Skoči na vsebino

Duhovi

Lonnie

Recommended Posts

hmm... js pa ne čakam na neka darila od raznih "bogecov", ker ne priznavam ideje boga, oz. sama definicija tega osebka pri raznih verah je absurdna http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif obstajajo bolj razvita bitja, ki pa se ne ukvarjajo nujno s tem, da nam želje izpolnjujejo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif lol... no, lahk, da je kšnim dolgčas pa wseen to počnejo http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif hehe... no skratka se raj zanesem nase, če kej hočem...

nekaterih stvari pač še ne razumeš zato pač "obsojaš" nekatere ljudi...

ma veš kwa men gre skrajno na živce, da si Matjažek jemlje pravico mene obsojat, ker je pač desetletja starejši od mene in se njegove besede niti približno ne jemljejo kot obsojanje, čeprav to so! naj vsaj prizna, da sam obsoja folk, ne pa da se dela enga nadčloveka, k vse ve in vse lahk počne... ok vidva sta očitno frenda in se zato strinjaš z njim, hrati pa ne porajtaš njegovih napak, ampak men se zdi to mal grdo in pol js izpadem edina tle, k koga obsoja, men pa on v vsakem poastu veselo ponavlja kok js nimam pojma pa kok je njemu vse jasno pa kok sm js zaostala itd............

Ne mešat religije in duhovnosti...to sta dve različni stvari...religija omejuje, duhovnost osvobaja...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Matjažek ima določene svoje mane oz. slepila...kdo jih pa nima...Ugotovil pa sem da ti nekaterih stvari pač ni šel razlagat v detajle...Zakaj http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif ...ne vidi smisla, nima časa, jih je razložil drugje...to bi bilo treba pa njega vprašat...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Vprašanje koliko so ti jasne povezave Bogec (paramatma)- duša (atma)- povezanost z vsemi- enost....se mi zdi da je Matjažek bolj ciljal na te povezave...vem pa da je Matjažek zaradi tistega s čimer se ukvarja mal bolj senzibilen...nimam pojma kaj je začutil pri tebi...tako da je za moje pojme to poglavje zaključeno...se ne bom vmešaval v vajino debato...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Deli na socialnih omrežjih

Primer, kako lahkó je ponarediti posnetke "duhov". http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/excl.gif

Izvorni video: Ghost Head

Razkrinkana prevara: Ghost Head Debunk

Ima jedan dokumentarac na temu duhova od national geographica koji sučeljava dvije strane, jesu li snimke, slike s duhovima stvarne odnosno kako bi one eventualno mogle biti namještene. Istina, dokumentarac ne donosi nikakve zaključke, nego pitanje ostavlja otvorenim.

Ne mešat religije in duhovnosti...to sta dve različni stvari...religija omejuje, duhovnost osvobaja...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Matjažek ima določene svoje mane oz. slepila...kdo jih pa nima...Ugotovil pa sem da ti nekaterih stvari pač ni šel razlagat v detajle...Zakaj http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif ...ne vidi smisla, nima časa, jih je razložil drugje...to bi bilo treba pa njega vprašat...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Vprašanje koliko so ti jasne povezave Bogec (paramatma)- duša (atma)- povezanost z vsemi- enost....se mi zdi da je Matjažek bolj ciljal na te povezave...vem pa da je Matjažek zaradi tistega s čimer se ukvarja mal bolj senzibilen...nimam pojma kaj je začutil pri tebi...tako da je za moje pojme to poglavje zaključeno...se ne bom vmešaval v vajino debato...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

nima časa razlagat, komentirat pa ma časa? aha ok :)

povezave bogec bla bla... js ne morem videt, ker ne sprejemam ideje o bogu kot jo razume večina ljudi... (neka zavest, ki je vsemogočna in je sposobna manipulirat potek življenja na našem planetu al ne vem kje vse) bullshit!!! mislm bedarija totalna... če češ najd kšno drugo besedo za to kar ti razumeš pod tem oz. če vzamem tle neko definicijo z neta "Mojstri ezoterike opisujemo Boga kot vsoto vseh zakonov in vseh energij, ki jim ti zakoni vladajo." bi js temu rekla rajš fizika (mislm kakšna bedarija to mešat z besedo bog)... enost js razumem kot energetsko povezanost celotnega vesolja oz. vsega kar obstaja al neki tazga...

ne, sej se mi ne da ubadat s takimi osebki... itq sm vidla, da nima smisla...

ne, sej se mi ne da ubadat s takimi osebki... itq sm vidla, da nima smisla...

valjda da ima smisel... to je verbalni ping pong, in včasih je žogica rožica, včasih pa drekec. kakor za koga pač.

motivacija pa itak element presenečenja.

• 9 months later...

Evo znani primeri:

1. Duh vojaškega mehaničarja Freddy Jacksona, 1919

Fotografija iz leta 1919 - RAF officer Sir Victor Goddard

HMS Daedalus

http://i2.squidoocdn.com/resize/squidoo_images/590/draft_lens4819292module35222642photo_1243019278fred-jackson-ghost-picture.jpg

2. The Brown Lady - Raynham Hall, 1936

http://www.toptenz.net/wp-content/uploads/2010/01/brownlady2.jpg

Ima kdo kakšno informacijo več?

Life is a tragedy for those who feel...

http://www.obviousmag.com/wp-content/uploads/2010/11/split_LEFT.jpg

...and a comedy for those who think.

(popravljeno)

Večinoma so te fotografije ponaredki, optične iluzije ali takšne in drugačne igre svetlobe ipd.

Priporočam ogled na youtubu: HauntedHoax. Tip jasno razloži, kako lahko je z nekaj domišljije in tehničnega znanja ponarediti fotografije in videoposnetke duhov. Sam dodajam, da je prav tako lahko ponarediti tudi videoposnetke NLP-jev in drugih takih pojavov.

Popravljeno -> Alan_New
Possible—but highly unlikely.

. Sam dodajam, da je prav tako lahko ponarediti tudi videoposnetke NLP-jev in drugih takih pojavov.

se strinjam in še mal dodajam.

s tem, ko tudi sam dvomim v verodostojnost slik in filmov, ne zanikam morebitnih NLP- jov ali duhov, volkodlakov in akademije za čarovnike na bradavičarki.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Ok, se strinjam z vami da so lahko posnetki fejk. Na kaksen nacin potem lahko dokazemo paranormalno? Kaj se ne da ponarediti? Je Kdo ze videl pravega duha v zivo?

Life is a tragedy for those who feel...

http://www.obviousmag.com/wp-content/uploads/2010/11/split_LEFT.jpg

...and a comedy for those who think.

Js sem že vidla duha. xyesx

Oba s frendom sva ga vidla - moškega v uniformi.

To je blo v gorah nad Tolminom, v bistvu prizorišče soške fronte.

Živeli smo v bajticah ki so namenjene pastirjem in vsako noč so eni topotali okoli naše, pa žive duše ni blo kilometre okol. Enkrat je tud ena bajta bla odklenjena, ki sem jo prejšnji dan zaklenila (k smo živeli v eni, to sem pa uporabljala za 'ženske ibunge').

Pa enkrat so vse sveče naenkrat ugasnile (tko kakšnih 10). (to vse se je vedno dogajalo ponoči, ko smo bli notri v bajti)

No to so bli sam [nepojasnjeni] dogodki, šumi, glasovi itd., potem sva pa tud unega sivega moškega videla prihajajočega po poti k bajtam, sva pa samo zviznila v našo bajto.

Sem mislila da sanjam, pogledam frenda, čist bled, on mene, čista groza na obrazu obeh.

Skratka - ne računam da mi bo kdo verjel, sem pa vidla na lastne oči in ne sam jaz.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ponoči igra svetlobe in senc poraja najrazličnejše prikazni; ni čudno, da so videnja duhov skoraj 100% ponoči ali v temi. Nekoč sem videl ob mraku ob cesti muho človeške velikosti. Šele ko sem se približal, sem videl, da je bilo je le golo drevo.

Sicer si pa že od malega želim videti duha, a kot kaže bo ta želja ostala neuresničena.

x;)x

Ponoči igra svetlobe in senc

ja, kaj pa topotanje?

brez glasov, samo kot bi več folka topotalo/laufalo krožno okol bajtice....

no saj... saj sem rekla - ne pričakujem da bo kdo verjel niti se ne mislim kej dost pregovarjat okol tega...

ampak - bili smo 4, eden izrazito... hm, "tak kot ti" v bistvu.. x:o)x

stvaren in razumen - tudi on je mel kripse....

... vsi štirje smo skup hodil na wc, v četici, čim se je zvečerilo.

Nismo si mogli razložit topotanja, v hipu ugasnjenih vseh sveč in ostalega (če se že ne bi zanašal na oči oz. bi šlo res za "igro svetlobe in senc") - ker ko kaj tacga vidiš, se ti vse dotedanje vEdenje na glavo postavi...

saj nisem nora in zakaj pa potem nisem večkrat tega vidla? (če je sam igra svetlobe in senc)

In zakaj sva oba vidla isto?

In zakaj vojaka?

sivega?

na tem območju?

....

Podnevi pa je to bil en najlepših placev kar sem jih vidla...

V bistvu je en frend dobil ključe in blagoslov da smo lohk bli tam izven pastirske sezone, k je raziskoval kaverne. Dejansko smo odkrili kaki dve, kamor še ni stopila noga... enkrat se je 'strop' porušil, je blo tud v bistvu nevarno.

Žive duše ni blo ure in ure hoda okoli, ker smo vsak dan tam okol raziskovali.

Našli mdr. stotine metrov 'meje' z robidami in malinami, kaverne, vse živo, vse skup je blo čist magic.

Videli smo od daleč nekaj gornikov, ker je v bližini tromeja.

Videl se je (rdeči) vrh Rdečega vrha (res je bil rdeč). xDDx

Skratka, verjamem, da hoče um vse si razložit, tudi moj je tak, ampak tega si do danes nisem uspela niti se nisem trudila.

Tudi če vidim orkan, mi je dost vseeno, v bistvu, 'znanstveno ozadje' (čeprav me zanima), hočem rečt, nezmožnost razložit si pojav ne pomeni da ga nisem vidla.

Sicer nisem plašljive sorte (bojim se samo veš [in varanov x;)x]), pa nas je blo vse skupaj pošteno strah.

Kar skoz smo se ježili (in seveda - 3 priče za topotanje itd., 1 -poleg mene- za vojaka).

Zakaj bi si rabla to namaštat mi ni jasno...

(pa oba isti trip s frendom...)

((aja, in bili smo trezni x;)x - še čikov nismo mel, k nam jih je zmanjkal pa se noben ni upal sam v dolino, ker je to pomenil da ga ujame mrak, ker je vzela ves dan - pot dol in gor))

(((bile so pa še druge *čudne stvari* - kot na primer, da se je en plac kar *raztegnil*. x:o)x - sam tega pa ne znam opisat in še manj razložit x:)x)))

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kaj je bilo in kaj ste videli ter doživeli, ne vem in o tem ne bi sodil. Bi pa le še dodal, da sam pri sebi ne bi tako na lahko sklepal, da so bili duhovi ali da je bilo na delu nadnaravno samo zato, ker se trenutno (ali pa na kraju samem) ne ponuja nobena naravna razlaga.

.... sam pri sebi ne bi tako na lahko sklepal, da so bili duhovi ali da je bilo na delu nadnaravno samo zato, ker se trenutno (ali pa na kraju samem) ne ponuja nobena naravna razlaga.

xDDx x;)x

ma sej v bistvu je blo ful na težko. x:px x;)x

'naravna razlaga' - kaj bi pa to bilo oz. kakšna pa da bi bla taka razlaga? xDDx

men se je zdela moja naravna, teb se je pa zdela premal *znantsvena* - zdej pa vprašanje, kera je torej pol ~naravna~....

Picasso

Marsa, jaz ti verjamem (a dobim plusek za to? x:px x:Dx )

Sem slišal že za več pričevanj o podobnih videnjih na območju soške fronte. In v okviru teh videnj je nek jasnovidec (al kaj je bil) podal razlago, da so ta videnja povsem mogoča in sicer zaradi dejstva, da so bili vojaki ubiti nasilno, nepričakovano in nepripravljeni na smrt. In ker je njihovo telo nenadoma umrlo, duša sploh ni dojela, da je telo mrtvo, in je ostala na Zemlji, misleč, da vojna še naprej traja in se te "pozabljene" duše še vedno borijo med seboj, ne vedoč, da so v resnici mrtvi :o|o:

In te ubite, nesrečne duše ustvarjajo na področju soške fronte izredno negativno energijo, ki jo ljudje še dandanes tam občutijo, očitno pa se ponoči manifestirajo tudi v pojavih, ki jih zaznajo naša čutila...

drugače pa, Alan, menim, da obstaja mnogo stvari, ki jih naša telesna čutila, niti dosedaj izdelani aparati niso sposobni zaznati...in ker jih zaradi tega ne znamo eksperimentalno opazovati ter obrazložiti njihovega delovanja, ne moremo reči, da zato preprosto ne obstajajo...

Sam verjamem, da bomo sčasoma, s tehnološkim razvojem in z napredkom v načinu dojemanja in razmišljanja, sposobni vsaj nekatere od njih popolnoma zadovoljivo razložiti...

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Marsa, jaz ti verjamem (a dobim plusek za to? x:px x:Dx )

Sem slišal že za več pričevanj o podobnih videnjih na območju soške fronte. In v okviru teh videnj je nek jasnovidec (al kaj je bil) podal razlago, da so ta videnja povsem mogoča in sicer zaradi dejstva, da so bili vojaki ubiti nasilno, nepričakovano in nepripravljeni na smrt. In ker je njihovo telo nenadoma umrlo, duša sploh ni dojela, da je telo mrtvo, in je ostala na Zemlji, misleč, da vojna še naprej traja in se te "pozabljene" duše še vedno borijo med seboj, ne vedoč, da so v resnici mrtvi :o|o:

In te ubite, nesrečne duše ustvarjajo na področju soške fronte izredno negativno energijo, ki jo ljudje še dandanes tam občutijo, očitno pa se ponoči manifestirajo tudi v pojavih, ki jih zaznajo naša čutila...

So v eni angleški oddaji enkrat poklicali tri domnevne medije, ki baje čutijo duše umrlih in sploh čutijo svašta od energij, in jim naložili (se zlagali), da je v neki tovarni umrl lastnik tovarne (ki je seveda bil popolnoma fiktivna oseba), izmislili so si zgodbo, kako naj bi umrl, in pa pazi: prav vsi trije mediji so "čutili", kar so jim naložili. Čutili so torej popolnoma izmišljene dogodke in osebe.

drugače pa, Alan, menim, da obstaja mnogo stvari, ki jih naša telesna čutila, niti dosedaj izdelani aparati niso sposobni zaznati...in ker jih zaradi tega ne znamo eksperimentalno opazovati ter obrazložiti njihovega delovanja, ne moremo reči, da zato preprosto ne obstajajo...

Sam verjamem, da bomo sčasoma, s tehnološkim razvojem in z napredkom v načinu dojemanja in razmišljanja, sposobni vsaj nekatere od njih popolnoma zadovoljivo razložiti...

Kljub vsej moji skepsi menim podobno. Ampak to ne pomeni, da je vse tisto, za kar še ni naravne, znanstvene razlage, avtomatično nadnaravno in onkraj naših zaznav oz. zaznav instrumentov.

So v eni angleški oddaji enkrat poklicali tri domnevne medije, ki baje čutijo duše umrlih in sploh čutijo svašta od energij, in jim naložili (se zlagali), da je v neki tovarni umrl lastnik tovarne (ki je seveda bil popolnoma fiktivna oseba), izmislili so si zgodbo, kako naj bi umrl, in pa pazi: prav vsi trije mediji so "čutili", kar so jim naložili. Čutili so torej popolnoma izmišljene dogodke in osebe.

Kljub vsej moji skepsi menim podobno. Ampak to ne pomeni, da je vse tisto, za kar še ni naravne, znanstvene razlage, avtomatično nadnaravno in onkraj naših zaznav oz. zaznav instrumentov.

mogoče je pa res kdo umrl v tisti tovarni, in so ga mediji čutili...pač ni bil lastnik, ampak nekdo drug, za katerega ljudje iz oddaje sploh niso vedeli x:Dx x:)x

no, čisto mogoče, da so bili tisto šarlatani, ki so bolj, kot na "čutenju" nadnaravnega, delali na lastni propagandi x:o)x

Glede pojmovanja in razlikovanja naravnega od nadnaravnega bi se pa verjetno najprej morala ustaviti pri opredelitvah, kje je ločnica, ki loči nekaj, kar spada še pod naravno, od nadnaravnega? Kdaj je še nek pojav naraven, za en mikron bolj nenavaden pojav pa že nadnaraven?

Jaz bi raje rekel, da je vse, kar je izven naših čutil in instrumentov, trenutno nadnaravno...ker nimamo znanstvenih orodij, s katerimi bi preučili naravo pojava in ga s tem "ponaravili"...ko bo pa to možno, se bo pa meja "nadnaravnosti" pojavov postopoma dvigovala, vedno več pojavov z zadovoljivo strokovno razlago pa bo postalo "naravnih"...

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Malo osnove...iz knjigice CharlesW.Leadbeater- Čovjek vidljiv i nevidljiv...str. 73....14. poglavje-DUPLIKAT

.........Ako astralnim vidom bacimo pogled na našeg susjeda dok

je budan, vidjet ćemo da izgleda skoro isto kao i obično, osimvim

promatranjem možemo primijetiti igru mnogih boja.

Moglo bi se postaviti pitanje, kako to, da se može vidjeti njegovo

lice i udovi, kada znamo da astralna materija tijela kojeg

koristimo ne može sasvim reagirati na fizičke vibracije?

Odgovor bi bio da ono što nam je vidljivo, nije njegovo fizičko

tijelo, već njegov duplikat u astralnoj materiji; osim toga,

kad čovjek napusti svoj gusti zemaljski oblik, bilo privremeno

prilikom spavanja ili trajno kod smrti, njegov duplikat još

uvijek zadržava isti oblik. Razmotrimo kako dolazi do toga.

Na slici 2. uočili smo da astralna materija ima sedam stanja

ili stupnjeva gustoće koji odgovaraju onima na fizičkoj razini.

U tome ima više od obične podudarnosti t.j. postoji

snažno privlačenje. Svaka čestica krute fizičke tvari prožeta je

i ima kao svoj duplikat određene čestice astralne materije najniže

podrazine, koju zbog lakšeg razumijevanja možemo nazvati

"krutom astralnom materijom" - iako je to kontradikcija

u izrazima, budući da krutost u uobičajenom smislu te riječi

nije osobina koja bi se mogla pripisati bilo kakvoj astralnoj

supstanci. Na isti način svaka tekuća fizička čestica ima svoj

duplikat u "tekućim astralnim česticama" i.t.d.; a ti se duplikati

ne mogu lako odvojiti.

Kad se čovjek spušta u inkarnaciju, okuplja oko sebe materiju

razina kroz koje prolazi. Kad sakupi svoj mentalni i

astralni materijal, poprima jajoliki oblik koji je odraz pravog

oblika tj. Kauzalnog tijela na ovim nižim razinama. Tada se

nađe u poziciji da obuhvati malo fizičko tijelo, a njegova privlačnost

odmah počinje djelovati na, do tada, nedovršenu astralnu

i mentalnu materiju. Snažne vibracije ovih finijih čestica

ne podaju se lako kontroli, ali kako dijete raste, tako se i

njegov utjecaj stalno pojačava, pa odrasla osoba ima obično

preko 90% materije svog astralnog i mentalnog tijela unutar

granica svog mesnatog omotača. Zato ne kažem da iste česticeuvijek tamo ostaju jer je svaka od njih u neprekidnom brzom

kretanju izlaženja i ulaženja; ali u cjelini ta se proporcija stalno

održava. Kada astralnim vidom promatramo prijatelja,

ono, što zapravo vidimo je ljudski oblik sastavljen od vrlo guste

i naizgled krute magle okružene jajolikim oblakom prozračne

maglice; čovjeka možemo odmah prepoznati jer je vjerno

reproducirana svaka crta poznatog nam lika.

A to nije sve. Važna je navika; to znači da astralne i mentalne

čestice naviknute na određeni oblik zadržavaju ga čak i

onda kada se tijelo uništi, tako da se čovjeka može lako prepoznati

i nakon smrti. Promjene koje se događaju unutar tijela

su privremene jer svaka prolazna misao može preoblikovati tu

istančanu materiju; ali čim se ukloni pritisak zarobljavajuće

misli, vraća se uobičajeni oblik.

Postoji mnogo slabiji, ali trajniji misaoni utjecaj koji ponekad

vrlo postupno izaziva poprilične promjene. Obično nitko

ne zamišlja samoga sebe oronulim, slabim, pogrbljenim ili

naboranim; i zato, iako astralno tijelo odmah nakon smrti može

vjerno reproducirati sve te karakteristike, nesvjesni utjecaj

njegove vlastite predodžbe o sebi, polako mu vraća nešto od

onoga kako je izgledao u svojim najboljim godinama. Zbog

toga, čovjek koji se nakon smrti pojavi kao prikaza, ponekad

iznenadi svoje bližnje s mlađim izgledom, a ne starijim nego

kad je umro.

I misli drugih pridonose održavanju astralnog oblika nepromijenjenim

nakon smrti. Kada čovjekovi prijatelji, bilo

živi ili mrtvi, misle na njega, zamišljaju ga onakvim kakvog

su ga poznavali; a svaka takva misao predstavlja trenutačnu

oblikujuću silu te tako nastaje skupni efekt.

Čitalac će iz svega ovoga shvatiti, da će osim onoga što je

prikazano na našim ilustracijama, naći još mnoge druge stvariza promatranje kada nauči gledati astralno tijelo; a posebno će

primijetiti da duplikat fizičkog oblika nije samo blijeda kontura

već, vjerojatno, od svih najistaknutija karakteristika.

Skoro je sigurno da će to biti tako kod neškolovanog

(neizvježbanog) vidovnjaka, budući da je astralni vid razvijen

samo u vrlo rijetkim slučajevima. Prirodno je da se najprije

otvori najniži dio tog osjetila, onaj najbliži fizičkom, i može

se dogoditi, da čovjek godinama bude u stanju vidjeti samo

gušće slojeve astralne materije. Ti su slojevi upravo oni koji

su najviše skoncentrirani u duplikatu i zato najviše odgovaraju

materiji fizičkog tijela. Prema tome, okolna jajolika magla će

takvom čovjeku izgledati proporcionalno mnogo slabijom i

manje uočljivom nego stvarno jest. Ako mu je astralni vid donekle

iznad prosjeka, može, kao što je upravo rečeno, vidjeti

nešto od tih boja, ako gleda malo pažljivije - ulažući napor

koji na fizičkoj razini odgovara naprezanju očiju. Kao poslijedica

takvog naprezanja, dolazi do trenutnog povisivanja vibracija

njegovog astralnog tijela, točnije rečeno, njegovo se osjetilo

proteže do malo viših vibracija i tako donosi u njegov

vidokrug nešto veći dio astralnog tijela kojega promatra. Čovjek

koji je pravilno vježban u vidovitosti uči se, naravno, kako

koristiti moć tog vida na svim podrazinama, bilo odvojeno

ili istovremeno, već prema želji.

Ljudi pitaju da li astralno tijelo izgleda obučeno, i ako je

tako, odakle dobiva odjeću. Budući da se ova finija materija

može oblikovati mišlju, čovjek je onakav kakvim se zamišlja i

lako mu je obući se onako kako želi. Ako mu je pažnja potpuno

zaokupljena nečim drugim, njegov um obično automatski

reproducira neko obično odijelo koje mu je poznato,

tako da će se vjerojatno pojaviti u onoj odjeći koju najčešće

nosi. Znam za jednog prijatelja koji se dugo vremena na

astralnoj razini uvijek pokazivao u večernjem odijelu, a da o

tome nikada nije razmišljao; pretpostavljam da je to zato štoje kasno noću, prirodno, sebe zamišljao u takvom odijelu.

Drugi je uvijek nosio ljupku žutu tuniku budističkog svećenika;

ali mislim da je to u početku bilo namjerno, iako je to

kasnije svakako postalo navikom.

Duplikat postoji i u mentalnoj materiji kao i u astralnoj,

tako da i kroz čitav nebeski život čovjek u velikoj mjeri zadržava

izgled kao i sjećanje svoje posljednje osobnosti. Čak i u

Kauzalnom tijelu postoji ljudski oblik - ne neki iz bilo koje

pojedine inkarnacije, već veličanstveno stapanje onoga što je

najplemenitije u svima njima. To je Augoeid ili nebeski čovjek,

kroz kojega se manifestira pravi Ego; ali uvjeti na toj razini

su toliko drugačiji da je uzaludno pokušavati to opisati.

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

no, čisto mogoče, da so bili tisto šarlatani, ki so bolj, kot na "čutenju" nadnaravnega, delali na lastni propagandi x:o)x

He, he, tiste ki ulovijo so šarlatani. Ta pravi se ne pustijo ujet na laži, če pa so ujeti, postanejo nenadoma šarlatani? x:Dx

Glede pojmovanja in razlikovanja naravnega od nadnaravnega bi se pa verjetno najprej morala ustaviti pri opredelitvah, kje je ločnica, ki loči nekaj, kar spada še pod naravno, od nadnaravnega? Kdaj je še nek pojav naraven, za en mikron bolj nenavaden pojav pa že nadnaraven?

Jaz bi raje rekel, da je vse, kar je izven naših čutil in instrumentov, trenutno nadnaravno...ker nimamo znanstvenih orodij, s katerimi bi preučili naravo pojava in ga s tem "ponaravili"...ko bo pa to možno, se bo pa meja "nadnaravnosti" pojavov postopoma dvigovala, vedno več pojavov z zadovoljivo strokovno razlago pa bo postalo "naravnih"...

Sej v končni fazi so vsi pojavi naravni, ker se pojavljajo znotraj narave v najširšem možnem smislu, a trenutno vidim stvar tako, ta so naravni pojavi tisti, ki so objektivno merljivi in preverljivi, nadnaravni pojavi pa vse ostale fantastične trditve, ki ne ponujajo niti enega trdnega dokaza, kot so npr. duhovi, astrologija, homeopatija, nezemljani, uroki …

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...