Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

... no sej ostalo verjetno ne bo... x:Dx x:Dx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Deli na socialnih omrežjih

jz sm tut vcas tko delou, pol sm experimentiru se z rzjo...sam z ovesom mi najbl sede... pa palacinke tut... x:px x:px

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Kosilce: domač kruh pa grozdje, fuuuuuuul grozdja.

Ko pridm dam pa goveja juhica s jušnimi kroglicami.

Čeprou porova mi zdele bl sede xrolleyesx ampak je treba govejo popapat da naumo stran metal :sori:

xsrcx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Mmmmm x:px ....kremna juha iz šampinjonov, svinjski zrezki v gobovi omaki, kruhovi cmoki, šopski podobna solata, en dober mb laški rizling, biskvitna rolada z breskvami........kak to blo dobro x:px , sam pol pa sm dol padu x:o)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

x;)x

pohrustala že čokolino za zjutri x;)x , eno jaboljo in jogurt

Za koslio pa še razmišljam kaj bi naredila...dilema je med dvema variantama:

krompirjevo-korenčkova juha (z makaroni in hrenovko) + jabolčni štrudel

ali

korenčkova juha, krompirjevi cmoki z marmelado, kompot

xscratchx xnckrivx

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif

mami je svinsko dober ričet nardila... je biw za kosilo... mnjama :yumy:

za zajtrk sm mela pa jabčk pa hruško. pa prvič u lajfu sm kostanjevo potico probala. dobra je bwa xsmokex

spet se mi je na bolš poslabšal

Prav zdajle jem najboljšo solato: Zelena solata, koruza, tuna, sir, poper... mjami
"Pri ptičih je vse nagon, tudi zvestoba je nagon. Nagoni so čisto v redu ... V naravi je vse lepo urejeno... Človek ima pa polna usta ljubezni pa čustev, pa ne vem kaj še. Potem pa v imenu ljubezni pusti svoje mladiče. A skrbi za svojo vrsto? Vraga! " (monolog iz filma: Pod njenim oknom)

odkar sem napisala en komentar o ptičji gripi, sem brez truda preklopila na bolj zdravo prehrano,,.verjetno sem si s tem, da sem pisala o svojih občutjih, uredila misli in jih usmerila v pozitivno spremembo... xsrcx :inocent:.... xsrcbumx

Diana a ti padaš na te finte o ptičji gripi in to.... hmm a se ti ne zdi, da je to le komercialni keč farmacevtske industrije? Na Forumu je ena tema o reklamah se mi zdi, da si tale medijska norija okoli ptičje gripe zasluži oskarja (oziroma zlati boben) za reklamo.....

x;)x jaz sem včeraj naredila pizzo :yumy:

danes pa bodo verjetno kanaloni in zelenjavna juhica x;)x

Veste kaj me zanima, kako naredite paradižnikovo zmes za na pizzo x?x Rada bi še malo izpilila okus na pizzi pa me zanima kako vi to naredite, testo mi rata res super, noben problem...

Jaz kupim spasiran paražnik v konzervi, dodam mu origano, baziliko, ščepec soli in žličko olja in zmešam...

Hm pa še tole kakšen sir daste na pizzo in kdaj ga daste gor, takoj, ali kasneje med peko x?x

Mogoče se pa najdejo kakšpni mojstri pizz x:Dx x;)x

x;)x jaz sem včeraj naredila pizzo :yumy:

danes pa bodo verjetno kanaloni in zelenjavna juhica x;)x

Veste kaj me zanima, kako naredite paradižnikovo zmes za na pizzo x?x Rada bi še malo izpilila okus na pizzi pa me zanima kako vi to naredite, testo mi rata res super, noben problem...

Jaz kupim spasiran paražnik v konzervi, dodam mu origano, baziliko, ščepec soli in žličko olja in zmešam...

Hm pa še tole kakšen sir daste na pizzo in kdaj ga daste gor, takoj, ali kasneje med peko x?x

Mogoče se pa najdejo kakšpni mojstri pizz x:Dx x;)x

Mogoče malo vegete v paradižnikovo mezgo, jaz dam včasih origano tudi v testo, pa pred kratkim sem bil na jugu , nabavil kajmak, in tudi zelo uredu paše na pizzo.... vsaj meni je.. okusi so pa itak različni, kajne....

Guest mačona
Veste kaj me zanima, kako naredite paradižnikovo zmes za na pizzo x?x

pasirani pelati - ne, so mi ogabni:xx!: , raje imam cele in jih razrežem. :palec: poleti pa itak z domačega paradižnika naredim omako. :yumy: dodam kakšno začimbo za pico in sol, baziliko pa dam samo svežo direkt na pico, sušeno pa no way, ker je brez okusa.

sir dam takoj gor, pred peko in ga potresem še malo po robu pice in se tako fino zapeče. x:px

x:o)x

mmmm ja sveži paradižniki so res super ja...samo jaz se vedno tako na hitro spomnem kaj bom danes delala...in potem mi prav pride takle spasiran paradižnik, ki ga imam lahko potem dalj časa v hladilniku x;)x

Ebor, dobra zamisel, v testo origano x;)x to moram preizkusiti x:px

x:o)x

mmmm ja sveži paradižniki so res super ja...samo jaz se vedno tako na hitro spomnem kaj bom danes delala...in potem mi prav pride takle spasiran paradižnik, ki ga imam lahko potem dalj časa v hladilniku x;)x

Ebor, dobra zamisel, v testo origano x;)x to moram preizkusiti x:px

Zdej ne vem kako delaš testo jaz dam moko malo soli malo origana malo olja in to zalijem s pivom.... včasih sem uporabljal namesto piva kvas in vodo, samo se je to s pivom izkazalo za boljše....

x:px

ja delava testo sicer drugače...jaz dam mokico v posodo, naredim luknjo, notri dam ščepec sladkorja, razdromim kvas in luknjo prekrijem z malčnim mlekom, počakam 10 min., da začnejo delati kvasovke medtem pripravim kozarec v katerega dam malo ostalega mleka, res malo za en prst debeline, če gledaš kozarec, malo vode, ščepec soli in malo olja to zmešam in polijem po moki...potem pa začnem gnesti...Ko je dovolj testo dam na toplo za kakšne pol urice x^x Rata res super testo x^x

Mislim pa da moj način ne bi smel motit, da ne bi dala še malo origana notri k mokici x;)x

x:px

ja delava testo sicer drugače...jaz dam mokico v posodo, naredim luknjo, notri dam ščepec sladkorja, razdromim kvas in luknjo prekrijem z malčnim mlekom, počakam 10 min., da začnejo delati kvasovke medtem pripravim kozarec v katerega dam malo ostalega mleka, res malo za en prst debeline, če gledaš kozarec, malo vode, ščepec soli in malo olja to zmešam in polijem po moki...potem pa začnem gnesti...Ko je dovolj testo dam na toplo za kakšne pol urice x^x Rata res super testo x^x

Mislim pa da moj način ne bi smel motit, da ne bi dala še malo origana notri k mokici x;)x

Ne po moje origano nebi smel motit.... vidim pa, da se ti resno in strokovno lotiš priprave testa, jaz delam testo za pizzo tako na hitro, po tvojem postopku pa delam vzhajano testo recimo za potico, seveda pa tam pridejo še rumenjaki pa raztopljena margarina pa.... samo to je pa že druga zgodba, kajne...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...