Skoči na vsebino

Ali so vas že obiskale Jehovove priče?

Recommended Posts

Andreja, nimam nobenga strahu pred mrtvimi. Nobena vera ni kriva, če s sledenjem tej veri ne škodujemo drugim ljudem. Jaz nimam popolnoma nič od tega, da ugajam bogu. Če mu ugajam. Aja, verjetno mu ne ugajam, pa tudi če sledim njegovim najpomembnejšim naukom, napotkom......ker vanj pa pač ne verujem. x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 580
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ja Diaspora ne bodi taka nooo. :vio:

Pomisli na vse grehe, ki ti bodo odpuščeni, x:Dx sam not pejd. :vio: xDDx

Saj ne rabiš bit ponižana, te bodo že oni ponižali, ko boš hodila od vrat do vrat. :fool:

Mi bomo pršli več ksno :P :D :lol: :wOOt:

Ravno sem odhajal na lov, ko sta na domo prišli dve jehovki.

Pa mi reče ena, da bo prišel dan, ko nam bodo srne iz roke jedle. :eek:  x?x

S tem se pa strinjam, pa upam, da se bo to zgodilo čimprej! x^x

Tudi jaz.

Ampak to nima nobene veze z vero. Pri meni.

V naslednjem postu te je takoj povabila medse xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

Ja ne gre mi skupaj - po eni strani take misli o živalih - da bodo levčki pa srnice pa kompletno živalsko carstvo nam iz roke jedlo - ko jih pa vprašaš, zakaj potem jedo živali, če jih imajo tako zelo radi - pa čisto druga pesem. x?x

http://www.atelje-doria.si/srce_zemlja.gif

Ja ne gre mi skupaj - po eni strani take misli o živalih - da bodo levčki pa srnice pa kompletno živalsko carstvo nam iz roke jedlo - ko jih pa vprašaš, zakaj potem jedo živali, če jih imajo tako zelo radi - pa čisto druga pesem.  x?x

Ma ja... xrolleyesx Ne pricakuj odgovora na te stvari, ker vse kar delajo, je citirajo sveto pismo ( vsaj tukaj). Mene se vedno moti, da nekdo, ki pravi, da ima rad svoje otroke, jim ne privosci zivljenjsko pomembne transfuzije ( ce jo otrok potrebuje, jasno). Naprimer. To me je res zmotilo. :xx!:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Pri nas je bil nekaj casa prav problem s srnicami. Se veliko upajo. Pridejo cisto do bajte in pokakajo dvorisce x:Dx x:o)x Moj kuza je imel pa zal nekaj cajta fetis na te drekce x;)x Zato. Drugac so pa res lusna bitja :2src:
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Ja ne gre mi skupaj - po eni strani take misli o živalih - da bodo levčki pa srnice pa kompletno živalsko carstvo nam iz roke jedlo - ko jih pa vprašaš, zakaj potem jedo živali, če jih imajo tako zelo radi - pa čisto druga pesem.  x?x

Ma ja... xrolleyesx Ne pricakuj odgovora na te stvari, ker vse kar delajo, je citirajo sveto pismo ( vsaj tukaj). Mene se vedno moti, da nekdo, ki pravi, da ima rad svoje otroke, jim ne privosci zivljenjsko pomembne transfuzije ( ce jo otrok potrebuje, jasno). Naprimer. To me je res zmotilo. :xx!:

To z živalmi mi nikakor ne gre skupaj. Na moje vprašanje, zakaj jedo živali, če jih po drugi strani v eni daljni prihodnosti tako idealizirajo, sem dobila odgovor:

"da je Jezus tudi jagnje jedel" in da to piše v svetem pismu - pa sem bila v momentu zasuta s citati - da ni nič narobe, jesti meso, ker tako piše v svetem pismu.

Potem sem navedla, da se v današnjih farmah za "prirejo mesa" živalim zelo slabo godi - ali jih to nič ne vznemirja (glede na tisto, da nam bodo iz roke jedle) - pa onesnaževanje okolja in izginjanje živalskih in rastlinskih vrst???

Ne boste verjeli: NIČ NE PIŠE V SVETEM PISMU IN TO NI GREH. Mi naj bomo samo pridne ovčice, da ne bomo šli v pekel.

A.A.A. kaj praviš na to? Mislim onesnaževanje okolja, izginjanje vrst, mučenje nemočnih? Ni v svetem pismu? xnckrivx :inocent:

Ja Mischelle, tudi to s transfuzijo je res nenavadno.

Sstane, bomo vidli, če nam bo kdo od JP odgovoril, kako je z vegetarijanstvom, ko nam že uprizarjajo tako idealizirane podobe "ljubezni" med vsem stvarstvom.

Boris x;)x

Ma ni bil ne vegetarianec, saj se je zelo rad mastil z jagnjetino. x:px  x:px

Tudi ribe so mu dišale in ker zraven ne paše voda je iz nje ustvaru vino. xDDx  x:Dx  x:px

No, ne vem, a ni preveč cortkan za v lonec?

http://www.wyomingcowgirl.com/archive/1999/scr-lamb.jpg

Kolikor vidim se tole vse skupaj sprevrača v kao "prikrito" povabilo, v stilu:" Dajte pridružite se nam, ki edini vse vemo in smo edina karta za boljše življenje...". Zato se mi zdi ta tema neproduktivna in je več kot očitno da je to še en od načino s katerimi bi radi JP pritegnili pozornost.

Ali ste gledali petkov polnočni klub, ko je bilo govora o JP? Take cvetke znajo trosit le JP. Seveda niso povedali kdo je ustanovitelj te sekte, ki ljudem že nekaj časa pere možgane. Tisto z onim gospodom JP pa je še en dokaz več kako primitvnih metod se poslužujejo. Strahota. Če bi RES radi VEDELI kaj so JP si preberte Krizo vesti ali pa obiščite kakšno stran, ki jo ustvarjajo v poduk ljudem bivši pripadniki JP ( lahko si ogledate več dokumentov s katerimi indoktrinirajo ljudi...res zanimivo).

Se že vnaprej opravičujem, če sem rekla par krepkih čez JP. Resnica boli, to vemo vsi.

Pa lep pozdrav,

x!x

Kristjanom je zapovedano, naj ‚pridobivajo v učence vse narode‘, toda to ne pomeni, da morajo na druge pritiskati oziroma jih spreobračati s silo. Jezus je imel nalogo ‚oznanjati blagovestje [dobro novico, New World Translation] krotkim‘, ‚obvezovati potrte v srcu‘ in ‚tolažiti vse žalujoče‘. (Matevž 28:19; Izaija 61:1, 2; Lukež 4:18, 19) Jehovove priče si prizadevajo to delati z oznanjevanjem dobre novice iz Biblije. Tako kot starodavni prerok Ezekiel tudi Jehovove priče danes poskušajo najti tiste, ki »zdihujejo in žalujejo nad vsemi gnusobami, ki se [. . .] godé«. (Ezekiel 9:4)

Najbolj znana metoda, s katero iščejo tiste, ki jih žalostijo današnje razmere, je ta, da gredo po hišah. Odločno si prizadevajo doseči javnost, kot je to delal Jezus, ko je ‚hodil po mestih in vaseh, propovedujoč in oznanjujoč blagovestje [dobro novico, NW] o kraljestvu Božjem‘. Njegovi zgodnji učenci so delali enako. (Lukež 8:1; 9:1–6; 10:1–9) Jehovove priče si danes, kjer je to mogoče, prizadevajo večkrat na leto obiskati vsak dom in se s stanovalcem v nekaj minutah pogovoriti o kaki zanimivi oziroma zaskrbljujoči krajevni ali svetovni temi. V razmislek morda preberejo en ali dva biblijska stavka in če stanovalec pokaže zanimanje, se lahko Priča dogovori, da se bo ob primernejšem času ponovno oglasil, da bi nadaljevala pogovor. Na voljo so Biblije in literatura, ki Biblijo pojasnjuje, in če stanovalec želi, se lahko z njim vodi brezplačen biblijski pouk na domu. Milijone teh koristnih biblijskih poukov se redno vodi s posamezniki in družinami po vsem svetu.

Naslednja metoda, s katero drugim oznanjujejo ‚dobro novico o Kraljestvu‘ (NW), so shodi v krajevnih kraljestvenih dvoranah. Jehovove priče imajo v njih shode tedensko. Eden od shodov je javni govor o trenutno zanimivi temi, nato pa s pomočjo gradiva v reviji Stražni stolp preučujejo kako biblijsko temo oziroma prerokbo. Naslednji shod je šola, v kateri se Priče spopolnjujejo, da bi še bolje oznanjevali dobro novico, v drugem delu pa razpravljajo o pričevalskem delu na področju svoje občine. Enkrat tedensko se Priče po domovih zberejo tudi v majhnih skupinah, da bi preučevali Biblijo.

Praktično zasnovane kraljestvene dvorane so prostori za biblijske pogovore

Na vseh teh shodih je javnost dobrodošla. Nikoli se ne pobirajo prispevki. Takšni shodi so vsem v korist. Biblija pravi: »Morali bi ugotoviti, kako lahko vsak od nas v drugih kar najbolj vzbudi ljubezen in dejavno dobroto, tako da ne opuščamo naših shodov, kot to delajo nekateri, temveč raje čim bolj spodbujamo drug drugega, ker vidimo, da se bliža dan.« Osebno preučevanje in raziskovanje sta nujna, toda sestajanje z drugimi je poživljajoče: »Kot železo ostri železo, tako človek ostri razum človeku.« (Hebrejcem 10:24, 25; Pregovori 27:17; oboje The New English Bible)

Priče tudi dobro izkoristijo priložnosti, da se z drugimi pogovarjajo o dobri novici, ko pridejo z njimi v stik v vsakodnevnem življenju. Morda gre le za nekaj besed, ki jih izmenjajo s sosedom oziroma sopotnikom na avtobusu ali letalu, za daljši pogovor s prijateljem ali sorodnikom oziroma za pogovor s sodelavcem med odmorom za kosilo. Ko je bil Jezus na zemlji, je največkrat pričeval prav na ta način – ko je hodil ob obali, sedel na pobočju griča, obedoval pri kom doma, bil na poroki oziroma z ribiškim čolnom plul po Galilejskem jezeru. Učil je v sinagogah in v templju v Jeruzalemu. Kjer koli je bil, je poiskal priložnosti, da je lahko govoril o Božjem kraljestvu. Jehovove priče si pri tem prav tako prizadevajo hoditi po njegovih stopinjah. (1. Petrov 2:21)

PRIČEVANJE Z ZGLEDOM

Priče si v družinskem življenju in pri stikih z drugimi iskreno prizadevajo delati tisto, kar sami zagovarjajo

Nobena od teh metod, s katerimi vam sporočajo dobro novico, za vas ne bi imela smotra, če posameznik, ki vam oznanjuje, ne bi sam živel po teh naukih. Govoriti eno, delati pa drugo, je hinavščina, verska hinavščina pa je milijone odvrnila od Biblije. Biblijo se neupravičeno obsoja. Pisarji in farizeji so imeli Hebrejske spise, toda Jezus jih je ožigosal za hinavce. Govoril je o tem, da berejo iz Mojzesove postave, nato pa je svojim učencem dejal: »Vse torej, karkoli vam reko, izpolnjujte in delajte; po njih delih pa ne delajte, ker govoré, pa ne delajo.« (Matevž 23:3) Kristjanov zgled pravilnega življenja je bolj prepričljiv kot ure oznanjevanja. To je bilo poudarjeno tudi krščanskim ženam, ki so imele neverne može: »Pridobite [jih lahko] s svojim vedenjem brez besede, ko vidijo [. . .] čisto življenje vaše.« (1. Petrov 3:1, 2)

Zato si Jehovove priče prizadevajo predstaviti dobro novico drugim tudi tako, da so zgledni v krščanskem vedenju, ki ga priporočajo drugim. ‚Vse, kar hočejo, da bi ljudje storili njim, storijo tudi oni njim.‘ (Matevž 7:12) Takšni poskušajo biti do vseh ljudi, ne samo do drugih Prič, prijateljev, sosedov oziroma sorodnikov. Ker so nepopolni, jim to vedno ne uspe povsem. Toda iz srca si želijo delati dobro vsem ljudem, ne samo tako, da jim govorijo o dobri novici o Kraljestvu, ampak tudi tako, da jim pomagajo, kadar koli jim lahko. (Jakob 2:14–17)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

Še nekaj mi je padlo v oči pri teh JP. Vsi so bili prej ateisti. (No, ne bom trdila, da prav vsi, ampak tiste, ki sem slišala o tem govoriti, so rekli, da so bili prej ateisti ali so iz komunističnih družin...) Zanimivo, a ne?

Andreja, sorry :sori: , ampak teh tvojih prepisovanj se mi pa ne da brati, zato tudi nič ne komentiram na to. :o|o:

Kristjanom je zapovedano, naj ‚pridobivajo v učence vse narode‘, toda to ne pomeni, da morajo na druge pritiskati oziroma jih spreobračati s silo. Jezus je imel nalogo ‚oznanjati blagovestje [dobro novico, New World Translation] krotkim‘, ‚obvezovati potrte v srcu‘ in ‚tolažiti vse žalujoče‘. (Matevž 28:19; Izaija 61:1, 2; Lukež 4:18, 19) Jehovove priče si prizadevajo to delati z oznanjevanjem dobre novice iz Biblije. Tako kot starodavni prerok Ezekiel tudi Jehovove priče danes poskušajo najti tiste, ki »zdihujejo in žalujejo nad vsemi gnusobami, ki se [. . .] godé«. (Ezekiel 9:4)

Najbolj znana metoda, s katero iščejo tiste, ki jih žalostijo današnje razmere, je ta, da gredo po hišah. Odločno si prizadevajo doseči javnost, kot je to delal Jezus, ko je ‚hodil po mestih in vaseh, propovedujoč in oznanjujoč blagovestje [dobro novico, NW] o kraljestvu Božjem‘. Njegovi zgodnji učenci so delali enako. (Lukež 8:1; 9:1–6; 10:1–9) Jehovove priče si danes, kjer je to mogoče, prizadevajo večkrat na leto obiskati vsak dom in se s stanovalcem v nekaj minutah pogovoriti o kaki zanimivi oziroma zaskrbljujoči krajevni ali svetovni temi. V razmislek morda preberejo en ali dva biblijska stavka in če stanovalec pokaže zanimanje, se lahko Priča dogovori, da se bo ob primernejšem času ponovno oglasil, da bi nadaljevala pogovor. Na voljo so Biblije in literatura, ki Biblijo pojasnjuje, in če stanovalec želi, se lahko z njim vodi brezplačen biblijski pouk na domu. Milijone teh koristnih biblijskih poukov se redno vodi s posamezniki in družinami po vsem svetu.

Naslednja metoda, s katero drugim oznanjujejo ‚dobro novico o Kraljestvu‘ (NW), so shodi v krajevnih kraljestvenih dvoranah. Jehovove priče imajo v njih shode tedensko. Eden od shodov je javni govor o trenutno zanimivi temi, nato pa s pomočjo gradiva v reviji Stražni stolp preučujejo kako biblijsko temo oziroma prerokbo. Naslednji shod je šola, v kateri se Priče spopolnjujejo, da bi še bolje oznanjevali dobro novico, v drugem delu pa razpravljajo o pričevalskem delu na področju svoje občine. Enkrat tedensko se Priče po domovih zberejo tudi v majhnih skupinah, da bi preučevali Biblijo.

Praktično zasnovane kraljestvene dvorane so prostori za biblijske pogovore

Na vseh teh shodih je javnost dobrodošla. Nikoli se ne pobirajo prispevki. Takšni shodi so vsem v korist. Biblija pravi: »Morali bi ugotoviti, kako lahko vsak od nas v drugih kar najbolj vzbudi ljubezen in dejavno dobroto, tako da ne opuščamo naših shodov, kot to delajo nekateri, temveč raje čim bolj spodbujamo drug drugega, ker vidimo, da se bliža dan.« Osebno preučevanje in raziskovanje sta nujna, toda sestajanje z drugimi je poživljajoče: »Kot železo ostri železo, tako človek ostri razum človeku.« (Hebrejcem 10:24, 25; Pregovori 27:17; oboje The New English Bible)

Priče tudi dobro izkoristijo priložnosti, da se z drugimi pogovarjajo o dobri novici, ko pridejo z njimi v stik v vsakodnevnem življenju. Morda gre le za nekaj besed, ki jih izmenjajo s sosedom oziroma sopotnikom na avtobusu ali letalu, za daljši pogovor s prijateljem ali sorodnikom oziroma za pogovor s sodelavcem med odmorom za kosilo. Ko je bil Jezus na zemlji, je največkrat pričeval prav na ta način – ko je hodil ob obali, sedel na pobočju griča, obedoval pri kom doma, bil na poroki oziroma z ribiškim čolnom plul po Galilejskem jezeru. Učil je v sinagogah in v templju v Jeruzalemu. Kjer koli je bil, je poiskal priložnosti, da je lahko govoril o Božjem kraljestvu. Jehovove priče si pri tem prav tako prizadevajo hoditi po njegovih stopinjah. (1. Petrov 2:21)

PRIČEVANJE Z ZGLEDOM

Priče si v družinskem življenju in pri stikih z drugimi iskreno prizadevajo delati tisto, kar sami zagovarjajo

Nobena od teh metod, s katerimi vam sporočajo dobro novico, za vas ne bi imela smotra, če posameznik, ki vam oznanjuje, ne bi sam živel po teh naukih. Govoriti eno, delati pa drugo, je hinavščina, verska hinavščina pa je milijone odvrnila od Biblije. Biblijo se neupravičeno obsoja. Pisarji in farizeji so imeli Hebrejske spise, toda Jezus jih je ožigosal za hinavce. Govoril je o tem, da berejo iz Mojzesove postave, nato pa je svojim učencem dejal: »Vse torej, karkoli vam reko, izpolnjujte in delajte; po njih delih pa ne delajte, ker govoré, pa ne delajo.« (Matevž 23:3) Kristjanov zgled pravilnega življenja je bolj prepričljiv kot ure oznanjevanja. To je bilo poudarjeno tudi krščanskim ženam, ki so imele neverne može: »Pridobite [jih lahko] s svojim vedenjem brez besede, ko vidijo [. . .] čisto življenje vaše.« (1. Petrov 3:1, 2)

Zato si Jehovove priče prizadevajo predstaviti dobro novico drugim tudi tako, da so zgledni v krščanskem vedenju, ki ga priporočajo drugim. ‚Vse, kar hočejo, da bi ljudje storili njim, storijo tudi oni njim.‘ (Matevž 7:12) Takšni poskušajo biti do vseh ljudi, ne samo do drugih Prič, prijateljev, sosedov oziroma sorodnikov. Ker so nepopolni, jim to vedno ne uspe povsem. Toda iz srca si želijo delati dobro vsem ljudem, ne samo tako, da jim govorijo o dobri novici o Kraljestvu, ampak tudi tako, da jim pomagajo, kadar koli jim lahko. (Jakob 2:14–17)

A. A. A. - zastavila sem ti vprašanje, zakaj v daljni prihodnosti tako idealizirate živali (levi in jagnje bodo skupaj sedeli, srne nam bodo jedle iz roke ipd.) - V REALNOSTI JIH PA JESTE? Meni to ne gre skupaj, nekaj ne štima.

Vljudno prosim za odgovor, ker ga v tvojem zadnjem postu nisem našla. xrolleyesx

Sama sem katoličanka in ne dovolim, da enačiš svojo jehovsko drhal z katoliki.

Pise se S katoliki...S x:Dx x:Dx OK...gremo naprej brat... x:Dx

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Še nekaj mi je padlo v oči pri teh JP. Vsi so bili prej ateisti. (No, ne bom trdila, da prav vsi, ampak tiste, ki sem slišala o tem govoriti, so rekli, da so bili prej ateisti ali so iz komunističnih družin...) Zanimivo, a ne?

Andreja, sorry  :sori: , ampak teh tvojih prepisovanj se mi pa ne da brati, zato tudi nič ne komentiram na to.  :o|o:

Tamara... x:Dx x:Dx :palec: sprememba pomeni, da so iz zablod presli v se vecje zablode...ocitno je nekaj z umom narobe... eni in drugi so ga ribali... evo rezultat... x:Dx x;)x :vragec:

Za drugo pa: men tut ne... :U:

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Ani, a ne uči vera tudi skromnosti x:(x :wacko: :blink: Bemu pa taka prepotentnost.... :vragec: :xx!:

Sicer pa, kaj žalite eden drugega. x?x :o|o: Kot sem opazila nihče ne zagovarja svojega boga, ampak predvsem (in edino) lastno prepričanje. Torej EGO tu raztura :vragec: in ne bog (alkvaže) :vragec:

Ani, toooook si lepa, toooook pametna pa tooook prav imaš, da kar po šivih poka. Me prav zanima, kako ti uspeva svoj ego spravit v ta lep telešček.... :vragec: :vragec:

Andreja, pa dej povej kaj s svojimi besedami.... V preteklosti si najbrž brala zakonik KP, danes bereš zakonik JP, vmes je bil še kakšen XP....pa dej povej kaj po domače, po kmečko, da te razumemo...... :vragec: x:Dx

Ani, toooook si lepa, toooook pametna pa tooook prav imaš, da kar po šivih poka. Me prav zanima, kako ti uspeva svoj ego spravit v ta lep telešček.... :vragec:  :vragec:

Bog ji pri tem pomaga... zakelj se ne natlaci sam... x:o)x x:Dx :vragec: x:px

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...