Andreja Anda Jagodič 19. oktober 2004 Avtor Prijavi Deli 19. oktober 2004 Ker imate toliko proti biblijskim naukom, pa vas bom vprašala tole: Kaj mislite o današnjih razmerah v svetu?Kaj mislite kaj nam bo prinesla prihodnost v teh razmerah?In kaj si mislite kaj je po smrti? Pol pa diskutirajmo o teh vprašanjih. »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 No, pa dajmo, seveda! Kaj pa VI mislite, ki ste te teme in ta vprasanja v debati naceli?VI (kot oseba, s katero jaz govorim zdajle, ce bom hotla brat texte, bom pa to, zdaj pa izkoriscam prednosti osebne komunikacije). Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 teli jehoucipr men zmeri zvonijo kake stare babedeb sej kaka fejst prshla na vrata....s prjatlco bi blo za obe razsvetlenje...pa she odreshenika bi dozhvele 666 zlomkou....tralala tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Točno tako Marsa, jaz sem itak hedonist po duši, včasih tudi malce preveč :o|o: , ampak kar mojemu telesu ne škodi, mu definitivno koristi in tega se bom držal. Kaj mislite o današnjih razmerah v svetu?Da jih jehove ne bodo rešile,...s takim slepim totalitarističnim vzorcem sigurno NE. Kaj mislite kaj nam bo prinesla prihodnost v teh razmerah?Prihodnost si gradim sam,tako ali drugače po mojih merilih s katerimi ne škodim nobenemu, če se pa že zgodi, se pač opravičim,...slepo sledenje nekakšni bukvici in njihovim pravilom nam prihodnosti ne bo izboljšalo. In kaj si mislite kaj je po smrti?Če se bom v času življenja maltretiral s tem kam bom odfrčal po smrti, bi bilo boljše če se ne bi rodil, pa da ne bom ponavljal vzorcev kot:živi zdaj,živi trenutek, ker če ga živiš v skladu s seboj in drugimi, ti tudi onstran ne bo hudega... Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 19. oktober 2004 Avtor Prijavi Deli 19. oktober 2004 Vsa vaša razmišljanja so zmotna. živimo namreč v poslednjih dneh in ne manjka več veliko, ko bo na Zemlji nastopilo Božje kraljestvo. To potrjujejo razmere v svetu kot so vojne, potresi, lakote, razne bolezni. Jehovove priče vam skušamo pomagati, da bi tudi vi dosegli Božje kraljestbvo, kjer ne bo več staranja, bolezni in smrti. Zato vas vabim, da nas obiščete v naši kraljestveni dvorani in se bomo skupaj pogovorili o vseh vaših težavah. »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 kakorkoli zhe: JEZUS JE PRISHEL ZARADI NAS GRESHNIKOUIN NE ZARADI NJIH PRAVICHNIKOU... 666 zlomkou....tralala tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 naši kraljestveni dvorani 100% kich na kubik :xx!: 666 zlomkou...tralala tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 . Zato vas vabim, da nas obiščete v naši kraljestveni dvorani in se bomo skupaj pogovorili o vseh vaših težavah.Ne vem, če smo mi tisti s težavami... Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 aakhut AAJ-uživaj v svoji kraljestveni dvorani, svoje težave bom pa na lastnem nivoju reševal. Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 aakhut AAJ-uživaj v svoji kraljestveni dvorani, svoje težave bom pa na lastnem nivoju reševal. lahko vprasham, za kateri nivo gre? 666 zlomkou...tralala tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 pravzaprav....che malo zlomkasto pogledam na krshchanstvo....heheniti ne zahteva nevem kake discipline od chloveka....prav liberalno naspram ostalimlochine pa she toliko boljedina zahteva je: VERUJEMno pa malo pozneje she: ZHAL MI JE 666 zlomkou...tralala tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 . Zato vas vabim, da nas obiščete v naši kraljestveni dvorani in se bomo skupaj pogovorili o vseh vaših težavah.Ne vem, če smo mi tisti s težavami... Pomagaj si sam, pa ti bo še Bog pomagal, bilo kateri... FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Vsa vaša razmišljanja so zmotna. živimo namreč v poslednjih dneh in ne manjka več veliko, ko bo na Zemlji nastopilo Božje kraljestvo.Zdaj bom malo žleht, pa bom rekla, da si s tem, da živimo v poslednjih dneh, mislila predvsem sebe? In - najprej odgovori ti na vsa naša že zastavljena vprašanja, potem bomo pa mi na vrsti. Starejšim prednost.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 lahko vprasham, za kateri nivo gre? 666 zlomkou...tralala Ups, sem se zatipkal, mišljeno je bilo vino... Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Vsa vaša razmišljanja so zmotna. živimo namreč v poslednjih dneh in ne manjka več veliko, ko bo na Zemlji nastopilo Božje kraljestvo. To potrjujejo razmere v svetu kot so vojne, potresi, lakote, razne bolezni. Jehovove priče vam skušamo pomagati, da bi tudi vi dosegli Božje kraljestbvo, kjer ne bo več staranja, bolezni in smrti. Zato vas vabim, da nas obiščete v naši kraljestveni dvorani in se bomo skupaj pogovorili o vseh vaših težavah.Tudi jaz ti želim pomagati: najdi si enga ornk dedca, naj te ornk nabriše............... in tvoje težave ter kompleksi bodo minili!!! s. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Vsa vaša razmišljanja so zmotna. živimo namreč v poslednjih dneh in ne manjka več veliko, ko bo na Zemlji nastopilo Božje kraljestvo. To potrjujejo razmere v svetu kot so vojne, potresi, lakote, razne bolezni. Jehovove priče vam skušamo pomagati, da bi tudi vi dosegli Božje kraljestbvo, kjer ne bo več staranja, bolezni in smrti. Zato vas vabim, da nas obiščete v naši kraljestveni dvorani in se bomo skupaj pogovorili o vseh vaših težavah.Tudi jaz ti želim pomagati: najdi si enga ornk dedca, naj te ornk nabriše............... in tvoje težave ter kompleksi bodo minili!!! s. ...se javljaš? Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Vsa vaša razmišljanja so zmotna. živimo namreč v poslednjih dneh in ne manjka več veliko, ko bo na Zemlji nastopilo Božje kraljestvo. To potrjujejo razmere v svetu kot so vojne, potresi, lakote, razne bolezni. Jehovove priče vam skušamo pomagati, da bi tudi vi dosegli Božje kraljestbvo, kjer ne bo več staranja, bolezni in smrti. Zato vas vabim, da nas obiščete v naši kraljestveni dvorani in se bomo skupaj pogovorili o vseh vaših težavah.Res je. Nima smisla komentirat. Tezko je govort z osebami, ki na stvar niti malce realno ne gledajo. Tisto o krvi sem pa zato tolikokrat ponovila, ker sem si zelela en konkreten odgovor. Se opravicujem vsem navzocim Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sokrates 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Vsa vaša razmišljanja so zmotna. živimo namreč v poslednjih dneh in ne manjka več veliko, ko bo na Zemlji nastopilo Božje kraljestvo. To potrjujejo razmere v svetu kot so vojne, potresi, lakote, razne bolezni. Jehovove priče vam skušamo pomagati, da bi tudi vi dosegli Božje kraljestbvo, kjer ne bo več staranja, bolezni in smrti. Zato vas vabim, da nas obiščete v naši kraljestveni dvorani in se bomo skupaj pogovorili o vseh vaših težavah.Tudi jaz ti želim pomagati: najdi si enga ornk dedca, naj te ornk nabriše............... in tvoje težave ter kompleksi bodo minili!!! s. ...se javljaš? zakompleksanih bab, katerim je sex grešnost ne ****m! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sati 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 A to je edini pogoj? Hm, mislim da ima Andreja tam čez 70...... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 A to je edini pogoj? Hm, mislim da ima Andreja tam čez 70...... 70 ....kil...ljubimcou....centimetrou....let 666 zlomkou...tralala tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 let dragi zlomkec spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 let dragi zlomkec taaaakaaaaa stara baba :xx!: ni chudn, de jo sam jehouci prenashajo 666 zlomkou....tralala tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Na naslovnici so bile objavljene fotografije otrok, ki so umrli zaradi zavrnitve transfuzije krvi. Pred njimi je bilo še celo življenje, vendar so odklonili transfuzijo, ki bi jim rešila življenje (ali pa vsaj zelo povečala možnosti za preživetje). Kako je lahko vodstvo Jehovovih prič prepričalo mlade ljudi, da so izbrali smrt? Na osnovi česa Vodstvo Jehovovih prič utemeljuje svojo doktrino o odklanjanju transfuzije krvi? Ali ima ta doktrina podlago v Svetem pismu? In nenazadnje, ali je vodstvo Jehovovih prič sploh prepričano o potrebnosti te prepovedi, ki jo že desetletja zapoveduje vernikom? Naj nam na ta vprašanja poskuša odgovoriti nekaj zanimivih dejstev. Večina Jehovovih prič iskreno verjame, da je sprejem krvne transfuzije hud greh pred Bogom, saj Sveto pismo v Apostolskih delih 15:29 zapoveduje: "...vzdržite se...krvi". V literaturi Jehovovih prič ni ta citat nikoli objavljen v celoti. Če si vzamemo čas in ga preberemo v kontekstu, lahko ugotovimo, da je prepoved uživanja krvi povezana izključno s prehrano: "...vzdržite se tega, kar je bilo žrtvovano malikom, krvi in mesa zadavljenih živali in nečistovanja. Če se boste tega varovali, boste prav ravnali. Pozdravljeni!" (Apostolska dela, 15:29, SSP) Več kot očitno je, da pisec tukaj govori o prepovedi prehrane s krvjo in mesom zadavljenih živali. To je postalo jasno tudi nekaterim starešinam, ki so zaradi teh nasprotij in številnih smrtnih primerov tiho odstopili s svojih položajev. Zdelo se jim je nedopustno, da ljudje, sploh pa otroci, umirajo zaradi odklanjanja transfuzije krvi, in to zaradi svojeglave interpretacije enega samega biblijskega citata. Smrtonosna doktrina o prepovedi transfuzij je nastala okoli leta 1945. Kljub prepovedi pa tisti verniki, ki so transfuzijo sprejeli, vse do leta 1961 niso bili izobčeni. Stroga prepoved transfuzije krvi je veljala vse do leta 1978, ko je vodstvo transfuzijo nekaterih frakcij krvi prepustilo vesti posameznikov. Seznam "dovoljenih" frakcij (izvlečkov) krvi se je do se je do danes še razširil, prepoved transfuzije celotne krvi in njenih štirih glavnih sestavin pa je ostala. Paradoksalno je, da so za pripravo dovoljenih krvnih izvlečkov potrebne velike količine darovane krvi. Kakšna pa je razlika? Ironično, razlike sploh ni! Posledice so za Izobčene in razdružene vernike enake. Vernikom je zapovedano ignoriranje in izogibanje nekdanjih članov, družinski člani, ki so Jehovove priče, pa morajo z njimi omejiti stike. Psihično trpljenje se začne, ne glede na to, ali je oseba "izobčena" ali "razdružena". Zakaj je potem sploh prišlo do te spremembe? Odgovor je enostaven. Pravno gledano sedaj "nasprotniki" Jehovovih prič ne morejo več obtoževati, da tiste, ki sprejmejo transfuzijo, izobčijo. Zanimivo pa je še nekaj. Do leta 2000 je veljalo, da se Jehovova priča, ki sprejme krvno transfuzijo in dejanja ne obžaluje, kaznuje z izobčenjem. Takih primerov je bilo kar nekaj, tudi v Sloveniji. Z "novim razumevanjem" pa je vodstvo na videz omililo odnos do vernikov, ki sprejmejo krvno transfuzijo. Zdaj se taki ne soočajo več s "sodnimi odbori" in niso izobčeni. Ali to pomeni, da ostanejo nekaznovani? Ne, Jehovova priča, ki danes zavestno sprejme tranfuzijo krvi, naj bi s tem dejanjem sama pokazala, da ne želi biti več del Skupnosti. Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Sicer pa to ni prvič, da se vodstvo Jehovovih prič igra z nauki, ki so povezani s človeškim življenjem. To so storili že, ko so vernikom prepovedovali cepljenje (v 1930. letih) in presaditve organov (do leta 1980). Vsi ti življenjsko pomembni posegi so sedaj dovoljeni. Kaj pa tisti, ki so umrli, ker niso sprejeli cepiva? Kako se počutijo starši, katerih otroci so umrli, ker so spoštovali farizejske zakone peščice ljudi iz Brooklyna? Ali je smrt otrok, ki odklanjajo krvno transfuzijo res potrebna? Ali ni zločin, da vodstvo Jehovovih prič spreminja nauke, ki odločajo o življenju ali smrti svojih vernikov kot po tekočem traku? Mar ni to pomanjkanje občutka odgovornosti in pomanjkanje spoštovanja do svetosti človeškega življenja? Ali Bog raje vidi mrtvega otroka ali živega služabnika? Mar ni Jehova preprečil smrti Izaka, ko ga je Abraham želel žrtvovati? Jehova si ni želel otrokove smrti! Mar si danes želi smrti številnih otrok Jehovovih prič? http://www.izobceni.streznik.org/ Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. oktober 2004 Prijavi Deli 19. oktober 2004 Pa se nekaj me je zelo zmotilo:Kriza skupnosti Jehovovih pričPoslano 11.07.2003 od Georgis Leta 1984 je bil Leo K. Greenlees, član Vodilnega telesa Jehovovih prič, odstavljen s te funkcije, ker je zlorabljal mlajšega fanta. Leta 1989 je Clement Pandello, pred sodiščem priznal, da je spolno zlorabljal svojo vnukinjo. Obsojen je bil na pet let pogojne kazni. Izključen je bil tudi iz organizacije Jehovovih prič - toda le za 18. mesecev. Danes Clement Pandelo v spremstvu svoje žene oznanjuje "dobro novico" Jehovovih prič.Leta 1999 je bil Godfrey Bagnall, strarešina in pionir, obtožen na devet mesecev zapora zaradi spolne zlorabe mlajšega fanta. Vir Leta 2000 je bil Thomas Maxwell, obsojen na tri leta pogojne kazni zaradi zlorabljanja dvanajstletne deklice. Vir Leta 2001 je bil Manuel Beliz, pripadnik Jehovovih prič, obsojen na 11 let zapora, ker je sedem let zlorabljal deklico Erico Rodriguez. Trenutno Erica toži družbo Watchtower, legalno predstavnico Jehovovih prič. Se seznam nadaljuje.... Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts