Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

x:o)x dajem semle en recept, ki sem ga že komaj čakala...mi ga je danes poslala kolegica x:px

 

rdece zelje z jabolkami in rozinami:

 

zelje po dolgem narezes in das v ponev kjer si predhodno segrela olje. Zelje solis, vendar ne prevec, premesas in dodas malo vode, pokrijes in dusis, na zmernem ognju. Med dusenjem veckrat premesas.Po 20 min dodas naribana jabolka in rozine(po okusu:), premesas, pustis da se dusi se 10 min in to je to.

 

Meni je bilo tole :yumy: xokx

 

Pa dober tek x;)x

 

Bravo Sončk, naredila danes in je bilo odlično!!! xokx

Za zraven sem nalistan krompir malo pocvrla v ponvi na olivnem olju in vsakemu spekla en mini piščanjčji zrezček s sirom. Kot solato sem ponudila: mix endivijo in motovilc, fižolček, na vse to poribala malo hrena in zabelila z bučnim oljem, balzamskim kisom in soljo.

 

:yumy:

 

Z desert sva se pa spustila v mesto in privoščila avstroogrske krofe :eek: , kot se za pusto soboto šika ,2/3 manjši od trojanskega standarda, sicer pa odlični x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jah, jst sm se odločila, da bom letošnji pust preskočila, zato tut ne hodim po štacunah, pa po net-prehrani, ne gledam TV z maškarami, niti sprevodov.

 

Sm na dieti z juho iz zelene, hodim edino še na fitnes pa savno,...zjutraj telovadim tibetance pa Makko, zvečer za noge...in pol nej pojem en krof in totalno izničim vse garanje?? No way!

 

Sam župa je pa nagravžna :xx!:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz danes nič, ker se držim posta, sem pa pravkar spekla en tak dober pecivčk na "horuk".

 

Zmešala sem polnozrnato pšenično moko, pirino moko, otrobe, 1 zavitek pecilnega in vanili sladkorja, ter umetno sladilo. Potem sem naribala 3 jabolka, manj mastno skuto (500 g),narezala sem orehe in lešnike (200 g).

To mešanico (moke, otrobov in sladila) sem potresla po dnu pekača, nanjo nadrobila skuto, potresla z jabolkami, ki sem jih začinila s cimetom in na koncu dodala še orehe in lešnike. Potem sem to maso zopet posula z mešanico moke, potem zopet skuta, jabolka in lešniki+orehi, na koncu pa še ena plast moke.

 

Na koncu sem vse skupaj prelila z mešanico manj mastnega mleka in 3 jajčk.....maso nato prepikala, da se je fajn prepojilo in dala pečt na 180 stopinj za 45 minut....Diši kot sam hudič....ampak jaz ne morem probat.....moja dva srčka pa pravita, da je njamsata..... x:px x:px

 

Bom imela zjutraj dober zajtrk........x:Dx x:Dx x:Dx

Smisel življenja je največja sreča
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bravo Sončk, naredila danes in je bilo odlično!!! xokx

Za zraven sem nalistan krompir malo pocvrla v ponvi na olivnem olju in vsakemu spekla en mini piščanjčji zrezček s sirom. Kot solato sem ponudila: mix endivijo in motovilc, fižolček, na vse to poribala malo hrena in zabelila z bučnim oljem, balzamskim kisom in soljo.

 

:yumy:

 

Z desert sva se pa spustila v mesto in privoščila avstroogrske krofe :eek: , kot se za pusto soboto šika ,2/3 manjši od trojanskega standarda, sicer pa odlični x^x

 

uf super, me veseli, da ti je bilo všeč xDDx x;)x

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Testenine s porom

 

1/2 kile pora sem zrezal na fleke (na četrtinke po dolgem, potem pa še počez na 3 cm široke koščke), jih na močnem prepražil, do kraja zdušil do mehkega (skupen čas obdelave z vročino: 20 min), stresel čez 4 sesekljane česnove stroke, da je močno zadišalo. Medtem sem zavrel vodo za prave makarone (tip paste macherone). Ko je voda zavrela, se je por že ohlajal. Sedaj je trenutek za sol. Tudi Stanetova je dobra za to. Še 3 velike žlice kisle smetane, premešal in omakca se je integrirala do skuhanih testenin. Opozarjam - kadar se dodaja kisla smetana, je potreba po česnu večja, kot ponavadi. Če bi kdo hotel dodati prašek za napenjanje, potem naj strese malo mletega popra. Po okusu je v redu dodatek.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hmmm čez cca. pol ure si bom speku v teflonu dobrih 200g piščančjih prsi, to znese okol 50g beljakovin, idealno po napornem treningu.. zravn bom pa samo eno rezino polnozrnatega kruha, lih tok, da je mejčkn hidrata... pa svežo zeleno papriko x:Dx
honor and respect
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hmm.. glede na to, da men Nutella paše skor povsod.. sem si rekla, da bi lahko tud na testenine šla.. in sem skuhala čist tamale školjkice, v še čist vroče zamešala eno ogromno žlico Nutelle...

in ugotavljam, da se nisem čisto nič zmotila x:px x:px x:px

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hmm.. glede na to, da men Nutella paše skor povsod.. sem si rekla, da bi lahko tud na testenine šla.. in sem skuhala čist tamale školjkice, v še čist vroče zamešala eno ogromno žlico Nutelle...

in ugotavljam, da se nisem čisto nič zmotila x:px x:px x:px

:wOOt: xscratchx

pa vseeno, dober tek xsrcx

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

dones si bom spet speku cca. 200g piščančjih prsi, mah sm že mal naveličan, ampak vseen so najbolši vir kvalitetnih beljakovin x:o)x pa zravn mal polnozrnatega kruha pa paprike pa paradižnika x:o)x pa sadni jogurt za posladek, pol grem pa na kako pivo še... x:Dx
honor and respect
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pivo so ogljikovi hidrati x:Dx x:Dx x:Dx to morš pred treningom

Mogoče bi šla tut v tiramisu x:px

 

ah boli me k...tu pa tam se pa lahk pregrešim oz. grešim... paše mi pit dones, grem mal nalit xcivx joj corona bo tekla x:px ma vse živo x:Dx

honor and respect
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A jeste kaj bledes/blitvo? Lepa, mlada in zdrava blitvička, takoj narejena in dooooooooooooobra x:px

 

Ideja za kosilo, kvaliteten obrok :palec:

 

Kuskus z blitvo -15 minut

 

Naredim kuskus (Zlato polje :inocent: )

Blitvo operem, dobro odcedim in fliknem v ponev na olivno olje. Malček jo podušim, kakšno minuto. Posolim, včasih dodam noževo konico mesnga ekstrakta od Liebiga x;)x . Ugasnem, dodam kakšno žlico kisle smetane, pest parmezana in pest pinolov.

 

Omako porazdelim po kuskusu.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo, tiramisu narejen, ravno prav je šel v posodo x^x Pustim za jutri, mogoče se mami in oči na obisk povabta...

 

Zdaj pa kosilo na hitro.. smo vsi na kuskusu danes al kaj? x:)x Jaz ga bom danes s sejtanom.. pa kako omakco se moram spomnit...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, najprej vzameš eno Surikato in jo obriješ, potem olupiš kožo in kuhaš 2 uri........xrolleyesx x:Dx

 

U bistvu je govedina narezana na koščke al pa trakce s korenjem, zeleno, pa piment daš not, pa kajenski poper, papriko, klinčke, rdeče vino, full čebule, česen in kuhaš ene 3 ure, da se vse opretensta in meso zmehča - kuskus full paše zraven - bolj na Maroško kuhinjo spominja no. :inocent:

Support bacteria, they're the only culture some people have!
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...