santos 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 Zajtrk; Krof z marmelado, čez 10 min. pa je že sledilo kosilo... Kosilo; List (Riba) na žaru, priloga: pirejev krompir z zelenjavo in solata Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 Kosilo; List (Riba) na žaru, priloga: pirejev krompir z zelenjavo in solata Mi pa bi danes morali imeti ribji dan, pa smo ga prešpricali.... Smo pa zato papcali: - špinačo, pire krompir in jajčko na učko...... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 Smo pa zato papcali: - špinačo, pire krompir in jajčko na učko...... mmmmmmm full dobr. Jst mam pa dons lečo. Pa mi kr paše. Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 Moram se pohvalit, da je musaka odlično ratala------- Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 Jaz tud jutri musako delam. Imam beljakovinski dan jutri, tako, da bo musaka iz krompirja, koruze in paradižnika Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 11. februar 2006 Prijavi Deli 11. februar 2006 Jaz tud jutri musako delam. Imam beljakovinski dan jutri, tako, da bo musaka iz krompirja, koruze in paradižnika Mah jaz sem nametal vse živo... korenje, brokoli, karfiolo, kolerabo... in jasno tudi meso.... od začimb bi izpostavil baziliko in veliko petršilja.... prelito bešamel s kislo smetano ... krompir sem tokrat narezal na mesoreznico... tako sem dobil precej enakomerne in tenke lističe krompirja, kar se je poznalo pri pečenju... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Mah jaz sem nametal vse živo... korenje, brokoli, karfiolo, kolerabo... in jasno tudi meso.... od začimb bi izpostavil baziliko in veliko petršilja.... prelito bešamel s kislo smetano ... krompir sem tokrat narezal na mesoreznico... tako sem dobil precej enakomerne in tenke lističe krompirja, kar se je poznalo pri pečenju... Kaj pa so prstki rekl? Misl, sej jih je kej ostal, k si rezu krompir na mesoreznici??!? (joke) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 En dan smo jedli oranžno rižoto. Gotovo sem že pisal recept zanjo. (Čebulo sesekljam, korenček naribam, popražim na suho, potresem še s česnom da zadiši, stresem riž, pomešam, zalijem še s parradižnikovim sokom. In je oranžne barve. Tokrat sem se igral še s curryjem (z rumeno spreminjal odtenke) nekaj kapljic tabaska (pikasto oranžna rižota) solim (selim sol v lonec), potem pa mi je kapnilo:kakšna oranžna rižota je to brez oranže! In na koncu zlijem še sok ene pomaranče, pa malo masla da ne bomo ostali povsem brez holesterola. Vseskozi sprašujem - a je dobr ali ni, kako se vam zdi? Vseeno sempočakal še pol ure po jedi, da sem jim povedal eno novico o pomarančnem soku... Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 En dan smo jedli oranžno rižoto. ...Tudi Etol Celje dela vse sorte žmahe in farbe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 13. februar 2006 Prijavi Deli 13. februar 2006 Kaj pa so prstki rekl? Misl, sej jih je kej ostal, k si rezu krompir na mesoreznici??!? (joke) Hja sej sem uporabil uni nastavek, ki drugače drži salamo, ali sir, a misliš, da bi riskerou prste za musako... to pa spet ne.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Hja sej sem uporabil uni nastavek, ki drugače drži salamo, ali sir, a misliš, da bi riskerou prste za musako... to pa spet ne.... Ka pa vem tak zagnan kuhar se mi zdiš Vseen boljše bit zagnan, kt pa zagaman Jst sm pa včeri nardila mehiško zelenjavo (Eta vabi) z ostrigino omako (kupiš v štacuni-je svinjsko draga, ampak pregrešno dobra) z jasminovim rižem. Mnjamsi, je blo dobr Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 cookie...kaj je to jasminov riž?...sliši se blazno fajn.... piko, tvoj recept bom pa sprobala.....ziher dobro.....sploh tole s pomarančo zraven..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Graham špageti z paradižnikovim koncentratom tunino in česnom, mnjam pa še origano gor pusut. Njam! A je normalno da si pr 17ih vse sam skuham šment. Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Ka pa vem tak zagnan kuhar se mi zdiš Vseen boljše bit zagnan, kt pa zagaman Jst sm pa včeri nardila mehiško zelenjavo (Eta vabi) z ostrigino omako (kupiš v štacuni-je svinjsko draga, ampak pregrešno dobra) z jasminovim rižem. Mnjamsi, je blo dobr Kuki, ej pa to je jako nobl .... a se to potem lahko tudi je ali je samo za gledanje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 meni je tale jasminov riž podoben kot basmati jaz sem ga kupila v Sparu, kjer tudi basmatega kupujem...pa mi je bil dober Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Graham špageti z paradižnikovim koncentratom tunino in česnom, mnjam pa še origano gor pusut. Njam! A je normalno da si pr 17ih vse sam skuham šment.mogoče ja, mogoče ne...vsekakor je zate fajn da to znaš.... ...kar tako naprej meni je tale jasminov riž podoben kot basmati jaz sem ga kupila v Sparu, kjer tudi basmatega kupujem...pa mi je bil dober sončk...a jasminov riž je vrsta riža?...se pravi v resnici nima veze z jasminom....js pa že mislila, da je kakšna luda kombinacija.... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 veš da si me dobila Amis...mislim, da naj bi dišal po jasminu (meni sicer ni nič dišal, mogoče nisem kupila kavlitetnega ) pa naj bi se uporabljal pri indijskih jedeh in tudi v kitajski kuhinji...samo da je potem priprava malo drugačna Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 sončk, kakšna pa je priprava jasminskega riža? Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 evo copy/paste PRIPRAVA: Riž operemo v hladni vodi in ga gnetemo med dlanmi, da odstranimo presežek škroba. Bolj bomo riž pregnetli, bolj bo suh po končanem kuhanju. Če pripravljamo riž kot prilogo k indijskim jedem, ga bolj pregnetemo, če pa ga uporabljamo kot prilogo h kitajskim jedem, gnetenje izpustimo. Vodo odlijemo in riž splaknemo z mrzlo vodo. V hladni vodi ga pustimo namakati približno 10 minut. Riž odcedimo. Vodo segrejemo do vrelišča in dodamo riž. Ko voda ponovno zavre, zmanjšamo gretje na najmanjšo vrednost in pokrijemo posodo s pokrovko. Če pa uporabljamo električno grelno ploščo, gretje izključimo. Tako naj se riž kuha še 15 do 20 minut, dokler ne vpije vse vode. Med kuhanjem riža ne smemo mešati! Riž odstavimo in ga pustimo pokritega stati še 5 minut. Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 mogoče ja, mogoče ne...vsekakor je zate fajn da to znaš.... ...kar tako naprej sončk...a jasminov riž je vrsta riža?...se pravi v resnici nima veze z jasminom....js pa že mislila, da je kakšna luda kombinacija.... Amiska , jaz sem ga enkrat kupila v Mečkatorju, ker me je premamilo ime-jasminov riž ...no, rezultat je bil klasičen poc, pa nič jasmina ( ali je riž italijanski, ali rajši nič :xx!: ), katerega še Velikanka ni hotela pojesti Tako da je ostanek pakunge frlel v bidon Priprava je bila drugačna, kot jo opisuje Sončk, vendar pa glede na trajanje kuhanja ...no, ljudje imamo vendar drugačne okuse Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Graham špageti z paradižnikovim koncentratom tunino in česnom, mnjam pa še origano gor pusut. Njam! A je normalno da si pr 17ih vse sam skuham šment. Bravo dečko! Kot variacijo tudi s tuno si omisliš tale enostavni receptek: V ponvi razpustiš odcejeno tuno iz pločevinke (si pomagaš s kuhalnico) , jo malo poporaš, ugasneš ogenj in primešaš kakšno žlico kisle smetane, da dobiš gosto omako. V osoljenem kropu skuhaš sverdčke ali polžke, kakšno kratko paštico pač, odcediš, ko je al dente, jo NE splakneš, ampak odcejeno streseš v ponev s tunino omako. Prižgeš ogenj samo toliko, da paštico lepo združiš z omako. Po okusu posuj z origanom, če ga maraš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 14. februar 2006 Prijavi Deli 14. februar 2006 Kaj je sploh z temi graham špageti drugače kot z rumenimi. Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 15. februar 2006 Prijavi Deli 15. februar 2006 A kdo ve kje bi se dobile vanilijeve palčke... vanilija je meni hudooo dobro diši... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 15. februar 2006 Prijavi Deli 15. februar 2006 Vanilijeve palčke- v Tušu pri začimbah. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 15. februar 2006 Prijavi Deli 15. februar 2006 Rdeča solata Na policah trgovine stikam za zelenjavo. Kaj naj kombiniram z rdečo peso, ki me čaka doma? V čakanju je vztraja že dober teden. Tista, ki čaka, dočaka, sem ji pomežiknil, ko sem prišel domov. Da bo slastnejša, sem jo dal za 10 minut mehčat pod pritisk nad soparo. Dobila je čudovito močan okus po kuhani rdeči pesi. Olupim 4 manjše gomolje (40dag), jih zrežem na četrtinke, te pa nežno in ne najtanjše nalistam. Glavico rdečega radiča (15dag) operem list po list, zrežem na široke rezance, te pa še dodatno dvakrat prerežem počez. Tolminec (10dag) narežem na paličice, pa tudi 1/3 jabolka (5dag). Lahko ga bi dal celo 10dag. Solim z najboljšo soljo in polijem z olivnim oljem. Mešam, mešam, mešam, belo in rumenkasto belo se lepo obarva na rdeče. (Nekaj sem še dodal, pa ta hip se ne spomnim, zato ostaja prazno. Se bom že spomnil, kaj!) Solata ne more biti brez kisa, pese pa ne maram s kisom. A nisem ta teden čaral s pomarančnim sokom? Danes pomaranč nimam, ampak sok ½ večje mandarine je odličen dodatek. Spet med mešanjem dodajam čudovit okus, čeprav le v mislih. V kolikor bi bilo nekomu premalo kislo, svetujem še kapljico tabaska, ki je tudi kisel. Odgriznjen rob kosa dobrega belega kruha se je na sekalcih vsakič lepo pobarval na rdeče. Pojma nimam, katero vino gre zraven. Če ne bi blizu jedilne mize imel splet štirih benjaminov, bi pomislil na sauvignon. Tako pa mi vsakič, ko pomislim na požirek vina, tisto živo zelenje absorbira željo, tako da izgine. Hecno je to, vem. Vem, da sem eno sestavino pozabil omeniti. Vem, da je Marijin glas, ki ga poslušam, prekrasen. V duhu si poskušam predstavljati, kaj vse sem sekljal. Aja, dva debela stroka česna sem pozabil omeniti. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.