nataly 18. februar 2006 Prijavi Deli 18. februar 2006 Sendvič jogurt, oranže. meni je najhuje se spomnit, kaj bi kuhali..nikakve domišljije ni... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 18. februar 2006 Prijavi Deli 18. februar 2006 Pirine palačinke s skuto.Prvič po tem receptu. Me prav zanima Prosim za recept......Hvala. Mi smo pa danes jedli postrvi.....mnjam. Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 točni recept je težko napisat, ker je količina vode odvisna od moke(ostra moka porabi več vodde, mehka manj...odvisno kolk je vlažne..) vzameš poljubno moko(koruzna, polnozrnata, bela...)in vodo(lahko jajce), na roko se umesi, v ponev malo oija in se s krpo pritiska ob dno in popeče. sola ni obvezna, v indiji je sploh ne uporabljajo.. za oblikovanje pa lahko uporabiš tudi valar, če ti z rokami to ne gre Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 nimam pojma kak se je un a znajdu vmes Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 Prosim za recept......Hvala. Potrebujemo:- ovseni kosmiči- polnozrnata pirina moka- jajce- posneta skuta- rozine- olje Ovsene kosmiče zmeljemo v multipraktiku v droben prah. Dodamo moko, jajce, vodo in ščepec soli. Dobljeno testo pustimo stati približno pol ure, da se malo zgosti. Če je testo pregosto, pred peko previdno dodamo še malo vode. Medtem ko testo stoji, zmešamo skuto in rozine. Če imamo raje slajše palačinke, lahko skuti dodamo tudi tekoče sladilo (npr. natreen). Iz testa spečemo palačinke in jih napolnimo s skuto z rozinami. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 *** jst tud pogrešam tvoje recepture Ruby *** Evo pa da pljunem še en recept, ki vam ga pišem že od Miklavža pa ni bilo prave prilikePariške rože : Hvala Lia Baby Včeraj zvečer sem se lotila tvojih 'Pariških rož' in rezultat je bil 'Unikatne pariške rože po tržaško' .S takim navdušenjem sem jih delala in zraven veselila, kako se bom s slinoizvabljajočo sliko Liinih rož šopirila tule kot moj Peteliko ...ampak.. mi pomagaš prosim ugotoviti, kje sem ga polomila? Kaj je sploh bil problem:Naredila kvasec, da dala na toplo kakšno minuto, nalistala maslo, natehtala ostalo in pognetla vse skupaj v lepo gladko testo, ki sem ga pokrila s prtičkom in dala počivati pol ure. Med tem sem naredila trd sneg iz beljakov, postopoma dodala sladkorno sipo in dala posodo v hladilnik. Orehe sem vmešala tik pred rabo nadeva. Testo sem na peki papirju res na tanko zvaljala, ga namazala kot potico, se pravi ne do konca in previdno zvila. Morda sem predebelo namazala???Že tu je bil problem, ker se testa ni dalo- kako bi rekla: 'dovolj na trdo zviti' Roladico sem nato poskušala narezati na tiste centimeter široke kolobarje in sem pri tem pokvarila obliko rolici, čeprav sem oster nož ves čas proti čistila. Kolobarji so v najprizaneslivejšem primeru postali nemarne elipse ali pa res neke kao rože, iz katerih je na veliko uhajala masa . Nič, vse te Dalijeve oblike sem polagala na peki papir na pekač. Zlatorumeno zapekla.Niti dve nista(bili) enaki, okus pa božanski Velikan jih je poimenival 'Zvezdni tolarji' in do konca preizkušal njihovo dobroto Lia, se lahko prosim malo poglobiš v moje početje? Recept se mi zdi super, rada bi ga doterala, kot si zasluži. * Nadevu, ki mi je ostal, sem dodala malo raztopljene želatine , nekje sem staknila še dva 'napolitankna' kroga (za dekoracijo sladoleda ), na katera sem uporabila kot podstavek. Z nadevom sem napolnila vrečko za dekoracijo in na najdebelejši nastavek 'navila' indijance. Shranila v hladilnik.Moram narediti še čokodadno glazuro in danes po kosilu bodo orehovi indijančki s čokoladno perjanico Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 bušca...jst sem ga polomila....ja na tanko namazat in ko jih polagaš uporabiš malce glineno ustvarjalne žilice, ta spodnji del rahlo stisneš kakor, da bi delala rožce iz gline in položiš na pekač.... Velikan bi pa moral počakat in ne takoj navalit.....morajo se posušiti, da rata taprav piškot vrtničast.... so zelo hvaležna reč,da si jih pripraviš par dni prej preden jih ponudiš na mizo.... ma sem ti hvaležna za tale odziv in takojšnjo akcijo....dobim voljo še sama... *** kozice imam tamle na pultu ma jih bom kakor škampe na buzaro naredila , tak lepa sončna nedelja , da bo malo počitniško morskega vonja po stanovanju Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 Včeraj se mi je full dalo kuhat in sem clo panirala sama, pa gobice na žaru, pa riž pa brstično ohrovt.....sem se prekurila, tko da bo dons samo Uncle Ben's Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 tako kot včeraj, mešana solata z rjavim rižem Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 Fuj, pa kaj vam je danes tam z neko črno vodo strašijo tu s smradom po freškinu Prony, kvazi na kratko se ostrižem, če kdo tule ve, kaj bi bil freškin. No, kaj si hotel s tem povedati? Ne maraš škampov na buzaro????? http://www.astro-art.net/forum/images/smiles/5rotfl.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 bušca...jst sem ga polomila....ja na tanko namazat in ko jih polagaš uporabiš malce glineno ustvarjalne žilice, ta spodnji del rahlo stisneš kakor, da bi delala rožce iz gline in položiš na pekač.... Velikan bi pa moral počakat in ne takoj navalit.....morajo se posušiti, da rata taprav piškot vrtničast....so zelo hvaležna reč,da si jih pripraviš par dni prej preden jih ponudiš na mizo.... ma sem ti hvaležna za tale odziv in takojšnjo akcijo....dobim voljo še sama...*** kozice imam tamle na pultu ma jih bom kakor škampe na buzaro naredila , tak lepa sončna nedelja , da bo malo počitniško morskega vonja po stanovanju O hvala Lia Veš kaj me je zavedlo:'namažemo kot potico...', pa sem preveč debelo namazala Testo je super, ga bom uporabila še za druge zadeve Saj...rožice so izpadle...no, bolj regreatove lučke zaradi preobilice nadeva...Nič, se jih v kratkem še enkrat lotim, bo slika padla...Pariške vrtnice Sončne Lie XIV Vonj po morju in počitnicah v stanovanju Po kosilu v kuhinji zribaš tudi ploščice, ne samo štedilnika, pa te vsa reč še nekaj dni spremlja (vonj se modificira v tistega- zadnji dan počitnic... ) Danes povsem nedelavno atipičen nedeljski dan, nismo župe skuhali, pozno zajtrkovali...pa se je Velikan hotel odkupiti za požrte pariške elipse in v peči se ravno finišira blazna fokača: polovica s pocvrto šalotko, marinirano z belim vinom in druga polovica s svežim kozjim sirom Malo je pozabil, da je pač potrebno kar nekaj časa, da greš čez vse etape vshajanja...pol treh...nismo še jedli Pa vsak svojo flaško temnega pivca bova zraven (celo jaz ) Potem pa Pariški indijanci s čokoladno perjanico Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 kdor zna pač zna mi kuhamo tako da nč ne smrdi pazljivo nepotrebne paro sprot izpuhtevamo skozi napo in balkonska vrata ....počistimo ostanke in odnesemo skrbno koš za smeti..... rezultat, polizali so skledo sam štiri kapitalne sem dobila na krožnik je pa res da dost bolj teknejo v ladovini borovcev nekje v Istri pečica ki je spekla čokoladno rolado, je s čokoladno vanilijevim vonjem prekrila še zadnje ostanke vonja po buzari, pri takih jedcih komaj sprot pacam * Kaj to je freškin? Lep sončkast pozdrav na Primorsk in naj vam tekne ....kako se naredi perjanica iz čokolade Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 Iz testa spečemo palačinke in jih napolnimo s skuto z rozinami. Hvala! Mi smo pa danes jedli....... Predjed: kozice z žaraGlavna jed: zelenjavna juha, orada, zelena solata, mešana solata (paprika, paradižnik, melancane, bučke)Sladica: samo v mislih Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 19. februar 2006 Prijavi Deli 19. februar 2006 * Kaj to je freškin? Lep sončkast pozdrav na Primorsk in naj vam tekne ....kako se naredi perjanica iz čokolade Hvala za pozdrave, enako , pomlad je prišla *Freškin naj definira kar mladenič Porny, me prav zanima.... *Golim indijancem na glavo natakneš perje, ki ga narediš iz olupljenih mandeljnov, katere razpoloviš in z nožkom previdno narežeš bodice (kot za srnin hrbrt)- ki po potrebi postanejo perje. Slednjič indijance obliješ z čokoladno gosto glazuro (jedilna+puter) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 20. februar 2006 Prijavi Deli 20. februar 2006 evo moj jedilnik, pretežno beljakovinska hrana, zjutri ovseni kosmiči cca 100g kosilo piščančja prsa cca 200g pa sveža paprika in paradižnik uro in pol pred treningom 250g poste skute zmiksane z 2dcl vode takoj po treningu whey protein 30g (sm si nabavu zej dodatek po dolgem času) zej pa še cca 200g lososa pa mal sveže zelenjave paprika,paradižnik... v glavnem OH samo zjutri in počutje je res slabo, ampak sm še poln energije ker mam še dost v glikogenskih rezervah, ki pa se že počasi praznejo, zato pa se počutm slabše... to bom prakticiral kakih 10 dni, da se fajn prečistim oz. skurim vso maščobo in poslednično tud neki mišične mase... bom pa tolk bolš potem za dolge teke, kar je moj cilj Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 21. februar 2006 Prijavi Deli 21. februar 2006 dajem semle en recept, ki sem ga že komaj čakala...mi ga je danes poslala kolegica rdece zelje z jabolkami in rozinami: zelje po dolgem narezes in das v ponev kjer si predhodno segrela olje. Zelje solis, vendar ne prevec, premesas in dodas malo vode, pokrijes in dusis, na zmernem ognju. Med dusenjem veckrat premesas.Po 20 min dodas naribana jabolka in rozine(po okusu:), premesas, pustis da se dusi se 10 min in to je to. Meni je bilo tole Pa dober tek Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. februar 2006 Prijavi Deli 21. februar 2006 Okusno se bere, Sončk! A se da tale mešanica zelja, jabolk in rozin skombinirat s čapatiji (kaj pravzaprav so čapatiji? Kok jst razumem neke vrste ploščat "kruh" ala debela "tortilja"?) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 21. februar 2006 Prijavi Deli 21. februar 2006 ja pomoje ni panike, seveda itak delaš po okusu in mislim, da če si to predstavljam kot tortilijo, bi jo komot nafilala s telim opisanim zeljem Evo dobila še ene par zanimivh receptov, to naj bi bilo iz veganske kuhinje...tisti ki se kaj spoznate na tole, jaz sem pred cca. 2 teni prvič tole probala pa je bilo res božansko Bom prilepila kar Word file, pa si skopirajte če vam sede Pa dober tek Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 21. februar 2006 Prijavi Deli 21. februar 2006 a to je vegansko? Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 21. februar 2006 Prijavi Deli 21. februar 2006 to je sicer res iz knjige prepisano, naslov knjige je MATEJINA VEGANSKA KUHINJA, tako, da recimo da je Ne vem pa ..se res ne spoznam na tole...meni je bilo vse to kar sem jedla res obro, zato sem sem dala Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihaelos 21. februar 2006 Prijavi Deli 21. februar 2006 Makaronose s tunos Citiraj Nekoga moraš imeti rad,pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...Ivan Minatti (1924) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. februar 2006 Prijavi Deli 21. februar 2006 Sončk, hvala . Men se je tale veganska Mateja tut mal sumljiva zazdela (mleko?), pa dobr, sej jst nism veganec, margarine tut ne maram (raka naj bi povzročala pa to), pa sej lah vzamem maslo... Je pa to knjigo (Matejina veganska kuhinja) ful težko dobit, vsaj iz knjižnice - povsod razgrabljena. No pa sej mam čas...do smrti. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 21. februar 2006 Prijavi Deli 21. februar 2006 Sončk, hvala . Men se je tale veganska Mateja tut mal sumljiva zazdela (mleko?), pa dobr, sej jst nism veganec, margarine tut ne maram (raka naj bi povzročala pa to), pa sej lah vzamem maslo... Je pa to knjigo (Matejina veganska kuhinja) ful težko dobit, vsaj iz knjižnice - povsod razgrabljena. No pa sej mam čas...do smrti. Ma ja itak...ti delaj po občutku oz. po svoje...dodajaj ali pa zamenjaj sestavine po občutku Ma daj, da je knjiga tako zaželjena no saj jaz sem jo sicer bolj listala pri kolegici, ki si jo je kupila, ampak meni se je vse zdelo zelo dobro Uf še nekaj...če kdo ne ve kaj je tamari - to je neke vrste sojina omaka in če nimate tega doma z lahkoto uporabite sojino omako Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. februar 2006 Prijavi Deli 21. februar 2006 pico mi je uspelo zažgat do črnega. Če si si pridelala aktivno oglje, je to super antioksidant za želodec Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 21. februar 2006 Prijavi Deli 21. februar 2006 najprej sem rekla da bo sadni dan, nato sem si prviščila skledo salato, nato nekaj božanskega...sedaj pa jem nekaj ene rakce v omaki... sem karakter a Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.