Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

pa sej jst nočem, da prevlada drug(ačen) okus, kot okus melancana. Ostalo je samo za harmonijo, sozvočje, tko kot kajmak in marmelada :)

no, bom danes spekla, pa poročam, če je za kej http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zdaj sem potolkla marelice, ki so še ostale, je prinesel en gospod celo kišto..pred časom. par grizov jabolka, ker je začelo gniti... sem vrgla stran in pol limone z vodo... mam za po požirkih

 

...

zdaj imam energy za kar hočem, včeraj sem bila na steperju čez 20 min ob youtubeu, joga in malo vaj za trebuh plus utežke...

 

za večerjo, če bo treba kakšno kumaro...

 

včeraj ob 11 me je nona nhrulila, ker sem jo zbudila, sem se prikradla do hladilnika in imela svojo žurko :( ne bom več. se učim. je treba nekaj pojesti čez dan.

 

zdaj predelujem Milka Krapež, Odločitev življenja, potovanje iz dežele kilogramov in notri so različne diete... in to se žre, da te kap pri teh dietah...zato sem se odločila, da bo zajtrk, kosilo, večerja in kakšna malica, ker folk naj bi jedel in hujšal hkrati... upam, da bodo zdaj glasovi potihnili (so že)...

 

študij življenja, kaj čem. mam dosti popravcev :P

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

melancani so super zadeva ... so mi pa čudni, če se pečejo s premalo olja ...

 

en tak izi način je :

- v rajglco daš malo olja (ne premalo) in not zdrobiš polovičko hoferjeve zelenjavne kocke ... popražiš da rahlo porumeni

- not daš na centimeter debelo narezane kolobarje melancane in popražiš

- po želji dodaš še od kotanyi dodadek za svinjsko pečenko in česen ... sveži ali v prahu

 

- prerežeš žemljo ali kajzerco

- not daš popečen kolobar melancane

- po želji še estragon gorčico ...

 

in potem seveda poješ ... zraven rukneš en pir ... pa tak ...

 

ni nujno delit s kom (več tebi ostane) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

 

/pssst...šamano...napačen nik si uporabu...drugič bod blj pozoren/

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ful vas obožuje jajčevce - meni niso najljubša zelenjava. Pa če že, morajo nujno spustit vodo prej. Še najboljši so mi bili skupaj s paradižnikovo omako s testeninami. Ali pa na žaru - ne v ponvi popraženi.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni je vse super od jajčevcev do limone... njam njam... če se še popeče pa sploh... baje je edino zdravo za peko kokosovo olje... vse drugo se ne sme segrevati... sicer je škoda hladno stiskanega olja, da ga potem cvreš še na tej vročini pa sploh... švicaš, vse se lepi nate, ti pa cvreš zelenjavo na olivcu, misleč da si super trooper vegetarijanc in dosegel nirvano. tudi to dala skozi... zato tudi vegetarijanci zbolijo lahko zaradi želodčnih bolezni, kot mesojedci... ni dovolj samo nemesno... :) problem so tudi jajca, mleko, sladkor...degeneracija molekul olja s cvretjem in rakotvornost zaradi tega... jaz to tako čutim mislim, da nisem nikjer prebrala, mogoče je iz predhodnega lajfa.

 

sem šla tri krat mimo merkatorja btw ni bilo nič za kupit, samo gledala sem v izložbe... in polila kavo v bližnjem lokalu... ti šment

 

in brala, pisala da se je kar kadilo... vse to med malico... sodelavka me je nahrulila, kako sem jo lahko pustila spati na tleh in šla ob svoji uri, ker bi lahko kdo prišel noter in kaj ukradel, da sem neodgovorna. je pač tako lepo spala, da sem ji kar privoščila..

 

zdaj pa zbiram info: http://www.vegan.si/ samo še B12 rabim in sončenje za D


:D


melancani so super zadeva ... so mi pa čudni, če se pečejo s premalo olja ...

 

en tak izi način je :

- v rajglco daš malo olja (ne premalo) in not zdrobiš polovičko hoferjeve zelenjavne kocke ... popražiš da rahlo porumeni

- not daš na centimeter debelo narezane kolobarje melancane in popražiš

- po želji dodaš še od kotanyi dodadek za svinjsko pečenko in česen ... sveži ali v prahu

 

- prerežeš žemljo ali kajzerco

- not daš popečen kolobar melancane

- po želji še estragon gorčico ...

 

in potem seveda poješ ... zraven rukneš en pir ... pa tak ...

 

ni nujno delit s kom (več tebi ostane) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

en pir, wow, iz podzavesti mi je prišel podatek da B12............ in res........ vsebuje.... mater sem brihtna

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mlad krompir z mladimi bučkami in Feto v pečici, pa fižolete s fuuuuuuuuuuuuuuuul česnika okisane. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

En mona je pozabu kupit koromač, ma je tko vroče zuni da naj mu bo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mlad krompir z mladimi bučkami in Feto v pečici, pa fižolete s fuuuuuuuuuuuuuuuul česnika okisane. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

En mona je pozabu kupit koromač, ma je tko vroče zuni da naj mu bo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

veš kaj, ne dans, ne jutr se midva za kofe ne bova menila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/opica.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

veš kaj, ne dans, ne jutr se midva za kofe ne bova menila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/opica.gif

Sej viš da izkoriščam zej, ta teden, k pač bom bl malo v Ljubljani in jem česnik za nazaj in naprej. Drug teden ko se mogoče dobiva ga sploh ne bom taknu. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni

en pir, wow, iz podzavesti mi je prišel podatek da B12............ in res........ vsebuje.... mater sem brihtna

 

Pir ima veliko koristnih snovi, v bistvu se ga zelo reklamira, samo kronično pitje ni priporočljivo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Eden izmed številnih člankov:

 

http://www.aktivni.si/prehrana/natakar-eno-toceno/

 

 

a kvargla tud nee ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ???

 

Kaj je to kvargl?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...

 

 

 

Kaj je to kvargl?

nočeš vedet, kamoli probat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sick.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

vinogradniške breskve, jabolko, dve babane, nekaj svežih fig... super...

 

za kosilo mam sveže rezine buče in vollkornbrot mit pumpkin seeds rezino (včeraj sem tudi eno) in super.

 

samo vztrjanost botruje spoznanju... hmm resnice..

 

za večerjo mam eno solato... ne vem kaj bom.. malo sekirancije... kar naj si imajo svoj paradajz... na vrtu... oni in polži...fjuu...

 

in včeraj zvečer sem še jabolko veliko z. delišes, ogromno jabolko smo potolkle z lolo in tijico. sprehajale smo se po poljih...za petami pojenjajočemu soncu....potem sem naredila asane... torej rutina.. shujšala 300g...brala

 

moram kupiti ananos in melono za zajtrk in večerjo si sposodim, ker sem včeraj jim kupila dve vreči kafeta.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jem tudi kruh http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif ne... nekaj bo...sadje v fazi očiščevanja dopoldan.. sem ga res se napokala za zajtrk ob petih zjutraj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png torej ni več tune iz konzerve in mlečnih izdelkov, zato bo verjetno telo lažje uravnavalo tudi to tono sadja katero sem zmožna pojesti

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

evo, naredila včeraj tiste melancane. Bili dobri, z majhno opazko; teli narezincani in posoljeni melancani se morajo RES dolg časa nekje pacat (hladilnik), ker je bilo dobre tri ure (pre)malo. Se pravi, narediš to zvečer, pa imaš naslednji dan ali pa narediš zjutraj (narezina in posoli se jih ajcvajdraj) in jih imaš popoldne perajt. Jaz sem jih začela pečt šele po pol deveti zvečer, prej smo čačkali na vrtu, sadovnjaku, rezali drva,...no, kokrkol, pa rikota mora bit res rikota (ne nek Galbani sranje, kar nepoznavalcu prec prodajo v štacuni), pa melancane je treba res dobro oprati (ne sam na hitrco sprati).

Pa mocarela se mi je smilila (oz. jo rajši med paradajze dam), tko da sem samo parmezan notri dala. Zdele prvič da se je izkazal tisti nakup bz dragega strgalnika končkov/ostankov parmezana, ker na roke pa tole ne bi noben naribal. Pa še hitro se razstavi, spuca in sestavi.

 

naslednjič sprocesiram pečene melancanine rolice s feto in meto. Če bo za kej, bom že napisala, v nasprotnem pač ne.

 

danes skuham tistih 8 kg marelic v marmelado. Dve kg sem prihranila, me zanima kaka bo kaj marelična krostata, pa mal za smutije, mikajo me tudi pečene marelice (ker pečene breskve so res dobre). Marmelada je muss, ostalo samo, če bo ekstra viška cajta, režemo drva...no, jaz ne, jaz samo nadziram http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

nočeš vedet, kamoli probat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sick.gif

 

Sej za jest je ful fajn, sam neskončno prehlajen morš bit takrat

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

evo, naredila včeraj tiste melancane. Bili dobri, z majhno opazko; teli narezincani in posoljeni melancani se morajo RES dolg časa nekje pacat (hladilnik), ker je bilo dobre tri ure (pre)malo. Se pravi, narediš to zvečer, pa imaš naslednji dan ali pa narediš zjutraj (narezina in posoli se jih ajcvajdraj) in jih imaš popoldne perajt. Jaz sem jih začela pečt šele po pol deveti zvečer, prej smo čačkali na vrtu, sadovnjaku, rezali drva,...no, kokrkol, pa rikota mora bit res rikota (ne nek Galbani sranje, kar nepoznavalcu prec prodajo v štacuni), pa melancane je treba res dobro oprati (ne sam na hitrco sprati).

Pa mocarela se mi je smilila (oz. jo rajši med paradajze dam), tko da sem samo parmezan notri dala. Zdele prvič da se je izkazal tisti nakup bz dragega strgalnika končkov/ostankov parmezana, ker na roke pa tole ne bi noben naribal. Pa še hitro se razstavi, spuca in sestavi.

 

naslednjič sprocesiram pečene melancanine rolice s feto in meto. Če bo za kej, bom že napisala, v nasprotnem pač ne.

 

danes skuham tistih 8 kg marelic v marmelado. Dve kg sem prihranila, me zanima kaka bo kaj marelična krostata, pa mal za smutije, mikajo me tudi pečene marelice (ker pečene breskve so res dobre). Marmelada je muss, ostalo samo, če bo ekstra viška cajta, režemo drva...no, jaz ne, jaz samo nadziram http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Rikota. Sem jo enkrat kupila v Šparu in ugotovila, da je ena fajn sirna zadeva, nevtralnega okusa, ki bi se lahko dala marsikje uporabit. In me prosim, razsvetli, kje imajo to Galbani sranje in če si že sprobala katero od rikot, ki jih ima Špar.

 

Mozarelo pa imam najraje takole: na krožnik dam rukolo, paradižnik in rezine mozarele. Solim in pokapam z bučnim oljem. In zravn kakšno rezino zrnatega kruha. Mnjamiiiii.

 

Trenutno pa sploh ne smem v trgovino, vrt kipi. Ima, da se prehranjujemo samo z vrta, no razen kak mesni dodatek http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Sej za jest je ful fajn, sam neskončno prehlajen morš bit takrat

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Jz ga tudi prehlajena bom ne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ukid.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Mozarelo pa imam najraje takole: na krožnik dam rukolo, paradižnik in rezine mozarele. Solim in pokapam z bučnim oljem. In zravn kakšno rezino zrnatega kruha. Mnjamiiiii.

 

Kako lahko sploh jeste surovo mocarelo, k je ja čist brez okusa in še gumijasta zraven?

 

Šele k jo stopiš, dobi tist značilen /men čudovit/ vonj in okus

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kako lahko sploh jeste surovo mocarelo, k je ja čist brez okusa in še gumijasta zraven?

 

Šele k jo stopiš, dobi tist značilen /men čudovit/ vonj in okus

Ja, zato pa zraven rukola, paradižnik, ki spusti sokeca, pa bučno olje...fantazija, vsaj meni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, zato pa zraven rukola, paradižnik, ki spusti sokeca, pa bučno olje...fantazija, vsaj meni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

eee...mislm....in zakva je pol mocarela zraven?

A da se naštete dobrote ne jejo na tešč? Tko kt s kus kusom naprimer?

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Rikota. Sem jo enkrat kupila v Šparu in ugotovila, da je ena fajn sirna zadeva, nevtralnega okusa, ki bi se lahko dala marsikje uporabit. In me prosim, razsvetli, kje imajo to Galbani sranje in če si že sprobala katero od rikot, ki jih ima Špar.

 

Mozarelo pa imam najraje takole: na krožnik dam rukolo, paradižnik in rezine mozarele. Solim in pokapam z bučnim oljem. In zravn kakšno rezino zrnatega kruha. Mnjamiiiii.

 

Trenutno pa sploh ne smem v trgovino, vrt kipi. Ima, da se prehranjujemo samo z vrta, no razen kak mesni dodatek http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Jz ga tudi prehlajena bom ne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ukid.gif

https://www.google.si/search?q=galbani+ricotta&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB8QsARqFQoTCKSP5PyU38YCFQpYFAodvhAG3g&biw=1536&bih=774

Jaz imam rada zrnato rikoto, zgleda ko mini skutasti bobki, okus je rahlo slankasto-kiselkast podoben skuti (sam ni). Tale včerajšnja je bila mazav sirni namaz z okusom po sirnem namazu (ala Filadelfija). Men je dobra rikota od Dukata, Hofer ima tudi ok, Meggle (=predrag!)

Včerajšnji sirni namaz se je pošastno razlezel po pekaču, ko sva jemala ven rolice (ki so spustile še ful vode), ideja je bila, da nadev ostane v rolici, ne da se razleze/razlije med transportom iz pekača na krožnik. Zato; bolj odcejeni (ali še bolje popečeni) melancani (najmanj 6 ur, še rajši 8) in zrnata rikota.

 

Od Špara (imajo svojo blagovno znamko?) še nisem preizkusila rikote, ker mi je Špar malenkost oddaljen (kot vse ostale štacune).

 

Mocarelo imam najrajši v solati caprese; rezina paradajza, rezina mocarele, pokapano z oljčnim oljem, solnim cvetom in natrgano svežo baziliko. Včasih pokombiniram s sveže mletim pisanim poprom https://www.google.si/search?q=galbani+ricotta&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB8QsARqFQoTCKSP5PyU38YCFQpYFAodvhAG3g&biw=1536&bih=774#tbm=isch&q=solata+caprese&imgrc=vPF_oXMZ-ApJQM%3A

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

eee...mislm....in zakva je pol mocarela zraven?

A da se naštete dobrote ne jejo na tešč? Tko kt s kus kusom naprimer?

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Tako ja...da je nekaj, da veže in bolj zasiti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Za nas, kruharje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Mocarelo imam najrajši v solati caprese; rezina paradajza, rezina mocarele, pokapano z oljčnim oljem, solnim cvetom in natrgano svežo baziliko. Včasih pokombiniram s sveže mletim pisanim poprom https://www.google.si/search?q=galbani+ricotta&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB8QsARqFQoTCKSP5PyU38YCFQpYFAodvhAG3g&biw=1536&bih=774#tbm=isch&q=solata+caprese&imgrc=vPF_oXMZ-ApJQM%3A

Tudi lajkam...baziliko lahko še jaz dodam...ampak zadnji dve leti šizim na bučno olje, čeprav uporabljam vedno tudi olivnega.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

solni cvet mora bit, da je vsaj en nateg zravn

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

mah veš kako je; dokler sem uporabljala navadno kuhinjsko jodirano sol, sem zatekala, v bistvu sem imela zatečene noge in kar precej celulita. Odkar (cca- 10let) uporabljam večinoma solni cvet teh težav nimam več. Okej, celulita še je nekaj, samo ne toliko kot prej. Ono kuhinjsko zdaj uporabljam samo pri soljenju vode za pašto npr. (če ni potem kakega pršuta ali pancete v omaki, ker je to že samo po sebi dovolj slano), ali kuhanju krompirja v oblicah.

Eni so ljubitelji himalajske soli - ta pa men ni nikol potegnila, enim je pa vseeno tut če natrijev glutaminat zraven poprajo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...