Cookie 8. junij 2015 Prijavi Deli 8. junij 2015 Včeraj rezanci z gamberi in pomidori (gostilna, zelo povprečno, škoda denarja), danes bo testeninska solata (svedri, paradižnik, mlada čebula, feta sir, koruza) nato pa lubenica. Pod muss si moram omisliti dva zajetna lončka bazilike (upam, da jo še kje ulovim), ker moja je še zanikrno majhna in kot taka še nekaj časa neuporabna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 8. junij 2015 Prijavi Deli 8. junij 2015 no, moja miniaturna, je "glih" dobro iz zemlje pogledala - kake dva tedna nazaj. In se še zdej, v družbi kumrnih paradajzov pod paradajznikom, ne more odločit, če ne bi šla kar nazaj - v zemljo. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 8. junij 2015 Prijavi Deli 8. junij 2015 brezkof kavo z mlekom (ful)multivitamin 100% sok iz mešanega sadja iz lekarne... 3,9 eur... mislim fulzdaj me je ravno minilo, je sodelavka šla, in mam hladilnik zase... in me je minil obup trenutka, da bi pojedla vse kar vidim na desni strani... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 V tej vročini se prileže kak sladoled. Zaenkrat deset točk za Vigo, kjer je res odličen. Na Stritarjevi. Ostalih potencialnih v bližini še nisem stestirala, tako da me še čakajo a roma na Čopovi (namesto Macaffe nasproti Mullerja oziroma McDonaldsa), Gelateria nasproti Dvornega bara, pa Zvezda, Cacao in Fetiche, pa tam ob Nami je ena nova zadevca... Upam, da bo dosti toplih dnihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Drugače pa sezona borovnic, mmmmmmhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 Vigo, hmmm, sem videla ja. Kakšna pa je kaj cena za kepico? A je pa za kej? Milsm, kak specialen okus za pokusit?Zaenkrat pri meni vodi Fetiche http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif (pa sploh ne "maram"/jem sladoleda - večina je obupno presladkih) **********jagode gredo h koncu, obup, obup, obup. Komaj sem se znebila jabk v smutijih in si znormalizirala brbončice, pa je že konec. No, bodo pa borovnice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/party.gif 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 Mislim, da je kepica za en okus 1,5 EUR, mešana pa 1,8 EUR. Jaz sem bolj za Planico in Ježek (nostalgija stil) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif, pa tudi sicer ne pojem dosti sladoleda. Ta Vigo prekaša marsikaj, res so okusni. Poskusila sem čisto pistacijo, potem Amadeus - mešanica s pistacijo, potem neko mešano čokolado, mogoče je bil Madagaskar, lahko pa kaj drugega, pa še Rajski vrt ali pač nekaj rajskega, to je bila bela čokolada s sirupom granatnega jabolka in še nečim. Razen zadnjega, ki ni bil po mojem okusu, so vsi ostali za čisto desetko. Lahko primerjam s Kresničko, kjer sem včeraj dala 1,3 za kepico oziroma 2 EUR za naravnega!, mešana pa je 1,6 EUR, pa sem dobila neko povprečje. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg faaaak, kake grozljive cene?!?!!! Men je že 1,3E drago, kaj šele ostalo (ajde, ne rečem za alergike al pa kej RES specialnega - ampak bela čokolada z granatnim sirupom to pač ne more biti!)Pa itak se okusa naveličam ajncvajdraj, mi je ena kepica (klasična, ne una kEpa) preveč. Običajno vzamemo sladoled samo za dragega (in zdaj še Razbojnika) - vsakemu eno kepico in pol pri vsakem pokusim - in je zame to popolnoma dovolj. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 Ma ja, mogoče je. A glede na to, da sem jaz v lanskem poletju pojedla eno kepico v Fetichu, v letošnjem pa tri, pa da že tako ne hodim na dnevne pijačke, ni ravno nek napad na denarnico. So bile pa vse te res ogromne kepe. 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 preveč se obremenjujete s kepicami sladoleda dekleti, kaj je to proti večnosti kot nas Cookie uči v temi Vesoljni dnevnik bajdvej cena 1, 8 za kepico ki je velika kot šiptarske tri narejene iz vode in umetnih okusov..cena šiptarske je pa 90 centi pa zdej izračunajte.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 Nekaj bo treba iz rdečega ribeza narest. marmelado?pa češnje so..jagode tudi gredo h koncu. sicer pa bodo danes -domača solata in domače bučke na žaru. yess noro se jih že veselim.ker če kaj....potem bučke pa ratajo )))(sem pregledala danes zjutraj tiste oljne na njivi...in sem nad ponosna na njih...meter dolge poganjke že imajo...mater, kaj dela prava luna..in cvetijo tudi..ok...trava je seveda tudi prisotna, bog ne daj da bi manjkala) 3 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 Preizkusili smo že - domače češnje, jagode, gozdne borovnice - je šlo takoj nekaj kil - nič ostalo za sladice. Pa prvič preizkusila polento iz domače rdeče koruze. Slastno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 Nekaj bo treba iz rdečega ribeza narest. marmelado?pa češnje so..jagode tudi gredo h koncu. sicer pa bodo danes -domača solata in domače bučke na žaru. yess noro se jih že veselim.ker če kaj....potem bučke pa ratajo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png)))(sem pregledala danes zjutraj tiste oljne na njivi...in sem nad ponosna na njih...meter dolge poganjke že imajo...mater, kaj dela prava luna..in cvetijo tudi..ok...trava je seveda tudi prisotna, bog ne daj da bi manjkala)Ne! Naredi preliv za sladoled, palačinke, omako h pečenemu mesu, karkoli, samo ne dolgočasne ribezove marmelade, ki je nihče ne bo niti povohal. No, razen, če boš pasirala, ker one pečke so zoprne med zobmi za popiz.Preliv/žele:Obereš vse zrele rdeče ribezove jagode, na hitrco splakneš v cedilu pod mrzlo vodo. Rukneš v emajl kastrolo, segrevaš. Dodaš sladkor po okusu/od uča (jaz nikoli ne tehtam, ampak za zihr imej dve do tri kile na lagerju, če prov predvidevam, da imaš RES veliko ribeza). Jagode se hitro stopijo, cukr tudi, ne pozabi mešat, da se ne pripali, pa pene odstranjuj tudi. Ko ti zgleda perajt (je še vedno živo rdeče barve, kapljica na mrzlem krožniku zaželira in po okusu je prijetno kiselkasto sladkasto), potem je cajt, da se znebiš nadležnih pečk. Če imaš pasirko - spasiraš, če ne samo precediš oz. kako drugače uloviš pečke. Pečke se ne zmehčajo za hudiča ne in so ful annoying v marmeladi. Če se ti pečke smilijo in ti jih je škoda vkraj vrečt, potem jih lahko opereš (prekuhaš v vreli vodi, da odstraniš morebitne ribezove opnice in cukr), posušiš in zmelješ (v el.mlinčku ali stolčeš v možnarju). Pečke so super naravna osnova za piling kože. Bolj fina struktura mlevovine je, bolj je za obraz, če je pa bolj grobo, potem je bolj za telo.Torej, ribezova želatina/preliv je naddober na sladoledu (najboljša je vanilija), lahko zraven pečenke, preliv za palačinke, šmorn, sladka podlaga za pite, ni da ni... Preizkusili smo že - domače češnje, jagode, gozdne borovnice - je šlo takoj nekaj kil - nič ostalo za sladice. Pa prvič preizkusila polento iz domače rdeče koruze. Slastno. KJE? KJE si dobila zdrob iz rdeče koruze??? Iščem že leta kot zmešana.Če pa imajo še moko iz rdeče koruze - pol sem v nebesih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif ***********sljadoljeda (šiptarskega) ne jem že najmanj 25 let http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif iz zgoraj Picotovih naštetih razlogov. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 Ne! KJE? KJE si dobila zdrob iz rdeče koruze??? Iščem že leta kot zmešana.Če pa imajo še moko iz rdeče koruze - pol sem v nebesih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif Pri sorodstvu - gojijo za lastne potrebe, žal. Moke pa nimajo. Sem dobila tudi domač šetraj, pa iščem, če gre kaj ekstra s šetrajem. Najbrž gre v enolončnice, pa tako naprej. Sicer je moj nabor shranjenih začimb dokaj skromen. Timijan, bazilika, origano, peteršilj, pa še kumina in muškatni orešček in cimet. Nič drugega ne uporabljam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 Šetraj paše v vse (tako samo zelenjavne, kot mesno-zelenjavne) enolončnice, sama ga ful uporabljam. Najboljši mi je v krompirjevi župci, kjer okus res pride do izraza, pa v porovi tudi ni švoh 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 http://jedel.bi/recept/rezanci-s-skuto-in-setrajem/ Ena od idej, čeprav se ne bere kot nek kulinarični presežek, mislim, da bom kar kenslala. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 višek jagod, borovnic, češenj zamrznim ... in ob prilike dodam v mikser skupaj z navadnim vanilijevim sladoledom ... ali banano ... hiter domač sladoled http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif hv za info o šetraju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif ... jst ga na veliko trosim v fižolove jedi Ceres ... t'ko, mal' sem zastopla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... upam, da pav ... za kavo se strinjam ... kje je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon17.gif 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 jaaa ...lahko pa očistiš in daš v skrinjo ...ko pečeš palačinke ali šmorn ... na hitro prepražiš še zmrznjeno sadje in nobena marmelada se ne more primerjat s tem ...hvala za nasvet.ena vrečka že v zamrzovalniku Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 O Cookie zdaj pa bo na vrsti tvoj nasvet - ker ribeza za izvoz .)hvala tudi tebi. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 Jst sicer uporabljam divje rastočega, ampak mislim da je podobno... dajem ga tudi k gobam, še posebno k kukmakom (rasteta na istem rastišču), omakam iz perutninskega mesa, enolončnicam... Sem dobila tudi domač šetraj, pa iščem, če gre kaj ekstra s šetrajem. Najbrž gre v enolončnice, pa tako naprej. 3 Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif jao mili bože 2 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 A te spet napenja? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon18.gif 3 Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 9. junij 2015 Prijavi Deli 9. junij 2015 Laaačnaaaaaaa! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon17.gif Ne bom čokoladic, ne bom ne bom ne bom! Pa čeprav so naravne. Doma me čaka carbonara. Vidi to zdravo izbiro http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. 4 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 10. junij 2015 Prijavi Deli 10. junij 2015 sok iz pese , in korenčkov. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/party.gif its final coundown.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_8ball.gif kg minusa vsaj plus 6... UTOPIJAmislim: minus 6in še-8 zaenkrat shujšala 200g na korenčkovem in pesinem soku... buhuhuušmrrrrrrrrrrk Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 10. junij 2015 Prijavi Deli 10. junij 2015 Laaačnaaaaaaa! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon17.gif Ne bom čokoladic, ne bom ne bom ne bom! Pa čeprav so naravne. Doma me čaka carbonara. Vidi to zdravo izbiro http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Naravne čokolade? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ena suhica se upira čokoladici, druga bi kar v nedogled še hujšala.... kaj je zdej to!! Jejte, dokler še lahko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png 1 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 10. junij 2015 Prijavi Deli 10. junij 2015 greš pa po novo ... in jo spet vidiš 1 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.