Skoči na vsebino

Ali so vas že obiskale Jehovove priče?

Recommended Posts

• Komentarji 580
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Trudi, skoz ste na čem?

Mi je zanimivo brat to temo. Samo ne morem se načudit tem postom od gospe Jagode. A je ta ženska res stara čez 70 let in raztura tle po internetu? Pa če bi bla tko stara gospa bi verjetno že kej razmišljala s svojo glavo. Čeprav ni nujno, če ji že celo življenje tako možgane perejo. No upam, da je srečna. Če jo to osrečuje pa naj ima svoje veselje.

spet se mi je na bolš poslabšal
Deli na socialnih omrežjih

Jehovove priče so škodljive, ker ljudem perejo možgane. Komentarji gospe Ande so tipičen primer pranja možganov. Gospa Anda, javno vas sprašuje, ali ste že videli katolike, ki bi komu tako vsiljevali vero, kot jo vi, Jehovci?

Tudi. Ze na tem forumu se vidi, da so katoliki do VSEH drugih blazno nestrpni ( ce sklepamo po vas ).

Vidim, da se spretno ( no ja...) izogibate postom na katere ne bi znali, oziroma nocete odgovoriti in vsake toliko casa napisete 2 stavka...v brezveze.

Spostuj druge, kot zelis, da oni tebe. Vi tega ne. Bodite strpni do drugih ver in jih ne blatite, tako, kot ne zelite, da mi vaso. Ze drugic sem to povedala.

Ce vam se zmeraj ni jasno, potem imate najbolj oprane mozgane prav vi.

Lp, T.

Pa da se dodam...meni noben jehovc, musliman in katolik NE MORE VSILITI vere xrolleyesx Pa ce se mi vsak dan prikaze na vrata xrolleyesx SKODLJIVA je pa lahko mariskatera verska skrajnost!

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Michelle, žal mi je, da znaš samo napadati in nikoli pohvaliti. Mislim, da si najbolj nestrpna ti do nas katolikov, ker me venomer nekaj napadaš. A sem ti sama morda kdaj vsiljevala kakrsno koli svoje prepricanje? Mislim, da nisem. Pol pa me napadaš, da sem nestrpna do drugih in podobno. Malo se ozri vase in boš ugotovila, da nekaj šteka v tvoji osebni rasti.

NAPADATI? Nocem nobenega uzaliti, ampak daj malce si preberite poste od drugih in moje!!!! To je pa ze malce prevec! Nic nimam proti katolikom ( kar sem povedala milijonkrat), nic proti jehovcem, nic proti muslimanov etc, DOKLER ne pridigajo o morali, o tem, kako so vsa ostala prepricanja, razen njihova, narobna. To je to! Niti ene stvari nisem napisala, kjer bi kazala toliko nespostovanja do vas, kot ste ga vi do mene.

Ce pa nekaj steka v moji osebni rasti, se pa da sklepati, da tudi o vasi...glede na to, da ste se nekaj postov nazaj napisala, kako so jehovci skodljivi. xrolleyesx

Vidim, da je ubadanje z vami, izguba casa, ker niste dojeli bistva.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Jehovove priče so škodljive, ker ljudem perejo možgane. Komentarji gospe Ande so tipičen primer pranja možganov. Gospa Anda, javno vas sprašuje, ali ste že videli katolike, ki bi komu tako vsiljevali vero, kot jo vi, Jehovci?

Tudi. Ze na tem forumu se vidi, da so katoliki do VSEH drugih blazno nestrpni ( ce sklepamo po vas ).

Vidim, da se spretno ( no ja...) izogibate postom na katere ne bi znali, oziroma nocete odgovoriti in vsake

Michelle x;)x :palec: :palec: :palec:

It's better be dead and cool than alive and uncool

vsiljevanje vere - duhovnik nas je v otroštvu lovil po cesti in nam o peklu pripovedoval, če ne bomo k verouku hodili... je to to?

:O: :wOOt: cist blazen in fanaticen al kwa... x:o)x x:Dx :xx!: xrolleyesx xrolleyesx x!x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

da ne omenim govoric o ljubezni do deklic.... ma ja nič vsiljevanja....ena prav lepa vera.... ja lahko je čista vera, vera do boga, samo mora biti tudi čist človek v duši, potem ni važno v kaj veruje....

je imel sistem - čigava si - jaz pa od mamice, omn čigava še - od atija, pa sva nadaljevala,tete, strice, mame, ate, vse sem mu naštela, samo priimka nisem izdala... ma itak mi je že takrat povedal da me čaka plac v peklu, potem sem mu pa čeuz leta s tistimi odpustki vrnila, so me poslali v dnevno jest, jih je bilo srram, takšna brezvernica sem bila... danes pa mislim da sem zelo "verna"...

Se opravičujem, ker se mi ne ljubi brat vseh postov in ne vem če je že kdo napisal... danes bodo v Polnočnem klubu na SLO1 govorili o jehovih pričah. Me prav zanima kaj bodo povedali.

1. Molitev je ponižen pogovor z Bogom. K njemu bi morali redno moliti. Tako lahko čutite, da ste mu blizu kot kakemu dragemu prijatelju. Čeprav je Jehova zelo velik in močan, pa posluša naše molitve! Ali redno molite k Bogu? (Psalm 65:2; 1. Tesaloničanom 5:17)

2. Molitev je del našega čaščenja. Potemtakem bi morali moliti samo k Bogu Jehovu. Ko je bil Jezus na zemlji, je vedno molil le k svojemu Očetu, k nikomur drugemu. Mi bi morali delati ravno tako. (Matevž 4:10; 6: 9) Vendar bi morali vse molitve izreči v imenu Jezusa. S tem pokažemo, da spoštujemo njegov položaj in verujemo v njegovo odkupno žrtev. (Janez 14:6; 1. Janezov 2:1, 2)

3. Ko molimo, bi morali Bogu govoriti iz srca. Molili naj ne bi na pamet naučenih molitev ali tako, da bi jih brali iz molitvenikov. (Matevž 6:7, 8) Molimo lahko v kakršnem koli spoštljivem položaju, ob katerem koli času in na katerem koli kraju. Bog lahko celo sliši, če molimo potiho, v svojem srcu. (1. Samuelova 1:12, 13) Dobro je, da za osebno molitev poiščemo miren prostor, proč od drugih ljudi. (Marko 1:35)

4. O čem vse lahko molite? O vsem, kar bi morda vplivalo na vaše prijateljstvo z njim. (Filipljanom 4:6, 7) Vzorčna molitev kaže, da bi morali moliti glede Jehovovega imena in namena. Prosimo lahko tudi, da bi se zadovoljile naše gmotne potrebe, se nam odpustili grehi in da bi prejeli pomoč ter se tako lahko upirali skušnjavi. (Matevž 6:9–13) Naše molitve naj ne bi bile sebične. Moliti bi morali samo za stvari, ki so v skladu z Božjo voljo. (1. Janezov 5: 14)

5. Molite lahko vsakič, ko vas srce navede, da se Bogu zahvalite ali ga hvalite. (1. letopisov 29:10–13) Moliti bi morali, kadar ste v težavah in je vaša vera preskušena. (Psalm 55:22; 120:1) Primerno je, da molite, preden zaužijete obrok. (Matevž 14:19) Jehova nas vabi, naj molimo »vsak čas«. (Efežanom 6:18)

6. Še posebej pa moramo moliti, če smo resno grešili. Takrat bi morali Jehova prositi za usmiljenje in odpuščanje. Če naše grehe Bogu priznamo in se po svojih najboljših močeh potrudimo, da jih ne ponovimo, nam je on »pripravljen odpustiti« (New World Translation). (Psalm 86:5; Pregovori 28:13)

7. Jehova posluša samo molitve pravičnih ljudi. Zato se morate kar najbolj potruditi živeti po njegovih zakonih, da bi Bog vaše molitve uslišal. (Pregovori 15:29; 28:9) Biti morate ponižni, ko molite. (Lukež 18:9–14) Delati morate to, za kar molite. Tako boste dokazali, da verujete in da to, kar rečete, tudi resnično mislite. Samo tedaj bo Jehova odgovarjal na vaše molitve. (Hebrejcem 11:6)

»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

Svasta... xrolleyesx kdaj bomo pa dobra dela delali, ce bomo samo molili... xrolleyesx

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

1. Molitev je ponižen pogovor z Bogom. K njemu bi  njegovo odkupno žrtev. (Janez 14:6; 1. Janezov 2:1, 2)

Pa je 24 ur dovolj za vse to? obstajajo morda kaki povzetki tega (šnelkurz), da zmoliš za en tedn naprej pol pa imaš mir. Kot kakšna molilna banka ali pa rent-a etc...? xnckrivx :fiju:

It's better be dead and cool than alive and uncool

ali ste že videli katolike, ki bi komu tako vsiljevali vero

Eni moji prijateljici sta umrla ob starša. Mislim, da je imela takrat 11, 12 let. In ni bila krščena. Ko so jo nato vzeli k sebi eni njeni sorodniki, so jo seveda takoj dali krstiti, pa še vse tiste ceremonije zraven, pa obvezno vsako nedeljo k maši...

En fant je utekel od doma, ker so ga starši silili k maši, pa ni hotel hoditi...

To sta dva primera, ki mi trenutno padeta na pamet.

In mislim, da je že sam krst ob rojstvu otroka vsiljevanje vere.

Evo, še ena tukaj, ki je hodila proti svoji volji v cerkev in k verouku, ter opravila vse zakramente (razen poroke). :sniky: Silili pa so me starši, ki ne znajo reči niti "Dober dan". :sori:

Jaz sem pa vesela, da sem hodila k verouku in ponosna na to, da imam vse zakramente. Ponosna sem, da so mi starši privzgojili krščanske vrednote, katere lahko sama prenašam na mlajše generacije. Mislim pa tudi, da se ne učiš nič slabega pri verouku, kajti vera uči le dobro, nič slabega.

To je moje mišljenje.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...