butl 2. oktober 2016 Prijavi Deli 2. oktober 2016 Da se pohvalim. Omakca 10+. Da bi jo z žlico jedu /če neb pekla/. Razni čilipipi in ostali se lohk skrijejo.In...glih prou pekoča. Ne preveč, ne premal. Tud žen se zdi bogovska. Ponosen. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif 5 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 2. oktober 2016 Prijavi Deli 2. oktober 2016 js pa danes nedeljski kuharme je določila, kot vsak dan v tednu in jbg, naj bo pa še nedeljatkole za štart, mal bolj pozno ( gospodinje delajo te stvari zgodaj zjutraj ), se spravim delat kruhin to ne čist navadn, pač pa izbio ( nekad bila ) črne moke in pražene čebule, kao bagete ( me prav zanima, kaj bo ven prišlo ) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngma, ker se pri nas golaž je z kruhom, se spravim delat še golažin ker ga ni čez komot, grem js v trgovino po pakirano narezano mesoma zgleda, da v pakirnici delajo ženske,ker je ena pinto not pozabla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngzdej mi pa ni čist vse jasn, ker se zna zgodit, da se bom po tem golažu začel še bolj gonit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngupam le, da ne po kakšnem wc-ju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Evo...tole je pa Gold prodal Dugmetu; http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Imam daragu ...nisam kriv, nisam krivsvak je na svoj način živ, način živ.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png https://www.youtube.com/watch?v=Vmuc7y7hhd4 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 3. oktober 2016 Prijavi Deli 3. oktober 2016 Rabim vašo pomoč Ve kdo kje v Ljubljani ali njeni bližnji okolici bi lahko dobila ekološko maslo, ki je nepasterizirano in nehomegenizirano. Oziroma kar vse mlečne izdelke. Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 3. oktober 2016 Prijavi Deli 3. oktober 2016 Mlekarna Krepko. Če me spomin ne vara, je njihovo mleko nehomegenizirano. mlečni izdelki pa tudi. Njihovo maslo je božansko in ima res teden dni rok trajanja. pa ne da bi jim več reklamo delala. pripeljejo tudi na dom. vsaj pred dvema letoma so http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png) 1 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 4. oktober 2016 Prijavi Deli 4. oktober 2016 no, saj, če je tole predjed je čiso ok. hladna predjed. potem topla in tako naprej do sladice ino torte za ziher Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. oktober 2016 Prijavi Deli 4. oktober 2016 Rabim vašo pomoč http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Ve kdo kje v Ljubljani ali njeni bližnji okolici bi lahko dobila ekološko maslo, ki je nepasterizirano in nehomegenizirano. Oziroma kar vse mlečne izdelke. Zelo težko Oziroma, če najdeš, bi jaz tudi, iščem že 2 leti Nekaj časa je imela ena gospa (mislim, da kmetija Na Ravan, nisem pa 100%) v Sparu Vič, na tisti četrtkovi eko tržnici ... ampak sem obupala, ker ima menda 5 kravic in je bilo vedno tako, da če si imel srečo in dovolj zgodaj prišel (ali pa po telefonu rezerviral), si dobil, zelo verjetno pa tudi ne .. Sploh poleti, ko je dala brejim kravicam mir, da so se pripravljale za teličke in je bila količina vsega zelo omejena. Menda imajo nekaj tudi v BTC tržnici, noter, ampak še nisem prišla do tja ... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. oktober 2016 Prijavi Deli 4. oktober 2016 Hm, a je pametn kupovat nepasteriziran puter? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Mam še jst en vprašanje. Tle ste dobre kuharce in kuharji tud rajtam in boste zihr vedl.Rad bi naredu šaro /krompir, korenje, repa, koleraba, zele../ kt so jo včasih delal, pa da je tud okusna.Se prav nobenih začimb, ki jih včasih na kmetih ni blo in tud nobenga ajnprena.K jst to skuham, je sicer vsaka sestavina zase prepoznavna in okusna /nč ni razkuhanga/, ampak skupej je pa tko...omledno...mislm...kr nekej.Sej, če dodam smetano al pa meso, pa začimbe, je okus zaokrožen, ampak jst bi rad čisto zelenjavno župo z okusom. Kakšna ideja? thx http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
patricija1189 4. oktober 2016 Prijavi Deli 4. oktober 2016 Hm, a je pametn kupovat nepasteriziran puter? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Mam še jst en vprašanje. Tle ste dobre kuharce in kuharji tud rajtam in boste zihr vedl.Rad bi naredu šaro /krompir, korenje, repa, koleraba, zele../ kt so jo včasih delal, pa da je tud okusna.Se prav nobenih začimb, ki jih včasih na kmetih ni blo in tud nobenga ajnprena.K jst to skuham, je sicer vsaka sestavina zase prepoznavna in okusna /nč ni razkuhanga/, ampak skupej je pa tko...omledno...mislm...kr nekej.Sej, če dodam smetano al pa meso, pa začimbe, je okus zaokrožen, ampak jst bi rad čisto zelenjavno župo z okusom. Kakšna ideja? thx http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gifVčasih so uporabljali mast, lahko pa kar prepražiš malo čebule na masti, to bi verjetno dalo nek okus, pa še vedno bi bila zelenjavna juha ... ......... 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 4. oktober 2016 Prijavi Deli 4. oktober 2016 Jp. Samo zelenjavna župa je res takole...malo omleden okus, kot praviš. Resnično se izboljša okus že, če zelenjavo popražiš na čebuli ali pa samo na olju. Masti jz nimam, ampak, če komu paše... Pa ne sme bit preveč vode. Potem, razlika je tudi, če imaš domače pridelano zelenjavo. Kaj veliko drugega, razen seveda še določenih začimbnic, skoraj ne moreš naredit. Aha, to še, nekoč davno sem še imela štedilnik na drva. Lahko rečem, da je bilo skuhano na ognju okusnejše kot skuhano na elektriki. Sama si pri zelenjavni župi pomagam kdaj tudi s - kao ekološko začimbo - sušeno zelenjavo. Sicer pa na splošno dodatkov in podobnega ne uporabljam. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Jeti 1 4. oktober 2016 Prijavi Deli 4. oktober 2016 Sej, če dodam smetano al pa meso, pa začimbe, je okus zaokrožen, ampak jst bi rad čisto zelenjavno župo z okusom. Kakšna ideja?jst namesto soli dam knorr zelenjavno jušno osnovo ... tudi čebulo, česen, lovor, majaron, timijan če je nimam na koncu zabelim z ocvirki ... za zaokrožen okus http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png***v pravi kranjski šari mora biti najmanj svinjska glava ... v ta boljši pa svinjsko pleče 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. oktober 2016 Prijavi Deli 4. oktober 2016 menim, da mora v šari bit meso - vsaj za okus (makar zgolj kosti).Drugače pa za zelenjavne župce, gomoljna zelena da tisti pravi okus oz. vsaj malce luštreka/in ali šetraja. Tega so pa itak povsod imeli.Je pa tudi res, da zelenjava, popražena na maščobi (svinj.masti ali vsaj olju) ima popolnoma drugačen - bolj poln okus - kot zgolj skuhana na vodi. Še malo eksperimentiraj, pa bo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif jaz sem šele letos odkrila "tisti" pravi okus zelenjavne župce, kot jo je kuhala moja stara mama. Malo bučke je notri dala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png med vso zelenjavo je nisem opazila oz. zamešala za belo kolerabico - ki je tudi bila notri. *********Danes zelenjavna župca (pa malce pancete notri). 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mantis 5. oktober 2016 Prijavi Deli 5. oktober 2016 Hm, a je pametn kupovat nepasteriziran puter? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Mam še jst en vprašanje. Tle ste dobre kuharce in kuharji tud rajtam in boste zihr vedl.Rad bi naredu šaro /krompir, korenje, repa, koleraba, zele../ kt so jo včasih delal, pa da je tud okusna.Se prav nobenih začimb, ki jih včasih na kmetih ni blo in tud nobenga ajnprena.K jst to skuham, je sicer vsaka sestavina zase prepoznavna in okusna /nč ni razkuhanga/, ampak skupej je pa tko...omledno...mislm...kr nekej.Sej, če dodam smetano al pa meso, pa začimbe, je okus zaokrožen, ampak jst bi rad čisto zelenjavno župo z okusom. Kakšna ideja? thx http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif okus se lahko lepo obogati z dobrimi domačimi začimbami kot so: česen, materina dušica, šetraj, dobra misel, drobnjakčimdlje roke stran pa od raznih jušnih/zelenjavnih kock - vsebujejo ojačevalce okusa - kemikalije pač. 2 Citiraj Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 5. oktober 2016 Prijavi Deli 5. oktober 2016 Pinka, sem kupila maslo danes v BTC trznici .. Tam nekje nasproti tiste trgovine, kjer orescke na rinfuzo prodajajo. Maslo in mleko in skuto in sir imajo na zalogi (ni pa vse eko, tole maslo mislim da ni, vsaj ne pise gor), kislo in sladko smetano pa po narocilu. 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 6. oktober 2016 Prijavi Deli 6. oktober 2016 Jaz se, si danes tudi naredila mini tortico brez glutena, odkar živim sama in ni tu nikogar ki bi ga poznala, sem mal prikrajšana za to. Ta je narejena v 20 minutah. Samo raztopiš 2 tablici jedilne čokolade in maslo nad paro, dodaš žlico medu, nekaj žlic mletih mandljev in jajce. Mikserja še vklopit ni treba. To potem spečeš v pečici, cca 15 minut, mogoče 20. V onih mini pekačih. Koliko česa - to ne vem, jaz sem kar na pamet Brez tehtanja. Sam mi je manjkal sladoled... oz. neko sadje zraven... Borovnice... maline, jagode ipd... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. oktober 2016 Prijavi Deli 6. oktober 2016 bučna juha (provansalska muškatna - precenjena) testenine z makom, jabolčni štrudel. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 6. oktober 2016 Prijavi Deli 6. oktober 2016 bučna juha (provansalska muškatna - precenjena) testenine z makom, jabolčni štrudel.Kako pa narediš testenine z makom? Ful zanimivo, nisem še slišala. A si vegetarijanka? Jaz nisem, ampak je pa moj jedilnik pretežno veganski/vegetarijanski, ker očitno daimam raje zelenjavo in kdo bi verjel, da je do kakega 18. leta sploh jedla nisem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. oktober 2016 Prijavi Deli 6. oktober 2016 Testenine z makomSkuhaš testenine po navodilu (al dente). Lahko široke rezace, lahko valovite rezance, jaz konkretno sem polžke (Tolovaj še nima kočnikov in lajže je polžke, kot rezance). Odcediš. V drugi ponvi stališ maslo, ko se začne penit, dodaš mlet mak. Ko zadiši, dodaš kuhane in odcejene testenine, rahlo premešaš, da se mak oprime testenin. Lahko dodaš malce sladkorja, jaz nisem. Lahko uporabiš testenine, ki so ti ostale od prejšnjega obroka, jaz nisem. To je to. 5 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. oktober 2016 Prijavi Deli 7. oktober 2016 Testenine z makomSkuhaš testenine po navodilu (al dente). Lahko široke rezace, lahko valovite rezance, jaz konkretno sem polžke (Tolovaj še nima kočnikov in lajže je polžke, kot rezance). Odcediš. V drugi ponvi stališ maslo, ko se začne penit, dodaš mlet mak. Ko zadiši, dodaš kuhane in odcejene testenine, rahlo premešaš, da se mak oprime testenin. Lahko dodaš malce sladkorja, jaz nisem. Lahko uporabiš testenine, ki so ti ostale od prejšnjega obroka, jaz nisem. To je to.Mmmmmm http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif . Takih testenin tudi jaz še nisem naredila. Ideja tvoja ali tradicija v družini? No vidiš, si mi razširila obzorje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif . Potemtakem lahko tudi orehove, lešnikove... kaj drugega... Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mačky 7. oktober 2016 Prijavi Deli 7. oktober 2016 V menzi neke šole, kjer sem včasih delala, so imeli testenine z mletimi orehi v paradižnikovi omaki, ampak so bile fuj Mislim pa, da z malo domišljije in ustvarjalne kuharske žilice ter pravih dodatkov in kvalitetnih sestavin, bi lahko bile odlične. Jaz bi jih prej naredila v smetanovi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 7. oktober 2016 Prijavi Deli 7. oktober 2016 Mmmmmm http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif . Takih testenin tudi jaz še nisem naredila. Ideja tvoja ali tradicija v družini? No vidiš, si mi razširila obzorje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif . Potemtakem lahko tudi orehove, lešnikove... kaj drugega... ni bila tradicija pri nas.itak, da lah z orehi (mletimi, pa mal mlet.cimeta, sladkorja dodaš), z lešniki je pa bolje, da so praženi, olupljenimi in potem nasekljanimi. Z mletimi m ni tok dobro.Smetane ne dodam, ker mi je preveč nasitno. Testenine lah tudi malce popečeš, da bolj hrustajo (potem, ko so že zmešani), sam jaz Tolovaju tega ne delam, ker ne more še (z)grist, pa tut za oreščke je še prezgodaj zanj. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 7. oktober 2016 Prijavi Deli 7. oktober 2016 Mlekarna Krepko. Če me spomin ne vara, je njihovo mleko nehomegenizirano. mlečni izdelki pa tudi. Njihovo maslo je božansko in ima res teden dni rok trajanja. pa ne da bi jim več reklamo delala. pripeljejo tudi na dom. vsaj pred dvema letoma so http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png)Sem pogledala na netu pa nimajo masla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.pngZelo težko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Oziroma, če najdeš, bi jaz tudi, iščem že 2 leti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Nekaj časa je imela ena gospa (mislim, da kmetija Na Ravan, nisem pa 100%) v Sparu Vič, na tisti četrtkovi eko tržnici ... ampak sem obupala, ker ima menda 5 kravic in je bilo vedno tako, da če si imel srečo in dovolj zgodaj prišel (ali pa po telefonu rezerviral), si dobil, zelo verjetno pa tudi ne .. Sploh poleti, ko je dala brejim kravicam mir, da so se pripravljale za teličke in je bila količina vsega zelo omejena. Menda imajo nekaj tudi v BTC tržnici, noter, ampak še nisem prišla do tja ...Vidiš na BTC tržnico se pa nisem spomnila. Bom šla pogledat in če ga imajo ti sporočim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngPinka, sem kupila maslo danes v BTC trznici .. Tam nekje nasproti tiste trgovine, kjer orescke na rinfuzo prodajajo. Maslo in mleko in skuto in sir imajo na zalogi (ni pa vse eko, tole maslo mislim da ni, vsaj ne pise gor), kislo in sladko smetano pa po narocilu.No vidš tole objavo sem pa sedaj videla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Bom vprašala če je eko Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. oktober 2016 Prijavi Deli 7. oktober 2016 Mlekarna Krepko ziher ima maslo. Pokukni še malo ali jih pokliči. Aja, kaj pa recimo maslo v Hoferju, ki je kao Bio? Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 7. oktober 2016 Prijavi Deli 7. oktober 2016 pri nas bo jota z jeruzalemskim moštom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. oktober 2016 Prijavi Deli 7. oktober 2016 V menzi neke šole, kjer sem včasih delala, so imeli testenine z mletimi orehi v paradižnikovi omaki, ampak so bile fuj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Mislim pa, da z malo domišljije in ustvarjalne kuharske žilice ter pravih dodatkov in kvalitetnih sestavin, bi lahko bile odlične. Jaz bi jih prej naredila v smetanovi...Testenine z orehi v kombinaciji paradižnikove omake http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif . To pa tudi meni ne sede. V mojem piskru se trenutno kuha buča maslenka in por s končnim ciljem "kremna juha". Malo sem skeptična, ker ima por kar močan vonj. Nazadnje je bila župca samo iz maslenke in odlična. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. oktober 2016 Prijavi Deli 7. oktober 2016 Sam poročam: tudi bučka in por pašeta skupaj. Mnjam. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.