Larsy 4. december 2005 Prijavi Deli 4. december 2005 Pol pa ok.Ja, sej najbrž je sam radiator začel bolj kurt... sam vseen.... Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 4. december 2005 Prijavi Deli 4. december 2005 Jaz sem se tega strahu v večini že znebil. Včasih sem bil pa tudi jaz prestrašen kot cucek ko sem bral po internetu razne strani o duhovih in pričevanja. Velikokrat razmišljam, zakaj naj bi se sploh bal duhov in prikazni?? Ok, ga zagledam in kaj se bo zgodilo potem? Me bo požrlo? Najbrž ne... Ali pa se on mene ustraši? Sam definitivno verjamem v to, vendar verjamem tudi, da mora biti nek razlog, da se prikazen pojavi. P.S. Ampak ob nekaterih pričevanjih (bogve, če so resnična) se mi pa še vedno naježi koža. Moj nasvet je, da se izogibate takih tem, pa bo vse v redu. Ali pa začnete aktivno športat in migat, bo strah kar izpuhtel. No, če ste leni, si pa samo radio prižgite pa luč. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 4. december 2005 Prijavi Deli 4. december 2005 Jaz sem se tega strahu v večini že znebil. Včasih sem bil pa tudi jaz prestrašen kot cucek ko sem bral po internetu razne strani o duhovih in pričevanja. Velikokrat razmišljam, zakaj naj bi se sploh bal duhov in prikazni?? Ok, ga zagledam in kaj se bo zgodilo potem? Me bo požrlo? Najbrž ne... Ali pa se on mene ustraši? Sam definitivno verjamem v to, vendar verjamem tudi, da mora biti nek razlog, da se prikazen pojavi. P.S. Ampak ob nekaterih pričevanjih (bogve, če so resnična) se mi pa še vedno naježi koža. Moj nasvet je, da se izogibate takih tem, pa bo vse v redu. Ali pa začnete aktivno športat in migat, bo strah kar izpuhtel. No, če ste leni, si pa samo radio prižgite pa luč. lol, dobr razmišlaš... a kaj ti bodo naredil?? ja pejd gledat Emily Rose... Dvomim da se bodo oni nas prestrašl.... Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 4. december 2005 Prijavi Deli 4. december 2005 Ti bi to tlačil v podzavest... ne, ne, pol je še hujše... treba si je priznat, da obstajajo, jih sprejet in živet z njimi... recimo tako nekak...s tem se pa ne bi mogla bolj strinjat! Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 4. december 2005 Prijavi Deli 4. december 2005 Punce, ne vem a res tak zmedeno pišem, da me noben ne razume... Upam, da ne. Jaz verjamem v t.i. duhove oz. duše, energije ali kakorkoli bi temu lahko rekli. Izogibam pa se raznim zgodbicam, ker nočem da mi vzbujajo strah po nepotrebnem. Iz prve roke sem slišal že eno zgodbo, povedala mi jo je babica in ji verjamem kar je ona doživela. Glede na njen opis mi je tudi jasno, zakaj je ona imela to izkušnjo, kakšen je bil namen tega. Ne vem, zakaj bi se morali takih izkušenj bati? Res je presenečenje, kaj drugega pa več ne. No če bi leteli krožniki v mojo smer, bi svoje mnenje sigurno spremenil. Ne pa gledat BEDASTIH filmov, ker te samo zmedejo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 4. december 2005 Prijavi Deli 4. december 2005 Mogoče se izkoriščevalske sence oz. tiste, ki so med dvema svetovoma in so mogoče na nižji astralni ravni hočejo hraniti z našo energijo,ker se še oklepajo snovnega sveta in nočejo ali ne znajo preiti na drugo stran. Duše ljudi, ki se morajo za svoj razvoj ponovno roditi, pa še niso zreli za to, zato iščejo gostitelja. Ko se prebudijo duhovi človekovega mesa in krvi - človekove nižje strasti - je človek dovzeten za to, ker je to stanje blizu takim duhovom iz nižjega astrala. Tud epileptični napadi so (lahko?) posledica obsedenosti. (prosto po J. L.) Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sebastjan 4. december 2005 Prijavi Deli 4. december 2005 Emanuel, od kje pobirate vso to teorijo? Kako vedeti kaj je res in kaj ne? Mogoče tisto, kar se bolj logično sliši? I don't think so... Ne bi raje citiral svojih izkušenj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 4. december 2005 Prijavi Deli 4. december 2005 Kot prvo, na tem forumu vikanje ni v navdi. Drugač pa, znanja in vedenja je dovolj, problem je samo to, ker ga ljudje nočejo spejeti. Tud pričevanj o obsedenosti je velik, iz različnih kultur, in povsod majo tud obrede izganjanja. Jemljem pa tem, kjer je vse najbol razložen, sevede. Se vse dopolnjuje med sabo. Sevede pa je velika razlika med tem, da je nekdo dojemljiv za kontaktiranje z duhovnim svetom, in tem, da je nekdo obseden. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ivy* 27. marec 2006 Prijavi Deli 27. marec 2006 ojla... Ne vem..kako me je zaneslo na to stran..ampak po prebranem - sem se mogla takoj prijavit.. in oddat komentar... Skratka..ko sem prebrala..prispevek od MAČKEREŽALKE...Me je spreletel srh... Isto se dogaja meni..te sanje in podobno... sicer kasneje piše..da se to njeji ne dogaja več.. mene pa me še kar "preganja".. Grozen občutek..in te ponavljajoče se nočne more-v domačem okolju.. Vsekakor verjamem da je nekaj na temu...In očitno se bom mogla sprijaznit...in živet s tem ... Pozdrav, i. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. avgust 2006 Prijavi Deli 27. avgust 2006 Duše ljudi, ki se morajo za svoj razvoj ponovno roditi, pa še niso zreli za to, zato iščejo gostitelja. Ko se prebudijo duhovi človekovega mesa in krvi - človekove nižje strasti - je človek dovzeten za to, ker je to stanje blizu takim duhovom iz nižjega astrala. Tud epileptični napadi so (lahko?) posledica obsedenosti. (prosto po J. L.) Močno dvomim. Energijska bitja, ki običajno iščejo "gostitelja" so po mojem najpogosteje:- astralna (čustvena) telesa ljudi, ki so umrli v "čustveno močnih" situacijah (strah, sovraštvo ...); v takšnih primerih verjetno astralno telo po smerti ne razpade, ampak je v trenutku ob smrti dobilo dovolj energije, da obstane, se osamosvoji in začne delovatti po svoje- podobna situacija lahko nastane ob situaciji, nabiti z ogromno čustvi. Tudi takrat se lahko iz sproščene energije formira energijsko bitje, ki ga pol serje okol. Do takšnih sklepov prihajam na osnovi zabeleženih primerov razvijanja nekaterih oblik astralnih potovanj skupin ljudi, ki so se s tem intenzivno ukvarjale. Ena od oblik astralnega potovanja npr. je, da si z usmerjeno čustveno energijo formiraš t.i. astralno vozilo. Takšna vozila so se po določenem času pogosto osamosvojila, se začela vesti in razvijati po svoje in kot astralna vozila niso bila več uporabna (glej Brennan: Astralna projekcija). lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 27. avgust 2006 Prijavi Deli 27. avgust 2006 taki atrali, pa lahka tudi onemogočija obnovo hiše itd... kako pa se njim to hm dopove oz pomaga da razčistijo in se pač vrnejao nazaj Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 27. avgust 2006 Prijavi Deli 27. avgust 2006 taki atrali, pa lahka tudi onemogočija obnovo hiše itd... kako pa se njim to hm dopove oz pomaga da razčistijo in se pač vrnejao nazaj Metod je precej. Ampak vse temeljijo na vizualizaciji in tistem, kar jih je skreiralo - močni čustveni energiji. Zato je včasih potrebna skupina (skupinsko smo npr. s Pogačnikovimi geomanti "čistili" griček v Podšentjurju, kjer je zgrajena cerkev na lokaciji starorimskega pokopališča oz. skupinske grobnice umrlih za kugo. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 28. avgust 2006 Prijavi Deli 28. avgust 2006 (popravljeno) http://teozofija.info/AstralnaRaven.htm To vam je ena IMHO precej huda stran o astralni ravni in njeni pojavnosti. Lepo in razumljivo je tudi razlozena pojavnost duhov, tako tistih osamosvojenih oblik, kot tistih ki jih njihove materialisticne teznje drzijo v nizjem astralu, ki je precej blizu nasi fizicni kreaciji Iz linka; 3. Običajna oseba po smrti.Seveda je ta razred milijon-krat večji kot tisti,[47] o katerem smo govorili do sedaj. Značaj in položaj njegovih pripadnikov pa se razlikuje znotraj izjemno širokih meja. Podobno velika razlika je lahko tudi v dolžini življenja, ki ga preživijo na astralni ravni, saj tam lahko srečamo takšne, ki preživijo na ravni le nekaj dni, medtem ko drugi na njej preživijo mnogo let ali celo stoletij. Človek, ki je vodil dobro in čisto življenje in katerega najmočnejša čustva in stremljenja so bila nesebična in duhovna, ne bo čutil nikakršne privlačnosti do te ravni in ne bo našel ničesar, če bo povsem prepuščen samemu sebi, kar bi ga na njej posebej zadrževalo ali ga vzpodbujalo k določeni dejavnosti v tem sorazmerno kratkem obdobju njegovega bivanja na tej ravni. Kajti razumeti moramo, da se po smrti resnični človek potegne v sebe in da na prvem koraku tega procesa odvrže fizično telo in skoraj obenem tudi eterični dvojnik ter da želi čimprej odvreči tudi astralno ali telo želja in preiti v nebeški svet, ki je edini, v katerem lahko njegove duhovne težnje dosežejo popoln sad. Človek plemenitega in čistega uma je to sposoben doseči, ker se je že med življenjem znebil zemeljskih strasti. Moč svoje volje je usmeril v višje kanale, zato mora na [48] astralni ravni obdelati le malo energij nižjih želja. Zato je njegovo bivanje na tej ravni posledično zelo kratko in najbolj verjetno le malenkost več kot le dremav pol-zavesten obstoj, dokler se povsem ne potopi v sen, med katerim se njegovi višji principi dokončno osvobodijo astralnega ovoja in vstopijo v blaženo življenje nebeškega sveta. Za tiste, ki še niso stopili na pot okultnega razvoja, je to, kar smo opisali, idealno stanje, ki pa ga seveda ne dosežejo vsi ali celo večina. Povprečen človek se pred smrtjo ne osvobodi vseh nižjih želja, zato preživlja dolgo obdobje bolj ali manj polno zavestnega življenja na različnih pod-oddelkih astralne ravni, med katerim omogoča silam, ki jih je ustvaril, da se izživijo in tako osvobodijo višji ego. Vsak mora po smrti preiti skozi vse pod-oddelke astralne ravni na svoji poti proti nebeškemu svetu, čeprav ne more pričakovati, da bo na vseh zavesten. Tako kot je nujno, da fizično telo vsebuje v svojem ustroju fizično materijo v vseh njenih stanjih, trdnem, tekočem, plinastem in eteričnih,[49] je nujno, da tudi astralni nosilec vsebuje delce, ki pripadajo vsem pod-oddelkom astralne materije, čeprav se razmerja v posameznih primerih zelo razlikujejo. Sedaj se moramo spomniti, da človek poleg materije svojega astralnega telesa zbere tudi ustrezno elementalno esenco in da je med njegovim življenjem ta esenca ločena od oceana podobne materije v okolici in tako praktično postane v tem času nekaj, kar bi lahko opisali kot neko vrsto umetnega elementala. Ta ima svoj lasten začasen določen ločen obstoj in sledi toku svoje lastne evolucije navzdol v materijo, brez kakršnega koli odnosa (ali celo kakršnega koli znanja o) do potreb ali interesov ega, s katerim je povezan - kar povzroča to nenehno borbo med voljo mesa in voljo duha, o kateri tako pogosto pišejo religiozni pisci. Četudi je to “zakon udov, ki se bojuje proti zakonu uma” in četudi je posledica za človeka, ki mu popusti, namesto da bi ga nadziral, resno ovirana evolucija, pa ne smemo misliti, da je kakor koli zloben sam po sebi, kajti to je še vedno Zakon - še vedno izliv Božanske moči, ki potuje [50] po svojem rednem toku, ne glede na to, da je v tem primeru ta tok navzdol v materijo, namesto navzgor in stran od nje, kot je naš. Ko se človek ob smrti umakne s fizične ravni, začnejo na njegovo astralno telo delovati razgrajujoče sile narave, tako da je s tem ogrožen obstoj elementala kot ločene entitete. Tega bi se rad obvaroval in zato poskuša čim dlje ohraniti skupaj astralno telo. Njegova metoda, pri tem je ta, da poskuša preurediti materijo, iz katere je sestavljen, v neke vrste slojevite ovoje školjk, pri čemer je najnižja (in zato najbolj gosta in groba) pod-raven najbolj navzven, ker tako nudi največji odpor razgradnji. Človek mora ostati na tem najnižjem pod-oddelku toliko časa, dokler iz materije te pod-ravni ne izloči svoj resnični jaz. Ko to opravi, se zavest usmeri na naslednjo od teh koncentričnih školjk (tisto, ki tvori materijo šestega pod-oddelka) ali, če povemo to isto stvar z drugimi besedami, preide na naslednjo pod-raven. Lahko bi rekli, da astralno telo izčrpa svojo privlačnost do določenega nivoja, tako da [51] odpade večji del njegovih bolj grobih delcev in da nekako čuti privlačnost do višjega stanja obstoja. Njegova specifična teža nekako nenehno upada, tako da se stabilno dviguje iz gostejših v redkejše sloje in pri tem zastane le takrat, ko je začasno natančno uravnovešen. To je očitno razlaga za opombe, ki jih pogosto izražajo pokojni, ki se pojavljajo na seansah, češ da so na poti v višje področje, s katerega ne bodo mogli, ali vsaj ne z lahkoto, komunicirati preko medija. In dejansko je res, da je za osebo, ki se nahaja na najvišjem pod-oddelku te ravni, skoraj nemogoče, da bi imela opravka s katerim koli običajnim medijem. Tako vidimo, da je človekov postanek na katerem koli nivoju astralne ravni v natančnem sorazmerju s količino materije tega nivoja v njegovem astralnem telesu in povsem odvisen od njegovega preživetega življenja, od njegovih želja, ki so k sebi pritegnile materijo določene vrste in jo vgradile v njegovo astralno telo. Zato lahko človek s čistim življenjem in visokimi mislimi zmanjša količino materije, ki pripada najnižjim astralnim nivojem, in jo lahko v vsakem primeru [52] dvigne do tega, kar bi lahko imenovali kritična točka, kjer bo že prvi stik razgrajujoče sile povzročil razpad njene povezanosti in jo razgradil v njeno prvotno stanje ter ga osvobodil za prehod na naslednjo pod-raven. V primeru resnično duhovno usmerjene osebe je to stanje značilno za vse pod-oddelke astralne ravni. Posledica tega pa je praktično takojšen prehod skozi raven, tako da se zavest prvič ponovno vzpostavi šele v nebeškem svetu. Kot smo že rekli, si seveda ne smemo predstavljati, da so pod-ravni med seboj ločene prostorsko, ampak da prežemajo ena drugo. Zatorej, ko pravimo, da oseba prehaja iz enega pod-oddelka na drugega, ne mislimo, da se giblje po prostoru, ampak preprosto to, da se gorišče njegove zavesti usmerja od zunanje školjke proti tisti, ki je bolj navznoter. Edine osebe, ki bodo normalno prebudile zavest na najnižjem nivoju astralne ravni, so tiste, katerih želje so surove in nasilne - pijanci, čutni ljudje in podobni. Tam bodo ostali za obdobje, ki je v sorazmerju z močjo njihovih želja. Pri tem bodo pogosto strašno trpeli zaradi dejstva,[53] da so njihova zemeljska poželenja še vedno tako močna kot prej in jih sedaj ne morejo zadovoljiti, razen izjemoma, na nadomesten način, ko srečajo podobno usmerjenega človeka in ga obsedejo. Običajno dostojen človek se bo verjetno le kratek čas zadržal na sedmi pod-ravni. Vendar pa se bo, če so bile njegove glavne želje in misli usmerjene v povsem zemeljske posle, znašel na šestem pod-oddelku, kjer bo še vedno lebdel nad kraji in osebami, s katerimi je bil tesno povezan na zemlji. Peta in četrta pod-raven sta podobnega značaja, le s to razliko, da postajajo zemeljske vezi vse manj in manj pomembne in da pokojnik vse bolj in bolj teži k temu, da bi oblikoval svoje okolje v skladu s svojimi najbolj trajnimi mislimi. Ko stopimo na tretji pod-oddelek, ugotovimo da je ta značilnost povsem izpodrinila vizijo o realnostih ravni, kajti ljudje tu živijo v svojih lastnih domišljijskih mestih - seveda ne tako, da bi vsak razvil povsem svoje mišljenje, kot v nebeškem svetu, ampak da od prednikov podedovanemu sestavu dodaja svoje. Tu najdemo cerkve in [54] šole in “bivališča v deželi summerland”, ki jih tako pogosto opisujejo na spiritističnih seansah, čeprav bodo za nekega opazovalca brez predsodkov precej manj realne in manj veličastne kot za njihove očarljive ustvarjalce. Zdi se, da je druga pod-raven posebej bivališče sebičnih ali neduhovnih religioznih ljudi. Tu se oblačijo v svoje zlate krone in častijo svoje lastne grobe materialne predstave o nekem posebnem božanstvu iz svoje dežele in časovnega obdobja. Zdi se, da je najvišji pod-oddelek namenjen tistim, ki so se med življenjem predajali materialističnim, vendar intelektualnim težnjam, ki pa jih niso podredili koristim soljudi, ampak vzgibom sebičnega stremljenja ali preprosto za namene intelektualne vadbe. Takšne osebe bodo pogosto ostale na tem nivoju mnogo let - resda srečne pri reševanju svojih intelektualnih problemov, vendar ne da bi počele karkoli dobrega za kogar koli in le s počasnim napredovanjem proti nebeškemu svetu. Kakor smo že pojasnili, moramo jasno razumeti, da te pod-ravni ne smemo nikakor povezati z idejo o prostoru. Pokojna entiteta, ki deluje na kateri koli od pod-ravni, lahko z lahkoto potuje [55] od tu do Avstralije ali kamor koli drugam, kamor ga ponese njena misel, vendar pa ni, dokler ni zaključen proces razkroja, ki smo ga opisali, sposobna prenesti z ene pod-ravni na drugo svojo zavest. Vsaj kolikor nam je sedaj znano, za to pravilo ni nobene izjeme, čeprav lahko človekovo delovanje v določenih mejah skrajša ali podaljša njegovo vezanost na pod-raven, če je na jej zavesten. Vendar pa se količina zavesti, ki jo ima oseba na dani pod-ravni, ne podreja nespremenljivo temu zakonu. Obravnavajmo skrajen primer možne različice, zato da bi lahko dojeli metodo delovanja tega zakona. Predstavljajmo si človeka, ki je iz svoje pretekle inkarnacije prinesel težnje, ki za svojo objavljanje potrebujejo veliko količino materije s sedme ali najnižje pod-ravni, vendar pa je bil v svojem preteklem življenju dovolj srečen, da se je v svojih zgodnjih letih poučil o možnosti in nujnosti nadziranja teh teženj. Le malo verjetno je, da bi bili njegovi napori nadzorovanja povsem in enoznačno uspešni; a če so, potem se v astralnem telesu stalno,[56] pa čeprav počasi, odvija zamenjava grobih delcev z bolj finimi. V najboljšem primeru je ta proces zelo postopen in kaj rado se zgodi, da človek umre še preden je bil vsaj na pol zaključen. V takšnem primeru bo v njegovem astralnem telesu ostalo brez dvoma še veliko materije z najnižje pod-ravni, ki ga bo prisilila v dolgo bivanje na tej pod-ravni. Vendar se bo znašel v pogojih, v katerih njegova zavest v tej inkarnaciji ni navajena delovati; in ker te navade ne more doseči v trenutku, bo moral posledično na tej pod-ravni počivati toliko časa, dokler se ta delež materije ne razgradi; vendar pa se bo nahajal v stanju ne-zavestnosti - to pomeni, da bo svoje obdobje bivanja na tej pod-ravni praktično prespal, tako da se ga njene številne neprijetnosti ne bodo dotaknile. Študent okultizma pa lahko iz svojega astralnega življenja naredi nekaj povsem drugega. Ko se običajen človek za trenutek prebudi iz ne-zavesti, ki se pojavi ob smrti, se znajde v določenih okoliščinah, ki jih je ustvaril elemental želja z urejanjem materije astralnega telesa.[57] On lahko sprejema zunanje vibracije samo s pomočjo tiste materije, ki jo je zunaj pustil elemental, zaradi česar je njegov pogled omejen na to posebno pod-raven. Človek sprejema to omejenost kot del okoliščin svojega novega življenja, vendar pa se sploh ne zaveda, da obstoja kakršna koli omejenost, in predvideva, da je to, kar vidi, tudi vse, kar je mogoče videti, saj o elementalu ali njegovem delovanju ne ve nič. Študent teozofije pa vse to razume in ve, da omejenost ni nujna. Ker to ve, se bo začel takoj upirati delovanju elementala želja in poskušal obdržati svoje astralno telo v enakem stanju kot med zemeljskim življenjem, to je, s premešanimi in svobodno gibajočimi se delci materije. Posledica tega bo to, da bo lahko sočasno sprejemal vibracije z vseh astralnih pod-ravni, kar mu bo omogočilo vpogled v celoten astralni svet. Tako se bo v njem lahko gibal prav tako svobodno kot je to počel v času fizičnega sna in tam našel in govoril s katero koli osebo na astralni ravni, ne glede na to, na kateri [58] pod-oddelek je ta oseba sedaj omejena. Napor, s katerim se upira preurejanju in s tem ohranja astralno telo v prvotnem stanju, je podoben naporu, s katerim se je v fizičnem življenju upiral neki močni želji. Elemental se na svoj zanimiv pol-zavesten način boji in poskuša ta strah prenesti na človeka, tako da ta to občuti kot močan instinkt o neopisljivi nevarnosti, ki se ji lahko izogne le na ta način, da dopusti preureditev slojev. Če se temu nerazumnemu občutku straha čvrsto upre s svojim znanjem, torej z vedenjem, da se nima česa bati, potem počasi zlomi odpor elementala, na enak način kot se je med svojim fizičnim življenjem mnogokrat uprl prišepetavanju želja. Tako postane med svojim astralnim življenjem živa moč in lahko pomaga drugim ljudem kot je to prej počel v urah sna. Mimogrede bi lahko povedali, da je na astralni ravni, prav tako kot tukaj, komunikacija omejena z znanjem entitete. Če je učenec sposoben uporabljati svoje telo uma, lahko sporoči svoje misli tam prisotnim ljudem lažje in [59] hitreje kot na zemlji, in to s pomočjo mentalnih vtisov. Prebivalci te ravni običajno niso sposobni izvajati te moči in zdi se, da jih omejujejo podobne omejitve kot na zemlji, čeprav morda manj toge. Rezultat tega je to, da se, tako tam kot tu, zbirajo v skupine, ki jih združujejo skupna nagnjenja, verovanje in jezik. Pesniška ideja o smrti kot univerzalni izravnavi je absurd, porojen iz neznanja, kajti dejstvo je, da v večini primerov izguba fizičnega telesa ne prinese nobene razlike v značaju ali razumu osebe, tako da obstojajo številne različice inteligence med ljudmi, ki jih običajno imenujemo mrtvi, kot med živimi. Ljudsko religiozno učenje zahoda je bilo v zvezi s posmrtnimi dogodivščinami dolgo tako zelo nenatančno, da so celo inteligentni ljudje pogosto strašno zmedeni, ko po smrti ponovno pridobijo zavest v astralnem telesu. Položaj, v katerem se znajde na novo prispeli, se tako korenito razlikuje od tega, kar mu je bilo povedano, da naj pričakuje, da ni nobena redkost, da na začetku noče verjeti, da je sploh prešel [60] vrata smrti. Naše, tako zelo poveličevano prepričanje v nesmrtnost duše ima dejansko tako malo praktične vrednosti, da mnogi ljudje mislijo, zaradi dejstva, da so še vedno zavestni, da je to popoln dokaz, da še niso umrli. Grozljivi nauk o večni kazni je prav tako odgovoren za veliko količino najbolj usmiljenja vredne in povsem neutemeljene groze, ki jo občutijo ljudje, ki na novo vstopijo v to višje življenje. V številnih primerih preživijo dolga obdobja v akutnem mentalnem trpljenju, preden se lahko osvobodijo usodnega vpliva tega gnusnega bogoskrunstva in spoznajo, da sveta ne upravljajo kaprice nekega demona, ki poželjivo opazuje človeško muko, ampak dobronamerni in silno potrpežljivi zakon evolucije. Mnogi člani razreda, ki ga obravnavamo, sploh ne dosežejo neke inteligentne predstave o dejstvu evolucije, ampak blodijo v svojem astralnem presledku na enako brezciljni način kot so preživeli fizični del svojega življenja. Tako jih je le malo, ki bi po smrti, enako kot pred njo, razumeli svoj položaj in kako naj ga kar najbolje izkoristijo. In tudi takrat, tako kot sedaj,[61] je le malo takšnih, ki bi bili pripravljeni sprejeti nasvet ali se zgledovati po tistih, ki vedo. Toda ne glede na stopnjo človekovega razuma, ta vedno valuje in njegova količina se v celoti postopno zmanjšuje, kajti človekov nižji um vleče v naspotne smeri višja duhovna narava, ki deluje nanj z višjega nivoja, in močne sile želja, ki delujejo od spodaj. Zaradi tega koleba med dvema privlačnostma, s stalno rastočo težnjo proti prvi, ki počasi uničuje sile nižje želje. To je eden izmed razlogov za ugovor zoper spiritistične seanse. Izjemno neveden ali zaostal človek se lahko po smrti brez dvoma veliko nauči, če pride v stik s krogom gorečih spiritistov, ki ga vodi neka zaupanja vredna oseba in ki mu lahko tako zelo pomaga in ga dvigne. Vendar pa se zavest povprečnega človeka stabilno dviguje od nižjega dela narave proti višjemu, tako da za njegov razvoj prav gotovo ni dobro, če se ta njegov nižji del prebudi iz naravne in zaželene ne-zavesti, v katero je prešel, zato da bi znova prišel v stik z zemljo in komuniciral z medijem.[62] Posebno nevarnost takšnega početja lahko razumemo, če se spomnimo, da se resnični človek ves čas vztrajno umika vase in lahko sčasoma vse manj in manj vpliva na ali vodi ta nižji del, ki pa lahko kljub temu, dokler ločitev ni popolna, ustvarja karmo. In pod temi okoliščinami je očitno veliko lažje dodati zlo kot pa dobro karmo. Ločeno od kakršnega koli vprašanja razvoja preko medija obstoja še nek drug in veliko bolj pogosto uporabljen vpliv, ki lahko raztelešeni entiteti resno upočasni njeno pot v nebeški svet. To pa je silna in nenadzorovana žalost njenih prijateljev in sorodnikov. To je ena izmed številnih otožnih posledic strašno nemarnega in celo nereligioznega pogleda na smrt, ki smo ga skozi stoletja razvijali na zahodu in ki ne povzroča velike, povsem nepotrebne bolečine za umrlim samo tistim, ki smo ga imeli radi, ampak pogosto resno škodi prav tistim, zaradi katerih občutimo to veliko žalost. Ko naš umrli brat mirno in naravno utone v ne-zavest, ki [63] vodi k njegovemu prebujenju v slavi nebeškega sveta, ga ta žalost prepogosto prebudi iz njegove zasanjane sreče v živ spomin na zemeljsko življenje, ki ga je pred kratkim zapustil. To delovanje strastne žalosti in želja njegovih prijateljev na zemlji, prebudi ustrezne vibracije v njegovem telesu želja in povzroči silovito neugodje. Dobro bi bilo, ko bi se tisti, katerih prijatelji so zapustili svet pred njimi, iz teh nedvoumnih dejstev naučili, v dobro svojih ljubljenih, dolžnosti, da se vzdržijo žalosti, ki je, čeprav naravna, v svojem bistvu sebična. Okultno učenje ne svetuje, da moramo pozabiti na mrtvega - daleč od tega, ampak pravi, da je človekovo čustveno spominjanje na preminulega prijatelja sila, ki ima, če jo usmerimo v kanal gorečih, dobrih želja za njegovo napredovanje proti nebeškemu svetu in njegov miren prehod skozi vmesno stanje, za preminulega resnično vrednost. Žalovanje in hrepenenje po tem, da bi se vrnil, ni le nekoristno, ampak tudi škodljivo. Zatorej Hindu religija s pravim posluhom predpisujeta svoje Shraddha obrede in katoliška Cerkev svoje molitve za umrlim.[64] Včasih se zgodi, da prihaja želja po komunikaciji z druge strani in da si pokojnik želi sporočiti nekaj posebnega tistim, ki jih je pustil za seboj. Občasno je takšno sporočilo lahko pomembno, kot na primer, kje je shranjena pogrešana oporoka, večinoma pa povsem banalno. No, ne glede na to, kakšno je, je brez dvoma zaželeno, da se osvobodi, če je tako trdno vtisnjeno v um mrtve osebe, saj bi sicer goreča želja po sporočilu nenehno potiskala njegovo zavest nazaj v zemeljsko življenje in mu preprečevala prehod na višja področja. V takšnih primerih mu lahko psihik, ki ga lahko razume, ali medij, preko katerega lahko piše ali govori, naredi dejansko uslugo. Lahko bi vprašali: zakaj ne more pisati ali govoriti brez medija? Razlog je v tem, da neko stanje materije lahko običajno deluje le na stanje takoj pod njim. In ker sedaj prizadeti nima v svojem organizmu bolj goste materije od tiste, iz katere je sestavljeno astralno telo, mu ni mogoče zasnovati vibracij v fizični substanci zraka ali premikati fizičnega pisala, ne da bi si sposodil živo materijo vmesnega reda v eteričnem [65] dvojniku, po katerem je možno neko vzpodbudo prenesti z ene ravni na drugo. Tega materiala si ne more sposoditi od običajne osebe, ker so principi takšnega človeka preveč tesno povezani, da bi jih lahko s kakršnim koli sredstvom ločil in jih tako podredil svoji volji. Bistvo medijstva pa je prav ločenost principov, tako da lahko iz medija brez težav pritegne materijo, ki jo potrebuje za svoje objavljanje, kakršno koli to že je. Ko ne more najti medija ali pa ga ne zna uporabiti, poskuša včasih z nespretnim in napačnim prizadevanjem sporočati sam, tako da z močjo svoje volje sproži slepo delovanje elementalnih sil, ki povzročijo navidez nesmiselno objavljanje kot je metanje kamnov, zvonjenje zvonca in podobno Včasih se psihiku ali mediju, ki obišče hišo, kjer se dogajajo takšne stvari, posreči odkriti kaj poskuša sporočiti entiteta, ki jih povzroča, in tako preprečiti nadaljnje motnje. No, te elementalne sile lahko občasno sprožijo tudi povsem drugi vzroki.[66] Popravljeno 28. avgust 2006 -> kuvrtat Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prvi 2. september 2006 Prijavi Deli 2. september 2006 Močno dvomim. Energijska bitja, ki običajno iščejo "gostitelja" so po mojem najpogosteje:- astralna (čustvena) telesa ljudi, ki so umrli v "čustveno močnih" situacijah (strah, sovraštvo ...); v takšnih primerih verjetno astralno telo po smerti ne razpade, ampak je v trenutku ob smrti dobilo dovolj energije, da obstane, se osamosvoji in začne delovatti po svoje- podobna situacija lahko nastane ob situaciji, nabiti z ogromno čustvi. Tudi takrat se lahko iz sproščene energije formira energijsko bitje, ki ga pol serje okol. Do takšnih sklepov prihajam na osnovi zabeleženih primerov razvijanja nekaterih oblik astralnih potovanj skupin ljudi, ki so se s tem intenzivno ukvarjale. Ena od oblik astralnega potovanja npr. je, da si z usmerjeno čustveno energijo formiraš t.i. astralno vozilo. Takšna vozila so se po določenem času pogosto osamosvojila, se začela vesti in razvijati po svoje in kot astralna vozila niso bila več uporabna (glej Brennan: Astralna projekcija). lalalaA to Barbara B. ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 3. september 2006 Prijavi Deli 3. september 2006 Duhovi... to so samo personifikacije različnih oblik zavestne energije, pravzaprav so to projekcije lastne zavesti, ki so izven dosega budne zavesti. S temi energijami je potrebno silno previdno. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ROTI 9. oktober 2006 Prijavi Deli 9. oktober 2006 Ob branju komentarjev na temo duhovi se strinjam z vsemi,ki pravite tace stran,to so nevarne stvari.Sama sem imela priložnost spoznati primer treh deklet, katere so pred leti iz heca v študentskem domu klicale duhove.Ob tem so bile kasneje tako prestrašene,da si niso upale o tem govoroti.Ena od njih je moja znanka,katera mi je pred časom vso zgodbo povedala.Izpustila bom kaj se je na tisti seansi dogajalo.Bi PA POVEDALA ,da si je ena pred leti zaradi psihičnih težav vzela življenje,čeprav vzroka za njeno bolezen ni našel nobeden psihiater.Druga je še danes bolehna izvidi so pa vsi B.P. Moja znanka pa pravi da od takrat naprej ji tudi na misel več ne pade klicanje duhov. Poznam pa še precej drugih primerov, ki so se končali precej čudno.--- Sem pa opazila zelo zanimivo stvar.LONNIE,ki je to temo odprla se v forumu pojavlja točno od 16.septembra 2004, do 6. oktobra 2004 skupaj 20 objav ,potem pa mrk.Se je kdo vprašal ,kaj se je z njo zgodilo? Citiraj MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ROTI 10. oktober 2006 Prijavi Deli 10. oktober 2006 Ne še jokat, mogoce pa je Lonnie povedala in slisala, kar je hotla slisat in povedat in sla papa s foruma Pa še nekaj: tale opis, cela knjiga, Kuvrtat, to se mi cudno zdi, da nihce ne pride po te duše ob smrti. Menda bi naj prisli mrtvi predniki po nas, pise v 'Sedem stopnic do vecnosti' in nas kar odvedli v nov svet.Enako tudi pravi rajnki dr. Kahn prek Turoffa, da je bila izkusnja prehoda nekaj najlepsega in ceprav je zivel in razmisljal zelo materialisticno zivljenje, je ponj prisla mati, mu pela kot skrjancek in ga je odvedla na cudovit kraj... pa brez kaksnih nezavesti, kolosalnih transformacij in tega. In ta kraj je tako cudovit, da ce najlepso mozno lepoto pomnozis z 2, komaj dobis predstavo, na kako lepem kraju ces da se on zdaj nahaja. Imam pa ga na sumu, da ni povedal vsega... Bom prebrala za vsak primer še drugo, kar je na to temo, ce me cist slucajno avto rukne. Al pa bog ne daj tovornjak, tale sele zgazi... Nikol ne ves Mogoče res,saj ne jokcam,vem samo to,da se z duhovi igrat ni hec. Duhca lahko prikliče vsak,saj imamo preveč literature na tem področju.Kako ga pa odpoklicat,ko se enkrat prilepi nate to je pa druga zgodba. LEPO SE IMEJ Citiraj MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 10. oktober 2006 Prijavi Deli 10. oktober 2006 Pa še nekaj: tale opis, cela knjiga, Kuvrtat, to se mi cudno zdi, da nihce ne pride po te duše ob smrti. Menda bi naj prisli mrtvi predniki po nas, pise v 'Sedem stopnic do vecnosti' in nas kar odvedli v nov svet.Enako tudi pravi rajnki dr. Kahn prek Turoffa, da je bila izkusnja prehoda nekaj najlepsega in ceprav je zivel in razmisljal zelo materialisticno zivljenje, je ponj prisla mati, mu pela kot skrjancek in ga je odvedla na cudovit kraj... pa brez kaksnih nezavesti, kolosalnih transformacij in tega. In ta kraj je tako cudovit, da ce najlepso mozno lepoto pomnozis z 2, komaj dobis predstavo, na kako lepem kraju ces da se on zdaj nahaja. Imam pa ga na sumu, da ni povedal vsega... Bom prebrala za vsak primer še drugo, kar je na to temo, ce me cist slucajno avto rukne. Al pa bog ne daj tovornjak, tale sele zgazi... Nikol ne ves Em sej menda, pri vecini ljudi je tako, da nimajo vecjih problemov. So pa posamezniki, katerih zivljenje je bilo ze tako nizkotno, da po smrti niso zmozni zapustiti lastne obsedenosti povezane z materialnim svetom -> alkoholna odvisnost, odvisnost od hrane pa ni nujno, da gre samo za odvisnost. Tud ne vem ce so vsi procesi opisani resnicni -> vem pa, da nekatere stvari ziher drzijo, po moji lastni izkusnji Menda, je astral prav lep in zelo svetel svet -> katerega lepota je lahko za nase predstave nam nedojemljiva in bi nam samo vzela Dah, vsaj na zacetku -> tako, da tudi vprasanje kje se nahaja dr. Kahn Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 10. oktober 2006 Prijavi Deli 10. oktober 2006 Drgac pa se meni dozdeva, da klicanje duhov ni toliko nevarno, kot pa stvar, ki jo priklices. Lahko se zacne oglasevati, cisto nekaj drugega, necloveskega pa take ljudi potem zbega lastna nevednost in notranji strahovi prek, katerih ce nefizicne fomrme lahko poigrajo s clovekom in njegovimi custvi ter mislimi -> tko, da jaz se nebi hecal, kar tko na lastno neizkuseno roko... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 10. oktober 2006 Prijavi Deli 10. oktober 2006 Mogoče res,saj ne jokcam,vem samo to,da se z duhovi igrat ni hec. Duhca lahko prikliče vsak,saj imamo preveč literature na tem področju.Kako ga pa odpoklicat,ko se enkrat prilepi nate to je pa druga zgodba. LEPO SE IMEJ Ena čarobna beseda ..."Ajde Casper, marš domov!"Duhci. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
shtrukeljchek 10. oktober 2006 Prijavi Deli 10. oktober 2006 No ko smo ravno pri duhovih... Naj mi nekdo razloži zakaj se vsakič ko kdo umre (zgodilo se je pri mojem dedku, očetu, stari mami in babici) se ustavi ura na točen čas smrti? nazadnje mi je umrla mama po očetovi strani, ker pa nismo nikoli bili v dobrih odnosih, še slabš no ona je skoks trdila da je moja mami zastrupla očeta in zato smo se skregal (v resnici ga je zadela kap) in meni kot 12 letni punčki je dejala če sem vesela ko je oče umrl. Od takrat naprej smo s sestrami pretrgali stike. Ko je umrla, se ni ustavila nobena ura. Mogoče zarad skrhanih odnosov? Zakaj? Spomnim se tudi ko je umrl oče od mojega očeta smo tisto noč spali vsi pri tej stari mami, ker je bila z živci na koncu. Med nočjo so se začeli oglašati čudni zvoki. Škrtala je ključavnica in cengljali so ključi. Moj oče je šel pogledat z palico v roki in ni bilo nikjer nikogar. Smrtna tišina. Kaj pravite na to? Mojemu fantu npr. se je zgodilo to da je po babičini smrti odšel s punco v njeno stanovanje po nekaj stvari ki jih je nekoč tam pozabil. Na vhodu je slišal korake- iste kot bi bili babičini. Oba sta se prestrašila, zaklenila vrata in šla kukr so ju nesle noge. V stanovanju kjer sva do nedavnega živela, me je bilo vedno izjemno strah. Včasih je kaj škripalo, ker pa sem nekajkrat mislila da je maček se s tem nisem obremenjevala. Nakar se neke noči zgodi da je maček ležal pri meni, slišal je isto kot jaz- verjetno saj je vstal in šel na "obhod" po stanovanju. Strahu se nisem mogla znebit, včasih sem tudi slabo spala. Zdaj ko sva se preselila, nimam nobenih problemov, stanovanje je večje od prejšnjega, brez problema sem sama... Moja frendica in njena prijateljica sta se peljali domov, nakar ob cesti zagledata otroka (ura je bila izjemno pozna) ko sta se obrnili tega otroka ni bilo več.. Od tega dogodka naprej ne upa nobena več tam mimo na sprehod. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ROTI 10. oktober 2006 Prijavi Deli 10. oktober 2006 Ena čarobna beseda ..."Ajde Casper, marš domov!"Duhci. Poznam še boljše čarobne besede,ki delujejo......PROSIM inHVALA, čE DODAM ŠE MAJNO OPROSTI JE STVAR POPOLNA! Pa hvala za komentar, čeprav ne kužim,kaj si hotel s tem povedat. Casperja sem si že zdavnaj ogledala ...lepa pravljica priznam. Citiraj MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anarhist 11. oktober 2006 Prijavi Deli 11. oktober 2006 Hočem povedat, da me tole z duhci spominja na eno navadno vraževerje, kot vidijo ljudje razne nakaze.Vse so posledice ustvarjalne domišljije s katero vse nastaja. Citiraj Če ma kdo denarja odveč vzamem. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 11. oktober 2006 Prijavi Deli 11. oktober 2006 What do you say, when you see a ghost?How do you boo? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ROTI 12. oktober 2006 Prijavi Deli 12. oktober 2006 Hočem povedat, da me tole z duhci spominja na eno navadno vraževerje, kot vidijo ljudje razne nakaze.Vse so posledice ustvarjalne domišljije s katero vse nastaja. Kaj boš rekel, ko boš nekega dne morda ugotovil, kakšno čudno pojavo ali doživel ful čudno zadevo? Naprimer pri nas smo imeli izkušnjo,ko je umrl oče mojega moža.Zasigurno se je prišel poslovit,kajti dan je bil brez vetrca,ko so se vrata na ograji vrta čisto počasi sama od sebe odprla. Deske,ki je bila z vijakom pritrjena je enako počasi padla,kot če gledaš počasen posnetek.Bilo je tako spokojno, skoraj čarobno,tudi svetloba je bila bolj prozorna. Ko sem stopila do vrat,sem iskala matico in vijak,katerega ni bilo nikjer, da bi takoj po pogrebu, dan dva ta ista matica in vijak bila nastavljena na opeki zraven ograje,čeprav je tam miljon procentov prejšnji dan ni bilo. Povem, da živimo na samem in šans, da bi bil kdo na našem dvorišču ne prej ne kasneje,pa tudi psa čuvaja imamo -spuščenega. Ve m toliko,da sva se z možem v mislih od njega poslovila in potem je zavladal mir. Povdarjam, ta ista vrata se še nikoli niso sama od sebe odprla niti takrat,ko je pihal veter. Citiraj MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.