Skoči na vsebino

Ali so vas že obiskale Jehovove priče?

Recommended Posts

• Komentarji 580
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Kristjanom je zapovedano, naj ‚pridobivajo v učence vse narode‘, toda to ne pomeni, da morajo na druge pritiskati oziroma jih spreobračati s silo. Jezus je imel nalogo ‚oznanjati blagovestje [dobro novico, New World Translation] krotkim‘, ‚obvezovati potrte v srcu‘ in ‚tolažiti vse žalujoče‘. (Matevž 28:19; Izaija 61:1, 2; Lukež 4:18, 19) Jehovove priče si prizadevajo to delati z oznanjevanjem dobre novice iz Biblije. Tako kot starodavni prerok Ezekiel tudi Jehovove priče danes poskušajo najti tiste, ki »zdihujejo in žalujejo nad vsemi gnusobami, ki se [. . .] godé«. (Ezekiel 9:4)

Najbolj znana metoda, s katero iščejo tiste, ki jih žalostijo današnje razmere, je ta, da gredo po hišah. Odločno si prizadevajo doseči javnost, kot je to delal Jezus, ko je ‚hodil po mestih in vaseh, propovedujoč in oznanjujoč blagovestje [dobro novico, NW] o kraljestvu Božjem‘. Njegovi zgodnji učenci so delali enako. (Lukež 8:1; 9:1–6; 10:1–9) Jehovove priče si danes, kjer je to mogoče, prizadevajo večkrat na leto obiskati vsak dom in se s stanovalcem v nekaj minutah pogovoriti o kaki zanimivi oziroma zaskrbljujoči krajevni ali svetovni temi. V razmislek morda preberejo en ali dva biblijska stavka in če stanovalec pokaže zanimanje, se lahko Priča dogovori, da se bo ob primernejšem času ponovno oglasil, da bi nadaljevala pogovor. Na voljo so Biblije in literatura, ki Biblijo pojasnjuje, in če stanovalec želi, se lahko z njim vodi brezplačen biblijski pouk na domu. Milijone teh koristnih biblijskih poukov se redno vodi s posamezniki in družinami po vsem svetu.

Naslednja metoda, s katero drugim oznanjujejo ‚dobro novico o Kraljestvu‘ (NW), so shodi v krajevnih kraljestvenih dvoranah. Jehovove priče imajo v njih shode tedensko. Eden od shodov je javni govor o trenutno zanimivi temi, nato pa s pomočjo gradiva v reviji Stražni stolp preučujejo kako biblijsko temo oziroma prerokbo. Naslednji shod je šola, v kateri se Priče spopolnjujejo, da bi še bolje oznanjevali dobro novico, v drugem delu pa razpravljajo o pričevalskem delu na področju svoje občine. Enkrat tedensko se Priče po domovih zberejo tudi v majhnih skupinah, da bi preučevali Biblijo.

Praktično zasnovane kraljestvene dvorane so prostori za biblijske pogovore

Na vseh teh shodih je javnost dobrodošla. Nikoli se ne pobirajo prispevki. Takšni shodi so vsem v korist. Biblija pravi: »Morali bi ugotoviti, kako lahko vsak od nas v drugih kar najbolj vzbudi ljubezen in dejavno dobroto, tako da ne opuščamo naših shodov, kot to delajo nekateri, temveč raje čim bolj spodbujamo drug drugega, ker vidimo, da se bliža dan.« Osebno preučevanje in raziskovanje sta nujna, toda sestajanje z drugimi je poživljajoče: »Kot železo ostri železo, tako človek ostri razum človeku.« (Hebrejcem 10:24, 25; Pregovori 27:17; oboje The New English Bible)

Priče tudi dobro izkoristijo priložnosti, da se z drugimi pogovarjajo o dobri novici, ko pridejo z njimi v stik v vsakodnevnem življenju. Morda gre le za nekaj besed, ki jih izmenjajo s sosedom oziroma sopotnikom na avtobusu ali letalu, za daljši pogovor s prijateljem ali sorodnikom oziroma za pogovor s sodelavcem med odmorom za kosilo. Ko je bil Jezus na zemlji, je največkrat pričeval prav na ta način – ko je hodil ob obali, sedel na pobočju griča, obedoval pri kom doma, bil na poroki oziroma z ribiškim čolnom plul po Galilejskem jezeru. Učil je v sinagogah in v templju v Jeruzalemu. Kjer koli je bil, je poiskal priložnosti, da je lahko govoril o Božjem kraljestvu. Jehovove priče si pri tem prav tako prizadevajo hoditi po njegovih stopinjah. (1. Petrov 2:21)

PRIČEVANJE Z ZGLEDOM

Priče si v družinskem življenju in pri stikih z drugimi iskreno prizadevajo delati tisto, kar sami zagovarjajo

Nobena od teh metod, s katerimi vam sporočajo dobro novico, za vas ne bi imela smotra, če posameznik, ki vam oznanjuje, ne bi sam živel po teh naukih. Govoriti eno, delati pa drugo, je hinavščina, verska hinavščina pa je milijone odvrnila od Biblije. Biblijo se neupravičeno obsoja. Pisarji in farizeji so imeli Hebrejske spise, toda Jezus jih je ožigosal za hinavce. Govoril je o tem, da berejo iz Mojzesove postave, nato pa je svojim učencem dejal: »Vse torej, karkoli vam reko, izpolnjujte in delajte; po njih delih pa ne delajte, ker govoré, pa ne delajo.« (Matevž 23:3) Kristjanov zgled pravilnega življenja je bolj prepričljiv kot ure oznanjevanja. To je bilo poudarjeno tudi krščanskim ženam, ki so imele neverne može: »Pridobite [jih lahko] s svojim vedenjem brez besede, ko vidijo [. . .] čisto življenje vaše.« (1. Petrov 3:1, 2)

Zato si Jehovove priče prizadevajo predstaviti dobro novico drugim tudi tako, da so zgledni v krščanskem vedenju, ki ga priporočajo drugim. ‚Vse, kar hočejo, da bi ljudje storili njim, storijo tudi oni njim.‘ (Matevž 7:12) Takšni poskušajo biti do vseh ljudi, ne samo do drugih Prič, prijateljev, sosedov oziroma sorodnikov. Ker so nepopolni, jim to vedno ne uspe povsem. Toda iz srca si želijo delati dobro vsem ljudem, ne samo tako, da jim govorijo o dobri novici o Kraljestvu, ampak tudi tako, da jim pomagajo, kadar koli jim lahko. (Jakob 2:14–17)

A. A. A. - zastavila sem ti vprašanje, zakaj v daljni prihodnosti tako idealizirate živali (levi in jagnje bodo skupaj sedeli, srne nam bodo jedle iz roke ipd.) - V REALNOSTI JIH PA JESTE? Meni to ne gre skupaj, nekaj ne štima.

Vljudno prosim za odgovor, ker ga v tvojem zadnjem postu nisem našla. xrolleyesx

Andreja A. A. - jaz še kar čakam.... :inocent: xpolzx xnckrivx

http://www.atelje-doria.si/srce_zemlja.gif
Deli na socialnih omrežjih

S tole temo oz. s temle pogovorom je nekaj narobe... nekaj ni prav... ali se kdo malce norcuje ali kaj, skratka, nekaj ne stima.

Ti nepregledni citati... vsa tale abotna obkladanja... xrolleyesx

Odkod vemo, da je to zdaj to, saj pred tem ste pa citirali neke drug(acn)e resnice in prav tako 'utemeljili' s citatom, ta in ta je to izjavil. xrolleyesx

Torej cez nekaj let pa mi boste na tak nacin prodajali budizem, scientizem, satanizem ali kaj jaz vem...

Noben fanaticen odnos in pristop ne more biti zdrav.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest sstane
Prej je bila se to bolj ene vrste "Ordnungstherapie" (red) - ali nasveti, kako naj clovek zivi;

Kaj si ti res pricakoval odgovor?

Saj sam ves...

A ne?

Saj, če dobro pogledaš, se religije med sabo tudi razlikujejo v bistvu le po nasvetih, kaj jesti, piti in kako nasploh živeti, da bi čim boljše in čim dalje živeli x:Dx

S tega vidika je zaenkrat res krščanstvo najuspešnejše.

Za Jezusa pa mislim, da je zdravil tudi telo, ne le duha, telesa pa le z besedo ne ozdraviš x;)x

1. Jehova je Izvor življenja. Vsa živa bitja svoje življenje dolgujejo Bogu. (Psalm 36:9) Njemu je življenje sveto. Celo življenje še nerojenega otroka v materi je Jehovu dragoceno. Umoriti takšnega razvijajočega se otroka je v Božjih očeh napačno. (2. Mojzesova 21:22, 23; Psalm 127:3)

Da bi ugajali Bogu, se moramo ogibati krvnih transfuzij, nečistih navad in nepotrebnih tveganj

2. Pravi kristjani skrbijo za varnost. Prepričajo se, ali so njihovi avtomobili in domovi varni. (5. Mojzesova 22:8) Božji služabniki svojega življenja ne tvegajo po nepotrebnem samo zaradi zabave ali vznemirjenja. Zato ne sodelujejo v nasilnih športih, v katerih se namerno poškoduje druge ljudi. Ogibajo se zabave, ki spodbuja nasilje. (Psalm 11:5; Janez 13:35)

3. Živalsko življenje je Stvarniku ravno tako sveto. Kristjan lahko ubija živali, da si priskrbi hrano in obleko ali da se zaščiti pred boleznijo in nevarnostjo. (1. Mojzesova 3:21; 9:3; 2. Mojzesova 21:28) Napačno pa je živali mučiti ali jih ubijati samo zaradi športa ali za zabavo. (Pregovori 12:10)

4. Kajenje, žvečenje betelovega oreščka in jemanje drog za užitek ni za kristjane. Te praktike so napačne, ker 1) nas usužnjujejo, 2) škodujejo našemu telesu in 3) so nečiste. (Rimljanom 6:19; 12:1; 2. Korinčanom 7:1) Tem navadam se bo morda zelo težko odpovedati. Toda to moramo narediti, da bi ugajali Jehovu.

5. V Božjih očeh je sveta tudi kri. Bog pravi, da je v krvi duša ali življenje. Zato je napačno uživati kri. Napačno pa je tudi jesti živalsko meso, ki ni bilo primerno izkrvavljeno. Če je žival zadavljena ali pogine v zanki, je ne smemo jesti. Če je prebodena ali ustreljena, jo moramo hitro izkrvaviti, da bi se jo lahko jedlo. (1. Mojzesova 9:3, 4; 3. Mojzesova 17:13, 14; Dejanja 15:28, 29)

6. Ali je napačno sprejeti krvno transfuzijo? Zapomnite si, da Jehova zahteva, da se zdržujemo krvi. To pomeni, da sploh v nobeni obliki ne smemo v svoje telo sprejeti krvi drugega človeka ali celo naše lastne, ki je bila shranjena. (Dejanja 21:25) Zato pravi kristjani ne bodo sprejeli krvne transfuzije. Sprejeli pa bodo drugačno zdravljenje, na primer s transfuzijo nekrvnih produktov. Želijo živeti, toda ne bodo si skušali rešiti življenja s tem, da prekršijo Božje zakone. (Matevž 16:25)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

Ne bi bila rada žaljiva se pa spomnim nekega filma o dečku z diabetesom katerega starši so 100% zaupali ,da lahko živi brez insulina saj ga bo resnična vera v Boga ozdravila.

Seveda je otrok umrl,starši so končali na sodišču kot ,za otrokovo smrt,odgovorne osebe.

Kadarkoli berem takele poste ,se spomnim na tisti film.

Andreja...torej oseba lahko umre .Nekdo tretji jo obsodi na smrt.To ni Bog ,to je človek

z minimalno razvitimi možgani ,ki se drži nekih ,priučenih,zapovedi .

Pri 5.Božji zapovedi mi gre na bruhanje.

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Andreja...mislim da na tem forumu ni osebe, ki bi jo prepricala.

6. tocka se mi zdi pa se posebno motena in grozna. Zal mi je. Ampak jaz bi bila za zdravje mojih otrok in druzine pripravljena narediti vse. Nikakor pa gledati, da mi umre, ali se bolj zboli, ker vera prepoveduje transfuzijo. OBUP!

Se opravicujem, ampak kar mravljince dobim ob takih stvareh xrolleyesx :xx!:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

1. Jehova je Izvor življenja. Vsa živa bitja svoje življenje dolgujejo Bogu. (Psalm 36:9) Njemu je življenje sveto. Celo življenje še nerojenega otroka v materi je Jehovu dragoceno. Umoriti takšnega razvijajočega se otroka je v Božjih očeh napačno. (2. Mojzesova 21:22, 23; Psalm 127:3)

Da bi ugajali Bogu, se moramo ogibati krvnih transfuzij, nečistih navad in nepotrebnih tveganj

2. Pravi kristjani skrbijo za varnost. Prepričajo se, ali so njihovi avtomobili in domovi varni. (5. Mojzesova 22:8) Božji služabniki svojega življenja ne tvegajo po nepotrebnem samo zaradi zabave ali vznemirjenja. Zato ne sodelujejo v nasilnih športih, v katerih se namerno poškoduje druge ljudi. Ogibajo se zabave, ki spodbuja nasilje. (Psalm 11:5; Janez 13:35)

3. Živalsko življenje je Stvarniku ravno tako sveto. Kristjan lahko ubija živali, da si priskrbi hrano in obleko ali da se zaščiti pred boleznijo in nevarnostjo. (1. Mojzesova 3:21; 9:3; 2. Mojzesova 21:28) Napačno pa je živali mučiti ali jih ubijati samo zaradi športa ali za zabavo. (Pregovori 12:10)

4. Kajenje, žvečenje betelovega oreščka in jemanje drog za užitek ni za kristjane. Te praktike so napačne, ker 1) nas usužnjujejo, 2) škodujejo našemu telesu in 3) so nečiste. (Rimljanom 6:19; 12:1; 2. Korinčanom 7:1) Tem navadam se bo morda zelo težko odpovedati. Toda to moramo narediti, da bi ugajali Jehovu.

5. V Božjih očeh je sveta tudi kri. Bog pravi, da je v krvi duša ali življenje. Zato je napačno uživati kri. Napačno pa je tudi jesti živalsko meso, ki ni bilo primerno izkrvavljeno. Če je žival zadavljena ali pogine v zanki, je ne smemo jesti. Če je prebodena ali ustreljena, jo moramo hitro izkrvaviti, da bi se jo lahko jedlo. (1. Mojzesova 9:3, 4; 3. Mojzesova 17:13, 14; Dejanja 15:28, 29)

6. Ali je napačno sprejeti krvno transfuzijo? Zapomnite si, da Jehova zahteva, da se zdržujemo krvi. To pomeni, da sploh v nobeni obliki ne smemo v svoje telo sprejeti krvi drugega človeka ali celo naše lastne, ki je bila shranjena. (Dejanja 21:25) Zato pravi kristjani ne bodo sprejeli krvne transfuzije. Sprejeli pa bodo drugačno zdravljenje, na primer s transfuzijo nekrvnih produktov. Želijo živeti, toda ne bodo si skušali rešiti življenja s tem, da prekršijo Božje zakone. (Matevž 16:25)

ojoj ojoj :sori: a JP nimate možnosti razmišljati s svojo glavo xegox ali ste dobesedno priraščeni na svete spise in raznorazne prepovedi? xscratchx

Saj hvala, ko si mi nekako skušala odgovoriti na moje vprašanje, sam zadovoljna pa nisem x:Ix

http://www.atelje-doria.si/srce_zemlja.gif

Če povzamem:

1. zapoved - stvarniku sem DOLŽNA dati svojo dušo, istočasno pa mu je življenje sveto. To dvoje ne gre skupaj.

2. zapoved - ko je stvarnik narekoval zapovedi, mislim, da še ni bilo avtomobilov x:o)x

3. zapoved - stvarniku je tudi življenje živali sveto, vendar se lahko fenta eno dušo, da se nahrani drugo dušo - ker je on tako rekel xrolleyesx

4. zapoved - jemanje drog je prepovedano, vendar kljub temu župniki pijejo vino, ker se je on odločil, da je to njegova kri... :vragec:

5. zapoved - v krvi je duša. Potemtakem ženske vsak mesec izgubimo malček duše. Tam v menopavzi bomo pa že brezdušne... x:Dx

Eh, brezveze, moj bog je bolj pameten x;)x

Andreja, tvoja prepričevanja me spominjajo na neko versko zgodbico, v kateri je strašnemu krvniku bog naročil, naj pridobi čimveč vernikov in mu bodo grehi odpuščeni. Pa brez zamere.... x:Dx

Točka 3.......tem snovem se bom eventuelno odpovedal, ker bo to ugajalo mojmu telesu, ne Jehovi. x;)x

Točka 6.......večje oslarije že dolgo nisem slišal. x^x

Točka 7........glede na vse do sedaj napisane točke.......definitivno nočem ugajati Jehovi. x;)x x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Mickeni...hihi :palec:

Pa sej... itak je brez veze postat tole, vsi vemo, kaksno je nase stalisce do cerkve in ostalih financno-verskih institucij... :xx!:

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

ja, v tej temi manjkajo OSEBE, ki stojijo za temi stavki.

Konec koncev s temle citiranjem samo jemljete plac in LN ni namenjen katerimkoli verskim ali drugacnim propagandam, tako da upam, da se bo to papagajsko citiranje prenehalo.

Jehovci, ustanovite svoj forum - ali ga ustanavljajo samo ogorceni 'izobceni'? x!x x?x

Malo komentirajte tole, lajf, ne onih zaprasenih stavkov ponavljat...

Zal s svojim izvajanjem dosezete vse prej kot to, da bi koga prepricali, pac pa sebe kazete v ne ravno zelo inteligentni luci.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Trobezljat vedno eno in isto,...sej se ti še možgani lahko skisajo,...najboljše se je malce nasmehnit in jim pustit njihovo ideologiziranje v lasten užitek,ker močno dvomim da se bo tukaj kdorkoli spreobrnil. :wacko:
Glej naprej, če se le da,...

Hm, se ti zdi, taka je pac slika....

Ze tako, sicer, ker seveda slepo sledenje in ponavljanje ni znak inteligence, da pa ne govorim o momentu transfuzije in se cesa.

To pa zame ni samo nepojmljivo, pac pa - sory - tudi skrajno neumno.

Aja - tudi meni transfuzija ni glih vsec, ce smo ze pri tem, cisto energetsko, a seveda ne bi pomisljala v primeru zivljenja in smrti, ker imam hvalabogu to sreco, da sem se rodila v civiliziranem svetu.....

Picasso

mah, saj, ja... jasno... itak... xDDx x:o)x x;)x

Ampak neumnosti pa pac ne maram, vedno sem bila naklonjena misljenju s svojo glavo, to pa je ravno nasprotno od tega.....

Picasso

Saj veš kako je z neumnostjo, za nekoga je nekaj neumno, za drugega pa ne. Res pa je, da je zadeva s transfuzijo tudi meni čisto mimo, glede na dobo v kateri živimo in možnost pomoči, ki jo ljudje lahko sprejmemo.

....ne vem no, morda pa ima njihova "komuna" kakšne koristi od človeka,ki umre (oziroma se noče zdraviti)-se pravi imetje umrlega preide v last "komune".... :o|o: .

Mah, vse te razne verske izpeljanke so samo pesek v oči in neko lažno dušno tešenje, kar se mene tiče.

Glej naprej, če se le da,...

Ja, saj vem, presoja taksna je lahko pac v glavnem subjektivna, vendar sory - ce umiras od lakote in ne bos sprejel koscka kruha (ker ti sledenje doloceni metodi prehranjevanja prepoveduje ali pa pac zgolj odsvetuje jesti ogljikove hidrate) je to pac neumno.

Po mojem tudi cisto objektivno. ;)

Dalec od zdravega duha. To mi je, pa imenuje naj potem vsakdo kot zeli. :)

Picasso

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...