Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

A si kdo kuha kosila vnaprej? Razne mineštre, rižote, pašte, ... a je to še užitno naslednji dan?

Jedi kot so na primer fizolova juha in druge kremne juhe, tenstano zelje, rizote, omake za testenine, slivovi knedelni,itd sem vedno naredila po cel lonec. Nekaj smo pojedli takoj, ostalo pa sem zamrznila v loncke po porcijah. Med tednom ko ni casa kuhat ali pa je bil bivsi sam doma, se sam ven vzame, ostalo in pogreje. Testenine se mi niso obnesle, zato smo te vedno skuhali sveze, omako za cez pa pogreli iz skrinje.

Podobno tudi fizol, ciceriko, skuham naenkrat celo kilo in shranim po porcijah v skrinjo. Tako ne rabim kupovat konzerve, dela pa v resnici ni veliko.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se strinjam glede lazanje :) Knedelne komot tudi ceprav je krompir notri - jih naredis petkratno porcijo naenkrat, ker je velik papcanja, in jih surove zamrznes. Ko si jih zazelis pa jih iz skrinje fliknes direktno v vrelo slabo vodo skuhat in je.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A si kdo kuha kosila vnaprej? Razne mineštre, rižote, pašte, ... a je to še užitno naslednji dan?

Ričet, segedin, golaž, to je naslednji dan dobro in užitno. Za v skrinjo pripravim meso dušeno na čebuli do mehkega, omako pa sfiniširam pred kuhanjem. Drugače pa, za naslednji dan nisem pristaš prej skuhanega. Sem bolj za predpripravo. Recimo, da narežem čebulo in jo opražim na rumeno, lahko očistim zelenjavo, lahko pripravim maso za palačinke... Menim, da mi levji delež časa vzame, če po šihtu grem prvo v trgovino, ali sploh, če šele razmišljam, kaj bi danes kuhala. Sama kuha pa ni kaj kompliciranega, enostavne jedi, pa rada imam kaj toplega. Meni je mama vsadila - "vsak dan nekaj toplega" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A si kdo kuha kosila vnaprej? Razne mineštre, rižote, pašte, ... a je to še užitno naslednji dan?

mhm, kot je napisala Monday. Edino krompirja, gob, morskih sadežev, rib, blitve, špinače in koprive niso v tem rangu. To se poje, kar pa ne, pa kanta.

Rižot, testenin ne pogrevam, rajši pojem hladno (običajno že za večerjo, če ostane od kosila). Testenine pogrevam samo v primeru, da niso že od omake. Se pravi, da jih skuham preveč in še ne zmešam z omako.

Sicer pa pri nas pesjani požrejo preveč nakuhano hrano, redkokdaj imamo sploh ostanke (oz. jih imamo ja, pišč.in ribje kosti)

 

Mineštre so sploh najbolj hvaležne jedi za pogrevanje.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pod pogojem, da ni zraven krompirja ...

Načeloma se strinjam. Ne vem pa, zakaj se krompirjevih jedi ne sme pogrevati? Mislm, kemijsko?

Špinača, blitva - nitriti (če zanemarim oksalate) se spreminjajo v nitrate.

Gobe, morski sadeži hitro gnijejo oz. oddajajo toksine.

Kaj pa je s krompirjem?

 

Ker, ne znam si predstavljati kako je potem s krompirjevim testom (svaljki, njoki, cmoki - povsod mora biti krompir ohlajen, predno vmešaš jajca - potem pa še enkrat prekuhaš - zarad moke)?

 

ve kdo?

 

********

jutri bo kar losos. Mi diši že par dni.

Pa krompir v kosih in kostna juha s prikuho.

Solate pa nič.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Malce na temo krompirja, če komu pomaga, prvi članek je zame malo orto - hudo antikrompirjevski http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png, v drugem je mnenje dietetika. Zame igra vlogo tu še okus - ponovno pogreti krompir mi ni preveč okusen, to velja tudi za krompir v enolončnicah - kjer naj ne bi bil problematičen - če pravilno pogrejemo.

 

http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=772

 

http://vizita.si/zdravnik/?qst_id=37691

 

Krompirjeve jedi so bogate z škrobom in beljakovinami - to pa je odlično gojišče bakterij, ki med svojim razmnoževanjem puščajo v hrano svoje izločke, ki so dodatno strupeni. Torej: nič ni narobe, če jed pogrejemo, če to opravimo korektno! Ne moremo ravno greti praženega krompirja ali pireja; juhe pa ni težko. Toda, ko jed skuhamo, poskrbimo, da jo zaužijemo svežo, če ne moremo oz. jo je preveč, jo ohladimo po hitrem postopku, takoj shranimo v hladilniku in ko je potrebno jo pogrejemo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mah, to je magični, modni in zmedeni svet idej o zdravem prehranjevanju. Po moje je krompir čisto v redu. Nekoč sem brala nek članek, ki hvali krompir kot skoraj popolno živilo, ki vsebuje skoraj vse, kar telo rabi.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oogromnoo skledo zelene solate z rjavim fižolom, 2 trdo kuhani jajci, olivami, chia in konopljinimi semeni, sezamom, bučnim oljem ter limoninim sokom, mljask B-)!

od tega lah jaz samo malo bučnega olja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif

chia in kon.semen ne maram http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Juho miso. Prvič in zadnjič, končala je v skretu. Okus kuhanih posranih gat. Bolje je ratala zadeva v voku, pečen tofu, zelenjava in riževi rezanci. Za solato kalčki. Za sladico pa ličiji z riževim sladoledom.

 

Dovolj kulturnega spoznavanja za nekaj časa, jutri bo pasta ala norma, imam melanzane in ricoto.

 

Pa redno romam v vaško picerijo po tiramisuje. Tako dobrega sem jedla samo v Italiji. Delajo domače, prave, nobene kreme iz praškov, prava kuhana kava, smetana, maskarpone...in nobenih ananasov in podobnih zadev, s katerimi Slovenci packajo ime tiramisu.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ceres, sej najbrž ne veš kaj si vrgla v sekret.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Vrgla si cel kup ful koristnih vitaminčkotov K2. Ki so v naši prehrani zlo, zlo redki. Žal. najbrž tko redki, da bi morala za enako količino kot jih je v misotu, pojest blizu sto kilov jetrc, ki pa jih itak ne ješ. Velika količina vitamina K2 je sam še v nattu, eni taki zajebani Japonski jedi iz fermentirane soje, na daleč podobni pasulju, sam iz soje. In to ma šele okus viš, v bistvu ku koncentrat unih kuhanih posranih gat.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Obe jedi Japonci delajo tako, da dajo sojo v hrastove buče, polijejo gor mal morske vode in pustijo une buče da se cmarjo na dvorišču na soncu dokler se stvar ne fermentira dovolj, beri usmradi in zagnije. Res obup. Miso niti pol ne tolk ku natto. A kljub temu ga dajejo na Japonskem že otrokom v šolah za zajtrk.

 

Zej zakaj sploh jest to pizdarijo. Ker je ful zdrava. Ker je v bistvu edina zdrava stvar iz soje. Ker je soja, če ni fermentirana prej strupena, ku za karkoli druzga dobra. Vključno s tofujem, sojinim mlekom.......

 

Zakaj K2?

 

Zato, k naša prehrana večinoma sestoji iz rastlinskega in mesnega izvora, ki pa mata v sebi skor sam vitamin K1, ne pa K2. A lih K2 je edina skupina spojin, k znajo prenašat kalcij v kosti, namesto v sklepe, namesto na stene ožilja. In če primanjkuje K2, pol nastajajo osteoporoze, bolezni srca in ožilja, rak, Alzheimerjeva bolezen, demenca, krčne žile, prezgodnje staranje kože, problemi s prostato, zgoščevanje krvi......

 

Skratka, drugič zatisnit nos in pojest k ti bo tvoje telo zlo, zlo, zlo hvaležno. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Omar, jaz ti verjamem vsako besedo, res, saj zato sem tudi rekla, da bi enkrat to poskusila. Ampak nisem bila pripravljena na ta obupen okus. Predstavljam si, da ima tak okus meso, čeprav pojma nimam, kakšnega okusa je, ker ga od rojstva ne jem. Od mesa kakšna drobovina. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wacko.png Ne bo šlo več. Lepše mi diši mačja hrana, ki oksidira na zraku. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ma sej vem.......sam enkrat sm probu natto...... nism bruhu sicer, ma sam zaradi egota, k sm vedu, da vsak osnovnošolc na Japonskem to je vsak dan, jst bom pa zej delu neke cirkuse....... In ko enkrat to probaš, pol je celo miso delicija, verjemi.

 

Nič, druga možnost je pa Holland % Barrett, vitamin K2 v kapsulah. In lohk glodaš pol naprej tiramisu. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

http://www.hollandandbarrett.com/shop/product/holland-barrett-vitamin-k2-capsules-50ug-60017875

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ma sej vem.......sam enkrat sm probu natto...... nism bruhu sicer, ma sam zaradi egota, k sm vedu, da vsak osnovnošolc na Japonskem to je vsak dan, jst bom pa zej delu neke cirkuse....... In ko enkrat to probaš, pol je celo miso delicija, verjemi.

 

Nič, druga možnost je pa Holland % Barrett, vitamin K2 v kapsulah. In lohk glodaš pol naprej tiramisu. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

http://www.hollandandbarrett.com/shop/product/holland-barrett-vitamin-k2-capsules-50ug-60017875

 

Ješ ti to? Ješ še kaj drugega za kalcij (D3, kak drug kalcij-koralni, jajčni prah)?

 

V hladilniku imam Mugi miso, pa baje da se doda jedem (juhi) na koncu kuhanja, oz. ne sme bit prevroča jed/juha, ker uniči zadevo. Župo npr. mi po okusu "karamelizira", res pa ne dam veliko...sicer pa je miso juha edina japonska jed, ki mi je dejansko dobra. Ostalo surovo živad si lah nekam zataknejo...

 

Sicer jest vem, da ti veš, ker si primorc, pa ker obvladaš delicije, ampak tiramisuja se ne gloda. Gloda se slovenske potice, Pico bi se strinjal, da tudi pehtranove. Gloda se orehove piškote in kar je takih glodalskih zadev.

 

Tiramisu pa... tega narahlo odrežeš z žličko in nekako čutiš, da roka postane lažja, kar sam gre proti ustecom, ki se odprejo in tiramisu se kot božji oblaček stopi na jezičku. Osveži ti misli, vsak grižljaj ti olajša dušo, čutiš ga v glavi kot nežno sapico, v trebuščku pa kot svež potoček, korak postane lahek in življenje postane lepo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

zanimivo. Pri meni pa sproži verižno reakcijo na pamet preračunavanja kilokalorij in moledovanja, da mi želodec ne zabetonira. Ja, un klasičen tiramisu.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ješ ti to? Ješ še kaj drugega za kalcij (D3, kak drug kalcij-koralni, jajčni prah)?

 

V hladilniku imam Mugi miso, pa baje da se doda jedem (juhi) na koncu kuhanja, oz. ne sme bit prevroča jed/juha, ker uniči zadevo. Župo npr. mi po okusu "karamelizira", res pa ne dam veliko...sicer pa je miso juha edina japonska jed, ki mi je dejansko dobra. Ostalo surovo živad si lah nekam zataknejo...

 

zanimivo. Pri meni pa sproži verižno reakcijo na pamet preračunavanja kilokalorij in moledovanja, da mi želodec ne zabetonira. Ja, un klasičen tiramisu.

V bistvu sm jemal, ja, dva mesca te kapsule K2. Sm mel nek problemčič (stisnjena ena žilca blizu srca) in bi naj preventivno jemal cel kup nekih zdravil, tut za holesterol, ki sem ga pa imel oki, skupni tm okoli 4. In sm se neki bunu de so zdravila za holesterol jeba od jebe in da zakaj naj bi z normalnim holesterolom jedu tisto sranje, k je dokazano sranje. No.... pa so mi rekli, da je problem v tadobrem holesterolu (HDL), ki je mal nizek. In sm šou raziskovat in sm dubu vn čuda stvari. Med drugim ta K2. In zgrozil sm se, ko sm o mojih ugotovitvah razlagal kardiologom, a oni kao prvič slišali za K2. Noro. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif Vpričo mene so v ordinacijah brskali po netu po linkih k sm jim jih dal in se čudili......

Kakorkoli, meni se je po tistih kapsulah HDL tolk popravu v dveh mesecih, da sm mel boljšo krvno sliko ku dojenčki, ku najboljši športniki...... in so se dohtarji spet zgrozili in mi prepovedali nadaljnje pitje, k je bil HDL že prevelik, a povsod na vseh prospektih o zdravju reklamirajo da mora bit čimvišji.

 

Sicer s kalcijem nism mel nikoli problemov, a sm pr raziskovanju odkril sledeče. Ni problem v premajhni količini kalcija ki ga dobimo v svoje telo, ker če ješ zelenjavo, sadje, pa mlečne izdelke, vodo, pa to pa ono...... ga dobimo dovolj. Problem je, k mamo premalo spojin K2, ki ga edine znajo odlagat tja, kjer ga potrebujemo. Namesto tega mamo K1, ki ga pa, svinja, odlaga na stene žil, vezi, ..... skratka zato kalcinacija našega telesa. In ker ga, še večja svinja, odlaga najraje v kapilare, s tem počasi zamaši žilce in zato tolk enih težkih bolezni.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aja, še Natto in Miso. Miso je meni tut oki in se ga komot da jest. Tko kot si rekla, v ne prevročo župo ga vmešaš. In ma v sebi kar neki K2. Sam bi mogla vsaj dvakrat tedensko to jest, za kak učinek. Natto je boljš, ma več K2, sam je taka škifecerija, da skor rajš mam manj K2 pa nič okusa po kuhanih usranih gatah v ustih. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Pa še precej draga zadevšna.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zdravnike je najbolje imet tako, da jim poveš, kaj rabiš in ti tisto predpišejo.

 

Ne razumem samo to (in to bega tudi mojo zdravnico), kako imam jaz kombinacijo zamaščenih jeter (prevelika teža), skoraj nič negativnega in ful pozitivnega holesterola - kot da bi kaj športala, pa je moj edini šport 100 m od avta do službe, vmes pa ene tekoče stopnice in lift v 4. štuk.

 

Se pa čutim nekam manj gibčno in bi mogoče res tale K2 probala. Hvala, Omar.

Nizek HDL majo ponavadi kadilci, pa uni k ne športajo, pa uni k jejo preveč mastno hrano. A to je sam nekje 20% vpliva. Vse ostalo je pa stres. In ti, k pišeš Barve dneva, daš vn vs stres sm na forum. Posledično se s tem razbremeniš, nisi več pod stresom, mi k tisto beremo, se pa sekiramo namesto tebe. Zato maš ti ful dobrega holesterola, mi pa dobimo taslabga. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ceres, glede Tiramisuja. A niso v njem jajca?

 

Omar, se da kje dobit miso v malih vrečicah? Zadnjič sem gledala Jamieja v 15 min.obrokih in je uporabil vrečico za enkratno dozo. Enkrat sem kupila šteko misuja, ene parkrat ga dodala v juhco, po pa nisem bila ziher, koliko časa traja v hladilniku po odprtju. Pa še drag je bil. No jz mam tudi dela s holesterolom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif , verjetno ta K2 tudi znižuje slabega? Bi pa rajš z misotom kot umetnimi zadevšnami. Sama zdaj preučujem ugotovitve dr. Neala Barnarda, o reakcijah v telesu po določeni hrani. In recimo, tudi pri meni, zakaj se najemo, pa se kljub temu sproži potreba po cukru... Na to se da vplivat tudi z vsebino hrano, ful pomembne so vlaknine, indeks GI, leptin...

 

Če bi bil šport preventiva za holesterol, potem bi pri meni učinkovalo. Se redno rekreiram... Stres stres stres po moje...mene moji roki "hebejo", čeprav, če bi se skulirala, me ne bi. Samo, nimam več obrambe, ker se že predolgo silim delat nekaj, kar nisem jaz... Ah, neki se bo že najdlo, slej ko prej...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Na službenem zdravniškem pregledu imajo velik mlajši nekadilski japiji, - ki po službi preživijo na fitnesu in vseh živih sportih, takrat, ko jaz drnjoham na sedežni in glodam hoferjevo pico - ful povišan holesterol. Pravijo oni meni, ko jamram, da bi shujšala, nej manj OH jem, in pravim jaz njim, ko jamrajo, da jih okol srca stiska, nej manj mesa jejo. Se mi zdi, da mamo vsi prav.

 

Pa hitro moram kakšne jamraške barve napisat.

 

Aja, dons bo pečen krompir, zelena solata s česnom in tiramisu. Pa filmski maraton.

Japiji so itak skoz pod stresom. In ne pomaga nekajenje, fitnes, mater božja, če hodiš okoli ku ekonom lonc pod 15 barov. Tak tempo življenja je, da se ne znamo več skulirat, bit sami s sabo v miru, kot je blo nekoč, z manj ubitačnim ritmom življenja. Znanost je že marsikaj dosegla, ne zna pa še človeškega telesa našponat da bi zdržal tak nori ritem.

 

Ceres, glede Tiramisuja. A niso v njem jajca?

 

Omar, se da kje dobit miso v malih vrečicah? Zadnjič sem gledala Jamieja v 15 min.obrokih in je uporabil vrečico za enkratno dozo. Enkrat sem kupila šteko misuja, ene parkrat ga dodala v juhco, po pa nisem bila ziher, koliko časa traja v hladilniku po odprtju. Pa še drag je bil. No jz mam tudi dela s holesterolom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif , verjetno ta K2 tudi znižuje slabega? Bi pa rajš z misotom kot umetnimi zadevšnami. Sama zdaj preučujem ugotovitve dr. Neala Barnarda, o reakcijah v telesu po določeni hrani. In recimo, tudi pri meni, zakaj se najemo, pa se kljub temu sproži potreba po cukru... Na to se da vplivat tudi z vsebino hrano, ful pomembne so vlaknine, indeks GI, leptin...

 

Če bi bil šport preventiva za holesterol, potem bi pri meni učinkovalo. Se redno rekreiram... Stres stres stres po moje...mene moji roki "hebejo", čeprav, če bi se skulirala, me ne bi. Samo, nimam več obrambe, ker se že predolgo silim delat nekaj, kar nisem jaz... Ah, neki se bo že najdlo, slej ko prej...

Jst kupujem Miso pasto v Italiji in je pakiranje za dvakrat, trikrat.... tk da nimam lih nekih problemov s hranjenjem. Če se ne motim ma to pasto pr nas Kalček in razne bio trgovine. Po mojem boš ziher kje dobila manjše pakiranje.

 

Zej K2 de bi jst vedu ne znižuje slab holesterol (LDL), tamveč veča dobrega (HDL) in ta tadobri čisti pizdarije, ki jih za sabo pušča slab holesterol in s tem ga dejansko odstranja iz žil, ne bi pa vedu, če preprečuje njegov prekomerni razvoj. A že če odstranja posledice slabega holesterola je dobro. Moraš pa vedet, da telo potrebuje oba.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Telo potrebuje oba in ja, če meni tudi za 30 % pade taslab, ga bo še vedno dovolj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Ma, nameravam hrano živ.izvora ful zmanjšat, itak nimam dovolj virov zdrave pridelave, kupljeno pa je hormonsko, antibiotično...Povečat vnos vlaknin... Bom ponovno preverila za miso. Vmes sem kar pozabila nanj, ker redno ga nisem uporabljala, kupljena količina pa je bila prevelika.

 

Zeliščni čajček drinkam, brez cukra, s pol limone na liter. Neverjetno, kako mi paše pit ravno prav topel čaj, ohlajenega pa ne več.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Telo potrebuje oba in ja, če meni tudi za 30 % pade taslab, ga bo še vedno dovolj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Ma, nameravam hrano živ.izvora ful zmanjšat, itak nimam dovolj virov zdrave pridelave, kupljeno pa je hormonsko, antibiotično...Povečat vnos vlaknin... Bom ponovno preverila za miso. Vmes sem kar pozabila nanj, ker redno ga nisem uporabljala, kupljena količina pa je bila prevelika.

 

Zeliščni čajček drinkam, brez cukra, s pol limone na liter. Neverjetno, kako mi paše pit ravno prav topel čaj, ohlajenega pa ne več.

Silvija, ti bom, ku bom mel cajt, mal astrološko pogledu kaj tvojemu telesu paša jest, kaj rajš ne, če ti bo kaj pomagalo. Sam res ku bom mel čas, k je kar neki dela za pogledat vse vplive......Načeloma pa že zdej vem, da rabiš hrano k te pomirja, spravlja v ravnovesje, ..... drugič kaj več o tem.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silvija, ti bom, ku bom mel cajt, mal astrološko pogledu kaj tvojemu telesu paša jest, kaj rajš ne, če ti bo kaj pomagalo. Sam res ku bom mel čas, k je kar neki dela za pogledat vse vplive......Načeloma pa že zdej vem, da rabiš hrano k te pomirja, spravlja v ravnovesje, ..... drugič kaj več o tem.

Super. Se ne mudi, če boš res kdaj imel kako "lukno", pa hkrati voljo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

 

Danes zelenjavna rižota in sveže zelje v solati. Mož pa še včerajšnji šnicl.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V bistvu sm jemal, ja, dva mesca te kapsule K2. Sm mel nek problemčič (stisnjena ena žilca blizu srca) in bi naj preventivno jemal cel kup nekih zdravil, tut za holesterol, ki sem ga pa imel oki, skupni tm okoli 4. In sm se neki bunu de so zdravila za holesterol jeba od jebe in da zakaj naj bi z normalnim holesterolom jedu tisto sranje, k je dokazano sranje. No.... pa so mi rekli, da je problem v tadobrem holesterolu (HDL), ki je mal nizek. In sm šou raziskovat in sm dubu vn čuda stvari. Med drugim ta K2. In zgrozil sm se, ko sm o mojih ugotovitvah razlagal kardiologom, a oni kao prvič slišali za K2. Noro. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif Vpričo mene so v ordinacijah brskali po netu po linkih k sm jim jih dal in se čudili......

Kakorkoli, meni se je po tistih kapsulah HDL tolk popravu v dveh mesecih, da sm mel boljšo krvno sliko ku dojenčki, ku najboljši športniki...... in so se dohtarji spet zgrozili in mi prepovedali nadaljnje pitje, k je bil HDL že prevelik, a povsod na vseh prospektih o zdravju reklamirajo da mora bit čimvišji.

 

Sicer s kalcijem nism mel nikoli problemov, a sm pr raziskovanju odkril sledeče. Ni problem v premajhni količini kalcija ki ga dobimo v svoje telo, ker če ješ zelenjavo, sadje, pa mlečne izdelke, vodo, pa to pa ono...... ga dobimo dovolj. Problem je, k mamo premalo spojin K2, ki ga edine znajo odlagat tja, kjer ga potrebujemo. Namesto tega mamo K1, ki ga pa, svinja, odlaga na stene žil, vezi, ..... skratka zato kalcinacija našega telesa. In ker ga, še večja svinja, odlaga najraje v kapilare, s tem počasi zamaši žilce in zato tolk enih težkih bolezni.

problem holesterola (predvsem vrednosti) je v tem, ko dohtarji niti slučajno ne vedo, kakšne so tiste "prave" vrednosti obeh (oz. najmanj razmerja med HDL in LDL). Vse je zgolj ugibanje za nazaj (tako kot letalska varnost - šele po letalskih nesrečah so pametni za nazaj in se dela preventiva za vnaprej - ki pa je spet neko ugibanje do naslednje nasreče. Suma sumarum pa se varnost seveda izboljšuje). Moraš vedet, da so v zgodovini merjenja holesterola najmanj 3x že znižali vrednost obeh. Nekaj za preventivo in nekaj seveda "za sproti" (=farmacijo - tukaj se obračajo veliki denarji). Poleg tega so nekateri genetsko nagnjeni (=družinsko obremenjeni) h višjim vrednostim holesterola (npr.moj dragi), tako kot so nekateri genetsko obremenjeni z nizkim pritiskom (npr jaz, pa sem hb kolerične narave http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png )

 

Še enkrat se mi potrjuje hipoteza, da jem tisto, kar mi paše, oz. ob čimer dobim trigger (npr. mi kaka reč zveni ful ful zanimivo in me dalj časa obseda) seveda, če sem v stiku s sabo. Tale K2 bom jaz lepo požrla z mugi miso-jem (kad tad), zgleda nepokvarjen, pa v hladilniku je res že kar dolgo - odprt. Če se bom pa zastrupila, bom pač kozlala pa bom vedela, da je za v kanto. Jedla ga bom pa itak samo jaz - večino stvari sprobam na sebi, predno druge posiljujem z dodatki.

 

*******

danes kostna juha z rezanci, kuhan krompir, krvavice in kislo zelje v solati za druge

 

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...