Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Danes smo pa bili pri "taščici" na kosilčku, in ker pa ona tako rada "poha", sem jo prosla, da posebej zame naredi nekaj na žaru in res je-pridna.

Torej, papala sem:

-piščančjo juhico

-puran na žaru in en kup zelenjavne priloge (korenje,bučka,melancana,koromač,por,cvetača,brokoli), krompirja pa nisem :xx!:

-zelena solata x:px x:px

Torej, zadovoljna, ker pohanje mi pa res ni.... :o|o:

Smisel življenja je največja sreča
Deli na socialnih omrežjih

Guest mačona
danes sem jedla lečino juho, mater je bila začinjena, grlo me je peklo ko vrag :wOOt: , potem pa še ocvrtke, mediteransko omako in solato, za sladico je bil štrudl.

Govedina z bambusom in gobami ( f kitajski)

ama, ama... x:px x:px x:px

My favorit v kitajski. :2src:

Jedla sem pa pire krompir pa špinačo.x^x

Dopoldne pa en višnjev zavitek, bljah, kislica. Prvič, zadnjič in nikoli več. xrolleyesx

Kako čemo? Lako čemo.

Ruby ima dober spomin.....Torej, torta narejena..1/2 že pojedena x^x ...za izdelavo je potrebno imeti 2-3 dni, če pa imaš pri hiši netrpneže,potem dobiš kubistično izvedbo torte x;)x ....slike so malo čudne, ampak okus je fantastičen...

Biskvit:

6 jajc

30 dkg sladkorja

18 dkg moke

pec. prašek( osnovni recept ga nima)

Mešaj beljake in sladkor..v sneg dodaj rumenjake in moko.Speci( 3/4 ure na 150-200 stopinj)

Pečen biskvit ohladi in nareži na tanke rezine.

Krema:

1l mleka

1 jajce +5 rumenjakov

6 žlic sladkorja

6 žlic moke

V vrelo mleko zamešaj jajca moko in sladkor...

Tako in potem sestavljaš torto...plast biskvita, ki ga namočiš s kompotovo vodo, krema, ananas...pa zopet biskvit, krema, ananas....

Narejena torta naj počiva 24 ur, da se krema strdi in da torto lahko oblikuješ(obrežeš) in okrasiš.Če preveč hitiš, dobiš pa tole:

Enja, tole izgleda pa super! :palec: xsrcx

Hvala, ker si objavila sliko in recept!

Kakšno pojasnilce bi še prosila :inocent: ;

- ali spečeš biskvit v okroglem pekaču? Kako ga narežeš, po dolgem, koliko plasti? Ali je ta torta v bistvu zloženka in ne plastna (omenjala si obrezovanje torte)?

Tnx, verjetno je že včeraj ni bilo več... xsrcx

• 3 months later...

Dans bom za kosilo naredla rižoto z lisičkami in saljat... x;)x x;)x

Drugač sem pa do zdjle pojedla dva Kinder pingvina in eno nektarino. x;)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Dans bom za kosilo naredla rižoto z lisičkami in saljat... x;)x x;)x

Drugač sem pa do zdjle pojedla dva Kinder pingvina in eno nektarino. x;)x

:yumy: jaz bi tudi to

jaz pa pravkar jem čokolino x:px

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Guest mačona

tole:

v slani vodi skuhaš 4 na kocke narezane krompirje,

medtem naribaš 4 kumare, jih posoliš, dodaš 1 strok naseckanega česna in počakaš, da kumare spustijo vodo,

na olju prepražiš moko, dodaš rdečo papriko, 2 navadna jogurta in 1 kislo smetano; nato dodaš še kumare (ki si jih odcedil), pretlačen krompir, (lahko tudi vodo, v kateri si kuhal krompir), popraš, pustiš, da malo zavre in voila - dober tek. :yumy:

tale jed se lahko je topla ali hladna. x:)x

Me pa šizimo zadnje čase na polnjene bučke.

Jih prerežeš na pol izdolbeš sredino, malo posoliš, malo vegete. Medtem zdušiš, popečeš mleto meso(dodaš sol, kumino mleto,poper, rožmarin in lovorov list, ki ga potem vzameš ven), v solenem kropu skuhaš riž, vse skup zmešaš, napolniš bučke, potrosiš po vrhu s prekajenim mesom ali slanino, ter preliješ s kislo smetano, ki si ji dodal še dve jajčki..

dobro zapečeš in popacaš s soljat..

sploh ugotavljam, da so dobre rumene bučke(cukini jim pravi moja soseda - jaz sem jo malo postrani gledala, ko je tako živorumene buče mi prinesla..ampak zdaj se kar grebemo zanje) :palec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Jst pa zadnje čase NON STOP lačna, kt da bi imela črno luknjo v želodcu :eek: čist beda!

Dans sem pa drugač jedla fuže z neko polivko, impro varianta x:Dx ampak baje je bla dobra - neki paradižnika in vse sorte različne zelenjave not zmetane pa preštenstane :palec: še pes je jedel z enim surovim jajčkom on top hehe, se pravi ni blo tku slabu x;)x

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Nakladate no, jaz pojem zadnaj dva meseca po 1 kg hrane na dan, 4000 kalorij, vi pa jamrate ko amte apetit in pojeste solatko. Verjetno kdo poje pa 10 000 kalorij na dan. Mal široko pogledat na stvari pa bo.
Sem takšen, ker sem živ.

jaz si grem pa zdaj naredit jagodne knedle, dokler ne bodo kuhani pa eno solato zmazat ... mmmm ... najraje jem ob 9 h zvečer ... hehe

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Včeri je mama spekla full dober zavitek z breskvami in jagodami...Dans pojedla dva kosa,ko sem vstala...

Za kosilo pa bom naredla..svinjske jetrce z zelo veliko čebule in zeleno solato...

Obožujem jetrce...Njam,njam... x;)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Guest mačona

tortelini z jurčki so bili dobri? jaz bi tudi jedla kaj podobnega. :C:

saj mam njoke in nek sir v hladilniku, samo danes grem ven jest. če grem sama, bo indijsko, če grem s frendico, bo pica.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...