omar 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 Rabarbara sama me ne gane lih, tut ni najbol zdrava, k ma neko oksalno kislino v sebi in ni primerna za Picote in nosečnice. Sam un narastek sm pa prepričan da je ful dober. Leta nazaj, stoletja najbrž že, je bil tm nekje okoli Name v kleti nek self servis. Se spomnim da sm tja hodu na nek bel narastek iz gresa in prelit z nekim rdečim prelivom, najbrž malinovim. Ful enostavna sladica, sam ful fina....... 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 Študl iz rabarbare? Mogoče pa res...nisem še jedla. Pico..... kaj maš ti rad poleg paste? In tiramisuja? pico....pa raviole, pa solate raznih vrst, ma velik stvari.... od indijske hrane dalje narastkov s mareličnimi cmoki potic iz koromača, gabezov štrudel s pehtranovim posipom in marmelado iz kumar pač ne.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 Pa ni "kunšti" okoli narastka. Prosena kaša se skuha v rahlo osoljeni vodi do bolj kot ne mehkega. Dodaš poljubno sadje. Nato kot za rižev narastek. Zmiksaš ene 5 rumenjakov s sladkorjem (ok, za Ceres ne), malo masla in kisle smetane, premešaš s proseno kašo in na koncu dodaš še sneg. Pa cimet, vanili recimo... Za Ceres pa bi skuhala v slani vodi, dodala riževo mleko, sojino smetano, pa veliko sadja, da bi "zmehčalo" okus, ki ga ne bi vezala jajca.. 3 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 pa glih jajca so temelj recepta... lahko jih pa nadomestiš s svežo želatino..aspikom Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 Silvija, jaz bi samo jajca spustila. Rižev narastek delam tako, da riž skuham v polovici mleka in vode, pa en vanilij sladkor, tak riž na pekač, posebej gor pa sadje, zmešano s smetano in cimetom pa kardamonom. Npr. ribana jabolka. Mi je pa všeč malo trpek okus rabarbare, zato bi bilo za probat. Sneg da mogoče res tisto rahlost, samo dobro, se ji odpovem. A mleko in kravja smetana sta torej ok? Še bolje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 Kardamon kradamom vatever ja .... ne poznam gospodinjstva kjer odpreš omaro in najprej tole ne zagledaš Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
omar 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 Kardamon kradamom vatever ja .... ne poznam gospodinjstva kjer odpreš omaro in najprej tole ne zagledašSm bil enkrat na večerji v Jordanski restavraciji. In smo na koncu dobili kavo iz kardamoma, ker drgač baje da oni prave kave ne delajo.....oziroma da baje pijejo to namesto prave kave.....in nič, moram priznat da je bla ta kardamomska ful zanimiva in fina. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 Kardamon kao kuri maščobo, ki jo dobiš, ko sladkarije poješ. Samo za to. Jaz ga dajem v baklave. Kot da kaj pomagahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Je pa ful dobra potem. 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 Študl iz rabarbare? Mogoče pa res...nisem še jedla. Pico..... kaj maš ti rad poleg paste? In tiramisuja? blondinke z velikimi joški http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 En tip mi vsake toliko prinese komplet 5 čokolad. In tiste čokolade vedno nekako izginejohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif. Danes sem je pojedla že 3/4 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif. Samo da se mi ne buni kaj potemhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif.... Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 Mazohistka sem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png . Včeraj sem poslušala na TV3 kao pasta Jožeta Majesa, dvig odpornosti, pa spanje pa vse...in si rečem, lej pa res, Sanja Lončar je tudi rekla, da je mešanica kokosova maščoba, kurkuma, cimet naravni antibiotik (vse to tudi v Majesovi pasti). In sem načarala nekaj podobnega. Jaoj, da nisem dodajala še kurkume, kako ne maram tega vonja... Da boste lažje razumeli, s tem sem pokvarila okus suhega sadja v teranu (skoraj kot sangria). http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 A ma kurkuma vonj sploh http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
omar 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 Ja. Mešaj z jabolki raje.Potem so še kompoti, narastki, pite,... V tem je čar dobrega, da delaš po občutku! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Ne rabiš si zapisat ali zapomnit.Ma veš v čem je problem. K je tak butast recept bl za Picote della Mandolat. Eno šalco orehov, dve šalce gresa, pol šalce olja, pol šalce cukra, dve šalce zmletih japk, pa jajca, črna čokolada.......jst to še vse vem, sam ne vem več česa je ena šalca, česa dve, česa pol.........http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 A ma kurkuma vonj sploh http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gifAham...pa še kako. Vsaj zame. Samo, se mi zmešata vonj in okus. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 mmm ... kavica s kardamomom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif korkuma tud men nima posebnega vonja ... niti okusa ... morda jo uporabljam v premajhnih količinah http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif prosen narastek ... s češnjami http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif ... lahko je tudi slana varianta z zelenjavo ... ste že probali ... izberite tisto, ki jo imate najraje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png beluši in koromač http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif ... vprašanje, če so bili pravilno pripravljeni ohrovt ... bohnedej brstični http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif ... iz blanširanih listov, sira ... po želji šunka, pršut... narejene ocvrte roladice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif ***ribice na žaru bi ... k'r panika me že grabi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 Kurkuma v malih količinah ni nič http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png . V kombinaciji po receptu S. Lončar je pa: kokosova maščoba, kurkuma, cimet, med in recimo, da je v tej kombinaciji na dan poješ vsaj pol majhne žličke...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif No ja, moja pasta, zdaj ko se je fajn ohladila v hladilniku, sploh ni tako švoh. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif za domačo pasto ... glede na sestavine sigurno ne bo nikomur škodila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png v naši širši družini tud' prisegamo na naravna zelišča, čaje, zvarke, kreme... star, naraven način zdravljenja ... pred leti smo večino tega nabrali in pripravili sami ... znanje črpali iz domačega izročila in knjig Majesovo domačo lekarno poznamo že od vsega začetka ... prej smo hodili k patrom v Stično... in vsak ima za svoje težave najboljše zdravilo, ki tudi deluje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pngočka je prisegal na "jožefovo pasto" ... men je top čaj iz "regradovih korenin" ... lev pije " mehurček" ... riba se rada s čem "pomiri" za vsako težavo raste rožca http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif 4 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 29. maj 2015 Prijavi Deli 29. maj 2015 V dar sem dobila črni tartuf.......kakšna ideja za pripravo? Kurkuma( turmeric ) mi je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 30. maj 2015 Prijavi Deli 30. maj 2015 žal...pri nas samo lisičke še rastejo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngsem omenila, da smo v sredo s starejšo nabrale za juho lisičk? no...bila dobra, da prste poližeš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png) danes pa dala ta mlajša idejo, kaj bi....jagodni cmoki, seveda. 3 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 31. maj 2015 Prijavi Deli 31. maj 2015 http://www.vemkajjem.si/default.asp?opt=1&id=5497 Samo za ŠamanaKak ohrovt, zdaj je in kalehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg:http://authoritynutrition.com/10-proven-benefits-of-kale/ Najpogosteje dajo v omako za testenine. Nalistane na tanko, skoraj naribane, s sladko smetano in malo soli.Pa malo masla in parmezanahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif. 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 31. maj 2015 Prijavi Deli 31. maj 2015 Vedno. Prepražiš maslo, dodaš smetano, tartufato (za razliko od Enje ne dobivam svežihhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif) in parmezan - že v omako. Poskusi, odlična je! Recept mi je dala ena Istrijanka, prej sem delala brez masla in je razlika, pravzaprav ravno maslo doda posebno aromo. 3 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 1. junij 2015 Prijavi Deli 1. junij 2015 Če piše maslo je treba dat maslo, ravno zarad tega k se folk skoz neki zmišljuje se je pehtran skoz odprta vrata zmuznil v kuhinjo.. 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 2. junij 2015 Prijavi Deli 2. junij 2015 http://www.rtvslo.si/zabava/hrana-in-pijaca/portoroska-solata/366530 kaj manjka temu receptu? Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 2. junij 2015 Prijavi Deli 2. junij 2015 Uporabljam maslo, tudi kadar ne piše. Pravim, da ga pa ne uporabljam kadar je v jedi že smetana, ker mi je premastno. Žolč ne da.Morda bi smetana za kuhanje lahko to omilila, je pa seveda dosti manj "naravna"... http://www.rtvslo.si/zabava/hrana-in-pijaca/portoroska-solata/366530 kaj manjka temu receptu?Ti bi zihr dodal pehtran. ***** En grižljaj lubenice in poletje je tu. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 3. junij 2015 Prijavi Deli 3. junij 2015 mah, danes naj bi končno že začela s sadjem in zelenjavo... in sem rehkla, eh... in kupila kilo češenj... vse pojedla... in se mi je zdelo, da se je lepo zečelo, zato sem šla na pizza burek in orehov zavitek v pekarno....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif in še žlico vanilijevega sladoleda in nekaj piškotov za dojenčke... (jutri bo 2 kili več)http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif kaj t0? a diet farmo?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.