Silvija 8. marec 2016 Prijavi Deli 8. marec 2016 Jz sem tudi že delala presni štrudl. Dober. Kolikor se spomnim, so mandlji s kožo vred šli v maso. A rdeča kvinoja tudi obstaja? Ali morda rdeča leča? Leča je ena fajn stročnica. Prav pride, ker jo ravno tako skuhaš v solidnem času, tudi če je ne namakaš. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 8. marec 2016 Prijavi Deli 8. marec 2016 jaaa stročnice ... kako pa je kaj s prdenjem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ???Ni hudega, kadar so dodatek http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Pa če različne hrane preveč ne mešaš, je tudi ok http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png . Najhujš je bil enkrat pasulj, ki ga nisem sama kuhala, iz menze, in so ga pomokali. Kombinacija stročnic pa lepka iz moke...ja to je pa res ubitačno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 8. marec 2016 Prijavi Deli 8. marec 2016 Dobro jutro.☺jaz kar neolupljene zmiksam.Rdeca kvinoja se dobi v leclercu.men je boljsa kot navadna.tezav s prebavo niti ni.po moje zato ker se to vse namaka cez noc.rdeca leca tudi na nasem trgu. Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 8. marec 2016 Prijavi Deli 8. marec 2016 bejbe ... glede na to, da je danes 8. marec in da se boste verjetno malo bolj ljubčkale ... vam toplo priporočan, da se ne najeste česna in čebule, danes se prosim odrečite teh dveh naravnih antibiotikov ... pa tudi fižolo raje prestavite na jutri ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngShamo, ne skrbi za nas, samo da boš ti na varnem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Da te pa niti ene pikice ne bi skrbelo, včeraj sem bila na sadju (po sili, ker mi nekaj obležalo), danes pa gremo z blago hrano naprej. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 8. marec 2016 Prijavi Deli 8. marec 2016 Boudika, ce ne jes cokolade mam ful dobr recept, da si potesis zeljo po sladkem,ko si ze omenila datelje.ravno v soboto delala presni strudelj.namocis mandeljne cez noc.skupi jih z datelji in mal vode zmiksas dodas kokosove kosmice ce hoces in namazes po peki papirju.na testo das naribana jabolka s cimetom in zavijes v rolado ter das v hladilnik. To je sladica.za kosilo pa rdeca kvinoja z buckami in feta sirom. Mia, saj željo po sladkem si tešim z bg sladicami, ki jih delam/pečem po lastnem okusu - ko imam čas in voljo. Če pa rabim hitre prigrizke, so datlji bolj izhod v sili. A rdeča kvinoja tudi obstaja? Ali morda rdeča leča? Oboje, rdečo lečo imam doma. Iz leče - rdeče ali zelene v glavnem pripravljam juhice. Pa se mi zdi, da sem ravno tukaj omenjala en recept kremne juhe iz rdeče leče z dodatkom žafrana. Rdeče kvinoje pa še nisem uporabljala, je kakšna razlika s tisto 'običajno'? Kvinoja mi je sicer ena okusnejših in najbolj blagih žitaric, med drugim odlična kot priloga. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. marec 2016 Prijavi Deli 17. marec 2016 zdrobova juha, goveji zrezki v omaki, pire krompir, regrat Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 18. marec 2016 Prijavi Deli 18. marec 2016 regrat na kubik - regrat v smutiju, regrat v solati, regratove sanje ponoči http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Včeraj sva pa skupaj s pikico nabrali en del večerje...trobentice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png tako, da sva zvečer uživali v omleti z trobenticami http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Danes pa planiram vegi burgerje z rdečo peso. No bomo vidli, če se mi bo dalo pacat po kuhinji, k je tak lep sonček zunaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Mia, saj željo po sladkem si tešim z bg sladicami, ki jih delam/pečem po lastnem okusu - ko imam čas in voljo. Če pa rabim hitre prigrizke, so datlji bolj izhod v sili. Oboje, rdečo lečo imam doma. Iz leče - rdeče ali zelene v glavnem pripravljam juhice. Pa se mi zdi, da sem ravno tukaj omenjala en recept kremne juhe iz rdeče leče z dodatkom žafrana. Rdeče kvinoje pa še nisem uporabljala, je kakšna razlika s tisto 'običajno'? Kvinoja mi je sicer ena okusnejših in najbolj blagih žitaric, med drugim odlična kot priloga. Meni ni bilo ne vem kakšne razlike. Je pa res, da sem samo enkrat jedla rdečo kvinojo. Sta pa obe super v sladicah 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. marec 2016 Prijavi Deli 19. marec 2016 Ker smo na hitrico zorganizirali sadjarsko-čistilno akcijo, sem jaz zalaufala pečico: zdrobova juha z jajčko in peteršiljem, jagnječje stegno in krompir iz pečice, regrat in motovilec v solati. Za sladico pa narezane sveže jagode in mango. Hb so okna skoraj do konca spucana. Zdej je treba pa samo še une v kleti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png (kad tad) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gifŠele sedaj spoznavam, da je veeeeeeliko boljše (=lažje) če povabim na čistilne (delovne) akcije, drugi medtem delajo, jaz pa pripravim obed in ambient. Zoprno je samo to, da me vmes v rit grickajo ognjene mravlje od ihtave nuje po super nadzoru http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/shuriken.gif 3 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 21. marec 2016 Prijavi Deli 21. marec 2016 jaz moram okna spucat že zaradi hudičevega mačjega markiranja. Ne moreš verjet, da mački vseh vetrov lazijo k nam, k naši mački, ki se ji niti ne sanja zakaj se gre in se reva skriva not. Ne, res ne štekam tega...no, in medtem, ko čakajo, kdaj bo mačka za akcijo špricajo kjer in kadar hočeš...okna so priljubljena destinacija, ker lahko gledajo not (mačka jih gleda ven in bog ne daj, da odpreš kaj, ker je užaljena do amena)..in za ziher pošpricajo..in fasado in okna. da hudiča ja diši.Sicer pa danes -taka zmešana solata - poslednji radič z vrta, pa regrat in poslednji motovilec, pa riž z zelenjavo (spet z vrta - korenček, ki ostal v zemlji, pa mlad česen, ki tudi ostal od lani, pa mlada čebula...ki tudi ostala v zemlji od lani)za ziher pa torta - mala nečakinja imela rd. 2 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 21. marec 2016 Prijavi Deli 21. marec 2016 Uuu ja, tole mačje markiranje je za en klinc. Na k mi hodijo lastniki mačkov (samcev), ki jih nočejo kastrirat, češ saj itak nimajo mladičev http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif nimajo jih ne, sam men za kozlat smrdi v kuhni. Je pa zgleda hudo pomanjkanje nesteriliziranih samic, ker mačkonarji v nedogled zalezujejo sterilizirane http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Tudi pri nas pošel radič in motovilec. Danes za kosilo polenta in fižol. Preprosto, dobro, nasitno.A tele instant polente res ne smejo stat? Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. marec 2016 Prijavi Deli 21. marec 2016 Uuu ja, tole mačje markiranje je za en klinc. Na k mi hodijo lastniki mačkov (samcev), ki jih nočejo kastrirat, češ saj itak nimajo mladičev http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif nimajo jih ne, sam men za kozlat smrdi v kuhni. Je pa zgleda hudo pomanjkanje nesteriliziranih samic, ker mačkonarji v nedogled zalezujejo sterilizirane http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Tudi pri nas pošel radič in motovilec. Danes za kosilo polenta in fižol. Preprosto, dobro, nasitno.A tele instant polente res ne smejo stat?Zakaj ne? Odvisno tudi od časa stanja in prostora. Daj v hladilnik in b.p. jutri napraviš praženo polento (isto kot pražen krompir, samo namesto soli daj ščep sladkorja). Ali na maščobi popraži koščke polente potem pa čez daj jajce ali dva in zmešaj (kot za sataraš, da se vidi malo beljaka in malo rumenjaka posebej). Kaj dalj pa pri nas nismo polente postavali. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 22. marec 2016 Prijavi Deli 22. marec 2016 No saj, sem vedno dala v hladilnik za kak dan, sam včeraj je nekdo rekel, da je nekje nekaj (http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif ) prebral, da ne sme stat. Kao niti par urc. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 22. marec 2016 Prijavi Deli 22. marec 2016 No saj, sem vedno dala v hladilnik za kak dan, sam včeraj je nekdo rekel, da je nekje nekaj (http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif ) prebral, da ne sme stat. Kao niti par urc. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gifA maj maj. Sem polento večkrat prišparala do naslednjega dne in porabila za malico z belo oz. žitno kavo. Ali pa kar tako, kot prilogo k solati. Niti se mi ni dalo pomatrat, da bi jo še popekla ali s čim prelila, ker je čisto ok. Sem pa s podlogo iz polente, ideja iz oddaje Yulisima, naredila tudi že pizzo. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 22. marec 2016 Prijavi Deli 22. marec 2016 Ja kako pa to nardiš? A je za kaj takšna pica? Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 22. marec 2016 Prijavi Deli 22. marec 2016 Ja kako pa to nardiš? A je za kaj takšna pica?Je za kaj, stvar okusa sicer. Ker polenta kot podlaga za pizzo je še vedno polenta... Ampak paše skupaj. http://www.24kitchen.rs/recipe/pica-palenta 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 22. marec 2016 Prijavi Deli 22. marec 2016 moja frendica pa frend se mastita ....s pišćancem in krompirjem.... pa shanica tudi... ona ful pridna jaz pa ne vem.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 24. marec 2016 Prijavi Deli 24. marec 2016 Ima kdo od vas izkušnje z brezglutensko moko sukrin? Bi probala potico narest, pa ne vem, če bo šlo...da ne bom pol celo potico v smeti metala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.pngŠe vedno sem na regratu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif Razen današnje izjeme, ko bom pasulj kuhala, ker je treba mal skrnijo spraznit, da bomo počasi lahko že kaj drugega notri dali Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 24. marec 2016 Prijavi Deli 24. marec 2016 navalite v istro nabirat špargljebaje imajo okus po lesenem kurcu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 24. marec 2016 Prijavi Deli 24. marec 2016 Ho kaj eni ne zastopjo, da je meni surova rdeča pesa zakon...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Že zmazala maličko;En velik surov korenček, rdeča pesa, hruška ( vse lokal patriotskega izvora http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif ), nekaj regrata...dodala mleto žlico lanenega semena, pol žličke kokosovega olja, kurkuma- kratka miksunga in voila ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Je pa res, da nisem do pred nekaj minutami vedla zakaj se mi režijo...ku sem naokul s kotički ust obarvanimi ovinke ubirala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png 2 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 24. marec 2016 Prijavi Deli 24. marec 2016 navalite v istro nabirat špargljebaje imajo okus po lesenem kurcu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngNisem te hotla lajkat, ampak citirat. Ampak ok, ti pustim všečka . Koji ti je lesen kurac? Kdo bi to vedel? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngHo kaj eni ne zastopjo, da je meni surova rdeča pesa zakon...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Že zmazala maličko;En velik surov korenček, rdeča pesa, hruška ( vse lokal patriotskega izvora http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif ), nekaj regrata...dodala mleto žlico lanenega semena, pol žličke kokosovega olja, kurkuma- kratka miksunga in voila ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Je pa res, da nisem do pred nekaj minutami vedla zakaj se mi režijo...ku sem naokul s kotički ust obarvanimi ovinke ubirala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngKaj boš zdrava http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 24. marec 2016 Prijavi Deli 24. marec 2016 ...Tako se tud jst tolažim...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 24. marec 2016 Prijavi Deli 24. marec 2016 ...Tako se tud jst tolažim...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngJz pa ravno po malici. Rogljiček iz bele moke, s cukrom in orehi. Pa kafe http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 24. marec 2016 Prijavi Deli 24. marec 2016 Aha....da nadaljujem...mogoče te preusmerim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif ;Okrog 13h bom pa pojedla moj beljakovinsko- maščobni namaz pripravljen iz ; Pretlačenega graha, naribanega korenja, sesekljanega peteršilja, naribanega ingverja,pol žličke konopljinega olja, pol žličke pristno olivnega olja iz Korčule,eno mikeno dodane himalajske soli, kurkume in kajenskega popra ......vse to pomešano z dvema žlicama albuminske sveže skute iz slovensko lokalpatriotnega mleka...(Namesto te lahko dodamo tudi kakšno druge vrste zdrav sirni ali skutin namaz )Lahko mažemo na hrustlajvo ekološko pridelane koruzne crispye od Nature...ali pa na kak slastno polnozrnat domače pečen kruhek itd.. No okrog 17h pa planiram, da bom že doma za kakšno uro in pol - pa bom imela eno takšno zgodnjo večerjo ali pozno toplo kosilce;Kuhana polenta z ekspreso omakco pripravljeno iz ribane, podušene kolerabe in korenja ter sladkega jabolka na kokosovi maščobi...Skleda solate z nekoliko radiča in finito za danes .... Zvečer pa na eno srečanje do 22h- tako, da bom menda potem tako ubita, da ne bom pred spanjem še kaj našla...Pod hitno moram kake 3-4 kg navzdol http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/cool.png 3 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 24. marec 2016 Prijavi Deli 24. marec 2016 Mnjami, takoj te najamem za take jedilnike. Čisto po moji furmi, samo delat se mi večkrat ne da. Besede: hitno...moram...črtaj. Nadomesti s vzpodbujevalnimi. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 24. marec 2016 Prijavi Deli 24. marec 2016 Ma ja sej vem....tale moram izrečem z veliko prijaznosti, nasmeška in ljubezni do sebe....tolk da se nežno v rito brcnem....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.