Pinka 29. marec 2016 Prijavi Deli 29. marec 2016 Silvija nisi več v klubu Da se jutri v službi malo posladkamo. Na račun novega družinskega člana http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif . Sadni kruh z brusnicami (masa za pekač 20 x 25 cm) Suhe sestavine:-175 g moke- 2 in 1/4 ČZ pecilnega praška- 150 g rjavega sladkorja- 2 pretlačeni banani- 50 g sesekljane kandirane limonove in pomarančne lupine (nisem imela, dala sem malo suhih marelic in datljev),- 25 g sesekljanih mešanih oreščkov- 50 g suhih brusnic Zmešamo te suhe sestavine. Tekoče sestavine:- 2 jajci - razžvrkljamo- 150 ml sončničnega olja (sem raztopila maslo in dodala mlačnega postopoma med miksanjem),- 5 do 6 žlic pomarančnega soka. K suhi masi vmešamo (vmiksamo) tekočine in dobimo gladko, gosto tekoče testo. Pečemo 45 do 60 minut, v namaščenem in pomokanem pekaču. Preizkus tako veste: s kakšno palčko, zobotrebcem probaš, če nič več ne prime palčke... Pecivo obrneš na rešetko, da se hladi, premažeš z nekaj žlicami mešanice pomarančnega soka in sladkorja v prahu. Moj drugi recept, mešanica različnih peciv. Biskvit z jabolčno in skutno kremo Biskvit kot za rolado. Pustim ga v pekaču.Preliv: jabolčna čežana. V vrelo čežano zakuham, odvisno od količine, en ali dva vanilijeva pudinga, ki ju prej zmešam v malo jabolčnega ali pomarančnega soka. Prelijem čez biskvit in pustim, da se ohladi.Premaz: skuta, jogurt, stepena sladka smetana. Najprej fajn zmiksam skuto z malo sladkorja v prahu, dišave po okusu. Nato nežno vmešam stepeno smetano in na koncu dodam želatino v lističih, stopljenih v vročem rumu. Premaz oz. vse skupaj pustiti, da se fajn ohladi v hladilniku. Po želji se lahko biskvit prej kaj namoči s pomarančnim sokom. nov družinski član? Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 29. marec 2016 Prijavi Deli 29. marec 2016 Itak glutensko, sladko, srečni, debeli http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png danes pa kot normala popolnega dneva... ledenka, rukola, paradajz, mix korenček, fižolete in koruza... kalorije pa tko malo, od drugle vse... olivno olje pa, sokci.tovrstnihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png .. jutri bom pa še bolj debela kot danes in srečna od vse te zelenjave hehe, zmagala na celi črtivčeraj pa pizza, gibanica ipd.. predvčerjašnjim smoki, čips, tortilja party ob Znan obraz ima svoj glas... ma so res dobri hrsk mljask 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 29. marec 2016 Prijavi Deli 29. marec 2016 Silvija nisi več v klubu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngnov družinski član? Pogojno sem še lahko v klubu. Ker skorja je bila malo preveč zapečena...pred mano je še ponavljanje vaje. Jp, nov družinski član. Vnučka nam je prinesel velikonočni zajec http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 29. marec 2016 Prijavi Deli 29. marec 2016 Bemtiš, kaj je zdaj to? A bodo še štorklje ostale brez zaposlitve? Pohane bučke. Mljac. 1 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 29. marec 2016 Prijavi Deli 29. marec 2016 Bemtiš, kaj je zdaj to? A bodo še štorklje ostale brez zaposlitve? Pohane bučke. Mljac.Tudi štorklja si kdaj zasluži dopust. In ker je v tem času na delu velikonočni zajec, sta se dogovorila, da jo nadomešča http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 30. marec 2016 Prijavi Deli 30. marec 2016 Pogojno sem še lahko v klubu. Ker skorja je bila malo preveč zapečena...pred mano je še ponavljanje vaje. Jp, nov družinski član. Vnučka nam je prinesel velikonočni zajec http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif čestitke Silvija, uživajte v crkljanju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif 2 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. april 2016 Prijavi Deli 1. april 2016 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif čestitke Silvija, uživajte v crkljanju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gifHvala Pinka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 2. april 2016 Prijavi Deli 2. april 2016 Krompir, jajca, radič, slane palčke. Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 4. april 2016 Prijavi Deli 4. april 2016 Zajtrk je bil danes bolj švoh...zeleni smuti...še vedno z regratom...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngMalica kvinoja z makom, lešniki in banano. Zdej se pa premikat ne morem. Čeprav me mika tista čokolada tam v predalu ampak je enostavno ne morem spravit v sebe http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngKosilo: popolna ugankaVečerja: še večja uganka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 4. april 2016 Prijavi Deli 4. april 2016 Pinka ...zdej najbržda ni več uganka....v najlabšem primeru si odfurala post.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 4. april 2016 Prijavi Deli 4. april 2016 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://shrani.si/f/3J/qv/1mRTASWH/salata.jpg Ja ok....Meni se poslanstvo kamenja smili...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif ......Bom pred tem že prešaltala na razsežnost radodarne solarne ( joge ) energije...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png http://www.delo.si/clanek/144778 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 5. april 2016 Prijavi Deli 5. april 2016 bila sem v šparu- kupila eno čebulo, 4 paradajze in vrečko zmrznjene zelenjave. danes bom namreč kuhala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/fish.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 5. april 2016 Prijavi Deli 5. april 2016 Načrt vlaknine v teku... Prvi teden, kar je začetek začetka. Ovseni kosmiči, zelenjava, stročnice..., pa še psyllium, so ne dnevnem redu. Obstreljevanje z vsemi topovi. Opažam celo, da je manj lušt po sladkem. Jes jes... Zdaj grem tudi jaz v Špar, ker ponavljam obrok. Prejšnjikrat sem kupila eko zelenjavo (koliko je le res eko....). Por, bučke, korenje. Plus gobe bukov ostrigar, neekološke http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Na veliko pora in čebule sem prepražila zelenjavo, česen, začimbe, gobe. Dodala par žlic kisle smetane in nekaj vode... V to dobro omako sem vmešala polnozrnate "pašgete". Mnjami 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. april 2016 Prijavi Deli 5. april 2016 če najdeš (v trg.) šitake, izberi te - so okusnejše bukov ostrigar je tko kot motovilec - meglen okus pa zobe nucaš za bz. *****porova juha, palačinke Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 6. april 2016 Prijavi Deli 6. april 2016 Saj so tudi šitake, jih kupim kdaj. Je prevladala cena http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smesko.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 6. april 2016 Prijavi Deli 6. april 2016 Meni je bukov ostrigar okusna goba, drugačen od šitak (res je), pa vseeno dober. Kadar kuham za več ljudi mi še bolj prav pride ravno zaradi okusa, ker nekateri ne marajo močnih okusov. Zob si pa ne lomim na njih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Jih dobro omehčam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Danes.... nimam pojma. Kakšno jabolko ali dve dokler se ne odločim kaj dat na štedilnik.No, prej sem na hitro odgovarjala. Moj bukovček ni bil prav nič trd, pa sem ga 3 dni dodajala jedem. Ko sem ga dodala na pizzo, prej nisem ovarila, sem se spraševala, ali bo dovolj čas peke. Pa je bila super. K rižoti sem dodala, a prvič v življenju tudi nisem prej oprala, ker je zgledala čista. Včeraj pa sem jih oprala, goba se je v trenutku napila vode, kot da je morska spužva. Prav ožet sem jih morala. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 6. april 2016 Prijavi Deli 6. april 2016 Shamo, a to si danes vama skuhal? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 6. april 2016 Prijavi Deli 6. april 2016 Shaman je na dieti kadar ni Amalije doma http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ************************ Meni se buk. ostr. ni napil vode, sem ga pa res le na hitro splaknila.Jz tud...p mu m http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. april 2016 Prijavi Deli 6. april 2016 Meni je bukov ostrigar okusna goba, drugačen od šitak (res je), pa vseeno dober. Kadar kuham za več ljudi mi še bolj prav pride ravno zaradi okusa, ker nekateri ne marajo močnih okusov. Zob si pa ne lomim na njih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Jih dobro omehčam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Danes.... nimam pojma. Kakšno jabolko ali dve dokler se ne odločim kaj dat na štedilnik.zobe nucat sem napisala v smislu, da je (meni) tako brezvezen okus, da se mi zdi škoda zobe uporabljat (=žvečit), ker je toliko drugega okusnejšega; šitake, jurčki, lisičke, sirovke, golobice, ...še šampinjoni niso tok brezvezni po okusu, kot se mi zdi ravno bukov ostrigar. Zato tudi primerjava z motovilcem - solatnim aberveznikom. No, prej sem na hitro odgovarjala. Moj bukovček ni bil prav nič trd, pa sem ga 3 dni dodajala jedem. Ko sem ga dodala na pizzo, prej nisem ovarila, sem se spraševala, ali bo dovolj čas peke. Pa je bila super. K rižoti sem dodala, a prvič v življenju tudi nisem prej oprala, ker je zgledala čista. Včeraj pa sem jih oprala, goba se je v trenutku napila vode, kot da je morska spužva. Prav ožet sem jih morala. WOOOOOOTTTTTT http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gifGob se NIKOLI ne pere, samo obriše se jih s kuh. čopičem ali papirnato kuhinjsko brisačko ali na hitrco z nožičkom mal pofrca stran tavečje opilke. Zakaj mislite, da imamo rek: "Napil se je vode kot goba po dežju" Poleg tega, da se napijejo vode, izgubijo na aromi - okusu.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png pa še: bukov ostrigar se natrga, ne reže! 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. april 2016 Prijavi Deli 7. april 2016 Thanks for info... Viš, da je forum koristen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 7. april 2016 Prijavi Deli 7. april 2016 je ja:) forum koristen pri nas bodo danes ribe - drobiž (rdečeperke in takšne ) pa krompirjeva solata.Včeraj bil spet regrat... je ta mlajše dete vprašalo - ti...do kdaj nas misliš matrat z regratom? skoraj bi rekla, da celo leto... je pa zaradi tega sledilo predavanje o tem koliko več vsega ima regrat v primerjavi z bilo kako drugo solato. sploh tisto iz trgovine. 2 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. april 2016 Prijavi Deli 7. april 2016 Moj je rekel, da ga vedno nabira, ko cveti. Takrat ga vsaj vidi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 4 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 7. april 2016 Prijavi Deli 7. april 2016 Pinka ...zdej najbržda ni več uganka....v najlabšem primeru si odfurala post.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Hehe mogoče pa vseeno je, ker sem sedaj pa že pozabila kaj sem jedla vem pa da ni bil post Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cipcipilonika 7. april 2016 Prijavi Deli 7. april 2016 jaz zelenjavno juho. po moje bo bolj mineštra, ker bom noter dala vse, čemur se reče zelenjava in paše skup.glede na pomanjkanje časa mi bo to uspelo naredit šele zvečer, zato sem se pa zdaj nalila z domačim kompotom, čist simpl, jabolka, huruške, slive, zasladila z javorjevim sirupom. nomnomnomnom 1 Citiraj If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 7. april 2016 Prijavi Deli 7. april 2016 jaaa, a še ne cveti ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ???tam ko sem ga jaz nabrala še ne. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.