maticml 23. marec 2006 Prijavi Deli 23. marec 2006 Ker ne rasteš več v višino, se ti bo to poznalo na širini Ne ne, bom zrastel 15 cm do poletja. Citiraj Sem takšen, ker sem živ. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 24. marec 2006 Prijavi Deli 24. marec 2006 Porny, nehi študirat, pa pejt rajš delat! Lah tut tiramisu Jst sm se pa odločla (spet) za dieto (morm do apr snet 1-2kg da bom božanska v tisti črni oblekici) z zeljno juho, včer zvečer sm si jo skuhala, dans pa akcija!Z: topla voda z jabolč.natur sokom pa še kozarc ananasovega (natur valda) za povrhM: jabolčni krhljiM2: bosta 2 jabkaK: nagravžna župaV: metin čaj Vse vmesne lakote utišam z mal telovadbe za kritični predel in veliko tople vode Tak Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
evelin 24. marec 2006 Prijavi Deli 24. marec 2006 Za kosilo............postrvi na žaru, zdraven pa kuhan krompirček in solatca (še ne vem kakšna) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 24. marec 2006 Prijavi Deli 24. marec 2006 hmmmm zej si bom večerju napravu kr klasik-piščačji file okol 200g pa rjavi riž pa zelenjaveee pol grem pa na kak litr cvička al pa dva,tri...... hmmmmmmm Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 včeraj naredila super domače hambije Danes pa bodo za koslio kanaloni + regrd z jajčki Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 hmmmm zej si bom večerju napravu kr klasik-piščačji file okol 200g pa rjavi riž pa zelenjaveee pol grem pa na kak litr cvička al pa dva,tri...... hmmmmmmm Kak lahk ješ tak pozen? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 njami njami kok sem dobro kosilce naredila riž, zraven pa omakica s koščki piščančjega mesa + kitajsko zelje in paradižnik; vse to lepo prepraženo, potem pa na koncu dodaš za okus že žličko arašidovega masla. Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Baracuda 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 njami njami kok sem dobro kosilce naredila riž, zraven pa omakica s koščki piščančjega mesa + kitajsko zelje in paradižnik; vse to lepo prepraženo, potem pa na koncu dodaš za okus že žličko arašidovega masla. jest bi tud to jedu Kak lahk ješ tak pozen? pozn ali zgodi.to je relativno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 včeraj naredila super domače hambije Danes pa bodo za koslio kanaloni + regrd z jajčki Sončk , kako narediš kanElone?Palačinke nadevane z...., zavite kot pisemska ovojnica in nato panirane, ali kupiš posušeno pasto, tiste ogromne 'cevi', katere napolniš in pečeš v pečici, ali jih narediš s svežo pasto....? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Sončk , kako narediš kanElone?Palačinke nadevane z...., zavite kot pisemska ovojnica in nato panirane, ali kupiš posušeno pasto, tiste ogromne 'cevi', katere napolniš in pečeš v pečici, ali jih narediš s svežo pasto....? "ker sem ravno na broju" a lahko povem, kako jih jaz naredim?...hvala ..spečem palačinke..... ...skuham govejo juho....kuhano govedino zmeljem, dodam jajce, peteršilj, sol poper....z dobljeno maso namažem palačinke..dva robova zaviham navznoter in zavijem...tako, da dobim tulec, ki ga spaniram...in na hitro popečem v olju... ...zase pa naredim drugačen nadev(kadar se mi ljubi )....kuhan brokoli+koščki sira(jošt)...če je "pri roki" še camembert+drobnjak........ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Mljask Enja Pri nas skorajda ne paniramo in posledično ne cvremo. Samo včasih, ko kam gremo, pa ni restavracije pri roki... spaniram piščančje trakce, pa hčerka od prijateljice ko pride pravi:' boš spohala uni sir na luknje?' kako naj otroku odrečem kar si želi? Moti me vonj po cvrtju, zamaščeni kuhinji... :xx!: Sicer je toliko odlične, kvalitetne in zdravju naklonjene hrane, da se je 'pohariji' enostavno odreči Zadnje čase pojemo veliko njokov , vendar so zahteve tudi po ocvrti izvedbi (lulčki). Našli kompromis.Bomo OBČASNO kaj ocvrli v fritezi , ko jo ravno imamo, takooo poceni , nekdo kar samoiniciativno prineselČe gre kdo v italijanski Pam, imajo do 5/04 akcijo, majhna friteza +liter olja stane - 9,90 evra. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Ruby ...redko poham...pozimi skoraj nikoli(še sama ne vem, zakaj)...imam fritezo, ki pa jo ne uporabljam....poleti večkrat paniram "marele" , sir,........vendar olje vedno zavržem..... Kaneloni so čisto super zadeva, če ne bi bilo tooooolikoooo pacanja..... MORAM pa ta vikend naredit torto ...sin je imel prejšnji vikend RD...pa se mi je zazdelo, da odrasel fant ne pogreša torte ......sem jo obljubila....no in ker jo delam na bolj poseben način...in rabim čas.....jo sčaram ta vikend.....mogoče jo pofotkam in z receptom prilimam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Uau, daj res škljocnit torto! Katere se boš pa lotila? Jaz sem za zadnji rojstni dan dobila od Prijateljice takooooo saherco , božansko . Pa nedavno sva se spet videli, pa mi jo je spet spekla , globoko ganjena zaradi take pozornosti! Ampak za rd pa mora bit torta. Takole po defoltu. Staro in mlado-torto ma rado Mama je vedno naredila torto kakšne posebne oblike in ogromno, ker imava z bratom na isti dan rojstni dan * Friteze & drugi novodobni kuhinjski NEOBHODNI rumpl cumpl (sokovniki, ...) -ko so se pred kakšnimi 17 leti pojavile prve friteze, jo je moral oči TAKOJ kupit. No, od začetka se je neprestano na balkonu cmaril pomfri, nikoli dočakali, pa v dveh rundah, ker je bila nekam majhna kapaciteta mrežice za 4 člansko družino...potem je čez čas friteza romala v špajzo, od tam v klet, na koncu jo je brat nesel v smeti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Kaneloni 100 let jih že nisem jedla in to ravno iz tega štosa, ker smo fritezo 1x pred 7 ali 8 leti posodili in ni nikoli našla poti nazaj, medtem je pa oseba že umrla ...pa itaq ne cvremo in pohamo, če si že to zaželim grem v kako znano gostilno na poharijo...hehe ful zdrava varijanta drgač sem pa kanelone delala iz palačink, nadev je bil pa sir, pršut ali šunka, po navdihu pa še kak grah ali kaka druga zelenjavca...so bili dobri v gostilnah jih ponavadi ne jem, ker se mi zdi, da niso prav okusni Imam tudi jaz raje njoke v kuhani in pečeni-lulčkasti verziji. Dons smo imeli regrat Ima kdo izkušnje z delanjem Esterhazy torte? Ta je men kraljica tort. Seveda mora biti dobro narejena, če ne je čist navaden kolač Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Moja torta je bolj posebna....taka je bila najina poročna torta, ki jo je naredila učiteljica gospodinjstva (primorka )..ona pa je dobila recept od nun ......biskvit se speče že kakšen dan ali dva prej.....in razreže na zelo tanke rezine....in zlaga skupaj s kremo in sadjem......... ...se bom potrudila in pofotkala ključne faze....in , jasno dala recept.....to je pač "hišna torta"...brez masla in margarine......ne preveč sladka...toda zelo sočna.....ne obljubim pa, da bo lepa ..... ..še tole...:pri kanelonih je itaq že vse prej skuhano ali pečeno(palačinke)...in sploh ni potrebe, da bi jih cmarili v fritezi........Sama jih zelo nahitro popečem v ponvi, samo toliko, da se ovoj zapeče... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 V vsaki slovenski vasi se peče celo med tednom taka imperialističino/monarhična torta Esterhazy samo, bo treba pogruntat, kako priti do nje...časa samo še do poletja... Kaneloni....kje naredijo dobre? Mi si tudi kak pošten dunajc privoščimo v lokalu Kako so se na srečo spremenile prehrambene navade in posledično potrošniške fore...še pred desetletjem je šla friteza po defoltu v vsako gospodinjstvo, potem je bilo obdobje mašin za sladoled, pa super praktičnih ožemalcev za agrume, odičnih paličnih mešalcev....sedaj je tendenca zdravo prehranjevanje, zato se proda na kamione sokovnikov, mašin za kruh z recepti s polnozrnato moko...., naprav za kuho na pari.... potrošništvodonezavesti.com Enja , se veselim fotk z inštrukcijami Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 V vsaki slovenski vasi se peče celo med tednom taka imperialističino/monarhična torta Esterhazy Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Naša Cosmica je fina ljubljanska guspa; veliko potuje in je tudi izvrstna poznavalka mednarodnih dobrot ...kadar ne potuje, doma koprni po specialitetah Esterhazy torta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Porny , da, to je madžarska torta, poglej sliko, a ne deluje slastno? ...kakšna paprika neki... , ni vse madžarsko po sistemu 'jedem peče, ser_ m peče' čim ni dalmatinsko... , je takoj pritožba... , meni je tista dalmatinska rozeta -škifo P.s. Kaj je bilo s topinamburjem? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Kak lahk ješ tak pozen? tako, jem ko sm lačn pridem s fitnesa ob 21h al pa še bl pozn, potem pa nism takoj lačn, ubistvu pojem en košček čokolade takoj po tem, nto pa ratam lačn čez kako dobro uro, pa je treba neki kvalitetnega pojest, da se telo regenerira Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 28. marec 2006 Prijavi Deli 28. marec 2006 Kaneloni mljac mljac Esterhazy, mi zveni madžarsko, oni garant tut v torte svinjsko mast pa papričico devajo, nak to že ni zame Eh Pornič, neki no Esterhazy so baje original s Slovaške, ki pa je takrat ali pa kasneje postala del Avstro-Ogrske, zato zveni mogoče malce madžarsko. Grof Esterhazy je znan mecen v umetnosti. So pa imeli lajf stajl kot plemstvo in očitno so si omislili tudi svojo **družinsko sladico** Eno boljših sem vedno jedla v Budimpešti v Gerbaudu, ki slovi kot ena boljših slastik. Gerbaud ne slovi le po sladicah, pač je pa znano **zbirališče** starejših dam, ki si zaželijo mlajših žrebcev ...zato, če te pot zanese tjakaj, bodi malo na pozor Delajo pa tudi približno dobre na Dunaju, kjer je, ne boš verjel tudi Esterhazy keller ki slovi, kot dobra restavracija.Če te pa zanese kje pot po svetu in te prime, da bi pojedel kako sladico, ti svetujem madžarsko slastiko , ki so raztresene po svetu, tako kot pri nas kosovske, vendar z dosti boljšim asortimentom Pri nas jo dela samo slastika Domača peka, ki ji dam oceno 4, se pa trudijo *tole ni uradno preverjen podatek, pač pa le moje videnje... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 29. marec 2006 Prijavi Deli 29. marec 2006 Ojla punce no ja še na fantič Porny se je tudi oglašal Ja meni tudi ni všeč vonj po pohanju...se dam ponavadi v take cunje, da potem samo prat dam, ker tudi lasje dobijo vonj .Tudi jaz ne poham prav velikokrat...je res veliko pacanja s tem...sem imela prejšnji dan palačinke s skuto v pečici pa sem takrat spekla malo več palačink, ki sem jih naslednji dan samo nafilala z sirom in šunko, zavila palačinke jih pomočila v moko, jajce in droptine teh jih spekla. Meni je to res dobro, so pa te stvari res malokrat na jedilniku pri nama...Malo sem se naveličala pustega piščanca in purana , vedno iz tega kaj čaram...sem se prenajedla tega okusa Mah se moram naučiti fajn čorbe delat, pa pasulj, segedin, ričet ipd. Moj vedno pravi...pa kdaj bova mela kaj takega...jzt pa vedno odlašam ...pa še sama ne vem zakaj Kuharco u roke pa bo Hmm, še razmišljam kaj bom danes naredila Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. marec 2006 Prijavi Deli 29. marec 2006 Jaz tud tule v Ljubljani nič pohanega.. komu se pa da packat za eno osebo vse tole.. smo pa zdaj doma tko fajn kompromis sklenili, da so med vikendom, ko/če pridem na obisk, na jedilniku ribe al pa puran/piščanec pohan.. Ker vedo, da bom neko svinjsko pečenko samo povohala.. Oči mora imet pa itak vsak dan meso na mizi, drugač ni kosilo Men pa pol čist fajn, da v bistvu 1x, 2x na teden meso jem Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 29. marec 2006 Prijavi Deli 29. marec 2006 Ga je mam pripeljala s štajerske, pa smo ga kr surovega jedli, zanimiv okus, kot krompir sam, da se ga da jest tut neobdelanega, baje rabi ful vode tko, da si ga ne bomo mogli ubost kot delikateso klele na tej sušni obaletini. Dalmatinska hrana jeŽBLJAKISSIMA na kvadrat Italija no oni pa že vedo kako se rečem streže, glih za vas freškinoljubce, bojda naj bi v Trsti obstajala ena ošterija Franco sporco, da popartizanim Umazani Francelj, kjer si rezerviraš pojedino, plačaš ne vem, takrat je bilo okoli 60000 lir, potem, pa ješ in piješ, do onemoglosti, dokler mu kantino ne sprazniš in vse ribe požreš. Posebnost te ošterije, da Franco sam ulovi, očisti, pripravi, speče, servira ribe, ješ samo dnevni ulov. Pa da je tipos cel prepojen s freškinom in zamaščen s tržaško omakco ki se pozna v obliki rok na obveznem predpasniku, pa tkole vse skup zgleda ko ena krčmetina. ILovarjev trio, ga je ocenil davno tega, kot najboljšo ribjo stvar na našem austroogrskem konci. dobr dobr se tole bere ampak danes je samo voda in zeleni čaj pa zvečer kak priboljšek Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 29. marec 2006 Prijavi Deli 29. marec 2006 Nimam blage sapice...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.