Očitno prehitro, ker mi ni jasno, kako so iz nekajkrat res dobre kave prešaltati na nekaj sprejemljivega. Morda samo slab dan, ampak to mi ni všeč. Naj bo vedno dobra, ne pa da moraš ujeti pravi danhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon18.gif.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...