Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

A ni kazein za rogove (pr kravah); mislm, za sintezo (rast) rogov pa kopit pr govedu? :eek: Mislm čist resno; brala enkat eno razpravo o tem, kok je mleko (še posebej homogenizirano) ful škodljivo...da je v mleku beljakovina kazein (blazno neprebavljiva in to) in da jo majo goveda za rast in izgradnjo rogov in kopit (v bistvu za rast roževinastih tkiv).

Kaj zaj? Kazein ful gut al ful bad?

Jst vem sam to, da zvečer (po treningu) je ful gut pusto (najboljš bel) meso pokapan z mal limoninim sokom (za boljšo/večjo rast mišičnih vlaken).

Tok enih teorij, da mal mede xrolleyesx

Kazein ali sirnina je glavna mlečna beljakovina in spada v skupino fosfoproteidov, kar pomeni, da vsebuje v formuli fosforovo kislino, ki je estrsko vezana na aminokislini serin in treonin. Kazein vsebuje okrog 0,85 % fosforja. Na kazein je vezan tudi kalcij, zato predstavlja vir nepogrešljivih mineralnih snovi v prehrani... sam kazein je dober zaradi antikatabolenga delovanja(proti razgrandji mišičnega tkiva)

No js si zmešam skuto s vodo ravno zaradi tega, ker je lahko prebavljiva in, ker vsebuje dosti beljakovin, poleg tega pa vsebuje še kazein in glutamin, ki igrata pomembno vlogo pri rasti in obnavljanju mišičnega tkiva...

po treninugu pa je dobro oboje, ogljikovi hidrati in beljakovine, ampak naj bo več beljakovin, sicer pa spet zavisi na tem, kakšne cilje imaš oz. kaj ti je prioriteta, si na mišični masi, vzdržljivosti, eksplozivnosti, definiciji - to so različni pojmi in za vaskega od teh je zelo različen trening in prehrana!

lp

x:o)x

honor and respect
Deli na socialnih omrežjih

wow, znanje! x^x xDDx

seal, resna? :D

ma tle je znal, ko sem ob 8h tamalega v solo peljala al sla pac ven zgodaj, ze 'disat' po raznih prazhenjih, cebulah, zelju, ohrovtu ipd. :P ;)

dons sem skuto gledala, se nate spomnila, sam pol je nisem vzela, ker je ne morem tolk pojest, ne vem pa kaj naj z njo, ker ne delam sladkarij pa tacga, nic tacga ne delam s skuto skratka, je ne uporabljam, jaz bi je sam tko mal pojedla. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:vio: jzt pa zelo rada pojem skuto x:px

Pripravim si jo pa takole:

1 banano narežem, dodam nespasirano skuto (250g), in čez polijem malo medu x:px , meni zelo všeč.

*

Včeraj naredila za kosilo krompirjevo solatko s čebulo in polpete zdraven x:px :vio:

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif

Kazein ali sirnina je glavna mlečna beljakovina in spada v skupino fosfoproteidov, kar pomeni, da vsebuje v formuli fosforovo kislino, ki je estrsko vezana na aminokislini serin in treonin. Kazein vsebuje okrog 0,85 % fosforja. Na kazein je vezan tudi kalcij, zato predstavlja vir nepogrešljivih mineralnih snovi v prehrani... sam kazein je dober zaradi antikatabolenga delovanja(proti razgrandji mišičnega tkiva)

No js si zmešam skuto s vodo ravno zaradi tega, ker je lahko prebavljiva in, ker vsebuje dosti beljakovin, poleg tega pa vsebuje še kazein in glutamin, ki igrata pomembno vlogo pri rasti in obnavljanju mišičnega tkiva...

po treninugu pa je dobro oboje, ogljikovi hidrati in beljakovine, ampak naj bo več beljakovin, sicer pa spet zavisi na tem, kakšne cilje imaš oz. kaj ti je prioriteta, si na mišični masi, vzdržljivosti, eksplozivnosti, definiciji - to so različni pojmi in za vaskega od teh je zelo različen trening in prehrana!

lp

A dej, dej...ne pretiravej x:o)x :icon1_blush: se prav, je kazein ful gut :8):

Dobr, da si tkole razložu, da ne bom zapeljana po svetu hodila x:Ix

Jst nič ne treniram (no, razen trebušnega plesa), men je prioriteta, da mal shujšam, oz obdržim geštel pa kondicijo pa tak xDDx

Migam pa tak al tak.

Ja, dons so ble 4 mandarine, pa banani, pa jabuk pa mini košček koruznega kruha z 3 rezinami pršuta.

Pol bo pa segedin.

x^x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

wow, znanje! x^x xDDx

seal, resna? :D

ma tle je znal, ko sem ob 8h tamalega v solo peljala al sla pac ven zgodaj, ze 'disat' po raznih prazhenjih, cebulah, zelju, ohrovtu ipd. :P ;)

dons sem skuto gledala, se nate spomnila, sam pol je nisem vzela, ker je ne morem tolk pojest, ne vem pa kaj naj z njo, ker ne delam sladkarij pa tacga, nic tacga ne delam s skuto skratka, je ne uporabljam, jaz bi je sam tko mal pojedla. :)

ja sej js tud skute same prou ne morem v usta dat :xx!: x:Dx zato pa si stvar zelo olajšam z mixerjem x:Dx lepo vržem notr polovico skute 250g(cca. 33g B ) in zalijem čez 4dcl vode pa včasih dodam še kej kislega al pa sladkega za okus(razno sadje ali pa sirup) pol pa to dobr zmiksam, da postane fajn tekoče in popijem, res pa da je kr velik tega napitka, tko da se mi želodec čist napolne x:Dx x:o)x to je to..

ammm drugač pa moji viri beljakovin so še zmeri največ piščančja prsa, lososv file, tuna, rdeče pusto meso(vsebuje tudi kreatin) in jajca.. tko, da si razporedim lepo od 3-5 uravnoteženih, bogatih z B in kvalitetnimi OH, obrokov na dan, odvisno od časa in porabe energije... tistih raznih beljakovinskih praškov(dodatki k prehrani) pa ne uporabljam, ker sm hrano tolk naštudiral, da vse nujno potrebne snovi pred in po treningu dobim iz nje x^x res pa, da ni tolk praktično, ampak vseeno mi to paše... x:o)x

A dej, dej...ne pretiravej x:o)x :icon1_blush: se prav, je kazein ful gut :8):

Dobr, da si tkole razložu, da ne bom zapeljana po svetu hodila x:Ix

Jst nič ne treniram (no, razen trebušnega plesa), men je prioriteta, da mal shujšam, oz obdržim geštel pa kondicijo pa tak xDDx

Migam pa tak al tak.

Ja, dons so ble 4 mandarine, pa banani, pa jabuk pa mini košček koruznega kruha z 3 rezinami pršuta.

Pol bo pa segedin.

x^x

tole ni prou dobr, vse skupi sam en cukr, če bi rada ohranila vitalno, čvrsto postavo, potem užij več beljakovin (belo meso,redeče pusto meso,ribe,mlečni izdelki,jajca)

Danes pa poudarek na pasulj x:px x:Dx za solato pa kiseli kupus ! :yumy: x:Dx

uff joj, dones se te bomo izogibali :lol: x:o)x

:vio: jzt pa zelo rada pojem skuto x:px

Pripravim si jo pa takole:

1 banano narežem, dodam nespasirano skuto (250g), in čez polijem malo medu x:px , meni zelo všeč.

odlično :palec: x;)x

honor and respect

uff joj, dones se te bomo izogibali :lol: x:o)x

x:Dx Pametno ja... :vragec: x:Dx

Spet se bašem s temi enkratnimi baklavami ! :yumy:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

saj res vidis sonck, pa se maram jih (banane) x8Dx, mal 'pozabila' na tole.

jaz mam tud najrajs ribe od 'mesa'.

Oj, cookie, jaz bom tud dons mogoce segedin. :)

ga je tasca zadnjic naredila, pa zal ni bil tolk dober, ker ocitno ni bil dost kisu zele. :||

sam jaz tega pojem ono majhno salicko za puding pa mam dost. :)

santos, ful maram baklave, pa ceprav ne jem sladkarij (v glavnem vsaj, vcas mi pa zadisi pa pojem celo cokolado lohk, sam to zlo redko, komot sem brez, hocem rect)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Bounty, datelje, piškote, pa tri cmoke češpljeve sem si enkrat vmes skuhala.. Delala za računalnikom cel dan, danes bi pasalo imet kakega kuharja blizu..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

santos, ful maram baklave, pa ceprav ne jem sladkarij (v glavnem vsaj, vcas mi pa zadisi pa pojem celo cokolado lohk, sam to zlo redko, komot sem brez, hocem rect)

Verjela ali ne, do včeraj nisem še nikol jedel baklav..."niso mi šle v nos" ! :xx!: pač tam v slastičarnah...čipša pa to... x:o)x x:Dx (nič proti njim) x:)x Včeraj pa je oče prinesel iz LJ., kjer jih dela kolega v pekarni...naš čovek x:Dx ...pa so mi tako fajn zgledale... x:px ...sem si rekel, probat pa ja ni greh...in :eek: zdaj bi sam baklave jedel ! x:Dx

Za čokolado pa "ubijem", ne morem brez...saj na Tajskem so me spasle, če ne bi bilo čoko...bi umiral od lakote...pa energy pa to...saj veš ! x^x x:o)x

xscratchx :o|o:

x:Dx

jas tut x:o)x

Kwa bo pokal jutr... xsmx xsmx

Zdaj pa priprave na večerjo ! Riba (Rombo) na žaru x:px pa solatko zraven ! xcivx x:Dx

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

hm, men se zdi da se že začenja počasi xcivx xDDx

kaj morm, prebava dela ko namazana x:Dx

:lol: men ne še...morda na easy začenja :inocent:

:o|o: Mojo mamo pa kr meče počez... xsmx

:o|o: mislla sem, da vidva z Bobyjem delita tele detajle o vajini prebavi..

pa poskušala sem bit sarkastična :vragec:

x;)x

bi pa kej druzga delila s tabo... baklavo na primer... x;)x

loesje

Spet nazaj -

:o|o: mislla sem, da vidva z Bobyjem delita tele detajle o vajini prebavi..

pa poskušala sem bit sarkastična :vragec:

x;)x

:wOOt: :inocent: x:o)x

x:Dx Sva se začela spoznavat...jebiga, nekak moreš začet...! xrolleyesx

:wOOt: :inocent: x:o)x

x:Dx Sva se začela spoznavat...jebiga, nekak moreš začet...! xrolleyesx

xrolleyesx kok jaz dons nič ne štekam.. kdo se je začel spoznavat? Vidva z Bobyjem? :inocent:

hja, zanimiv začetek x:o)x

loesje

Spet nazaj -

xrolleyesx kok jaz dons nič ne štekam.. kdo se je začel spoznavat? Vidva z Bobyjem? :inocent:

hja, zanimiv začetek x:o)x

:vio: xg:Dx

huuh, je odleglo, taglavni cunami je mimo,

tak, zaj ne bo plinske celice v spalnici x:Dx

:lol: :lol: :lol: Dost mam, si zmagal ! :lol: :lol: :lol:

čaki čaki, a pr teb ne bo nič resonance pa to?

alo stari, kaj mate to za eno fižolo tam? x:Dx x:Dx x:px x:o)x

:o|o: Pri men vse po normativi...vsake toliko mal kresne...sam ni panike, se da preživet ! x:Dx

Ka ti pa jaz vem...očitno je dokaj prebavljiv...ne spušča stranskih učinkov ! :lol: Očitno je tist fabriški...nijet domači ! xg:Dx

aaaaa, to je već bolje, samo da radi x8Dx

x:Dx x:o)x

Sam upam, da me nau ponoči začel šraufat...pol pa bo deka nonstop po luftu skakala :lol: :lol: :lol:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...