Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

ti, a maš frišnega lupčeka in ti zmanjkuje lufta ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Ne. Za starega se mora že bolj dolgo pomatrat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...

 

jaa, stari so bolj zahtevni ... bo treba delat malo kmečkih vaj za kondicijo ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Jaoj Shamann ti sam na neumnosti misliš.....srečanje je čist drugačne sorte....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

...pišuka izgleda kot da se moram vun vlečt halo...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

 

Ko berem tu Domy mam kr slabo vest!
Moja malica danes, kava in flancati http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png pa D vit. se razume.

 

Pa ne rabiš met- ker mene je šele po enem mesecu podobnih napadov končno pamet srečala....

Sploh ne bi smela sladkarij....pa sem čist neki brez zavor ob različnih urah in nemogočih situacijah kombinirala..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sorry.gif

Pa mam.

Čist mim sem si neki in bo treba koj šaltat...dokler si počutje ne sfrkam do konca....

 

Sam sveže stvarce...sam viltaminčke.....pa gibat, gibat...ker čamljenje in pregrehe znajo bit kt sijamska dvojčka....

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...Firbec ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj tako fajno solato iz čemaža in regrata s krompirjem in dvoje jajc.

danes pa (hehe) skoraj zdrava kmečka jed - prebranac. Mater, da mi ga se luštalo že en cajt. pa rdeča pesa zraven.

nekaj mi čiliji pašejo..sem enega fliknila zraven, se kar ni poznalo.

 

sicer pa sem zasledila, da imajo zdaj spešeli v enih prodajalnah pehtranov kruh? to bi bil idealen za Mirandolvega Pikota.


Ne..res se mi je okus nekoliko spremenil. Na čase mi ful paše kislo - zmažem cel liter vložene zelenjave, ali pa grenkega..sem kar lovila radiče po solati....tu in tam kaj sladkega... Ker včasih mi samo sladko zapasalo...no zdaj pa sem razširila meni.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nat, a verjameš ali ne, da še nisem naredila kdaj prebranca? Pa sem pred kratkim bel "fržol" kupila ravno zaradi tega. Prosim navodila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Nekaj sem sicer brala na netu, ampak da vidim, če še kaka ideja.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ima kdo od vas izkušnje z brezglutensko moko sukrin?

 

Nimam pojma, res ne. Sem pa tudi jaz zadnje čase razmišljala o potici - in kakšno moko zdaj?

 

Čisto tako kot zanimivost, ker je bilo zadnjič govora o rdeči leči - kaj vse človek najde http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png (sorry za reklamo)

http://810.si/izdelek/eko-testenine-iz-rdece-lece-250g/

 

Ste pa drugače pridni, jaz naredim ene bg riževe rezance z bučko in korenčkom, solato zraven, pa kakšne kokosove kolačke brez moke, pa se mi zdi že ornk zadeva http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za kosilo malo polente, ko smo jo že ravne omenjali. Dedcu sem še malo ocvirkov zraven privoščila. Na regrat sem pa najprej dala vroč krompir, da se je ene par minut mehčal, nato sem dodala še ostalo mlado solato in je bila njami njami solata. Z bučnim ter malo orehovega olja. Sva se potepala par dni v Moravcih in sem kupila prvič v življenju orehovo olje.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj tako fajno solato iz čemaža in regrata s krompirjem in dvoje jajc.

danes pa (hehe) skoraj zdrava kmečka jed - prebranac. Mater, da mi ga se luštalo že en cajt. pa rdeča pesa zraven.

nekaj mi čiliji pašejo..sem enega fliknila zraven, se kar ni poznalo.

 

sicer pa sem zasledila, da imajo zdaj spešeli v enih prodajalnah pehtranov kruh? to bi bil idealen za Mirandolvega Pikota.

Ne..res se mi je okus nekoliko spremenil. Na čase mi ful paše kislo - zmažem cel liter vložene zelenjave, ali pa grenkega..sem kar lovila radiče po solati....tu in tam kaj sladkega... Ker včasih mi samo sladko zapasalo...no zdaj pa sem razširila meni.

grenko in kislo (okus) je za jetra pucat. Po TKM jej čimveč vijolično hrano (rdeča pesa, rdeče grozdje, fižol red kidney - ta je temno vijolične barve. Jetra se veselijo grenčin in kislin (regrat, radiči, artičoke, vse kar je grenkega okusa po defaultu, topla limonada - pol limone v kozarcu tople vode - zjutraj na tešče očisti in poživi jetra.

Za kosilo malo polente, ko smo jo že ravne omenjali. Dedcu sem še malo ocvirkov zraven privoščila. Na regrat sem pa najprej dala vroč krompir, da se je ene par minut mehčal, nato sem dodala še ostalo mlado solato in je bila njami njami solata. Z bučnim ter malo orehovega olja. Sva se potepala par dni v Moravcih in sem kupila prvič v življenju orehovo olje.

Drugič se zmeni z Nat ker boljšega orehovega olja, kot ga ima ona, ga NIKJER ne dobiš!

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

grenko in kislo (okus) je za jetra pucat. Po TKM jej čimveč vijolično hrano (rdeča pesa, rdeče grozdje, fižol red kidney - ta je temno vijolične barve. Jetra se veselijo grenčin in kislin (regrat, radiči, artičoke, vse kar je grenkega okusa po defaultu, topla limonada - pol limone v kozarcu tople vode - zjutraj na tešče očisti in poživi jetra.

Drugič se zmeni z Nat ker boljšega orehovega olja, kot ga ima ona, ga NIKJER ne dobiš!

Cookie, itak, sem se spomnila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif . A bilo je pri roki in sem kupila četrt litra, da sprobam. Naprej pa ja. So pa imeli sicer tudi zelo kvalitetna olja, bučno je bilo tako, da se ti zrola...

 

No, kako uporabljate orehovo olje? Nisem še nič brskala. Zaenkrat ga dodajam k solatam, z drugimi olji. Pa mislim, da bi pasalo čez kak sirček, na kocke narezan, pa mini čilija in malo prelit z orehovim... Kaj še?

 

Tudi jaz rabim čim več grenčin, jetra so moja šibka točka. Limona v topli vodi zjutraj je super. Te dni je v skledi regrat (smo bolj pozni z regratom v našem koncu). Na vrtu bom imela od solat v glavnem radiče ter cikorijo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz se z njim samo mažem. V prvi nosečnosti se je super obnesel, niti ene strije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif v drugi sem se z jojoba, tudi nobene strije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Z orehovim fino porjavim poleti (namažem se po tuširanju od glave do peta, tudi konice las), izven sezone pa se mažem z jojoba (od glave do peta, vključno z lasmi). Jedla ga še nisem, je pa odličen zjutraj, preventivno eno žličo - za možgane. Ampak trenutno sem na ribjih kapsulah, rabim za sklepe. So me že začeli opominjat (v prvi nosečnosti šele po letu in pol, zdele so se pa oglasili že po 5 mesecih). Pa itak, MSM še zraven, kostne župe in sklepi...to vse pridno glodam.

Če bi kdo bral moj zdajšnji jedilnik, ne bi vedel, a je to za pse al za prašiče - tak jedilnik imam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie, itak, sem se spomnila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif . A bilo je pri roki in sem kupila četrt litra, da sprobam. Naprej pa ja. So pa imeli sicer tudi zelo kvalitetna olja, bučno je bilo tako, da se ti zrola...

 

No, kako uporabljate orehovo olje? Nisem še nič brskala. Zaenkrat ga dodajam k solatam, z drugimi olji. Pa mislim, da bi pasalo čez kak sirček, na kocke narezan, pa mini čilija in malo prelit z orehovim... Kaj še?

 

Tudi jaz rabim čim več grenčin, jetra so moja šibka točka. Limona v topli vodi zjutraj je super. Te dni je v skledi regrat (smo bolj pozni z regratom v našem koncu). Na vrtu bom imela od solat v glavnem radiče ter cikorijo.

Silvija priporočam čim več zelene zelenjave :)

 

***

Za zajtrk zeleni smuti :) Pa avokadov puding :) še najmlajši je zraven jamral mmmmmmmmm tko, da jupi hura http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_onfire.gif

Za malico čičerikina juha, za kosilo bo pa kakšna solatka, k pol šibamo naprej :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Da semle potožim žalostnega ptička tožbo. Potica...do peke vse super. Potem pa dala pečt v ta novo pečico....jebemu gate in vse po spisku...nikak da pečena. potem pa jo za ziher še dopekala - ker sem jo že vzela iz protfana in obrnila naokrog pa še zmeraj bleda...kaj bleda..surova...od spodaj...gremo nazaj v pekač in gruntam potem kako ino kaj...tako, da je zdaj spodaj hrustljavo zapečena, zgoraj nekoliko zažgana, na sredini pa vredik. Če sem se zmeraj bahala z njo...se tokrat pač ne bom. oz...hudir no...me je danes v trgovini zamikalo, da bi pehtranovo kupila...tak za inat :))

drugač pa včeraj imeli testenine z morskimi sadeži - mladina ni hotela rib...in so raje ta mladi naredili testenini...danes pa še ne vem. regrat s čim verjetno :)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nat, se pridružim s težavami pri peki potice. Potico sem spekla predlani, skorja preveč pečena. Noter se predolgo ni spekla. Ene parkrat zadnje čase kruh, tudi še po uri in pol na sredi lepkast, zunaj preveč zapečen. Biskvite zadnje čase, testo, ni da ni, rahlo, božansko. Spečem, pa ni, kar je obetalo. Lani sem sodelavko nažicala, da še meni eno polovico zraven svoje speče, letos mi je bilo pa nerodno. Kupljena - no go. Ok, ponavljam letos. Začela sem s 190, že po 5 minutah skorja rjavkasta. Znižala na 170, ampak prej kot po 20 minutah nisem upala odpirat. Tačas je bila skorja že temno rjava. Na sredi je bila lepkasta še po uri in pol. Trenutno se hladi in bom videla, če je spečena na sredi, ker halo, dve uri je pa tudi ne bom pekla. Jebelacestanamalana, pa ventilatorske pečice.... Nč, navsezadnje jo bom menda res kupila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

 

Hvala bogu, da snahica spekla čudovite cup cakese in preimenitno pobarvala jajca. Moram pofotkat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mi smo z mamo barvale s cebulo in zelišči... deteljice in regratov je bil moj, samo sem hotla rect, vsa ponosno, da jaz ne jem jajc, mesa in mleka. če se le da.... vćasih pa bašem pizze in to... se ne sekiram se pa trudim... za zveličanje... da mi da svet mir... ob tej popolnosti duha in telesa.... naj bo, mi reće. jaz pa hvala (pazi se)... :D

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

uh, prvo leto ventilatorske pečice je res muka. Ampak potem se pa navadiš in je ne zamenjam za nič na svetu. Bejbe, če uporabljate ventilatorsko pečico v programu peka dol in gor skupaj z ventilatorjem, potem mirne duše pečete 20st.manj, kot bi v navadni el. pečici.

 

*******

danes suha juha z rezanci, široki rezanci z dimljenim lososom in smetano, motovilec z nežegnanim jajčkom. Jutri jemo drugje in bo kuhna cel dan šaaaaaajn

 

*******

btw, letos smo barvali pirhe s teranom (zelo lepi in res posebni - kot z drobnimi steklenimi krustalčki posuti in temno vijolične barve) in s čebulo (ene sorte v štunf in s trobenticami, regratom, listki, druge smo porisali z voščenkami). Od 14 barvanih jajc sta samo dva neugledna, ostali so revijalne edicije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie, kot si rekla, najmanj 20 stopinj manj. Finta je, da kvašeno delam najmanj, ampak bom v bodoče to malo izravnala. Skorja potice je malo bolj temna, a ne zažgana, znotraj pa je mehka in rahla. Gre v promet.

 

Mi pa danes svežo špinačo, pire in puranji zrezki. Jajčke prvič letos, da nobena ena ni počila pri kuhanju. Izbrala sem klasiko: čebulni olupi in okras iz travic in cvetov, pa rdeča barva in namesto nalepk izrezane podobice s serviet.

 

Jutri bo žegn (ki ni žegnan) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif , pa kot priloga še regrat z vročim krompirjem.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Da se jutri v službi malo posladkamo. Na račun novega družinskega člana http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif .

 

Sadni kruh z brusnicami (masa za pekač 20 x 25 cm)

 

Suhe sestavine:

-175 g moke

- 2 in 1/4 ČZ pecilnega praška

- 150 g rjavega sladkorja

- 2 pretlačeni banani

- 50 g sesekljane kandirane limonove in pomarančne lupine (nisem imela, dala sem malo suhih marelic in datljev),

- 25 g sesekljanih mešanih oreščkov

- 50 g suhih brusnic

 

Zmešamo te suhe sestavine.

 

Tekoče sestavine:

- 2 jajci - razžvrkljamo

- 150 ml sončničnega olja (sem raztopila maslo in dodala mlačnega postopoma med miksanjem),

- 5 do 6 žlic pomarančnega soka.

 

K suhi masi vmešamo (vmiksamo) tekočine in dobimo gladko, gosto tekoče testo.

 

Pečemo 45 do 60 minut, v namaščenem in pomokanem pekaču. Preizkus tako veste: s kakšno palčko, zobotrebcem probaš, če nič več ne prime palčke... Pecivo obrneš na rešetko, da se hladi, premažeš z nekaj žlicami mešanice pomarančnega soka in sladkorja v prahu.

 

Moj drugi recept, mešanica različnih peciv.

 

Biskvit z jabolčno in skutno kremo

 

Biskvit kot za rolado. Pustim ga v pekaču.

Preliv: jabolčna čežana. V vrelo čežano zakuham, odvisno od količine, en ali dva vanilijeva pudinga, ki ju prej zmešam v malo jabolčnega ali pomarančnega soka. Prelijem čez biskvit in pustim, da se ohladi.

Premaz: skuta, jogurt, stepena sladka smetana. Najprej fajn zmiksam skuto z malo sladkorja v prahu, dišave po okusu. Nato nežno vmešam stepeno smetano in na koncu dodam želatino v lističih, stopljenih v vročem rumu.

Premaz oz. vse skupaj pustiti, da se fajn ohladi v hladilniku.

Po želji se lahko biskvit prej kaj namoči s pomarančnim sokom.

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kolk si pridna.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nat, se pridružim s težavami pri peki potice. Potico sem spekla predlani, skorja preveč pečena. Noter se predolgo ni spekla. Ene parkrat zadnje čase kruh, tudi še po uri in pol na sredi lepkast, zunaj preveč zapečen. Biskvite zadnje čase, testo, ni da ni, rahlo, božansko. Spečem, pa ni, kar je obetalo. Lani sem sodelavko nažicala, da še meni eno polovico zraven svoje speče, letos mi je bilo pa nerodno. Kupljena - no go. Ok, ponavljam letos. Začela sem s 190, že po 5 minutah skorja rjavkasta. Znižala na 170, ampak prej kot po 20 minutah nisem upala odpirat. Tačas je bila skorja že temno rjava. Na sredi je bila lepkasta še po uri in pol. Trenutno se hladi in bom videla, če je spečena na sredi, ker halo, dve uri je pa tudi ne bom pekla. Jebelacestanamalana, pa ventilatorske pečice.... Nč, navsezadnje jo bom menda res kupila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

 

Hvala bogu, da snahica spekla čudovite cup cakese in preimenitno pobarvala jajca. Moram pofotkat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

 

Ekola se še jaz pridružim klubi težavni peki potic :D Že drugo leto probavam z brezglutensko in mislim, da naslednje leto ne bom več. V glavnem tokrat sem bila ful navdušena, da sem našla en ful dober recept in glej ga glej, navdušenje po prvem poskusu ali je dobro pečena upadlo. Sicer sem pojedla kar nekaj kosov, ker mi je bilo žal stran metat ampak kok je bila suha, o madona kr usta je skupaj vleklo. V glavnem drugo leto upam, da se lotim glutenske :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ekola se še jaz pridružim klubi težavni peki potic http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Že drugo leto probavam z brezglutensko in mislim, da naslednje leto ne bom več. V glavnem tokrat sem bila ful navdušena, da sem našla en ful dober recept in glej ga glej, navdušenje po prvem poskusu ali je dobro pečena upadlo. Sicer sem pojedla kar nekaj kosov, ker mi je bilo žal stran metat ampak kok je bila suha, o madona kr usta je skupaj vleklo. V glavnem drugo leto upam, da se lotim glutenske http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Itak glutensko, sladko, srečni, debeli http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moja potica se je izkazala za prav dobro. Danes še pokončamo zadnje 3 kose, pa zadnje rezine šunke in hren, po pa gremo nižat holesterol http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/vitez.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...