Skoči na vsebino

Ali so vas že obiskale Jehovove priče?

Recommended Posts

spremljam temo in se čudim in režim in... všeč mi je "zdravorazumsko" razmišljanje večine, obenem pa je zanimivo, kako hitro pride na dan nestrpnost... sicer se tudi meni zdi žalostno in nedopustno, da nedolžni ljudje umirajo, ampak andreja anda jagodič očitno VERJAME, da je kri bolj sveta od življenja. verjamem, da je o vsem dobro razmislila. in zdaj verjame. debata namreč teče o veri!!! itak je obstoj boga človeškemu umu težko razumljiv, da ne rečem nedoumljiv. ne da se ga štekat, vanj lahko edino verjameš. ali pa ne. in ko ga religije kot JP skušajo približati človeškemu razumevanju, ga bolj ali manj serjejo. dostikrat tudi za ceno človekovega življenja, ki je menda v vseh religijah sveto. ampak tako pač je. zdi se mi ok, da vsak sledi svojim prepričanjem, svoji veri. ko nas je več in pride do konflikta interesov, pa... :eek:

glede na to, da je naslov teme izkušnje z JP, sem pričakovala predvsem smešne, zanimive... izkušnje, ki smo jih doživeli ob stikih z njimi. ker je temo odprla JP, tudi njeno (in morda še kakšno) osebno izpoved... kako doživlja svojo vero, kaj ji daje... neumno od mene, ko pa vse moje izkušnje (razen že nekje opisane) kažejo, da se z JP ne da običajno pogovarjati... naslov teme je torej zavajajoč, andreja anda jagodič pa je le iskala (in našla) prostor za oznanjevanje svoje vere...

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 580
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

andreja anda jagodič pa je le iskala (in našla) prostor za oznanjevanje svoje vere...

...morda pa zbira točke in bo konec leta za to nagrajena ali pa dobila boljši sedež v božjem kraljestvu... :vragec:

Glej naprej, če se le da,...

Moji predhodniki imajo prav. Gospa Jagodič ne počne tukaj nič drugega, kot da širi svoj verski fanatizem in s tem mori ljudi, ki imajo že svojo vero oz. pripadajo drugi verski skupnosti. Mislim, da tukaj ne bo pridobila novih članov, razen kakšne 80-letne ome, ki verjame vse, kar ji kdo natrosi.

V DANAŠNJEM svetu često slišimo koga reči: »Načela krščanstva niso uporabna. V današnji zapleteni družbi se enostavno ne obnesejo.« Vendar je bilo menda v pogovoru med hindujskim voditeljem Mohandasom K. Gandhijem in nekdanjim britanskim podkraljem v Indiji, lordom Irwinom, izraženo povsem drugačno mišljenje. Pravijo, da je lord Irwin Gandhija vprašal, kaj bi po njegovem mnenju rešilo probleme med Veliko Britanijo in Indijo. Gandhi je vzel v roke Biblijo in jo odprl pri petem poglavju Matevževega evangelija ter dejal: »Ko se bosta najini državi znali sporazumeti v duhu naukov, ki jih je v tem govoru na gori postavil Kristus, ne bomo rešili le težav, ki tarejo naši državi, ampak tudi težave vsega sveta.«

Skladno s tem govorom naj bi si prizadevali za duhovnostjo ter bili blagohotni, miroljubni, usmiljeni in ljubitelji pravičnosti. V njem ni obsojen le umor, ampak že sovražnost do drugih, ne le prešuštvo, temveč tudi pohotne misli. Oporeka neodgovornim razvezam, zaradi katerih razpadajo domovi in trpijo otroci. Pravi nam: ‚Ljubite tudi tiste, ki vas ne marajo, dajajte potrebnim, drugih več ne sodite neusmiljeno, z drugimi ravnajte tako, kot želite, da bi oni ravnali z vami.‘ Vsi ti nasveti bi ljudem zelo koristili, če bi se po njih ravnali. Več kot bo ljudi v vaši skupnosti, ki jih bodo upoštevali, tem boljša bo ta postala!

Jehovove priče tako vplivajo na družbo. Biblija jih uči, naj spoštujejo zakonsko zvezo. Svoje otroke učijo o pravičnih načelih. Poudarjajo pomembnost družine. Enotne družine so v blagoslov vaši skupnosti in celo vašemu narodu. Zgodovina je polna zgledov svetovnih sil, ki so propadle, ko so oslabele družinske vezi in je narasla nemorala. Več posameznikov in družin bodo Jehovove priče spodbudili k življenju po krščanskih načelih, manj bo v vaši skupnosti hudodelstev, nemorale in kriminala.

Ljudje vseh ras in barv kože delajo skupaj

Eden velikih problemov, ki tarejo skupnosti in narode, je rasni predsodek. V nasprotju s tem pa je apostol Peter rekel: »Spoznavam, da Bog ne gleda na lice, temuč v vsakem narodu mu je prijeten, kdor se ga boji in dela pravično.« Pavel pa je napisal: »Ni tu Juda, ne Grka, ni tu sužnja, ne svobodnega, ni tu moškega, ne ženske: zakaj vi vsi ste eden v Kristusu Jezusu.« (Dejanja 10:34, 35; Galatom 3:28) Jehovove priče to sprejemajo. V njihovem svetovnem središču, v podružnicah in občinah živijo in delajo skupaj ljudje vseh ras in barv kože.

Krščanstvo je uporabno. Kaj drugega se je izkazalo za uspešno?

V Afriki se nekatera plemena med sabo ne morejo družiti, ne da bi pri tem prišlo do nesoglasij. Toda na tamkajšnjih zborih Jehovovih prič ljudje mnogih plemen skupaj jedo, uporabljajo skupna prenočišča ter skupno častijo Boga, in to v popolni enotnosti in iskrenem prijateljstvu. Ko to vidijo vladni uradniki, so presenečeni. O primeru takšnega združevalnega učinka pravega krščanstva je 2. avgusta 1958 pisal newyorški časopis Amsterdam News. Komentar je napisal opazovalec že omenjenega mednarodnega zborovanja v mestu New York, kjer se je zbralo več kot četrt milijona Prič.

»Povsod so se črnci, belci in orientalci vseh družbenih položajev ter z vseh delov sveta med sabo družili radostno in svobodno. [. . .] Priče iz 120 dežel so skupaj živeli in častili Boga v miru ter tako pokazali Američanom, kako preprosto se to lahko naredi. [. . .] To zborovanje je sijajen zgled tega, kako lahko ljudje skupaj delajo in živijo.«

Mnogi morda rečejo, da krščanska načela za ta sodobni svet niso uporabna. Toda kaj drugega je bilo oziroma bo uspešno? Krščanska načela lahko vaši skupnosti zares koristijo, če se jih že sedaj udejanja, in bodo temelj združevanja vseh ‚narodov, rodov in ljudstev‘ po vsej zemlji, ko bo nad človeštvom vladalo Božje kraljestvo. (Razodetje 7:9, 10)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

:vragec:

bemu

pa ta baba sploh ne bere ostalih tekstou

(verjetno jih ne sme, da ne zaide sa "pravog puta" x:Dx )

666 zlomkou...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Če je Bog ljubezen, zakaj dopušča hudobijo?

BOG hudobijo dopušča, milijoni na zemlji pa jo namerno izvajajo. Tako na primer napovedujejo vojne, na otroke mečejo bombe, uničujejo zemljo in povzročajo lakoto. Milijoni kadijo in zbolijo za rakom na pljučih, prešuštvujejo in se okužijo s spolno prenosljivimi boleznimi, prekomerno uživajo alkohol ter zbolijo za cirozo jeter in tako dalje. Takšni ljudje si ne želijo zares, da bi se hudobija končala. Želijo si le, da bi bile odstranjene posledice hudobije. Ko žanjejo to, kar so sejali, stokajo: »Zakaj ravno jaz?« In krivijo Boga, kot piše v Pregovorih 19:3 po prevodu The New English Bible: »Človeku uniči življenje njegova lastna neumnost in potem zato obtožuje GOSPODA.« In če bi Bog ustavil njihovo zlo početje, bi se pritoževali, da jim je odvzel pravico, da to počnejo!

Jehova zlo dovoljuje predvsem zato, da bi odgovoril na Satanov izziv. Satan Hudič je trdil, da Bog na zemlji ne more imeti ljudi, ki bi mu tudi v preizkušnjah ostali zvesti. (Job 1:6–12; 2:1–10) Zato je Jehova Satana ohranil pri življenju, da bi ta lahko dokazal svojo trditev. (2. Mojzesova 9:16) Satan še vedno povzroča gorje, da bi človeštvo odvrnil od Boga, medtem ko skuša dokazati svojo trditev. (Razodetje 12:12) Toda Job je ostal značajen. Prav tako Jezus. Danes pa so značajni tudi pravi kristjani. (Job 27:5; 31:6; Matevž 4:1–11; 1. Petrov 1:6, 7)

Rad bi verjel v zemeljski raj, v katerem bi ljudje živeli večno, toda ali ni to prelepo, da bi bilo res?

Po Bibliji, ne. Neverjetno se zdi samo zato, ker človeštvo že toliko stoletij pozna slabo. Jehova je ustvaril zemljo in zapovedal človeku, naj jo napolni s pravičnimi ljudmi, ki bodo skrbeli za njeno rastlinstvo in živalstvo ter varovali njeno lepoto, ne pa je uničevali. (Glej poglavji »Kaj verujejo?« in »Dobra novica, s katero vas želijo seznaniti«.) Obljubljeni raj ni prelep, da bi bil resničen, ampak so sedanje žalostne razmere preslabe, da bi se nadaljevale. Nadomestil jih bo raj.

Kako lahko odgovorim ljudem, ki se Bibliji posmehujejo in pravijo, da so v njej zapisane bajke ter da je neznanstvena?

Vera v te obljube ni lahkovernost. ‚Vera je iz slišanega oznanila.‘ Modrost Božje Besede postane očitna s preučevanjem te Besede in vera raste. (Rimljanom 10:17; Hebrejcem 11:1)

Arheologija zelo potrjuje biblijsko zgodovinsko točnost. Prava znanost se sklada z Biblijo. Naslednja dejstva so bila v Bibliji zapisana že davno prej, preden so jih odkrili svetni učenjaki: zaporedje faz, v katerih je zemlja nastajala, da je zemlja okrogla, da prosto lebdi v vesolju in da se ptice selijo. (1. Mojzesova, 1. poglavje; Izaija 40:22; Job 26:7; Jeremija 8:7)

Navdihnjenost Biblije dokazujejo izpolnjene prerokbe. Daniel je vnaprej napovedal vzpon in padec svetovnih sil, pa tudi to, kdaj se bo pojavil Mesija in kdaj ga bodo usmrtili. (Daniel, poglavji 2, 8; 9:24–27) Danes se izpolnjujejo še druge prerokbe, ki ta čas zaznamujejo kot ‚zadnje dni‘. (2. Timoteju 3:1–5; Matevž, 24. poglavje) Takšne predvednosti človek ni sposoben. (Izaija 41:23) Več informacij lahko najdete v knjigah Biblija – Božja beseda ali človeška? in Ali obstaja Stvarnik, ki mu je mar za vas?, ki ju je izdala Watchtower Bible and Tract Society.

Kako se lahko naučim odgovarjati na biblijska vprašanja?

Preučevati morate Biblijo in o tem poglobljeno premišljevati, hkrati pa prositi Boga, naj vas vodi po svojem duhu. (Pregovori 15:28; Lukež 11:9–13) »Če pa ima kdo izmed vas premalo modrosti,« pravi Biblija, »naj je prosi Boga, ki vsem daje obilo in nikomur ne oponaša; in dala se mu bo.« (Jakob 1:5) Obstajajo pa tudi pripomočki za preučevanje Biblije, ki jih je vredno upoštevati. Navadno je potrebna pomoč drugih, tako kot je Filip preučeval z Etiopcem. (Dejanja 8:26–35) Jehovove priče z zainteresiranimi vodijo brezplačni biblijski pouk na njihovih domovih. Ne oklevajte zaprositi zanj.

Zakaj mnogi nasprotujejo Jehovovim pričam in mi pravijo, naj z njimi ne preučujem?

Ljudje so nasprotovali že oznanjevanju Jezusa in on je rekel, da bodo nasprotovali tudi njegovim sledilcem. Ko je Jezusovo poučevanje na nekatere naredilo vtis, so verski nasprotniki ostro odgovorili: »Ali ste tudi vi zapeljani? Je li kdo izmed prvakov sprejel vero vanj, ali izmed farizejev?« (Janez 7:46–48; 15:20) Mnogi, ki vam svetujejo, naj ne preučujete s Pričami, so ali neobveščeni ali pa imajo predsodek. Preučujte s Pričami in se sami prepričajte, ali vedno bolj razumete Biblijo ali ne. (Matevž 7:17–20)

Zakaj Priče obiščejo ljudi, ki že imajo svojo vero?

Tako posnemajo Jezusov zgled. On je šel k Judom. Judje so že imeli svojo vero, a se je ta v mnogočem odvrnila od Božje Besede. (Matevž 15:1–9) Vsi narodi imajo kako vero, pa naj je ta tako imenovana krščanska ali nekrščanska. Za ljudi je življenjsko pomembno to, da se ravnajo po verovanju, ki ustreza Božji Besedi. In ker jim Priče skušajo pri tem pomagati, s tem kažejo ljubezen do bližnjih.

Ali Priče verujejo, da je samo njihova vera prava?

Vsakdo, kdor resno jemlje svojo vero, bi moral sklepati, da je prava. Zakaj bi jo drugače imel? Kristjane se opominja: »Vse pa izkusite; kar je dobrega, ohranite.« (1. Tesaloničanom 5:21) Človek naj bi ugotovil, ali je njegovo verovanje mogoče potrditi s Svetim pismom, saj namreč obstaja samo ena prava vera. List Efežanom 4:5 to potrjuje, ko omenja ‚enega Gospoda, eno vero, en krst‘. Jezus se ni strinjal s sodobnim, popustljivim glediščem, da obstaja mnogo poti, mnogo ver, ki vse vodijo v rešitev. Namesto tega je rekel: »Tesna so vrata in ozka je pot, ki vodi v življenje, in malo jih je, ki jo najdejo.« Jehovove priče verjamejo, da so jo našli. Drugače bi si iskali drugo vero. (Matevž 7:14)

Ali verujejo, da bodo samo oni rešeni?

Ne. Milijoni, ki so živeli v preteklih stoletjih in niso bili Jehovove priče, bodo obujeni in bodo imeli priložnost živeti. Mnogi izmed sedaj živečih bodo morda še pred ‚veliko stisko‘ stopili na stran resnice in pravičnosti ter se rešili. Poleg tega pa je Jezus rekel, da drug drugega ne bi smeli soditi. Mi namreč vidimo zunanjost, Bog pa gleda v srce. Bog natančno vidi in milostno sodi. Sojenje je zaupal Jezusu, in ne nam. (Matevž 7:1–5; 24:21; 25: 31)

Kakšni denarni prispevki se pričakujejo od tistih, ki obiskujejo shode Jehovovih prič?

Glede denarnih prispevkov je apostol Pavel rekel: »Vsak naj da, kakor je v srcu namenil, ne z žalostjo ali po sili; kajti veselega dajalca ljubi Bog.« (2. Korinčanom 9:7) V kraljestvenih dvoranah in v zborovalnih dvoranah Jehovovih prič se nikoli ne zbira prispevkov. Nameščene so prispevčne skrinjice, tako da lahko prispeva vsak, ki to želi. Nihče ne ve, koliko so drugi prispevali oziroma če sploh so. Nekateri lahko dajo več kot drugi, nekateri morda ne morejo dati ničesar. Jezus je pokazal pravo stališče, ko je govoril o tempeljski zakladnici v Jeruzalemu in tistih, ki so prispevali: pomembna sta posameznikova zmožnost, da dá, in duh dajanja, ne pa količina denarja. (Lukež 21:1–4)

Ali se bo tudi od mene pričakovalo, da oznanjam, če bom postal Jehovova priča?

Ko se kdo napolni s spoznanjem o obljubljenem zemeljskem raju pod Kristusovim kraljestvom, želi o tem govoriti drugim. Tudi vi boste. To je vendar dobra novica! (Dejanja 5:41, 42)

Z oznanjevanjem na pomemben način kažete, da ste učenec Jezusa Kristusa. V Bibliji je Jezus imenovan »priča zvesta in resnična«. Ko je bil na zemlji, je oznanjeval z besedami: »Približalo se je nebeško kraljestvo.« Odposlal pa je tudi svoje učence, naj delajo enako. (Razodetje 3:14; Matevž 4:17; 10:7) Kasneje je svojim sledilcem zapovedal: »Pojdite torej in pridobivajte mi v učence vse narode, [. . .] učeč jih.« Napovedal je tudi, da se bo pred koncem »ta evangelij kraljestva [dobra novica o Kraljestvu, New World Translation] [. . .] oznanjeval po vsem svetu, vsem narodom za pričevanje«. (Matevž 24:14; 28:19, 20)

To dobro novico se lahko objavlja na več načinov. Pogovor s prijatelji in znanci pogosto odpre pot za to. Nekateri pišejo pisma oziroma kličejo ljudi po telefonu. Drugi pošljejo kakemu znancu literaturo, ki ga bo po njihovem še posebej zanimala. Priče gredo s tem sporočilom od hiše do hiše, saj ne želijo nikogar izpustiti.

V Bibliji je zapisano naslednje prisrčno povabilo: »Duh in nevesta govorita: Pridi! In kdor sliši, naj reče: Pridi! In kdor je žejen, pridi; kdor hoče, vzemi vodo življenja brezplačno.« (Razodetje 22:17) O rajski zemlji in njenih blagoslovih je treba govoriti voljno, iz srca, polnega hrepenenja po tem, da bi o dobri novici govorili z drugimi.

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

Jehova zlo dovoljuje predvsem zato, da bi odgovoril na Satanov izziv. Satan Hudič je trdil, da Bog na zemlji ne more imeti ljudi, ki bi mu tudi v preizkušnjah ostali zvesti. (Job 1:6–12; 2:1–10) Zato je Jehova Satana ohranil pri življenju, da bi ta lahko dokazal svojo trditev. (2. Mojzesova 9:16) Satan še vedno povzroča gorje, da bi človeštvo odvrnil od Boga, medtem ko skuša dokazati svojo trditev. (Razodetje 12:12) Toda Job je ostal značajen. Prav tako Jezus. Danes pa so značajni tudi pravi kristjani.

To se pravi, da se dobesedno norčuje iz ljudi, jih prepušča bolečini in nesreči ter trpljenju zato, da se prepucava s Satanom. Torej ni nič boljši od njega!!!!! x;)x

Saj vem, da boš mislila, da te zezam....a si se ti kdaj pošteno dol dala? :vragec: x:px

Sam vprašam, no. x:Ix

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Mick, zelo grdo se norčuješ iz poštenih ljudi. Bila sem poročena 50 let, mož je letos umrl. Imam tudi dve hčeri in mislim, da sem s tem odgovorila na tvoje provokativno vprašanje.

*BOG hudobijo dopušča, milijoni na zemlji pa jo namerno izvajajo.  *

*Obljubljeni raj ni prelep, da bi bil resničen, ampak so sedanje žalostne razmere preslabe, da bi se nadaljevale. Nadomestil jih bo raj. *

*Preučevati morate Biblijo in o tem poglobljeno premišljevati, hkrati pa prositi Boga, naj vas vodi po svojem duhu. *

*BOG hudobijo dopušča, milijoni na zemlji pa jo namerno izvajajo. *

K temu:

ali JP ne izvajate hudobije, s tem ko jeste taka nežna bitjeca:

http://www.wyomingcowgirl.com/archive/1999/scr-lamb.jpg

o katerih nato sanjarite v svoji viziji o raju, da se bodo družila z levi itd. itd.

*Obljubljeni raj ni prelep, da bi bil resničen, ampak so sedanje žalostne razmere preslabe, da bi se nadaljevale. Nadomestil jih bo raj. *

Preblago je, če rečem, da so vaše besede, s katerimi nas zasipavate VELIKA HINAVŠČINA!!! Kako jih lahko jeste, ko veste, na kako grozovit način funkcionirajo današnje farme in klavnice, nam pa filozofirate o raju? In o hudobiji, ki jo počno drugi - še sebe lepo prištejte zraven in to po hitrem postopku.

*Preučevati morate Biblijo in o tem poglobljeno premišljevati, hkrati pa prositi Boga, naj vas vodi po svojem duhu. *

Ja a vam ni še nihče povedal, da so biblijo dolga stoletja prepisovali v težkih pogojih, da so se motili, da so prepisovalci napravili napake, prepisovalci, ki so njih prepisovali, so dodali še svoje, da o prevajalcih ne govorimo - in vi se sedaj obešate na vsako črko, kot da ste gor priraščeni?

http://www.atelje-doria.si/srce_zemlja.gif

Meni se pa niti brat ne da več. Oz. Andrejinih dolgih citiranj ne berem več. Brez veze. :o|o:

Andreja, ali ne razumeš, da vsak, prav vsak od nas verjame v nekaj božjega. In vsi vemo, kako bi morali živeti. Se pa vedno ne izide tako. Tako kot se tebi ni.

Saj je prav, da ti verjameš in je prav, da v to, v kar verjameš, poskušaš prepričati tudi ostale. Vendar dovoli, za božjo (in ne našo) voljo, da prehodimo pot, ki je zgolj nam namenjena.

Dovoli, da tudi mi (tako kot si jih ti) delamo napake in se učimo ob njih. To je človeško.

In praviš, da si mati dveh hčera. Ali si niso nikoli razbile kolen, delale napak. Ali niso nikoli reagirale tako, kot ti nisi želela. In sta odrasli, kljub padcem, napakam in napačnim reakcijam. In kljub temu, da jehove takrat ni bilo ne ob tebi in ne ob njiju....

S svojimi citati odvračaš še tiste, ki bi morebiti čez čas postali del vas.

Saj vem, da boš mislila, da te zezam....a si se ti kdaj pošteno dol dala?  :vragec:  x:px

Sam vprašam, no.  x:Ix

x:Dx x:Dx :palec: :palec:

Pa je vprašu, če si se pošteno, tko orng dol dol dala x8Dx otroci pa pa o tem orng nč ne pomenjo (glede na vprašanje) :o|o:

Mislim, da k vašim komentarjem ni kaj za dodati. Kdor bo slišal Božji klic, se bo odzval. ostali pa bodo za večno pogubljeni. žal mi je da je tako, vendar ste si sami krivi.

Kar se pa mojih hčera tiče, pa naj povem, da so odraščale tudi ob padcih, saj ni šlo vedno vse gladko. Danes imata obe akademske nazive, sta tudi Jehovovi priči, prav tako njuni možje. Moji vnuki pa hodijo po naših stopinjah. Ponosna sem na svojo družino in mislim, da sem jim v življenju dala dosti modrosti, ki so jih ponesli naprej v življenje. To je na kratko.

Lep pozdrav

Trudi, če ti izhajaš iz incestne družine, še ne pomeni, da je naša družina tudi taka. Nismo vsi tako izprijeni kot ti.

Če smo družina, še ne pomeni, da imamo med sabo spolne odnose. Mi nismo obrabljena družina, kamor sodiš ti, in tvoji defektni družinski člani.

Diaspora, ne dovolim, da kdo žali mojo družino, družino Jagodič. na mojem mestu bi ravnala enkako, če bi ti kdo pisal take žaljivke. Se opravičujem vsem, ki morate brati to, vendar z nekaterimi ne gre drugače.

Mislim, da k vašim komentarjem ni kaj za dodati. Kdor bo slišal Božji klic, se bo odzval. ostali pa bodo za večno pogubljeni.

Zakaj ponavljate vsi JP isto kot papagaji - če vas nekdo opomni, da so svete spise ljudje ročno prepisovali (do izuma tiska okrog 1450 - Gutemberg) - pa grožnja: večno pogubljenje. Ja, to je zgodovinsko dejstvo in mogoče ima probleme sam s seboj tisti, ki noče razumeti, da so se prepisovalci še kako motili, sveti spisi pa so se ohranjali in razmnoževali z ROČNIM PREPISOVANJEM. Pa piši sama vsaj par dni zapored po vsaj 12 ur dnevno, na roke seveda, potem pa preštej napake x;)x

Pa pripisovanje "hudobije" drugim - vam pa raj... isto počnete, kot večina, ko bitja, ki NAJ BI vas obkrožala v raju enostavno pohrustate. A si se krznu odpovedala, verjetno ne, ker to najbrž ne piše v svetem pismu.

tzcccccc

http://www.atelje-doria.si/srce_zemlja.gif

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...