Ruby72 4. marec 2006 Prijavi Deli 4. marec 2006 Mene oče že cel lajf mori z blitvo pa z rigo( ki ji slovenci spet po italijansko rečemo rukola) No če sem za rukolo končno ugotovil, da je dobra za blitvo tega še ne morem reč, sploh ne tisto na lišo z olivnim oljem Rukolca je zakon! ..bledes na lišo.... Ti oprostim, da si forešt, ker ne uporabljaš škifo izraza 'oljčno' olje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 4. marec 2006 Prijavi Deli 4. marec 2006 Ruby kako se naredi kus kus??? Jaz ga naredim kar po navodilu na vrečki (Drogin instant, Zlato polje) Pripravljanje kus kusa po originalnem receptu si povprečen zahodnjak zaradi zamudne procedure le težko omisli. Enkrat sva bila povabljena k prijateljici na kus kus z zelenjavo. Ima originalno maroško kuskusjero iz aluminja (lonec s sitom) . Njen mož Arabec je iz moke, soli in vode naredil testo, katerega je kuhal na pari in ga približno 7 x odstavil, ga med dlanmi drobil in vračal v sito . Zraven je cmaril golaž iz verdur. Prišla sva za 19.00, jedli pa po polnoči... saj je bil res dober ampak.... Drugače pa sem povsod v severni Afriki jedla odličen kuskus, glavno je, da po pomoti ne naročite kuskus z ribo (freškin) na kvadrat , ki je res nagravžna reč. Najboljši v Casablanci. Pa z rokami se ga je , kot je navada v arabskih deželah, kjer vilic ne uporabljajo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 5. marec 2006 Prijavi Deli 5. marec 2006 solata iz pire, rjavega riža, fižola, paradižnika, koruze, paprike, kumare, pa malo sira. samo še pira se mora skuhati do konca Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihaelos 6. marec 2006 Prijavi Deli 6. marec 2006 Frutzwerge ( sej se tako napiše ), že štiri lončkote. Verjetno jih bom jedel dokler jih ne zmanjka , imam jih še , no mislim da jih imam še 6 Citiraj Nekoga moraš imeti rad,pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...Ivan Minatti (1924) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Paris 9. marec 2006 Prijavi Deli 9. marec 2006 sojini špegeti s paradižnikovo omakco pa vlka skleda solate Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. marec 2006 Prijavi Deli 9. marec 2006 No, jst pa ze dva dni melem kus kus (valda instant polnozrnata varjanta). Stresem kuskus v malo globljo posodico in ga prelijem z vročo vodo, ravno toliko, da je kak pol cm čez kuskus. Pokrijem in počaka par minutk (3-5). Premešam (v bistvu bl podrobim) z vilicami. pojem Jah, eni ga še mal posolijo, pa mal masla dajo notr, al pa sojine omake, al pa ostrigine (kupljena v boci), mah teh varjant je malo morje. Jst ga recimo uporabljam (tudi) namesto riža pri kitajski hrani (k delam doma). Zelo dobro!! Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 9. marec 2006 Prijavi Deli 9. marec 2006 No, jst pa ze dva dni melem kus kus (valda instant polnozrnata varjanta). Stresem kuskus v malo globljo posodico in ga prelijem z vročo vodo, ravno toliko, da je kak pol cm čez kuskus. Pokrijem in počaka par minutk (3-5). Premešam (v bistvu bl podrobim) z vilicami. pojem Jah, eni ga še mal posolijo, pa mal masla dajo notr, al pa sojine omake, al pa ostrigine (kupljena v boci), mah teh varjant je malo morje. Jst ga recimo uporabljam (tudi) namesto riža pri kitajski hrani (k delam doma). Zelo dobro!! U, se sliši dobro. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihaelos 9. marec 2006 Prijavi Deli 9. marec 2006 Kok so tile Leibniz s čokolado dobriiiiiiiiiiiiii Citiraj Nekoga moraš imeti rad,pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...Ivan Minatti (1924) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 11. marec 2006 Prijavi Deli 11. marec 2006 Dobro, da me je nekdo spomnili, da imam v kleti na hladnem čebriček inčunov v soli. Sem jih šest opral, razpolovil na filete, krepko polil z olivnim oljem, dodal polovičko suhega čilija, malo vejico rožmarina in stisnil na vse sok ene limone.Super večerja s kosom neslanega kruha. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
maticml 11. marec 2006 Prijavi Deli 11. marec 2006 Hja jaz bom pa za zajtr zmazal graham špagete, pa me zanima kakšne omakce vi uporabite z testeninami. Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
evelin 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 jaz se bom pa danes malo z lazanjo pozabavala, upam, da mi bo uspela Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 mmm lazanje od Pornya sanje misliš... Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 banana+orehi+sojino mlekoza kosilo bom pa graham testenine z zelenjavno omako+motovilec Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 Za zajtrk sem skuto z orehi, pa malo medu, na kosilo grem pa k teti mmmmm ona tko dobr kuha , pa še ne vem kaj bo naredila. Mam rada, da me preseneti . Povem pol! Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 Zakaj vsi presno hrano avtomatsko štejejo pod vegetarijansko hrano? To ni prav... Halooooo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 ne pomnin, da sem si kdaj v življenju naredila solatko s fižolom, česnom in dobro merico zdrave soli in da sem to z veseljem in užitkom pojedla Res je dobra tale solatka Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 mmm lazanje od Pornya sanje A takale lazanjica? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 Danes sem si za kosilčka privoščila: peteršiljevo juho s prekajenim lososom, morski list na žaru gratiniran s šampinjoni in sirom....ter eno tono blitve. Mljaskata, mljaskata, mljaskata.....joj, kako jaz uživam v hrani.....saj se ji ne morem odrečt.... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 Danes sem si za kosilčka privoščila: peteršiljevo juho s prekajenim lososom, morski list na žaru gratiniran s šampinjoni in sirom....ter eno tono blitve. Mljaskata, mljaskata, mljaskata.....joj, kako jaz uživam v hrani.....saj se ji ne morem odrečt.... Zakaj bi se tudi ji, jej dobro, pa nikoli ne bo preveč Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 Zakaj bi se tudi ji, jej dobro, pa nikoli ne bo preveč Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 Druidka a si ti vegetarjanka?Ruby zakaj si se ti tako rosno mlada poročila, le kaj ti je tega treba bilo, da je Pornyu zdaj zarad prehrane slaboMater kok to fajn zgleda aha. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 12. marec 2006 Prijavi Deli 12. marec 2006 za večerjo pa oreške. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ID-ka 13. marec 2006 Prijavi Deli 13. marec 2006 Jaz bom pa danes probala rižev narastek narest. Že cel vikend sanjam o tem (sem dobila recept od stare mame). Za kosilo pa še ne vem... Mogoče sirovi tortelini s kakšno paradižnikovo omako... Citiraj History must repeat itself because we pay such little attention to it the first time.Blackie Sherrod Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 13. marec 2006 Prijavi Deli 13. marec 2006 No, me en nahod voha, zato sm že zjutraj naredila sok iz pese in 2 jabolk, pol sm potolkla zadnji kos domačega ajdovega kruha z orehi in se nalila z bezgovim čajem +med. Malca: koruzni + pirin kruh s semeni (se gremo tako igrico v službi; v nedeljo pečemo kruh, pol pa v pondelk raztalamo med sabo) pa sadni čaj s Coldrexom, Imunalom in bezgovim sirupom (not in this order and not all together) Kosilo: bo danes testeninsko obarvano (špageti po vsej verjetnosti), zraven pa paradižnikova omaka z melancani in bučkami od Barille (al sm se nakuhala za vikend s tem kruhom ). Večerja: a sm rekla da mam magic combination s čajem Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 13. marec 2006 Prijavi Deli 13. marec 2006 In pol si tri tedne prezračeval kuhinjo, od freškina Čisto nobenega slabega vonja, le maček je padal v nezavest od silnega poželjenja in sem si eno polovičko odtrgala od svojih ust in sva bila oba fit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.