monka 20. september 2004 Prijavi Deli 20. september 2004 Pred kratkim sem v trgovini kupila rožmarin, sedaj pa ne vem kaj z njim početi, ne da pa se mi po različnih kuharicah iskati recepte. Imate vi kakšno fino idejo, kako ga lahko uporabim (nisem kupila sveže, pač pa že sesekljano in posušeno). Prosim, povejte mi nekaj preprostih receptov. Hvala!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. september 2004 Prijavi Deli 20. september 2004 Monka, zivjo in dobrodosla! Oh, Rozmarin lahko uporabljas kjerkoli - ponavadi ga uporabimo pri pripravi morskih jedi, sicer pa tudi drugje, kjer ti pac disi zraven, pravzaprav.Praviloma sama zacimbe oz. zelisca uporabljam tudi glede na to, kje rastejo oz. kaj tam zraven raste.Torej najdemo ga vsepovsod; ob morju ga je dosti, pa pase k vsej taksni hrani - ribam, rakom, paradajzu etc. ...Tudi v juhe pase; recimo v krompirjevo, ribjo, pa k perutnini, k jajcnim jedem...Je kar mocen, zato ne pretiravaj. Ko se ti za zacimbo 'postara' (ne skrbi, 'drzi' vsaj dve leti), ga lahko uporabis potem v kopelih.Vendar pozivlja, tako si takih kopeli ne pripravljas zvecer - kot tudi jedi, ki jih mocno zacinis z rozmarinom. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 23. september 2004 Prijavi Deli 23. september 2004 Rožmarin se tudi uporablja za izpiranje las, če imaš prhlaj, kot poparek.Pa čaj si tudi lahko kuhaš, zdravi prebavne in dihalne organe. uporabljaš listke in mlade vršičke.Rožmarim krepi živce. S čajčkom pa previdno. Masaža z rožmarinovem oljem...masaža stopal, zelo poživi..., proti utrujenosti in depresiji. Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
monka 27. september 2004 Avtor Prijavi Deli 27. september 2004 No.. hvala za vaše nasvete, nekaj sem jih že uporabila in ugotovila, da rožmarin in perutnina ne moreta biti ločena. Ima rožmarin še kakše druge vplive, npr. na kožo.Si lahko z njim naredimo kopel?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 27. september 2004 Prijavi Deli 27. september 2004 Rožmarin deluje na krvni obtok. Barva je močno zelena. Priporočljiva je pri slabi cirkulaciji, poživlja in preprečuje zaspanost. Bodri ustvarjalnost in daje polet Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 27. september 2004 Prijavi Deli 27. september 2004 Rožmarin sam brez, zdrave soli, je tak, kot stara devica, lep, dišeč in žalosten. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Apolonija 27. september 2004 Prijavi Deli 27. september 2004 Za boljšo rast las Sestavine: 2 jedilni žlici pravega čaja, 1 l vode. Čaj prelijemo s kropom, kuhamo na majhnem ognju 5 minut, odcedimo. Uporabljamo kot sredstvo, ki daje lasem lesk. Sestavine: 4 jedilne žlice suhih kamiličnih cvetov, prelijemo s 1 l do 1,5 l kropa in kuhamo na majhnem ognju 5 do 10 minut. Pustimo, da stoji, nato odcedimo. Uporabljamo za spiranje las, ki postanejo svilnati. Sestavine: petršiljevo korenino kuhamo na majhnem ognju 20 do 30 minut, odcedimo in ohladimo ter uporabimo. Namesto petršiljeve korenine lahko uporabimo rožmarin. Recept priporočamo za temne lase. Za pripravo zvarka porabimo 2 jedilni žlici rožmarina na 0,5 l vode. Ko je zvarek pripravljen, ga odcedimo, ohladimo in dodamo v vodo za spiranje. Za enake namene lahko pripravimo tinkturo rožmarina. Razlika v pripravi je v tem, da rožmarin prelijemo s kropom in je ne prekuhamo. Stati mora približno 30 minut. S tem lasem povrnemo lesk. INFO IZ: http://www.ezdravje.com/si/lasje/nega/domaci/ Citiraj Mogoče je ljubezen tudi to, da se naučimo spustiti,da spoznamo, kdaj se je treba posloviti. Da s svojimi občutki ne oviramo nečesa, kar bo nemara boljše za tiste, ki jih imamo radi. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Jaz ga pa posujem na mlad krompirček, pa solim tud, seveda! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz ga ga pa posujem na mlad krompirček, pa solim tud, seveda! Ja. lahko pa se tudi še pokapa z limono...mlad krompirček z rožmarinčkom je zakon Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 njami, evo tole bi mi pasal zdajle. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Primavera 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}> Ja. lahko pa se tudi še pokapa z limono...mlad krompirček z rožmarinčkom je zakon zraven pa še pečen brancinček na žaru pokapan z olivnim oljem in posut z žajbljem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}> zraven pa še pečen brancinček na žaru pokapan z olivnim oljem in posut z žajbljem... Čez pa malo malvazije Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Primavera 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 Zakaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Zakaj?Kako, zakaj, menda ne boš na ribe vodo pila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
wanesa 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 he he ja ribe morajo trikrat plavat Citiraj Per il mondo tu sei nessuno,ma per qualcuno tu sei il mondo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>he he ja ribe morajo trikrat plavat Tiste na žaru tudi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
wanesa 9. julij 2005 Prijavi Deli 9. julij 2005 ah zdaj no Citiraj Per il mondo tu sei nessuno,ma per qualcuno tu sei il mondo Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 a ste že probale dat na mlad krompirček malo mlete kumine ? Lahko takrat ko se peče oz.kuha ali pa ko ga servirate. Prima! Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 13. julij 2005 Prijavi Deli 13. julij 2005 No iz rožmarina se lahko naredi rožmarinovo vino. 4 žličke posušenega rožmarina preliješ z litrom dobrega belega vina. vse skupaj dobro zapreš (magari uporabi kozarec za vlaganje). zaprto naj stoji dva dni vmes pa parkrat premešaj. (stresi!) Potem se vse skupaj precedi v temno steklenico. hrani se dobro zaprto v temnem hladnem prostoru. To vino zeliščarji priporočajo starejšim ( npr. izčrpanost). pa tudi mlajšim. , visok krvni pritisk doječe mamice in nosečnice itd...vino odpade.! to vino pospešuje krvni pretok. Krepčilo.dobre dene prebavilom.... pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.