Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Kuki, ej pa to je jako nobl .... a se to potem lahko tudi je ali je samo za gledanje?

 

Jah prvenstveno je za pojest, čeprou zgeldal je tut jako dobro-živopisano; nimam digiča, tko da s fotkam nau nč.

 

...a jasminov riž je vrsta riža?...

 

Sicer so odgovoril že pred mano, ampak ja, gre za vrsto riža, men tut nč ne diši po jasminu. Nism delala po priloženih navodilih, kot je Sončk lepo napisala, ampak kr klasično kot pr navadnem rižu, s tem, da sem za vsak slučaj dala MALO MANJ vode in dežurala pr šporhetu, da se ne bi prismodilo. Skuhal se je al dente, pol sm ga pustila s pokrito pokrovko še par minut - v glavnm, men je ZAKON, po okusu je še najbolj podoben unmu soparjenem rižu, k ga prilagajo v kitajskih restavracijah. Vsekakor bom probala tole gnetenje še z jasminovim rižem, nekoč pred cajsti sem to delala z nevemtočnozdej katerim, sam je bil anywaypoc . Pomoje se splača probat gnest tale jasminov riž, res pa je, da je, glede na količino, kr drag (tako drag pa spet ne, glede na kvaliteto).

V glavnem, jst sm nad jasminovim navdušena, pred njim sem bila pa nad basmatim, še prej na črnim...zdele me pa mami rdeč riž - videno v merkat.hipermarketu Šiška.

 

Kaj je sploh z temi graham špageti drugače kot z rumenimi.

 

Notr je graham moka. Men ti špageti niso dobri (niso po mojmu okusu)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sončk, ruby in cookie...hvala za odgovore!

 

sicer pa uporabljam sam še basmati riž...ker sem se čist in do konca razvadla. ima en tak spešl okus, ki mi zelo paše in je uporaben za vse moje bolj kitajske recepte....oz. improvizacijo.....

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kosila ne bo nič..zato bo pa večerja :inocent:

 

imele bomo tortilje z mesnim nadevom, seveda vse kar zraven paše, načos sir, pikantna paradižnikova omakica, avokadova omakica, tabasko xsrcx

zraven bomo pa pile malbec iz argentine

 

x:px

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jah prvenstveno je za pojest, čeprou zgeldal je tut jako dobro-živopisano; nimam digiča, tko da s fotkam nau nč.

 

O verjamem.... xDDx škooodaaa xrolleyesx

 

Vanilijeve palčke- v Tušu pri začimbah.

 

Thx Teja xsrcx

 

dans sn mazniu eno pljeskavic pa krampirčk v kosih pečen, pa zeljen saljat in zele pa mau boba xDDx

mater je drago v LJ ej... v MB dobim duplo porcijo za tak dnar...

 

mah ti povem v Lj je res... ej sem šu zanč v beli krajini na tortice in krem šnite 220 SIT, v Lj so enake po 500 SIT najmanj.... tko, da smo veliki reveži glede tega v LJ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Njam! A je normalno da si pr 17ih vse sam skuham šment.

Ja, ja, čist normaln in zelo zaželjeno....

 

Bravo dečko! :palec: :medal:

 

Kot variacijo tudi s tuno si omisliš tale enostavni receptek:

 

V ponvi razpustiš odcejeno tuno iz pločevinke (si pomagaš s kuhalnico) , jo malo poporaš, ugasneš ogenj in primešaš kakšno žlico kisle smetane, da dobiš gosto omako.

 

V osoljenem kropu skuhaš sverdčke ali polžke, kakšno kratko paštico pač, odcediš, ko je al dente, jo NE splakneš, ampak odcejeno streseš v ponev s tunino omako. Prižgeš ogenj samo toliko, da paštico lepo združiš z omako. Po okusu posuj z origanom, če ga maraš x;)x

 

x:)x

....Ruby72...tvoje recepte in slike pa pogrešam....rada sem jih brala in preiskušala :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No, včeri sm za kosilce imela: solato iz jasminovega riža (ostanki iz preteklih kuhanj), koruze, tune in naseckanih kislih kumaric. Bilo dobro. :yumy:

 

Dans pa razmišljam o zeljnih krpicah z ocvirki xscratchx morm ponucat presno zelje. Hm, hm...tut zeljna solata ni švoh, sam tist zelje rezat (ni ni ribežnika :sori: ) :o|o:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj zvečer sem ponovil tisto rdečo solato. Izpustil sem kapljo tabaska in raje dodal drugo začimbo, 10 mletih mandeljnov.
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:o)x

 

danes sem imela v mislih zelenjavne tortilije narediti, samo razmišljam kako bi lahko sama naerdila tiste "palačinke"...se mi zdijo kar precej drage :o|o: pa za naju ko samo 2 pojeva, se mi zdi škoda cel paket kupovat.

 

Ima ko idejo kako se jih lahko lotim x?x

 

Hvala x;)x

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dans pa razmišljam o zeljnih krpicah z ocvirki xscratchx morm ponucat presno zelje. Hm, hm...tut zeljna solata ni švoh, sam tist zelje rezat (ni ni ribežnika :sori: ) :o|o:

 

Ma to narežeš na mesoreznico, hitro enostavno in tudi vizuelno dokaj vredu (enakomerno) xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, ja, čist normaln in zelo zaželjeno....

....Ruby72...tvoje recepte in slike pa pogrešam....rada sem jih brala in preiskušala :palec:

 

O hvala Enja xsrcx :palec:

 

Ravno sem prejšnji vikend intenzivno razmišljala, kako bi se polastila polovice tvojega grešnega življenja x:px x;)x . Lunatki so me namreč pahnili v globoko koprnjenje po dobrotah, s tistimi štorijami o Šikerjevi šarloti, pa Lia se jo je takoj lotila... no, jaz pa sem naredila BRUSNIČNO rolado. x^x

 

Kar se tiče receptov, sem si vzela malo pavze. Ne da se mi skozi fajtat z zopnim Stanetom, ki je uporno omalovaževal moje recepte, izmenično prilizovanje ali pa blatenje, 'prevzgajanje' in podobno nadlegovanje. :xx!:

 

Čez slabe pol ure pa vzamem iz peči jabolčno torto, ki je nesramno dobra x:px . Enostavna, sočna, gotovo imaš vse potrebno doma, da si jo narediš. Za dober konec dneva, čeprav bo jutri pri nas sonce x:)x , je bila danes tako gosta megla in dež :V:

 

Se bomo pač tolažili z mlačno jabolčno torto :fiju: :mezik: x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:inocent: moja lih ni bla Šikerjeva....pa tud jabolčna ne....sem mal priredila recept , ki ga je Krokodil dal...itak , treba mal osebne note vtkat v jedi x8Dx

 

najboljša je Pohorska z gozdnimi sadeži.....sam jst sem kr jagode ponucala in je bila prav slastna..... absolutno bomo tozadevno še eksperimentirali.....

 

***

 

:8): jst tud pogrešam tvoje recepture Ruby :sori:

 

***

 

Evo pa da pljunem še en recept, ki vam ga pišem že od Miklavža pa ni bilo prave prilike

 

 

Pariške rože xokx

 

 

1 dkg kvasa

3 male žlice mleka

1 mala žlica sladkorja

 

Postaviš kvas, zamesiš testo, počiva naj 1/2 ure.

 

 

20 dkg moke

10 dkg masla

3 rumenjaki

 

Nadev

20 dkg zmletih orehov

sneg iz treh beljakov

20 dkg sladkorja v prahu

limonina lupina

 

 

Testo razvaljaj čim tanjše, tako da se lahko bere skozi,namaži z nadevom kot potico in zvij.Ne predebelo. Nareži na centimetrske kolobarčke in jih svetlo zapeči. Ko so pečeni, jih posuši do kraja.

 

Naj vam tekne :yumy:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

... a čte pliz zvečer zaklent takele slastne teme, al pa moje prstke vklenit v močne verige, da ne bom klikala not... mi zdej slina kaplja na tipkovnico in se mi je vklopla tapožrešna domišljija... bi jedla motovilc, pa popečene toaste z lososom (jasn s putrčkom podmazan, pa čez kolobarček čebule in rezinca limonce)...

 

a dej x!x :xx!: ... še dobr, da nimam tega doma... sam še od tele teme se moram nekak odpopat...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...eno tko zanič pizzo v Kratochwilu v L'Eclercu :xx!: kr neke suhe gobe je imela gor, sam podplat od testa, ena feta sira, rezina šunke... a paradižnikova mezga? Ej sorry ne vem če je clo niso pozabl xrolleyesx

Res da je bla sam 900 sit - neka akcija od 19h-22h sam pomoje se splača naročit ob 18.55 pa vsaj "polno porcijo" dobiš, ne pa en... hm, sj ne vem kako bi temu rekla... podplat pač. Razočarana skratka!

 

Sva pa pol z Jurčkom v Jurčku x:o)x heh dbestična restavracija na Jurčkovi cesti v Ljubljani, pojedla eno super kokosovo rezino, odlično osebje, dobila gratis kakvico x:Ix pa sevedaj imava ene bojda božanske gratinirane palačinke v dobrem x^x mmmmmm!

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ma to narežeš na mesoreznico, hitro enostavno in tudi vizuelno dokaj vredu (enakomerno) xDDx

 

Ja Ebor, mesoreznico morš met, da lahk z njo režeš x:Dx x:Dx ; Jst mam tako malo jazbino, da ni placa za ribežnik, a kamoli za mesoreznico :sori:

 

Drgač pa mesoreznica rulz tut za kruh :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz sem te zadeve pedenckala kot rizoto...

najbolj mi je bla vsec sojota. xDDx

 

cicerika mi ni tolk, ker je taka sladkasta, lohk jo popeces kot arasidke za grickat...

 

lohk jo pa naredis kot za rizoto, s korenckom pa tko (x;)x)

 

*

 

kaj bomo dons jedl?

joto. x^x x8Dx xokx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jst mam pa še zeljne krpice od včeraj.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A mi lahko kdo od vas dobrih ljudi, svetuje kok naj nardim čičeriko, da ne bo to vedno ena in ista mineštra

 

kako jo pa ti naredis? a v minestri al kaj?

mi jo skuhano zmesamo z, na pari skuhanimi, brokoliji, dodas mozzarelo pa sezam olivno olje in sstanetovo x;)x sol.

jes toplo in meni je xsuperx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...