Skoči na vsebino

Peticije & podpisi

tinka

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Posredujem:

PETICIJA ZA CISTO VODO

Spoštovani,

ukrepajmo, da ne izgubimo ene najboljših pitnih vod v Sloveniji ! Stopimo skupaj in

odločno povejmo, da nam je dovolj tega, da uničujejo našo vodo. Zaščitimo Vrbanski plato

- najbogatejši vodni vir v severovzhodni Sloveniji !

Dejstva:

- Vrbanski plato je vodo zaščiteno območje

- kljub temu na njem protizakonito postavljajo gradbene objekte

- v te namene so na Vrbanskem platoju izčrpali kar 2 milijona m3 pitne vode in raven

podtalnice znižali za cela 2 metra

- zasledili so kar 400% več neskladnih mikrobioloških analiz pitne vode

Zahtevajmo takojšnjo izgradnjo aktivne zaščite Vrbanskega platoja!

Podpišite peticijo na spletni strani: www.peticija-voda.com , če si še naprej želite

brezskrbno natakati vodo kar izpod pipe!

Če se s peticijo strinjate in jo podpirate, vas naprošamo, da tale mail pošljete tudi

svojim najbljižjim.

HVALA ZA VAŠ PODPIS!

Ali kdo kaj ve o zadevi? Ali je peticija upravicena? :inocent:
Deli na socialnih omrežjih

STOP THE KOREAN DOG AND CAT MEAT TRADE NOW!

Target: Korean Ambassador Sponsored by:

In many Asian countries cats and dogs are eaten for food. However the cruel treatment and butchering of these defenseless animals is barbaric and inhumane. Dogs and cats are raised on illegal "farms" where conditions are often deplorable. Some are homeless animals rounded up from the streets while others were once family pets kidnapped from their homes. The animals are boiled alive beaten, electrocuted, burned and maimed
BEFORE
they are killed. Cats are seen as pests and boiled alive while dogs are strung by their legs and torn apart. This is all so men can enhance their sexual performance. The practice is truly disgusting. The Korean ambassador and tourist organization need to step up and side with the animals by forcing the government to create and enforce laws that will punish people for their cruel actions.

In many Asian countries cats and dogs are eaten for food. However the cruel treatment and butchering of these defenseless animals is barbaric and inhumane. Dogs and cats are raised on illegal "farms" where conditions are often deplorable. Some are homeless animals rounded up from the streets while others were once family pets kidnapped from their homes. The animals are boiled alive beaten, electrocuted, burned and maimed
BEFORE
they are killed. Cats are seen as pests and boiled alive while dogs are strung by their legs and torn apart. This is all so men can enhance their sexual performance. The practice is truly disgusting. The Korean ambassador and tourist organization need to step up and side with the animals by forcing the government to create and enforce laws that will punish people for their cruel actions.

We the undersigned have recently been made aware of the cat and dog meat trade, which is a cruel and inhumane practice. Please help stop this blatant abuse of defenseless animals that have done nothing to deserve the barbaric treatment they endure all because some men believe their suffering will enhance their sexual performance and cure rheumatism. No amount of suffering will accomplish what these induviduals believe they are achieving by torturing animals. No creature deserves or should have experience such an excruciating death for any circumstance let alone a myth.

Cats are remarkable animals that are often unfairly viewed as pests. However they control disease and famine by keeping rodent populations in check. In addition, they have many areas of their brain are similar to our own which create emotions comparable to ours. They are the last animals to be domesticated and often choose human company even though they are solitary by nature. Dogs are the first animal to be domesticated and serve many invaluable functions. They are guardians of family and home and would willingly give their life for a human they loved. To die in such a cruel way is to betray them.

There are so many injustices in the world that need to be stopped and this is one of them that can be. You can help by passing an amendment to the Animal Protection Law. By passing such an amendment this horrific practice can be stopped. Such a law is needed so that the individuals participating in these unthinkable acts can be held accountable and punished, with as much compassion as they have had for their victims.

Please help us accomplish this. We know your time is valuable and limited. We thank you for taking the time to read our letter and hope you can help us make a difference in the lives of all the animals that can not speak for themselves.

signature goal: 20,000

http://dingo.care2.com/pictures/petition_images/petition/852/938089-1215136020-main.jpg

• 4 months later...

Daj risanke nazaj! >>>

poštovani,

podpisniki te peticije zahtevamo, da se večerne risanke na RTV SLO1 vrne nazaj v tradicionalni termin ob 18:40.

Z začetkom predvajanja nove nadaljevanke Strasti ste večerne risanke zamaknili na zgodnejši termin ob 18:15.

Nesprejemljivo je, da se v želji po čimvečji gledanosti, na termin, ko je pred ekrani otroška populacija, plasira nadaljevanko, ki ni primerna za ciljno publiko večernih risank (predšolske in zgodnješolske otroke).

Poleg tega ste z zamenjavo termina v marsikateri družini s tovrstno otroško populacijo nepremišljeno posegli v ustaljeno večerno rutino (risanka, večerja in spat).

Vaše ravnanje je neprimerno, nedostojno in nedopustno za nacionalno televizijo.

• 3 weeks later...

posredujem:

Na internetni strani:

boste našli peticijo za zaščito civilnega prebivalstva v Darfurju.

Prosim podpišite jo. To bo vaš prispevek v podporo v prizadevanjih Toma Križnarja zoper genocid nad civilisti.

Mail tudi posredujte dalje!

l.p.,

Breda Habjanič

• 1 month later...

"Vsak dan po evropskih avtocestah prevažajo živali v popolnoma nesprejemljivih pogojih. Najbolj nevzdržno je trajanje prevozov. Trenutna evropska zakonodaja dovoljuje prevažanje živali, ki lahko trajajo tudi več dni. To je treba spremeniti. Živih živali za zakol ne bi smeli prevažati več kot 8 ur.

Podprite akcijo 8hours. Naš cilj je zbrati 1.000.000 podpisov, česar evropski politiki ne bodo mogli spregledati."

http://www.8hours.eu/?lang=sn

Possible—but highly unlikely.

to tut manipulirajo z nami. kao, zdej se mormo pa mi odločvat kdo ima prav... židje al arabci. židje tri tedne sesuvajo gazo in pol danes zjutraj ponudijo premirje. piše, kao... enostransko premirje. novinarji butasti niso jemal, da sta za premirje potrebna najmanj dva. no, pol pa danes zjutraj spustijo palestinic pol svojga arzenala na izrael in popoldne sprejmejo premirje. x:Dx

strategija je jasna. židje hočjo pobit čimveč palestincev, da bi jih spravli v obupujoč in moledujoč položaj. slednji bojo pa ravno v takšnih situacijah bili vedno pripravljeni in sposobni rekrutirat najbolj fanatične borce in vojaške taktike. mislem, kdor da to čez je ali fanatik ali pa mrtvec. židje, če bi hotl zmagat, bi poslal vse palestince na univerzo študirat, pol pa ne bi blo več materijala na slepo teroristično pobijanje. tko si pa sami luknjo kopljejo. x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Vidiš kok je to poenostavljeno razmišljanje, dragi Nimbus.

Ravno šolani Palestinci se radi ubijajo in postavljajo bombe. Napad na dvojčka so izvedli visoko izobraženi ljudje.

izobrazba sicer lahko omili fanatizem, vendar le v tej smeri, da pač ne žrtvuješ sebe ampak druge.

Mir se bo na bližnjem vzhodu zgodil šele takrat, ko bo ena izmed dveh strani popolnoma dotolčena in poražena, prej ne.

Sajk ste videli žedojenčke vzgajajo v duhu sovražnosti do Izraelcev.

Žal Izraelci so moderna država, visoko tehnološko napredna, ki se šola in ustvarja,Palestinci ustvarjajo samo mržnjo.

Jih pa je za razumet vsekakor.

ok, ampak za to ne boš dobu podpore. sicer ljudje podpirajo klanje vsak dan, vsako sekundo... ampak samo implicitno. oni se pa tolčejo dol zaradi svoji predstav. od malih nog skrbi vsaka stran, da se te predstave nadaljujejo. zato jim je treba energijo preusmert. naj računajo spremembo naboja po času, naj odvajajo, integrirajo, naj berejo poezijo, filozofijo, naj se udejstvujejo v slikarstvu, glasbi, umetnosti, naj trajbajo, laufajo za žogo, gledajo neskončno nebo in si zamislijo kolikšna razdalja je toliko in toliko miljonov svetlobnih let itd. samo ne se mi zibat pred tistim bednim zidom in mi ga objokvat. u tem smislu... štekaš. to je kuga fantazem, ki se bo nadaljevala dokler gordijski vozel navideznih predstav. tko jaz mislim... x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Cel podforum kjer so peticije

si lahko malo pogledate :palec: xsrcx

Samo a mislite, da tele peticije kaj zaležejo?

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Velika evropska spletna akcija:

USTAVIMO GS RASTLINE

Podpišite peticijo - pišite ministrom

Akcija STOP THE CROP - USTAVIMO GS RASTLINE poteka v mesecu marcu po vsej Evropi.

Več informacij lahko dobite na spletni strani GMO-FREE REGIONS: http://www.gmo-free-regions.org/stop-the-crop-action/si.html

• 2 months later...

Adapting to climate change

Negotiations are taking place on a new Kyoto treaty. The focus of those negotiations has been largely focused on limiting carbon emissions. We need to make sure the agreement also includes funding to help developing adapt to climate change.

Fill out the form below to sign the petition to Yvo de Boer, the Executive Secretary of the United Nations Framework Convention on Climate Change, who is chairing the next round of negotiations in June.

Dear Yvo de Boer,

In the negotiations for the Copenhagen Climate Conference, please advocate for sufficient adaptation funding for countries currently suffering from the effects of climate change.

• 1 month later...

Every year 250,000 bulls die slow and torturous deaths as a result of the bullfighting industry. While many of us imagine the matador piercing the heart of the bull with one quick movement, in reality the bull is repeatedly stabbed, skewered and slowly weakened as it bleeds to death.

The gruesome killing of hundreds of thousands of bulls is done in the name of entertainment and has no place in our modern society. It is time to update this outmoded tradition and start treating animals more humanely.

Spain's annual bullfighting season got underway just this week. Sign the petition and show your support in abolishing the cruel and barbaric sport of bullfighting.

• 2 weeks later...
Sajk ste videli žedojenčke vzgajajo v duhu sovražnosti do Izraelcev.

in obratno ...

Žal Izraelci so moderna država, visoko tehnološko napredna, ki se šola in ustvarja,Palestinci ustvarjajo samo mržnjo.

zanimivo, da ti je vojaško naravnana država znak moderne države... ki se šola in ustvarja le na področju vojske in 'obrambe'.

potem takem je vprašanje, kdo ustvarja mržnjo in zakaj...

Peticije

http://www.peticije.org/page.petition.one.php?id=1625 Zakon o genskem spreminjanju rastlin

http://www.kam.soltek.de/viewtopic.php?f=32&t=81 Zakon o zdravilstvu

http://vallant.biz/campaign/peticija-za-za...rave/takeaction Peticija za zaščito slovenske narave

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

ja, men je blo tud tko... nekako premalo... milimetercek... ampak sm vseen podpisala. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest razlika
enkrat sem delala za eno organizacijo... smo štel, koliko časa živali za zakol prevažajo v kamijonih in koliko časa te živali stojijo na počivališčih... ne samo, da je grozljivo vse skupaj, recimo ko backe zaprejo v kombi, ki je prvenstveno namenjen prevozu svinj, ker so razlike, namreč to, kako kdo pride do vode. ampak se sploh počutiš butasto, da to delaš. vsaj jaz sem se. čista zmeda. kaj se mi sploh gremo? se mi je zazdelo bolj smiselno, da postanem vegetarianc. čeprav nisem. vsaj ne dosleden. sem mela pa par dni nazaj čudne sanje, sem se ponesreč znašla v nekakšnih podzemnih klavnicah, ogromno krvi in živalskih trupel in en mesar, strašno židane volje. in ni in ni hotelo bit konec tem predorom in ko sem končno prišla ven, sem imela noge kot kakšen trol. čist poroženele in nekak čudnih barv. no, sem dobila en neskončen odpor do mesa.... spet. pol mi je pa, spet v sanjah, ena meni zelo draga oseba, ful mahala izza štantov s čevapčiči... ne vem.

• 3 weeks later...

Peticija: Help Save Japan's Dolphins

Winner of audience awards across the world, including Sundance, SilverDocs and Hot Docs, The Cove follows a team of activists and filmmakers as they infiltrate a heavily-guarded cove in Taiji, Japan. In this remote village they witness and document activities deliberately being hidden from the public: More than 20,000 dolphins and porpoises are being slaughtered each year and their meat, containing toxic levels of mercury, is being sold as food in Japan, often times labeled as whale meat.

The majority of the world is not aware this is happening. The Taiji cove is blocked off from the public. Cameras are not allowed inside and the media does not cover the story. It's critical that we get the word out in Japan. It's critical that we get the word out—everywhere. We believe that once the Japanese people know, they will demand change.

• 2 months later...

A nice day to all of you.

We are sending you this message because you signed the petition "Stop EU subsidies to livestock industry".

The petition is closing: it will be handed over in early November to the Petition Commission of the EU Parliament. If you collected some signatures in the paper form downloaded from our website, please send it by post as soon as possible, to the address indicated on the form itself.

Moreover, we ask you a last effort: If each of you could ask one person that might be concerned to the subject to sign the petition, we can actually double the amount of signatures in a short time!

Please ask your friends to sign on page:

http://www.nutritionecology.org/news/petition_cap.html

Thank You!

We thank you so much for all you can do.

the Nutrition Ecology International Center

-

slovarcek:

subsidies = financna podpora

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...