Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Zajtrk; Krof z marmelado, čez 10 min. pa je že sledilo kosilo... x:Dx

Kosilo; List (Riba) na žaru, priloga: pirejev krompir z zelenjavo in solata xcivx xcivx xcivx x:px

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kosilo; List (Riba) na žaru, priloga: pirejev krompir z zelenjavo in solata xcivx xcivx xcivx x:px

 

 

:yumy: :yumy: :yumy:

 

Mi pa bi danes morali imeti ribji dan, pa smo ga prešpricali.... :sori:

 

Smo pa zato papcali: - špinačo, pire krompir in jajčko na učko......x:Dx

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz tud jutri musako delam. x:px

 

Imam beljakovinski dan jutri, tako, da bo musaka iz krompirja, koruze in paradižnika x:px

 

Mah jaz sem nametal vse živo... korenje, brokoli, karfiolo, kolerabo... in jasno tudi meso.... od začimb bi izpostavil baziliko in veliko petršilja.... prelito bešamel s kislo smetano ... krompir sem tokrat narezal na mesoreznico... tako sem dobil precej enakomerne in tenke lističe krompirja, kar se je poznalo pri pečenju...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mah jaz sem nametal vse živo... korenje, brokoli, karfiolo, kolerabo... in jasno tudi meso.... od začimb bi izpostavil baziliko in veliko petršilja.... prelito bešamel s kislo smetano ... krompir sem tokrat narezal na mesoreznico... tako sem dobil precej enakomerne in tenke lističe krompirja, kar se je poznalo pri pečenju...

 

Kaj pa so prstki rekl? Misl, sej jih je kej ostal, k si rezu krompir na mesoreznici??!? (joke)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

En dan smo jedli oranžno rižoto. Gotovo sem že pisal recept zanjo. (Čebulo sesekljam, korenček naribam, popražim na suho, potresem še s česnom da zadiši, stresem riž, pomešam, zalijem še s parradižnikovim sokom. In je oranžne barve. Tokrat sem se igral še s curryjem (z rumeno spreminjal odtenke) nekaj kapljic tabaska (pikasto oranžna rižota) solim (selim sol v lonec), potem pa mi je kapnilo:

kakšna oranžna rižota je to brez oranže! In na koncu zlijem še sok ene pomaranče, pa malo masla da ne bomo ostali povsem brez holesterola. Vseskozi sprašujem - a je dobr ali ni, kako se vam zdi? Vseeno sempočakal še pol ure po jedi, da sem jim povedal eno novico o pomarančnem soku...

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj pa so prstki rekl? Misl, sej jih je kej ostal, k si rezu krompir na mesoreznici??!? (joke)

 

Hja sej sem uporabil uni nastavek, ki drugače drži salamo, ali sir, a misliš, da bi riskerou prste za musako... to pa spet ne.... xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hja sej sem uporabil uni nastavek, ki drugače drži salamo, ali sir, a misliš, da bi riskerou prste za musako... to pa spet ne.... xDDx

 

Ka pa vem xrolleyesx tak zagnan kuhar se mi zdiš x:Dx x:Dx x:px Vseen boljše bit zagnan, kt pa zagaman x:Dx :vragec:

 

Jst sm pa včeri nardila mehiško zelenjavo (Eta vabi) z ostrigino omako (kupiš v štacuni-je svinjsko draga, ampak pregrešno dobra) z jasminovim rižem. Mnjamsi, je blo dobr :yumy: :yumy: :yumy: x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

cookie...kaj je to jasminov riž?...sliši se blazno fajn.... x:px

 

piko, tvoj recept bom pa sprobala.....ziher dobro.....sploh tole s pomarančo zraven..... x:px

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ka pa vem xrolleyesx tak zagnan kuhar se mi zdiš x:Dx x:Dx x:px Vseen boljše bit zagnan, kt pa zagaman x:Dx :vragec:

 

Jst sm pa včeri nardila mehiško zelenjavo (Eta vabi) z ostrigino omako (kupiš v štacuni-je svinjsko draga, ampak pregrešno dobra) z jasminovim rižem. Mnjamsi, je blo dobr :yumy: :yumy: :yumy: x:px

 

Kuki, ej pa to je jako nobl .... a se to potem lahko tudi je ali je samo za gledanje?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Graham špageti z paradižnikovim koncentratom tunino in česnom, mnjam pa še origano gor pusut. Njam! A je normalno da si pr 17ih vse sam skuham šment.

mogoče ja, mogoče ne...vsekakor je zate fajn da to znaš.... :palec: ...kar tako naprej :medal:

 

x:o)x

 

meni je tale jasminov riž podoben kot basmati ;) jaz sem ga kupila v Sparu, kjer tudi basmatega kupujem...pa mi je bil dober x;)x

sončk...a jasminov riž je vrsta riža?...se pravi v resnici nima veze z jasminom....js pa že mislila, da je kakšna luda kombinacija.... x;)x

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:inocent: veš da si me dobila Amis...mislim, da naj bi dišal po jasminu (meni sicer ni nič dišal, mogoče nisem kupila kavlitetnega :o|o: ) pa naj bi se uporabljal pri indijskih jedeh in tudi v kitajski kuhinji...samo da je potem priprava malo drugačna x;)x
http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x;)x evo copy/paste x:px

 

PRIPRAVA:

 

Riž operemo v hladni vodi in ga gnetemo med dlanmi, da odstranimo presežek škroba. Bolj bomo riž pregnetli, bolj bo suh po končanem kuhanju.

Če pripravljamo riž kot prilogo k indijskim jedem, ga bolj pregnetemo, če pa ga uporabljamo kot prilogo h kitajskim jedem, gnetenje izpustimo. Vodo odlijemo in riž splaknemo z mrzlo vodo. V hladni vodi ga pustimo namakati približno 10 minut.

Riž odcedimo. Vodo segrejemo do vrelišča in dodamo riž. Ko voda ponovno zavre, zmanjšamo gretje na najmanjšo vrednost in pokrijemo posodo s pokrovko.

Če pa uporabljamo električno grelno ploščo, gretje izključimo. Tako naj se riž kuha še 15 do 20 minut, dokler ne vpije vse vode. Med kuhanjem riža ne smemo mešati! Riž odstavimo in ga pustimo pokritega stati še 5 minut.

 

 

 

x;)x

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mogoče ja, mogoče ne...vsekakor je zate fajn da to znaš.... :palec: ...kar tako naprej :medal:

sončk...a jasminov riž je vrsta riža?...se pravi v resnici nima veze z jasminom....js pa že mislila, da je kakšna luda kombinacija.... x;)x

 

Amiska :sori: , jaz sem ga enkrat kupila v Mečkatorju, ker me je premamilo ime-jasminov riž

 

...no, rezultat je bil klasičen poc, pa nič jasmina ( ali je riž italijanski, ali rajši nič :xx!: ), katerega še Velikanka ni hotela pojesti xrolleyesx

 

Tako da je ostanek pakunge frlel v bidon :vragec:

 

Priprava je bila drugačna, kot jo opisuje Sončk, vendar pa glede na trajanje kuhanja :eek: ...

no, ljudje imamo vendar drugačne okuse :palec: x^x x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Graham špageti z paradižnikovim koncentratom tunino in česnom, mnjam pa še origano gor pusut. Njam! A je normalno da si pr 17ih vse sam skuham šment.

 

Bravo dečko! :palec: :medal:

 

Kot variacijo tudi s tuno si omisliš tale enostavni receptek:

 

V ponvi razpustiš odcejeno tuno iz pločevinke (si pomagaš s kuhalnico) , jo malo poporaš, ugasneš ogenj in primešaš kakšno žlico kisle smetane, da dobiš gosto omako.

 

V osoljenem kropu skuhaš sverdčke ali polžke, kakšno kratko paštico pač, odcediš, ko je al dente, jo NE splakneš, ampak odcejeno streseš v ponev s tunino omako. Prižgeš ogenj samo toliko, da paštico lepo združiš z omako. Po okusu posuj z origanom, če ga maraš x;)x

 

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Rdeča solata

 

Na policah trgovine stikam za zelenjavo. Kaj naj kombiniram z rdečo peso, ki me čaka doma? V čakanju je vztraja že dober teden. Tista, ki čaka, dočaka, sem ji pomežiknil, ko sem prišel domov. Da bo slastnejša, sem jo dal za 10 minut mehčat pod pritisk nad soparo. Dobila je čudovito močan okus po kuhani rdeči pesi.

 

Olupim 4 manjše gomolje (40dag), jih zrežem na četrtinke, te pa nežno in ne najtanjše nalistam. Glavico rdečega radiča (15dag) operem list po list, zrežem na široke rezance, te pa še dodatno dvakrat prerežem počez. Tolminec (10dag) narežem na paličice, pa tudi 1/3 jabolka (5dag). Lahko ga bi dal celo 10dag. Solim z najboljšo soljo in polijem z olivnim oljem. Mešam, mešam, mešam, belo in rumenkasto belo se lepo obarva na rdeče. (Nekaj sem še dodal, pa ta hip se ne spomnim, zato ostaja prazno. Se bom že spomnil, kaj!) Solata ne more biti brez kisa, pese pa ne maram s kisom. A nisem ta teden čaral s pomarančnim sokom? Danes pomaranč nimam, ampak sok ½ večje mandarine je odličen dodatek. Spet med mešanjem dodajam čudovit okus, čeprav le v mislih. V kolikor bi bilo nekomu premalo kislo, svetujem še kapljico tabaska, ki je tudi kisel. Odgriznjen rob kosa dobrega belega kruha se je na sekalcih vsakič lepo pobarval na rdeče.

 

Pojma nimam, katero vino gre zraven. Če ne bi blizu jedilne mize imel splet štirih benjaminov, bi pomislil na sauvignon. Tako pa mi vsakič, ko pomislim na požirek vina, tisto živo zelenje absorbira željo, tako da izgine. Hecno je to, vem. Vem, da sem eno sestavino pozabil omeniti. Vem, da je Marijin glas, ki ga poslušam, prekrasen. V duhu si poskušam predstavljati, kaj vse sem sekljal. Aja, dva debela stroka česna sem pozabil omeniti.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...