Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Fuck off..... posesal končno celo bajto, obrisal prah, to ono, tretje ....zej moram pa še vsa tla poribat.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

 

Kje je Ceres ko jo rabiš???http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

dej nabavi si že končno Roombo, se boš vsaj sesanja znebil. Pol pomečeš v kanto še vse praholovce in šaro, se znebiš še prahu, odmontiraš s sten vse police, slike, pa se prah ne bo kje imel nabirat. Edino tla boš moral pa še vedno ribat. Jaz tudi še (vedno) čakam, da izpopolnijo Roombo tako, da bo še tla znala pomit, ne samo posesat.

 

*****

danes mesna lazanja. Za jutri bo verjetno kar lazanja z blitvo (praznim zmrz.).

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hm drugače naj bi oves imel gluten.

"žita" brez glutena so samo: ajda, proso, koruza, riž, kvinoja in amarant.

 

Ta našteta žita so neproblematična in samo ta tudi uživam, ovsa preventivno ne uživam, zato ti iz prakse ne morem nič povedat. V teoriji pa ima oves malo posebno mesto med žiti, preobčutljivi na gluten naj bi ga večinoma dobro prenašali (za razliko od žit z glutenom), tiste teorije, ki jih jaz poznam, mu pripisujejo beljakovino podobno glutenu, ene ga pa uvrščajo med žita z glutenom.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Miso poročilo.

Smrdi. Za videt je ku res tekoča, ma taka prav vodena driska. Okus ... ma ne bom rekla, da je to ena okusna jed, ni pa niti približno tako bljak, kakor sem pričakovala. Je šlo komot po grlu in se bo tudi še skuhalo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

A se dobi v Slo več vrst (okusov) miso-jev al je naprodaj samo eden?

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Miso poročilo.

Smrdi. Za videt je ku res tekoča, ma taka prav vodena driska. Okus ... ma ne bom rekla, da je to ena okusna jed, ni pa niti približno tako bljak, kakor sem pričakovala. Je šlo komot po grlu in se bo tudi še skuhalo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

A se dobi v Slo več vrst (okusov) miso-jev al je naprodaj samo eden?

Tu maš nekatere od različic, neki od tega se dobi tut v SLO. Vsaj jst sm ene dva, tri ta pakiranja že vidu.

 

http://www.clearspring.co.uk/collections/traditional-japanese-miso

 

Tu pa še mal o koristnem konzumiranju te vodene driske. Tut za prebavo :

 

http://www.care2.com/greenliving/10-benefits-and-uses-for-miso.html

 

Za kaj vse je miso dober in v čem je sploh finta :

 

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=114

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ni bilo z lazanjo nič, smo šli smučat. Popravek; smučal je samo Razbojnik, dragi ga je lovil po otr.smučišču, jaz pa sem gonila butast voziček gor/dol, levo/desno da ni njegovo Blagorodje z vreščanjem sprožilo snežni plaz. 5 ur minus 15 minut pavze za fast food (sendvič in čaj za smučarja in pol litra mleka za dežurnega kričača). Men ni blo ne do hrane, ne do pijače, sam mal miru bi prosim, hvala.

aja, če koga zanima, prec za mejo (Poden aka Bodental) ugodna smuka za začetnike, pa tamale krogce za otroke, srednje in sidra imajo. Kr.Gora nas pa ne bo videla dolgo časa. Odkar so hijene prepovedale prenos smučar.karte (iz očeta na mamo recimo), se lahko slikajo. Total ni strel v koleno. Zgleda so se Štajerci gorenjskih turističnih idej navlekli http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/angry2.gif

 

zdele pečem bogato čokoladno torto. Včeraj videla recept na TV. Če bo za kej, napišem recept, drugače bo pač trikratna (prvič, zadnjič in nikoli več) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Omar, hvala za linke. Ne bi bilo slabo dobiti še kak miso blažjega okusa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png potem se da pa verjetno res prav eno super juhico naredit.

 

In seveda - hvala lia za miso http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kak se teme prepletajo. :) jaz sem tam v črni luknji že pisala, da včraj regrat.

danes pa spet ne vem - glede na to, da imam jajčnih lupin dovolj in da hb ne rabim več trošit kot nora jajc.

res se mi kašnice luštajo -z jabolki in krompirjem ;)) pa me ubijejo če jim tole uštimam.


aja - tole roombo si jaz že tako dolgo kupujem, da bom si jo zdaj pa res kupila - baje, da bo nek keš od Vektorja izplunjenega....par sto evrov, če me info ne vara...ampak bolje to kot nič...in ni hudič, da je kupim roombe. res. jo že par let gledam in imam vse dobre lastnosti naštete :))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...glede na to, da imam jajčnih lupin dovolj in da hb ne rabim več trošit kot nora jajc.

...)

škoda. Ker sem glih hotla napisat oni recept za čokoladno torto (brez moke in oreščkov, od Rachel Allen recept je), kjer 5 jajc u šubu potamaniš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

aja, danes bo kostna jiha z rezanci, kuhan krompir in telečja hrenovka v naravnem ovoju.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Presni snickers. Tegale sem speljala, na netu je več različic in ena bolj komplicirana od druge.

 

https://www.malinca.si/blog/rezina-snickers-v-zdravi-razlicici/

 

Ne vem, kakšni so medjol datlji. Imela sem navadne, pa ne dovolj, zato sem poleg datljev namočila še suhe marelice. Nadev je bil sprva malo lepljiv, po pol ure v hladilniku, sem ga pa fajn razporedila.

 

Preliv pa kokosovo in kakavovo maslo, 1 žlica presnega kakaa.


Cookie, daj recept za torto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni je pa kr nerodno napsiat, kaj sem ejdla, zato pa pač ne bom :)

Lahko pa napišem, kaj BI jedla, če bi imela čas in ideje (pa tudi denar): jedla bi harekrišnovo kuhinjo ali indijsko ali mediteransko brez mesa.

Harekrišnovo kuhinjo sem imela priliko spoznati v najstniških letih, ko smo hodili tja, večino zaradi hrane :) indijska mi je postala všeč v času potovanj, mediteranska pa se m ije prikupila, ko sem živela na morju. Lepi dobri časi...

 

Če bi imela veliko denarja, bi najela enega Indijca, ki bi mi kuhal. Lahko tudi Indijko. Ali koga drugega, ki bi kuhal z ljubeznijo in po mojih željah. Samo potem je tu še 3/4 družine, ki bi po vsej verjetnosti protestirala. In potem pridem do tega, da ni druge variante kot kompromis.

Že, če dam ščepec kurkume, se čudijo obarvani hrani kot kura glisti.

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silvija, dobro zgleda tale presni snickers (original mi je presladek) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

 

Čokoladna začinjena torta (po Rachel Allen)

Sestavine:

- 300g čokolade (60%)

- 150g masla

- 5 jajc

- 50g sladkorja

- pol žličke cimeta v prahu

- pol žličke kardamoma v prahu

Postopek:

Maslo + čokolada = počasi raztopi.

5 rumenjakov + 25g sladkorja = penasto umešaj.

Dodaj h mešanici čokolade in masla. Mešaj. Dodaj kardamom in cimet. Dno tortnega modela obloži s peki papirjem, obod namaži z maslom.

Beljake + 25g sladkorja = kremasto stepi v rahel skoraj sneg in počasi dodaj zmesi. Prelij v trotni model in daj takoj pečt na 180st (ali 160st ventilatorska) za 20-25 min. Ko je pečeno, 20-25 min ohlajaj. Postrezi s creme fraiche/ksl.smetano/sladko smetano, ni pa muss. Torta je notri še vlažno sočna, ob obodu pa razpokana.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mmm, njam njam. Hvala Cookie.

 

Ja, presni snickers lahko sama uravnavaš glede sladkosti. Edino, datlji in suho sadje so že sami po sebi sladkasti, če ti je tisto preveč, pole še kaj limoninega soka zraven. Recimo.

 

Moram ponovit snickers, ker imam arašidovo maslo, ki se naj po odprtju čim prej porabi. Prvotno sem ga želela sama naredit, ali jebiga, cajt je tudi nekaj vreden. Že tako sem luščila arašide za nadev, ker oluščenih nepraženih nisem kje našla.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj čarala za štedilnikom z muškatno bučko, špinačo in rižem, in mi je uspela mnjami dobra rižota. Še pikca sta uživala :)

Po novem imamo na našem jedilniku tudi domači čokolešnik :) Ponosna :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj čarala za štedilnikom z muškatno bučko, špinačo in rižem, in mi je uspela mnjami dobra rižota. Še pikca sta uživala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Po novem imamo na našem jedilniku tudi domači čokolešnik http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ponosna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

zdej pa hitr recept napisat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zdej pa hitr recept napisat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

Z veseljem ;)

Rabiš kosmiče (ovsene, riževe itd), kakav v prahu, po želji še sladkor (sama dodam kokosov, včeraj sem namesto sladkorja dodala rožičevo moko in ugotovila, da mi je tak najbolj všeč http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif ) ter mleko (sama dodam lešnikovo ali samo riževo). Od aparatov pa potrebuješ mlinček za mletje. Vse sestavine, razen mleka ;), daš v mlinček in zmelješ v čoko mešanico. Dodaš mleko in čokolešnik je pripavljen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Pa dober tek http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moj je včeraj zmazal vsaj eno tretjino domačega snickersa, pojedel je tri četrt "stiroporastih" kruhkov (kot da je kekse), pa še ene par jedi je bilo na tapeti. In vedno tako "išče", če ne je orng kosila. Kuhat se mu pa seveda ni dalo, jz že dva popoldneva "uživam" v pisarni. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Z veseljem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Rabiš kosmiče (ovsene, riževe itd), kakav v prahu, po želji še sladkor (sama dodam kokosov, včeraj sem namesto sladkorja dodala rožičevo moko in ugotovila, da mi je tak najbolj všeč http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif ) ter mleko (sama dodam lešnikovo ali samo riževo). Od aparatov pa potrebuješ mlinček za mletje. Vse sestavine, razen mleka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png, daš v mlinček in zmelješ v čoko mešanico. Dodaš mleko in čokolešnik je pripavljen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Pa dober tek http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Ti - a veš, da je tole pa super. Ker sem se že spraševala kako pri bogi ponucat 2 kg ovsenih kosmičev...

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zmanjkalo lajkov, pa še niti začela nisem prav :) no v glavnem hvala za recept za torto in snikers. bomo vse sprobali. naše starejše dete začelo nekaj s presnimi zadevami in ko pridem tja, mi vedno podturi nekaj...recimo domačo nutelo. nič ne vem kako več točno jo je naredila - dateljni so zraven, pa lešniki, pa čokolada v prahu, pa nekaj od kokosa..maslo ali kaj že..v glavnem dobra ful

 

včeraj sem šla buljit v skrinjo...in evo..gobe so bile za porabit-štorovke, ker drugih gob itak lani nisem našla..pa je ratala gobja juha in ajdovi žganci. (tudi še imam dva kg moke za porabit.)

danes ko je brezvetrje bom verjetno spet v regratu :)))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Presni snickers. Tegale sem speljala, na netu je več različic in ena bolj komplicirana od druge.

 

https://www.malinca.si/blog/rezina-snickers-v-zdravi-razlicici/

 

Ne vem, kakšni so medjol datlji. Imela sem navadne, pa ne dovolj, zato sem poleg datljev namočila še suhe marelice. Nadev je bil sprva malo lepljiv, po pol ure v hladilniku, sem ga pa fajn razporedila.

 

Preliv pa kokosovo in kakavovo maslo, 1 žlica presnega kakaa.

Cookie, daj recept za torto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

ooo tale snickers pa tud meni diši...je bil včasih ena mojih ljubiš sladic, zdej ga pa samo še opazujem na prodajnih policah http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png ponosna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

***

včeraj sem za kosilo naredila skledo solate + ajdovo kašo z suhimi šampinjoni in špinačo, za pikico na i pa še malo kozjega sira http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Večerja čokolešnik http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Danes pa za zajtrk avokadov puding http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png in en zelen smootie http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Z malco pa kr vztrajam pri zelenjavni juhci...paaaaaaaaaaaaaaaaaše http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Kosilo je pa danes še uganka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pinka, kok si pa ti pridno "dete" za prehranjevanje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Pa baje čudno tud...vsaj večina meni tko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Včasih zna bit moteče, k se vtikajo v te stvari, po drugi strani pa vse bolj uživam v pripravi hrane http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif tko, da se ne dam motit. Je pa tud počutje bistveno boljšo, kot še leto dni nazaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif

Aja drugač pa kako otroka pripravit, da vse to je, je pa tud druga umetnost. Verjela ali ne šele po četrtem ali petem poskusu uspelo, da je pikica jedla domači čokolešnik http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bravo Pikica. No, pridni PinkiPikica :)

 

Jz sem pa ko un odvisnik alkoholni ali še hujš...Samo danes še. In tisto - vem, da mi škodi in se slabo počutim. Volja je močna, telo je šibko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Te pa podpiram in vsakega, ki se zna odtrgat od pasti sladkorja (pač navajam moje najbolj opaženo)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi smo tudi par tednov nazaj s temle domačim čokolinom začeli.. ne čokolešnikom, čokolino. Punčko. ČokolinA ji reče tamala :)

In včasih ne naredim prav, in pravi, da noče čokolinota, da hoče čokolino.
Sva rabili nekaj časa, da sva se zmenili kaj točno je problem .. v glavnem, po njeno je čokolino (M) bolj gost, čokolina(Ž) pa bolj tekoča :P Tolk da veste.

 

Uporabimo pa ali kar kupljene riževe kosmiče ali pa zmlete ovsene/pirine, mleko, eno vrstico ta črne 80% hoferjeve čokolade in žlico medu. Tko za na hitro, kadar se zvečer po večerji spomni, da je še lačna ali pa kadar prepozno pride domov ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ti - a veš, da je tole pa super. Ker sem se že spraševala kako pri bogi ponucat 2 kg ovsenih kosmičev...

Za muffine so ovseni kosmiči super. Ali pa za ovsen kruh (tretjino bele moke zamenjaš s kosmiči). Pri nas grejo super v promet kot ovsena kaša. Kuhano izboljšam z žlico medu/domače smetane, včasih damo gor cimet v prahu, ali vanilijo v prahu (ko kašo še kuham), včasih naribam čez lešnike ali mandeljne v lističih...

joj, pozabila napisat, včasih med kuhanjem kosmičev, narežem not banano (za 3 jedce); imenitno posladka jed

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za muffine so ovseni kosmiči super. Ali pa za ovsen kruh (tretjino bele moke zamenjaš s kosmiči). Pri nas grejo super v promet kot ovsena kaša. Kuhano izboljšam z žlico medu/domače smetane, včasih damo gor cimet v prahu, ali vanilijo v prahu (ko kašo še kuham), včasih naribam čez lešnike ali mandeljne v lističih...

joj, pozabila napisat, včasih med kuhanjem kosmičev, narežem not banano (za 3 jedce); imenitno posladka jed

Priporočam tudi presne tortice z ovsenimi kosmiči http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...