druidka 31. marec 2008 Prijavi Deli 31. marec 2008 kak ste že vsi pridni jaz od januarja približno 3x tedensko se šla hitro hojo.kondicija čist v k**** danes upam, da se spravit lavfat Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 31. marec 2008 Prijavi Deli 31. marec 2008 evo, pa sem končno šla teči.pa moram reči, da sploh nisem tak brez kondicije, kot sem sprva mislila odlavfala svojih standardnih 6 km Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 1. april 2008 Prijavi Deli 1. april 2008 Le daj! Ja, tako sem mislila! Na kakšen hribček... prav prijetno bi bilo! in zakaj se to ne bi realiziralo... jst sem za Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 in zakaj se to ne bi realiziralo... jst sem za Povejta, kam gresta, vaju bom na vrhu pričakala ( s šnopcem, k bosta prešvicani ). Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 sej naju lahko pospremiš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 sej naju lahko pospremiš a misliš? hm, kaj pa vem ...hoja in jaz... pa še v hrib...mejbi Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 4. april 2008 Prijavi Deli 4. april 2008 danes sem šla prvič po operaciji na staro progo tečt, moram rečt da sem zadovoljna ponosna nase, uspelo mi je... sicer je čas 10 minut slabši od tistega iz leta 06 ampak bom nadoknadila jst tole... sej bi bil danes boljši če ne bi vmes iskala mesto za lulat pa slušalke si popravljala pa tko, pa en hribček me je zmatral... za tiste ki poznajo tale teren, najprej sem morala pridit do mesta kjer pričnem tečt (torej nad mestom je ena kapelica, potem greš v hrib do prvega križa no in tam začnem, do tam pa hoja v hrib), nato zavijem proti Klančišam, nadaljujem proti Rovam, Kotredežu in končam v Europarku, nato mi je pa danes uspelo celo malce v hrib proti letališču tečt... seveda je treba pa potem do doma pridit ni to tisto, sedež v avto, se pelješ do mesta odtečeš in se pelješ domov... sem al nisem sem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. april 2008 Prijavi Deli 4. april 2008 bravo, Ksenia Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 4. april 2008 Prijavi Deli 4. april 2008 ..jaz pa dost priden vsak dan neki migam... al hodim v klanec al pa tecem po kaksno uro al pa delam intervale z vajami... triplex in quadplexe s tako pavzo na koncu seta da mal pridem k sebi(najvec 30 sekund)... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zasavka 4. april 2008 Prijavi Deli 4. april 2008 danes sem šla prvič po operaciji na staro progo tečt, moram rečt da sem zadovoljna ponosna nase, uspelo mi je... sicer je čas 10 minut slabši od tistega iz leta 06 ampak bom nadoknadila jst tole... sej bi bil danes boljši če ne bi vmes iskala mesto za lulat pa slušalke si popravljala pa tko, pa en hribček me je zmatral... za tiste ki poznajo tale teren, najprej sem morala pridit do mesta kjer pričnem tečt (torej nad mestom je ena kapelica, potem greš v hrib do prvega križa no in tam začnem, do tam pa hoja v hrib), nato zavijem proti Klančišam, nadaljujem proti Rovam, Kotredežu in končam v Europarku, nato mi je pa danes uspelo celo malce v hrib proti letališču tečt... seveda je treba pa potem do doma pridit ni to tisto, sedež v avto, se pelješ do mesta odtečeš in se pelješ domov... sem al nisem sem!Vejšde si *Tud jaz bla ta teden pridna - po dveh mesecih spet šla v telovadnico - v sredo in danes . Uf, švic kapljal od riti . Pol pa še savna...., pa še več švica :). Počutje - božansko, kile in centimetri - vedno manj , kondicije pa tud dost Citiraj http://th300.photobucket.com/albums/nn10/hidingthepain/th_ththgorgeous.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lejči 6. april 2008 Prijavi Deli 6. april 2008 živjo, kako ste začeli teči? Jaz se takoj zadiham in ne zmorem več kot par sto metrov tečt. Nekaj delam narobe, vesela bom nasvetov kako vam je ratalo premagat začetniške probleme. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lejči 6. april 2008 Prijavi Deli 6. april 2008 Hvala za odgovor Bom upoštevala in postopno zvečevala razdalje. Kar me skrbi pri teku je da se mi zdi, da imam premajhno pljučno kapaciteto za tek. nisem prepričana. Ker razne telesne vaje mi ne delajo problemov, hodim na daljše razdalje, če tečem me pa hitro začne peči pljučih in se zadiham. Nikdar pa nisem vsak dan tekla po malem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lejči 7. april 2008 Prijavi Deli 7. april 2008 ja, seveda se hitro zadihaš, saj če ne tečeš kolikor toliko redno, tut ne moreš primerno vzdrževat kondicije. nisem te dobro razumela, kaj si hotla reč s tem, da te hitro začne peči?Ko tečem (brez taprave kondicije)se močno zadiham, zraven me tudi začne tiščati in pečti v prsih-pljučih zato zmeraj odneham niti se ne potrudim kaj preveč. Se namreč tolažim da imam majno pljučno kapaciteto ampak zmeraj sem fouš tekačem, prav rada bi se disciplinirala za vsaj pol urni tek. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 7. april 2008 Prijavi Deli 7. april 2008 danes sem spet uživala v teku, no ja kljub boleči mišici...glede pljučne kapacitete - sama opazujem dekleta ki trenirajo, imaš vse, suhice, nerazvita dekleta pri 15, močna dekleta in vsa tečejo... kaj je zate majhna pljučna kapaciteta? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 7. april 2008 Prijavi Deli 7. april 2008 se ne vidi na ven, ta kapaciteta...zmogljivost pljuc: koliko zraka naenkrat lahko vdihnes in kako dolgo ga zadrzis.se tudi meri na testu za telesno pripravljenost in splosnem testu za kondicijo... dugace pa cestitke, Ksenia lejci, kar pocasi...pa daj bolj hitro hojo z vmes tekom, kolikor zmores...dihaj pocasi..in tek je res tak, da se hitro nabere kondicija za kakih zmernih 5-10 km...v parih mesecih, ce bos redno vadila, vsak drugi, tretji dan... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 7. april 2008 Prijavi Deli 7. april 2008 kisik se uporablja pri presnovi hrane v uporabno mišično energijo (ATP). več kisika, več hrane. to je ko turbo pogon na motorju. pljučna kapaciteta je koliko litrov zraka spraviš v pljuča. sposobnost atleta je odvisna od mnogo faktorjev. od pljučne kapacitete, od mišične mase, same mase telesa, hitrosti presnove, energijske potratnosti sistema itd. pljuča so ponavadi čist ok, problem je mogoče pri kadilcih. in ko smo ravno pri tem. lahko kadite in tečete. vseeno boljše kot , da samo kadite in kadite. ampak, če kadite in tečete, prosim ne rinite čika v g*bec takoj po teku in počakajte vsaj kakšnih 15 min, da si sistem opomore. ker srečaš tudi takšne falote. v tem primeru je bolje, da zjutraj ne vstanete iz postelje sploh in lepo prespite dan. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 7. april 2008 Prijavi Deli 7. april 2008 in ko smo ravno pri tem. lahko kadite in tečete. vseeno boljše kot , da samo kadite in kadite. ampak, če kadite in tečete,Al pusis al ne pusis, na kraju ipak popusis Pljuca ponavadi niso problem, sploh pri rekreativnem teku (picikl je malo drugace)."Zadihanost" ne pomeni nujno nezmoznost pljuc, ampak ponavadi netrenirano srce. Kar se pa tice kondicije, to ni zadeva tedna, meseca, ampak let.Pocasi.Vedno pridejo naslednje OI. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 ja... je v letih. in tudi srce... to ti zraste in postane močno. so robiča na RAAM-i pregledval zdravniki, ker je biu kao slab... in ko so zagledali njegovo srce, so mislili, da bo umru. zaradi velikosti so mislili, da ga je zalila voda... in če imaš veliko srce, lahko postaneš tudi velik človek... ljubiš lahko namreč vse ljudi tko, da... z ritko migat je tut fajn... sam ona se pol zmanjša Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 tko, da... z ritko migat je tut fajn... sam ona se pol zmanjša ...res je, ce ne delas, si ena velika rit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 Ko tečem (brez taprave kondicije)se močno zadiham, zraven me tudi začne tiščati in pečti v prsih-pljučih zato zmeraj odneham niti se ne potrudim kaj preveč. Se namreč tolažim da imam majno pljučno kapaciteto ampak zmeraj sem fouš tekačem, prav rada bi se disciplinirala za vsaj pol urni tek. počasneje, počasneje laufaj , vsaj da dobiš mal kondicije. To kar si napisala nima veze s pljučno kapaciteto, ampak enostavno greš prehitro, pulz se ti preveč dvigne, po domače rečeno preforsiraš in tako ne moreš dolgo laufat, počasi se moraš navadit na svoje občutke, kako telo reagira in potem gre lažje. Telo ne sledi glavi, ker psiha lahko veliko naredi. Pol ure ni tak problem, sam ne smeš se zagnat kot na 100m, v pol ure lahko že prelaufaš 4,5 km in to moraš met v glavi. Pa kakor je Tinka napisala, dihaj s polnimi pljuči, ne plitko, sej ne gre za življenje in smrt, ali pa za vrhunske šprinterje, oni so svoj svet Sam tako za info, nimam ne vem kakšne pljučne kapacitete, no letos sem dosegel običajno normo, sem izjavil, da do penzije sem bom tut pihat naučil, ker prej s spirometrom nisva bila tolk domača, mi je zmeraj zdravnica pametovala, ja vi mate pa že čist na spodnji meji za zdrave tole, pa sem jo potolažil, da če laufam mi tolk slabo spet ne kaže, sam spirometer pa jst, nisem pač eksploziven Pa sem že čist solidno odlaufal polmaraton Je pa ratalo živahno tukaj , je tak ovnovski čas, energije na kubik, jst pa letos majčkeno drugače, kakšen tek manj, pa zato več v hrib , bom videl, kako se bo to obneslo pri ta "pravih" hribih Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 8. april 2008 Prijavi Deli 8. april 2008 ja... dons slabo vreme... laufal uro in pol... naredu po šest intervalu u klanc in mi je srce lepo pelo na 170... to je fajn... spočito telo takoj reagira Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 13. april 2008 Prijavi Deli 13. april 2008 Jaz ne morem prehvalit mojih tekaških copat. Enostavno enkratni so. Se splača dati malce več denarja, to pa res Wow, res Pa sem bila tudi s prejšnimi zadovoljna, ampak zdaj prisegam na Mizuno Sicer sem pa prijetno presenečena, da napredujem hitreje, kot sem pričakovala. Tečem tako, da imam utrip okoli 145, ko tečem v klanec se pa fejst dvigne, samo se grem intervale. Ampak paše! Sam naj me ne mine. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 13. april 2008 Prijavi Deli 13. april 2008 Jaz ne morem prehvalit mojih tekaških copat. Enostavno enkratni so. Se splača dati malce več denarja, to pa res Wow, res Pa sem bila tudi s prejšnimi zadovoljna, ampak zdaj prisegam na Mizuno Sicer sem pa prijetno presenečena, da napredujem hitreje, kot sem pričakovala. Tečem tako, da imam utrip okoli 145, ko tečem v klanec se pa fejst dvigne, samo se grem intervale. Ampak paše! Sam naj me ne mine. to mi deli čez par mescu boš pa letela ko raketa, boš vidla moraš sistem obremenit in pol spustit... pa vse skup v cikle spravt. tri tedne ga prvijaš... prvi teden začneš konkretno, drugega stopnjuješ, tretji na dilo... ta četrtga u izi ker če samo letaš malo na okoli... tist nea nič Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 13. april 2008 Prijavi Deli 13. april 2008 Ma veš kaj, tole tekanje, ko tečeš cca 60% od dvojega max srčnega utripa, je fajn za maščobice kurit To tudi rabim!Potem pa rabim še kondicijo.V hrib je pa za moje lastno veselje, I love it Čez par mescov bom mogla letet k reketa, ker mam tekaške plane Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 14. april 2008 Prijavi Deli 14. april 2008 aha... sam z maščobam je tko... zaloge se ornk aktivirajo šele po eni uri aktivnosti, pred 20 min pa sploh ne in intenzivnost mora bit res nizko. višja intenzivnost, več se nadomešča s hidrati. tako moraš res dolgo laufat, da jih skuriš. da ne pomislim kolk hitr poješ par sladkarij in je spet vse nazaj. bed pri vsem tem pa je, da sploh ne dobivaš ne na kondiciji ne na moči. tko, da... zaradi cajta vole, je bolj met kakšen gramček več, pa bolj na moči delat. ja... tekaški plani... ... to je to Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.