Pika Pikica 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Evo, zdej grem na govejo župco, pol pa en polpet varianta s krompijevo solato! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Dons so sam suhi jabolčni krhlji, sveža japka, zelen čaj, doma me željno pričakuje nagravžna (dietna) juha iz zelene Vse za lepo telo... ...poleg rekreacije (skor pozabla ) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 21. november 2005 Prijavi Deli 21. november 2005 Valkira! In pol mene pozabš povabt!!! Zamerm. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 1. december 2005 Prijavi Deli 1. december 2005 Kam to pelje? Danes sem ene par postov ruknu v Ulico majke Jugovičeve, pa se sploh nisem zavedel, da sem za malico vzel pleskavico, ki jo vzamem zelo redko. Že pripravljam popoldanski napitek za izlet, ki bo vse tole nevtraliziral:2 : 2 : 1 : 1 (menta : bezeg : Lipton : BEBE) tisti zadnji je Piko na I, če mi otročje prekmalu popusti Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 1. december 2005 Prijavi Deli 1. december 2005 Ravnokar na mizi !Riba; Morski List z dodatkom špinače, ter zelena solata ! Grem počasi papat... Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 1. december 2005 Prijavi Deli 1. december 2005 Včeraj sem jedla SUSHI...........prvic.........Bilo je dobroooooooooo........ Zdaj, ko sem videla kako se dela.......se ga lotim tudi sama. Kje si pa to videla oz. kje so ti pustil gledat? Kako je pa kaj zgledalo (zanima me predvsem priprava ribe), malo bolj se razpiši! Jaz si velikokrat naredim sashimi (sushi brez riža in alg, z nekaj malega dodatkov in začimb) in bi mi velik pomenil, če bi malo razdelila svoje znanje še ostalim! Hvala! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bluee 6. december 2005 Prijavi Deli 6. december 2005 Sm včeri spustila kosilo, tko da me dans čaka goveja juha Bo to verjetno kr dost, če bo pa še lakota, pa še kakšna pomaranča zravn, pa kava seveda! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. december 2005 Prijavi Deli 6. december 2005 Jst bom pa dietno juhico iz zelene :xx!: pa praženo zelenjavo z ostrigino omako (kupljena boca) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 6. december 2005 Prijavi Deli 6. december 2005 Kje si pa to videla oz. kje so ti pustil gledat? Kako je pa kaj zgledalo (zanima me predvsem priprava ribe), malo bolj se razpiši! Jaz si velikokrat naredim sashimi (sushi brez riža in alg, z nekaj malega dodatkov in začimb) in bi mi velik pomenil, če bi malo razdelila svoje znanje še ostalim! Hvala! Mi smo to kar sami preizkusili in moram reči, da uspešno in zadovoljivo. Takole nekako je šlo:Riž skuhaš na pari in mu dodaž riževo vino, pokuhaš, da izpari…..Zelenjavo (npr. korenček, bučka, kumarica, avokado, šampinjoni, paprika…čim bolj pisano) narežeš na podogovate koščke, da jo lahko potem zaviješ v alge…..Ribo prav tako narežeš na podolgovate koščke……pazi kaj kupuješ, mi smo jedli lososa, pa še nekaj kar ti zdajle ne vem povedat kaj je bilo…..Potem si pripraviš tiste podloge (to se kupi-ampak nisem zasledila nikjer pri nas-ŠE), na katerih se potem zavija sam sushi…., gor daš algo, nato do nekje sredine premažeš plast riža, daš na sredino poljubno zelenjavo ali ribo, lahko mešano in pač, malo se poigraš, pa potem vidiš kateri okusi ti najbolj pašejo…..Ja, pa obvezno moraš imeti še tisti njihov zeleni hren, ker kao brez njega ni pravega sushija (pazi, je zelo pekoč 100 x močnejši kot naš hren), ki ga namažeš po sredini…..No, potem se pa začne veselje…..počasi pričneš zavijat bolj na tesno in ko zaviješ v takšno malo klobasico, pustiš malo, da se alga napoji in zmehča, da potem lahko razrežeš na približno 3 cm dolge koščke (pač tako, da ti gre v usta)….In to ti je vsa umetnost….To je pač ta vrsta sushija….Lahko pa ga zavijaš tudi tako, da je alga na notranji strani, na zunanji je pa riž (ampak to je pa bilo malo prezahtevno za nas)….Drugič!Ja pa še one smo si naredili, ko imaš tak kupček rižeka, kot nek cmoček, pa daš potem gor ribo….Zraven ponudiš še sojino omakco, kamor jih namakaš, pa tisti vloženi ingver….in seveda pravi čaj. No, mi smo poizkusili to delati sami, je pa več vrst sushija, ki res zgledajo kot prave umetnine (paša za oči) …Je pa zanimivo in vsekakor bomo preizkusili še kaj drugega ustvarit…..Ja, pa mljaskata je tudi. Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. december 2005 Prijavi Deli 6. december 2005 Ni važno, kaj je, važno, da je surovo, pod 65°C, razen riža, seveda.Tudi prave prve pice so bile takšne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 6. december 2005 Prijavi Deli 6. december 2005 Ni važno, kaj je, važno, da je surovo, pod 65°C, razen riža, seveda.Tudi prave prve pice so bile takšne Stane, zakaj 65 stopinj Celzija? Encimi se v večini poslovijo že pri dobrih 40 stopinj... pri 65 je že skoraj konc!Pa zakaj zagovarjaš nekaj, prakticiraš pa drugo? Ti pa surova hrana? To ti ne verjamem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Pa zakaj zagovarjaš nekaj, prakticiraš pa drugo? Ti pa surova hrana? To ti ne verjamem... SALESALUTE°ZDRAVILO ZA HRANO Za krepitev imunske odpornosti, pa tudi, če te dajejo lažja bolezen, zgaga, gripa, angina, nahod, prehlad, nekaj teže velike, si brez energije, zadošča, da nekajkrat vsak dan poližeš par zrnc zdrave soli, rahlo kodiraš vse, kar piješ in ješ, z zdravo soljo in se umivaš z vodo z zdravo soljo.Če pa dajeta te grda bolezen, teža dvakratna ali na splošno si slabega zdravja, delaj kot zgoraj, kar ni treba, ne kuhaj, kar pa že kuhaš, kuhaj neslano, vse pa pred zaužitjem izdatno kodiraj s surovo začimbo in s ščepcem zdrave soli na vsakih sto kilokalorij v obroku hrane. VEDNO POD 65 °C! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Ker sem vceraj kupila kajmak, sumim, da bo nekaj v tej smeri Pa spekla sem lepinje, tako da jaz sem za moje kosilo poskrbela ( bomba sicer, ampak... ). Ostali bodo najbrz kaksnega meseka na kajmaku...v lepinjah Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Ojla kuharski mojstri jaz bi rabila malo vaše pomoči in nasvete.., sem kar sm gor dala, ker vem da vas največ sem pokuka V soboto fant praznuje svoj RD...v mislih je imel povabiti tam cca. 20 ljudi starih od 26 - 33 let Mene je seveda zadolžil da naj mu pomagam nekaj pripraviti in poskrbeti za 20 lačnih ljudi Sicer bi lahko naročila pizze in kupila pijačo, pa bi bila stvar rešena...Ampak ja imam drugačno zamisel V mislih sem imela naslednje...kot prvo sem mislila kupiti grisine jih ovit z rezinami pršuta + mladi slani sir, na koščke narezan, zalit z olivnim oljem in začimbami (ne vem katere začimbe naj dam notri ) Potem bi pa naredila kot neke vrste francosko, čeprav je malo drugače...in jo nafilala v francoske štručke, ki bi jim izdolbla sredico. Položila jih bom v hladilnik in jih kasneje narezala... Kot dodatek k ostali pijači bom naredila punč z vanilijevi sladoledom, ki je res dober To je to, kar sem sem si zamislala, vem pa da je nekako mogoče premalo...tukaj pri francoskih štručkah bi rada še kaj ponudila in pa sladica mi zmanjka... Imate kakšne fajn recete za take priložnosti Hvala lepa za vošo pomoč, Sončk Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
child 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 naribaj por in korenček,zravn daš lepo kislo smetanco, popopraš,začiniš kokr ti paše-super zadevca nared še biftek,pa popečene kruhke al pa kak čebulni kruh Citiraj Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 ... ja ja... nč ne verjamem... po moje bi ti kar domači B vitamin... Ne sodi drugih po sebi Sploh pa nimam svežega ananasa, ta k je v štacunah je zanič! Ker sem vceraj kupila kajmak, sumim, da bo nekaj v tej smeri Pa spekla sem lepinje, tako da jaz sem za moje kosilo poskrbela ( bomba sicer, ampak... ). Ostali bodo najbrz kaksnega meseka na kajmaku...v lepinjah ..v mislih je imel povabiti tam cca. 20 ljudi starih od 26 - 33 let Mene je seveda zadolžil da naj mu pomagam nekaj pripraviti in poskrbeti za 20 lačnih ljudi : Jebote, pa to ti je že cela oštarija?!? Ampak ja imam drugačno zamisel V mislih sem imela naslednje...kot prvo sem mislila kupiti grisine jih ovit z rezinami pršuta + mladi slani sir, na koščke narezan, zalit z olivnim oljem in začimbami (ne vem katere začimbe naj dam notri ) Sončk Grisini majo to božjastno navado, da se v družbi pršuta radi zmehčajo. Zdej, če je to 3-4 ljudje ni panike, ampak 20?? Definitivno se bodo zmehčali. Predlagam:1. kupiš tortilja čips (uni mali trikotnički), jih rahlo pobrizgaš z paradižnikovo pizza omakco, malo poprašiš s čilijem, namečeš gor nariban sir (kt za pizzo), rukneš v pečico da se sir stopi. Fajn je to, k loh nardiš kar v plehu (protvan) recimo 2× in je za 20 ljudi. (Valda se mora takoj pojest ) 2. Pol lah narežeš na majhne kockice različen sir(ček) in potreseš po vrhu z orehi. 3. za sladico/tut predjed se blazno dobro obnesejo datlji; po dolžini zarežeš v datelj, izdolbeš koščico (maš tak cute žepek place) in not zatlačiš košček gorgonzole (lah tut navaden sir sam gorgonzola je boljša) - nadjamsi. 4. za sladico lah kupiš vanilijev sladoled, kake orehove/čokoladne piškote in jih gostje zapeštajo vsak v svoj sladoled (kje boš dobila 20 šalčk?) 5. lahk pa razpustiš želatino v jabolčnem soku (morš met šporhet) in pol to želejasto tekočino naliješ v prozorne plastične kozarčke (valda ne vroče, ampak toplo), not namečeš gumijaste bombone (vsi smo otroci) in rukneš na hladno da se ohladi. Rabš spet 20 žličk?!? da mal zajemajo. 6. lahk pa daš v kozarčke žlico ali dve borovničevega džema (kakovostno!), preliješ z ohlajenim jogurtom (k si ga prej razmešala s tekočo sladko smetano al pa skuto ipd), okrasiš z metinimi/melisinimi listki, lah pa tut mal cimeta (sam pol je boljša marelična) Mogoče se še kej spomnim 20 ljudi??!?Good luck, U'll gonna need it! Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 VAUUU, hvala lepa za vaše ideje, Cookie, Valkira...res hvala Še ideje, če jih imate Hvala, Sončk Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 ... po moje ti je pa Cookie dala boljši nasvet... Veš ona je bolj praktična... Jah, jst v teoriji vem, prakticiram pa sam enkrat (je običajno preveč dela, men se pa ne da delat) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Cookie, mene zanima kako narediš tole z žaletino in jabolčnim sokom, če lahko bolj natančno opišeš, glede na to, da si omenjala pečico Aja pa tole po paradižnikovo pizza omakico misliš verjetno pelate zmiksane, malo oljča, sol, poper origano, bazilika Ali imaš kaj drugega v mislih Hvala, Sončk Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 SALESALUTE°ZDRAVILO ZA HRANO Za krepitev imunske odpornosti, pa tudi, če te dajejo lažja bolezen, zgaga, gripa, angina, nahod, prehlad, nekaj teže velike, si brez energije, zadošča, da nekajkrat vsak dan poližeš par zrnc zdrave soli, rahlo kodiraš vse, kar piješ in ješ, z zdravo soljo in se umivaš z vodo z zdravo soljo.Če pa dajeta te grda bolezen, teža dvakratna ali na splošno si slabega zdravja, delaj kot zgoraj, kar ni treba, ne kuhaj, kar pa že kuhaš, kuhaj neslano, vse pa pred zaužitjem izdatno kodiraj s surovo začimbo in s ščepcem zdrave soli na vsakih sto kilokalorij v obroku hrane. VEDNO POD 65 °C! Stane, to ni isto. V teh dobrih 2000 letih našega štetja je obstajal le en človek, ki je znal obujati od mrtvih, pa še to ni popolnoma dokazano. Upam da nisi ravno TI tisti, ki ga čakajo že toliko časa? Hočem samo reči da tvoj princip sploh ni slab, samo to je daleč od surovega stanja hrane. Pa tudi nisem fanatik, da se bi zdaj še kregal zaradi tega in dajal roko v ogenj... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 7. december 2005 Prijavi Deli 7. december 2005 Sončk, sem že nahranila 20+ ljudi....kaj bi storila na tvojem mestu( v zimskem času, ko jih ne moreš nagnati na vrt)- kanapejčki...recimo tri francoske štručke(res, tiste ozke in dolge), narezane na tanko..in nato premazane z maslom, naložiš šunko, suho salamo,sir,trdo kuhano jajce,sir,kumarica,majoneza,ribji filet.......na vsako rezino daš res majhno količino(recimo četrtino rezine okrogle šunke)...zahteva precej časa...pa se preverjeno "obnese"..-glavna jed....gobova juha v kruhovi posodi.....Gobovo juho najbrž znaš skuhat...kruhove posodice lahko naročiš dva dni prej v vsaki trgovini..doma jim samo tik pred serviranjem "odrežeš pokrov" in naliješ juho...-sladica....spekla bi potico, mogoče pehtranovo in orehovo...serviraš ju lahko na dveh večjih krožnikih... in....veliko sreče Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 Cookie, mene zanima kako narediš tole z žaletino in jabolčnim sokom, če lahko bolj natančno opišeš, glede na to, da si omenjala pečico Aja pa tole po paradižnikovo pizza omakico misliš verjetno pelate zmiksane, malo oljča, sol, poper origano, bazilika Ali imaš kaj drugega v mislih Hvala, Sončk Kupiš želatino v prahu (oetker je čist gut); narediš kot piše v navodilih za pripravo želatine (razpustiš v soku na majhnem ognju na plinskem/električnem/whatever štedilniku), vendar namesto vode vzameš jabolčni sok (katerokoli blagovno znamko). Naliješ v prozorne kozarčke in namečeš not gumi bombone. Paradižnikovo pizza omako lahk nardiš sama, al jo pa kupiš; jst recimo (ko se mi ne da pacat) kupim mercatorjevo paradižnikovo pizza omako (poceni, ne spomnim se točno glih kolk poceni).Lahk nardiš pa sama tko kt si napisala. Une tacose lahk še mal poprašiš s čilijem, če maš kako rdečo papriko viška, jo tut lahk naseckaš v to pizza omako. Za sir uporabim kar unga naribanga za pizzo (od LJ mlekarn-cca. 400sit); lahk ga pa tut naribaš, če se ti riba Pečico rabš pr tacosih. Zdele sm se še spomnila - sm glih včeri bla na eni požrtiji; torej blazno dobro so suhe (razkoščičene in obvezno mehke!) slive, ovite s pršutom. To je mali grižljajček, sestavljen iz mehke suhe slive, okoli katere je ovita četrtinka oz. polovička rezine pršuta. Pršut je na slivo pritrjen z zobotrebcem (kokr pr sarmi-če jih grdo delaš). Fajn je, ker jih lahko prirpaviš vnaprej, pokriješ s prozorno folijo (da se pršut ne izsuši) in rukneš v hladilnik do uporabe (lah jih pa tut takoj mazneš). Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
child 8. december 2005 Prijavi Deli 8. december 2005 Super zadevca za kva... za na kruh namazat, al kar z žlico v usta... Mam glih por pa korenček in celo kislo smetano na zalogi in bi rada zvedela... nism mogla prej odpisat,to rata kt solatka,je ful dobr.a če pridš pa darilo prneseš loh tm pr vas ostaneš,k bo tko dobr za jest Citiraj Ne prosite toliko,rajši rečite hvala za tisto,kar imate. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 Jst bom dons segedin posladek: suhe fige Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 9. december 2005 Prijavi Deli 9. december 2005 Jedla sem na bone.Tako zanič se nikoli.Zelenjavno skropacalo v palačinki. Pa sem pojedla pol, ker sem bila lacna. Riz. Fuj. Pocast. Sovrazim pocast riz. Pa zelenjavna omaka cez, neko zelje po moje ze ornk staro....fuj res fuj.Pojedla sem solato pa puding Pol sem bla pa na poti domov tako lacna zvecer, da sem sla na sirni burek na crpalko Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.