Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

ker imam pol omare opranih mini gatk, mini štunfkov, mini majic, plus perila dveh odraslih, jaz pa sem imela za tem še sto in opravek (mrd. vožnja Pesjanke v varstvo v 20km oddaljen kraj pred službo) in sem samo človek z omejenim časom?

Treba pretehtat kaj se mi bolj splača. Včasih je bolje zagnati sušilec in se ne jebat (=privlečt stojalo iz kleti pred hišo, ga obtežit z dvema tlakovcema zarad vetra, strateško obesit gor perilo iz pralnice v kleti tako, da ni zmečkano in ga potem ni treba likat) z mokrim mini perilom pol ure na stojalu za perilo.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif

a ti to pri meni živiš? al sem to jaz?

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz pa ameriške borovnice.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

dve kili.

v bistvu je blo pol tega za mojga.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

amapk sem jih po malem jedla še tiste, ki sem jih v njegovo skledico dala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif

pa sem se trudla, da ne bi... dala skldico čiiiist na drugo stran mizehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/edoom59.gif

...

a je roka se stegnila po njej...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

bemu... tri so mu ostale.. .boljš da še te pojem, jbg zdej http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon17.gif

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:D Smeška sem res, sem tole spodnjo objavo kr v vrtičkarnjih objavila :D


Za vikend sem delala čičerikine polpete po moje (ker sem doma pozabila recept) in so bili boljši kokr, če bi jih delala po receptu hahaha Tud to se zgodi vsake kvatre oziroma lahko bi rekla, da prvič http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Zraven pa brokoli z vrta in cvetača, pa skleda solate http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png


Za kosilo danes pa čufti (po dolgem času) :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

piščančja rižota, zelena solata.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jutri bom najbrž zopet skuhal sojin gulaš ... včasih sem ga naredil 1A ... pa da vidim, al mi bo še ratal .... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

če mi bo ratal, bom zraven skuhal še pire krompir ...

če mi ne bo ratal, bom ga skupaj z rajnglo zaflosal dol po bregu ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Aja, a to iz soje v osnovni obliki, v zrnju? A sama pridelujeta? Sem dobila lani sojo od ene gospe iz naše okolice, ki jo prideluje. Uporabljala sem jo kot fižolo, za dodatek k solati. In pa naredila sem sojin namaz.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ahaaa. Ja no, me je zanimalo. Ker meni je gospa, od katere dokupujem zelenjavo, sama prinesla v probo - zrnje. Aziati so sojo včasih pripravljali na star način, z namakanjem, fermentiranjem, vsaj zdi se mi, da sem brala o tem.

 

Sojine koščke, ala sojino meso, sem v zadnjih mesecih tudi naredila ene dvakrat, ala musako iz tričetrt kuhanega krompirja in nato dodala sojo, popraženo na čebuli in ostale začimbe. Nisem pa soje nič tučkala, samo na cedilo sem jo dala in pustila nekaj časa. Klasično musako pa delam iz surovega krompirja in se bolj dolgo peče, jo imajo pa še raje.

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ahaaa. Ja no, me je zanimalo. Ker meni je gospa, od katere dokupujem zelenjavo, sama prinesla v probo - zrnje. Aziati so sojo včasih pripravljali na star način, z namakanjem, fermentiranjem, vsaj zdi se mi, da sem brala o tem.

 

Sojine koščke, ala sojino meso, sem v zadnjih mesecih tudi naredila ene dvakrat, ala musako iz tričetrt kuhanega krompirja in nato dodala sojo, popraženo na čebuli in ostale začimbe. Nisem pa soje nič tučkala, samo na cedilo sem jo dala in pustila nekaj časa. Klasično musako pa delam iz surovega krompirja in se bolj dolgo peče, jo imajo pa še raje.

 

Sojo (sojine koščke, sojino meso) včasih uporabim kot nadomestek za meso, v različnih variantah, bi pa poskusila tudi sojo v zrnju. Če jo kdo dobi naravno pridelano - super, večinoma je pa precej opozoril glede škodljivosti soje. Samo meni je zelo okusna. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/unsure.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sojo (sojine koščke, sojino meso) včasih uporabim kot nadomestek za meso, v različnih variantah, bi pa poskusila tudi sojo v zrnju. Če jo kdo dobi naravno pridelano - super, večinoma je pa precej opozoril glede škodljivosti soje. Samo meni je zelo okusna. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/unsure.png

Ja, je okusna. Pravijo, da napenja, ampak meni deluje blaga. Itak sem ugotovila, da me fižola in podobno sploh ne napenja, če jo uporabljam kot dodatek in ne glavno jed.

 

Že par dni nameravam poklicat mojo gospo, kaj se dogaja pri njej letos, ko nič ne pokliče. Pravi, da naravno prideluje, čeprav še nima certifikata. In ji nekak verjamem. Pa da vidim, če še ima tudi sojo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

maa neee, ne pridelujeva sama ... tudi nisva ne vem kako navdušena nad sojo ... jeva jo občasno ... kupiva mrvice, kroglice ali polpetke ....

pokuhava na hitro in iztisneva čimveč vode s tučkalnikom za pire in na cedilu ... od tod naprej pa po svojem receptu in okusu ...

 

soja je stročnica in zato napenja ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ... tudi ni ne vem kako zdrava ... aziati jo na veliko jejo, ker drugega nimajo ...

sta pa soja in laneno seme edina, ki vračata apnenec v kosti ... torej, kdor je ogrožen z osteoporozo >>> soja in laneno seme ...

ablablablabla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

proti osteoporozi je najbolj poceni kalcij iz jajčnih lupin. Jajčne lupine eko pridelave (npr. od kmeta s spuščenimi kurami) 10 min vreš v vreli vodi. Oplakneš, morebitne opne ostraniš, posušiš, zdrobiš v terilniku. Uporabljaš noževo konico prahu enkrat dnevno, še boljši izkoristek je, da jo fermentiraš npr,. v ksl.mleku, jogutru, kefirju, kisani zelenjavi (ksl.zelje, ksl. repa) kak dan ali dva. Jaz ga dodajam jutranjemu smutiju, ker imam dosti probiotičnih bakterij (zraven požrem kapsulo pro/prebiotikov in klamatskih alg. Kapsule niso muss, če tisti dan jem kisano zelenjavo ali domač jogurt, ali kefir ali karkoli drugega naravno fermentiranega).

Naslednji recept za dodajanje kalcija kostem in zobem je tahini - zmleto sezamovo seme - žlica tahinija vmešana v dve žlici skute, skupaj z žlico domačega medu.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ablablablabla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

proti osteoporozi je najbolj poceni kalcij iz jajčnih lupin. Jajčne lupine eko pridelave (npr. od kmeta s spuščenimi kurami) 10 min vreš v vreli vodi. Oplakneš, morebitne opne ostraniš, posušiš, zdrobiš v terilniku. Uporabljaš noževo konico prahu enkrat dnevno, še boljši izkoristek je, da jo fermentiraš npr,. v ksl.mleku, jogutru, kefirju, kisani zelenjavi (ksl.zelje, ksl. repa) kak dan ali dva. Jaz ga dodajam jutranjemu smutiju, ker imam dosti probiotičnih bakterij (zraven požrem kapsulo pro/prebiotikov in klamatskih alg. Kapsule niso muss, če tisti dan jem kisano zelenjavo ali domač jogurt, ali kefir ali karkoli drugega naravno fermentiranega).

Naslednji recept za dodajanje kalcija kostem in zobem je tahini - zmleto sezamovo seme - žlica tahinija vmešana v dve žlici skute, skupaj z žlico domačega medu.

Vsaka gospodinja kot se šika mora to imeti v špajzi, vsaka ženska kot se šika pa v damski torbici.. ker nikol se ne ve,.

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

klele rentačiš, vmes ti pa masažna konkurenca hara naokoli http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

klele rentačiš, vmes ti pa masažna konkurenca hara naokoli http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Dokler ne vidim ne verjamem

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vsaka gospodinja kot se šika mora to imeti v špajzi, vsaka ženska kot se šika pa v damski torbici.. ker nikol se ne ve,.

 

Kakorkoli: deluje. :)

Ahahahaaaaa, svetovna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif

 

Meni tudi. :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včeraj čevapi, tzatziki, paradižnik, pečene bučke na žaru.

 

danes gratinirane melancanove rolice, polnjene z rikoto, mozzarello in parmezanom. Pa zelena solata iz vrta, kar še ni ušla v cvet.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jih bom prvič http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

sem iskala recept, sam sem glih neke googlove nastavitve zasebnosti spreminjala in ga zdele ne najdem, tako da po spominu:

 

Alora, dva melancana po dolgem (pecelj odrežeš) narežeš na rezine debeline slab cm. Posoliš obe strani, rukneš v hladilnik za par ur da se izloči grenčina. Opereš zmehčane rezine, napolniš z maso, zarolaš v rolice, zložiš v pekač, poliješ z paradižnikovo salso (jaz v salso zmer dodam provansalska zelišča), posuješ s parmezanom/mocarelo, rukneš v pečico, pečeš cca. 20 min na cca 160st. (al je 180st? ne vem, ker imam ventilacijsko in itak gledam, ko pospravljam po kuhinji razdejanje, v glavnem, ko omaka zamehurčka in je sir zlato obarvan, je perajt).

Masa za filat melancane sestoji iz rikote, naribanega parmezana in naribane mocarele. Na vsako rezino daš žlico mase, ne rabiš nekih bajnih količin rikote in sira.

Ko je zadeva pečena, mora odstati 5-10 min, nato lop po jedi. Zgleda pa ko mal čudna lazanja.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Imaš podoben recept variante lazanja, ki sem ga enkrat preizkušala, samo brez rolic: zlagaš izmenično popečene rezine jajčevcev, paradižnikovo omako in mozarello. Po vrhu obilno potreseš s parmezanom. Samo me ni navdušil.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mah, men je pri jajčevcu važno samo to, da niso mastni do fundamenta. Ker vpijajo maščobo hujš ko vodo gobe. Mi je ful všeč okus jajčevcev, sam kot rečeno, da niso mastni, ker me zaminirajo. Pa koža me tudi nič ne moti, eni jih lupijo ko blazni, no jaz ne.


melancani znajo imet naporen okus, mislm, ne smejo imet glavne besede v receptu

treba jih je fajn podušit v vinu če že imajo ta namen

kako to misliš?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...