Cookie 15. februar 2006 Prijavi Deli 15. februar 2006 Kuki, ej pa to je jako nobl .... a se to potem lahko tudi je ali je samo za gledanje? Jah prvenstveno je za pojest, čeprou zgeldal je tut jako dobro-živopisano; nimam digiča, tko da s fotkam nau nč. ...a jasminov riž je vrsta riža?... Sicer so odgovoril že pred mano, ampak ja, gre za vrsto riža, men tut nč ne diši po jasminu. Nism delala po priloženih navodilih, kot je Sončk lepo napisala, ampak kr klasično kot pr navadnem rižu, s tem, da sem za vsak slučaj dala MALO MANJ vode in dežurala pr šporhetu, da se ne bi prismodilo. Skuhal se je al dente, pol sm ga pustila s pokrito pokrovko še par minut - v glavnm, men je ZAKON, po okusu je še najbolj podoben unmu soparjenem rižu, k ga prilagajo v kitajskih restavracijah. Vsekakor bom probala tole gnetenje še z jasminovim rižem, nekoč pred cajsti sem to delala z nevemtočnozdej katerim, sam je bil anywaypoc . Pomoje se splača probat gnest tale jasminov riž, res pa je, da je, glede na količino, kr drag (tako drag pa spet ne, glede na kvaliteto).V glavnem, jst sm nad jasminovim navdušena, pred njim sem bila pa nad basmatim, še prej na črnim...zdele me pa mami rdeč riž - videno v merkat.hipermarketu Šiška. Kaj je sploh z temi graham špageti drugače kot z rumenimi. Notr je graham moka. Men ti špageti niso dobri (niso po mojmu okusu) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 15. februar 2006 Prijavi Deli 15. februar 2006 sončk, ruby in cookie...hvala za odgovore! sicer pa uporabljam sam še basmati riž...ker sem se čist in do konca razvadla. ima en tak spešl okus, ki mi zelo paše in je uporaben za vse moje bolj kitajske recepte....oz. improvizacijo..... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 15. februar 2006 Prijavi Deli 15. februar 2006 kosila ne bo nič..zato bo pa večerja imele bomo tortilje z mesnim nadevom, seveda vse kar zraven paše, načos sir, pikantna paradižnikova omakica, avokadova omakica, tabasko zraven bomo pa pile malbec iz argentine Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 15. februar 2006 Prijavi Deli 15. februar 2006 Jah prvenstveno je za pojest, čeprou zgeldal je tut jako dobro-živopisano; nimam digiča, tko da s fotkam nau nč. O verjamem.... škooodaaa Vanilijeve palčke- v Tušu pri začimbah. Thx Teja dans sn mazniu eno pljeskavic pa krampirčk v kosih pečen, pa zeljen saljat in zele pa mau boba mater je drago v LJ ej... v MB dobim duplo porcijo za tak dnar... mah ti povem v Lj je res... ej sem šu zanč v beli krajini na tortice in krem šnite 220 SIT, v Lj so enake po 500 SIT najmanj.... tko, da smo veliki reveži glede tega v LJ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
untitled 15. februar 2006 Prijavi Deli 15. februar 2006 delam mojo prvo lazanjo... če bo to užitno sem zmagal Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 15. februar 2006 Prijavi Deli 15. februar 2006 Mineštra.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 15. februar 2006 Prijavi Deli 15. februar 2006 Njam! A je normalno da si pr 17ih vse sam skuham šment.Ja, ja, čist normaln in zelo zaželjeno.... Bravo dečko! Kot variacijo tudi s tuno si omisliš tale enostavni receptek: V ponvi razpustiš odcejeno tuno iz pločevinke (si pomagaš s kuhalnico) , jo malo poporaš, ugasneš ogenj in primešaš kakšno žlico kisle smetane, da dobiš gosto omako. V osoljenem kropu skuhaš sverdčke ali polžke, kakšno kratko paštico pač, odcediš, ko je al dente, jo NE splakneš, ampak odcejeno streseš v ponev s tunino omako. Prižgeš ogenj samo toliko, da paštico lepo združiš z omako. Po okusu posuj z origanom, če ga maraš ....Ruby72...tvoje recepte in slike pa pogrešam....rada sem jih brala in preiskušala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 No, včeri sm za kosilce imela: solato iz jasminovega riža (ostanki iz preteklih kuhanj), koruze, tune in naseckanih kislih kumaric. Bilo dobro. Dans pa razmišljam o zeljnih krpicah z ocvirki morm ponucat presno zelje. Hm, hm...tut zeljna solata ni švoh, sam tist zelje rezat (ni ni ribežnika ) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 jogurt, banano, pšenične kalčke grem zdaj jest.pa veliiko čaja. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 Včeraj zvečer sem ponovil tisto rdečo solato. Izpustil sem kapljo tabaska in raje dodal drugo začimbo, 10 mletih mandeljnov. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 danes sem imela v mislih zelenjavne tortilije narediti, samo razmišljam kako bi lahko sama naerdila tiste "palačinke"...se mi zdijo kar precej drage pa za naju ko samo 2 pojeva, se mi zdi škoda cel paket kupovat. Ima ko idejo kako se jih lahko lotim Hvala Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 Dans pa razmišljam o zeljnih krpicah z ocvirki morm ponucat presno zelje. Hm, hm...tut zeljna solata ni švoh, sam tist zelje rezat (ni ni ribežnika ) Ma to narežeš na mesoreznico, hitro enostavno in tudi vizuelno dokaj vredu (enakomerno) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 Ja, ja, čist normaln in zelo zaželjeno........Ruby72...tvoje recepte in slike pa pogrešam....rada sem jih brala in preiskušala O hvala Enja Ravno sem prejšnji vikend intenzivno razmišljala, kako bi se polastila polovice tvojega grešnega življenja . Lunatki so me namreč pahnili v globoko koprnjenje po dobrotah, s tistimi štorijami o Šikerjevi šarloti, pa Lia se jo je takoj lotila... no, jaz pa sem naredila BRUSNIČNO rolado. Kar se tiče receptov, sem si vzela malo pavze. Ne da se mi skozi fajtat z zopnim Stanetom, ki je uporno omalovaževal moje recepte, izmenično prilizovanje ali pa blatenje, 'prevzgajanje' in podobno nadlegovanje. :xx!: Čez slabe pol ure pa vzamem iz peči jabolčno torto, ki je nesramno dobra . Enostavna, sočna, gotovo imaš vse potrebno doma, da si jo narediš. Za dober konec dneva, čeprav bo jutri pri nas sonce , je bila danes tako gosta megla in dež Se bomo pač tolažili z mlačno jabolčno torto Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 moja lih ni bla Šikerjeva....pa tud jabolčna ne....sem mal priredila recept , ki ga je Krokodil dal...itak , treba mal osebne note vtkat v jedi najboljša je Pohorska z gozdnimi sadeži.....sam jst sem kr jagode ponucala in je bila prav slastna..... absolutno bomo tozadevno še eksperimentirali..... *** jst tud pogrešam tvoje recepture Ruby *** Evo pa da pljunem še en recept, ki vam ga pišem že od Miklavža pa ni bilo prave prilike Pariške rože 1 dkg kvasa3 male žlice mleka1 mala žlica sladkorja Postaviš kvas, zamesiš testo, počiva naj 1/2 ure. 20 dkg moke10 dkg masla3 rumenjaki Nadev20 dkg zmletih orehovsneg iz treh beljakov20 dkg sladkorja v prahulimonina lupina Testo razvaljaj čim tanjše, tako da se lahko bere skozi,namaži z nadevom kot potico in zvij.Ne predebelo. Nareži na centimetrske kolobarčke in jih svetlo zapeči. Ko so pečeni, jih posuši do kraja. Naj vam tekne Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 ... a čte pliz zvečer zaklent takele slastne teme, al pa moje prstke vklenit v močne verige, da ne bom klikala not... mi zdej slina kaplja na tipkovnico in se mi je vklopla tapožrešna domišljija... bi jedla motovilc, pa popečene toaste z lososom (jasn s putrčkom podmazan, pa čez kolobarček čebule in rezinca limonce)... a dej x!x :xx!: ... še dobr, da nimam tega doma... sam še od tele teme se moram nekak odpopat... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 Kako bi najenostavneje nareidl pizza burek, ali pa vsaj sirov burek. Se da to z vlečenim testom, takom k je za šturdl? Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 16. februar 2006 Prijavi Deli 16. februar 2006 ...eno tko zanič pizzo v Kratochwilu v L'Eclercu :xx!: kr neke suhe gobe je imela gor, sam podplat od testa, ena feta sira, rezina šunke... a paradižnikova mezga? Ej sorry ne vem če je clo niso pozabl Res da je bla sam 900 sit - neka akcija od 19h-22h sam pomoje se splača naročit ob 18.55 pa vsaj "polno porcijo" dobiš, ne pa en... hm, sj ne vem kako bi temu rekla... podplat pač. Razočarana skratka! Sva pa pol z Jurčkom v Jurčku heh dbestična restavracija na Jurčkovi cesti v Ljubljani, pojedla eno super kokosovo rezino, odlično osebje, dobila gratis kakvico pa sevedaj imava ene bojda božanske gratinirane palačinke v dobrem mmmmmm! Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 Ma to narežeš na mesoreznico, hitro enostavno in tudi vizuelno dokaj vredu (enakomerno) Ja Ebor, mesoreznico morš met, da lahk z njo režeš ; Jst mam tako malo jazbino, da ni placa za ribežnik, a kamoli za mesoreznico Drgač pa mesoreznica rulz tut za kruh Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 kaj pa če si narediš pire iz nje? pa pireju dodš malo kuhane zelenjave, kako jajce, potreseš s sirom in na hitrico zapečeš Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 jaz sem te zadeve pedenckala kot rizoto... najbolj mi je bla vsec sojota. cicerika mi ni tolk, ker je taka sladkasta, lohk jo popeces kot arasidke za grickat... lohk jo pa naredis kot za rizoto, s korenckom pa tko () * kaj bomo dons jedl?joto. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 Jst mam pa še zeljne krpice od včeraj. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 17. februar 2006 Prijavi Deli 17. februar 2006 A mi lahko kdo od vas dobrih ljudi, svetuje kok naj nardim čičeriko, da ne bo to vedno ena in ista mineštra kako jo pa ti naredis? a v minestri al kaj?mi jo skuhano zmesamo z, na pari skuhanimi, brokoliji, dodas mozzarelo pa sezam olivno olje in sstanetovo sol. jes toplo in meni je Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dominikca 18. februar 2006 Prijavi Deli 18. februar 2006 Lahko jo pa skuhaš pa nardiš kot solato - isto kot fižolova solata. Mnjami. Dobr tek! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 18. februar 2006 Prijavi Deli 18. februar 2006 Pirine palačinke s skuto.Prvič po tem receptu. Me prav zanima Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 18. februar 2006 Prijavi Deli 18. februar 2006 Kislo zelje , že zelo dolgo nisem, mi je prav zadišalo . Cyberček bo pa Eukanubo Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.