Skoči na vsebino

Čiščenje jeter


Marsa

Recommended Posts

vseeno je, ali si sirotko pripraviš sama z kisanjem mleka, ali pa jo kupiš pri kakem proizvajalcu sira

važno je, da je sveža, ne vem , zakaj bi jo dala zmrznit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

za ovseno linonado je zanimivo, da če jo pijemo dva tedna vsak dan.. pred kemoterapijo, ne pride do izpadanja las http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/heartpump.gif hvala

 

 

samo te vprašam, zakaj je tota moja sirotka, tak zaničhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif ? jst je ne morm pit, se mi prav gravžahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif če jo kupim ono od vogeleja v prahi, še spravim po gurgli, ono v flaški komajhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif če pa sama doma kisam pa kuham skuto, mi dvigne želodec in nikak da jo spravim dol, res da jso tote krave tu v toti štali, res nafilane z marsičim, pa da pašnika nea vidijo- sam vse glih prav smrdi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif

 

 

 

 

se opravičavam- prvič čujem za ovseno limonadohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif kaj te to je?

Obečanje ludom radovanje...


Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja Goldi - kaka je tale ovsena limonada ?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sem šel pobrskat stare recepte babic

tkole gre tale ovsena limonada;

oves- žito za konje ( ne uporabit seme za sejanje )

 

oves ( pol litra ) operemo v tekoči vodi čez cedilo, namakamo v 3 litrih mrzle vode

na sobni temp. max 8 ur

pozimi v hladnejših temp. max 12 ur

precedimo, voda ki ostane pijemo, lahko jo mešamo z čemerkoli

shranimo jo v plastične ali steklene flaše in jo obvezno hranimo v hladilniku

vodo je potrebno spiti v treh dneh

 

- spada med zdravila za živčni sistem

- odvajanje od pomirjeval

- pred kemoterapijo

- pri odvajanju od drog

- znižuje holesterol in sladkor

- vzpodbuja delovanje žleze ščitnice

- krepčilo za maternico

- pri uravnavanju hormonov

- ureja pritisk

 

- Ne piti v primeru kronove bolezni !

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Na čiščenje jeter se nič ne spoznam, mi je pa zanimivo, da omenjate sirotko, pa njen slab okus. Poznam samo albuminsko skuto, ki jo delajo iz sirotke in okus mi je blazno všeč, je pa zelo cenjena zaradi kakovostnih beljakovin. V bistvu je to ricotta. Ne vem pa, ali je po predelavi iz sirotke še aktualna za čiščenje jeter

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lepo piše, sveža sirotka stara do tri dni

kozja jee najbolj ogabna

za lažje pitje si zatisneš nos in njami, pol pa kak košček čokolade v usta, za boljši filing http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem včeraj res kupila sirotko, pol litrsko, Planika https://www.google.si/search?q=sirotka&espv=2&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjp1KztqtbKAhVC6RoKHUaOBeIQ_AUIBigB#tbm=isch&q=sirotka+mlekarna&imgrc=cZXEA6pGVxBJwM%3A

 

Je imela okus kot bi pila mleko...

 

Drugače pa, če sama skisam mleko, z limoninim sokom, je malo drugačen okus, ampak tudi ni moteč.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/heartpump.gif hvala

 

 

samo te vprašam, zakaj je tota moja sirotka, tak zaničhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif ? jst je ne morm pit, se mi prav gravžahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif če jo kupim ono od vogeleja v prahi, še spravim po gurgli, ono v flaški komajhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif če pa sama doma kisam pa kuham skuto, mi dvigne želodec in nikak da jo spravim dol, res da jso tote krave tu v toti štali, res nafilane z marsičim, pa da pašnika nea vidijo- sam vse glih prav smrdi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif

 

 

 

 

se opravičavam- prvič čujem za ovseno limonadohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif kaj te to je?

enako. sirotko, ki jo sama naredim (iz naravno skisanega ksl.mleka) ne morem spit, ker mi želodec obrača (smrdi, pa okus mi ni apetitlih)

 

Sem včeraj res kupila sirotko, pol litrsko, Planika https://www.google.si/search?q=sirotka&espv=2&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjp1KztqtbKAhVC6RoKHUaOBeIQ_AUIBigB#tbm=isch&q=sirotka+mlekarna&imgrc=cZXEA6pGVxBJwM%3A

 

Je imela okus kot bi pila mleko...

 

Drugače pa, če sama skisam mleko, z limoninim sokom, je malo drugačen okus, ampak tudi ni moteč.

tole lah spijem cel liter (sam je draga ko svina), okus mi je ful dober, res pa je, da je hladna. Mogoče ima temp.sirotke kaj pri tem?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hvalahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

 

 

oves - sem se spomnila zdaj Gold, ko si napisal.....da sem to že enkrat delala, pa mi ni potegnilo - ampak takrat smo temu rekli ovseno mleko ( razlika v pridelavi je bila samo v tem, da sem ga dala v vrečo in potokla z lesenim hamrom ( speštala in potem namočila v vodo)

 

 

**

 

ampak ni bilo za pit. nisem ujela tajminga, pa je bilo ali preveč ali premalo- je zavrelo, je smrdelo in res ni bilo za pit - saj vem kaj boš rekel - red in ordnunghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif

 

Ugotavljam, da mene samo biljke, korenince, poganjki v šnopsu rešijo- tist se mi ne pokvari in je za moje brbončice nebeška manahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

 

 

*

 

riccota-je slastna- do zdaj še nisem pila slastne sirotke- bom šla ubost tole od Planike - pa da vidimohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Obečanje ludom radovanje...


Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moja niso zapacana ne od tablet ne od alkohola...pač pa od maščob http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif Torej tistih, ki se proizvajajo od neporabljenih kalorij "cukra" .... lalalala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Že od sobote ne kupujeva nič sladkega, pa norim in hodim okol po bajti ter se tresem od potrebe po cukru... Hecno pa je, da se mi najbolj zlušta takoj po kosilu... grrrrrrrrrrr http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_sneaky1.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

živalska maščoba je topna v našem telesu, čim

olja, margarine ipd., pa se nalaga v telesu

tak da,

svinjska mast je poleg masla zakon http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

sicer pa si preberite mal o masti, je kar nekaj dobrih člankov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaa bejba ... za tebe ni obiranje mastnih lojnatih govejih kosti iz župce ... pa fajn mastna svinjska pečenka ... pa take sladice ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ... raje papcaj repo, pa zelje ... saj veš ... zelje se na rebre vesi ... in potem boš lepa zdrava debeluška ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

enako. sirotko, ki jo sama naredim (iz naravno skisanega ksl.mleka) ne morem spit, ker mi želodec obrača (smrdi, pa okus mi ni apetitlih)

 

tole lah spijem cel liter (sam je draga ko svina), okus mi je ful dober, res pa je, da je hladna. Mogoče ima temp.sirotke kaj pri tem?

Na netu našla, da je 500 g sirotke Planika v Mercatorju 0,68 eur. Ma ni to za ustavljat se, pa če je za zdravje...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

nee bluh bluh in bluh... Sem pa na maščobe uiber aklih. Sem enkrat, kao, da mi bo ful pomagalo za grlo, če zjutraj popijem malo žličko totrovega olja. Jezus Marija pomagaj, slabo, spahovanje še par ur... Imam pa tudi občutljiv želodec... Tako da...ne vem ne vem, kaj bi.

Dober si Šamanči, da ti tole gre...

 

Jz pa kot Ik

 

Iknee, imam nekaj semenčk od pegastega badlja, moj pridelek. Samo mlinčka se še nisem lotila kupit za ta trda semena. Kaj ti z njimi narediš? Ker slimarin je samo v semenih...

 

 

Silvija, šele zdaj sem malo bolj natančno pogledala tole temo in opazila tvoje vprašanje. Mislim,da ne rabiš kupovat posebej mlinčka za semena, meni gre kar dobro s kamnito terilnico, ki je uporabna še za celo vrsto drugih pripravkov. Je pa dobro vedet, da je glavna učinkovina silimarin slabo topna v vodi, zato čaj ni preveč učinkovit. Bolje je pripraviti tinkturo z lekarniškim alkoholom ali dobrim močnim domačim šnopsom. Doziraš jo po 20 do 40 kapljic na kocko sladkorja ali zmešano v 1 dl vode. Če pa pripravljaš čaj, daj žlico zdrobljenih semen v 1/2 hladne vode, zavri do vretja in potem na blagem ognju kuhaj še kakih 15 min, odstavi, počakaj, da se nekoliko pohladi in precedi. Nekaj učinka bo že, ljudje so včasih delali tudi tako. Čaju lahko na koncu dodaš še nekatere rastline, ki pospešujejo izločanje žolča in s tem čistijo jetra: brezini listi, kopriva, korenina in listi regrata, korenina encijana, origano, meta, njivska preslica. Za jetra in žolč je zelo dobro jesti artičoko, hren in redkev. Pa tudi zelnica je super za prečiščevanje organizma, tudi jeter.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Super Iknee, hvala za tole. Pa veš, da potem bolje naredit tinkturo, kot pa za kuho čaja vsaj 20 minut. Imam idejo za čaj z rastlinami, ki si jih naštela in v čaj nato tinkturo...

 

Hren imam prav rada, a vmes kar malo pozabim nanj. Lahko bi ga večkrat uporabljala, ne samo kruhov hren, kot pri nas na Koroškem. Ali jabolčni hren. Prav paše, če ga malo naribam kar tako in dodam h kakšnemu namazu ali drugi jedi, sem ravno danes to naredila. Skratka, tudi po ayurvedi zame več pekočin in grenčin.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Gold thanks za ovseno limonado ... in ostalim za dobre nasvetehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silimarin (pegasti badelj) ni za v čaj, če maš kamnit možnar doma, si zdrobi žličko semen in daj v smuti. Jaz v jutranji sadni smuti z žlico domače smetane namešam čudo dodatkov (samo zame Basico, jajčni prah, D3, zraven pogoltnem kapsulirane probiotike in klamatske alge).

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Komot ga daš v čaj, sploh v obliki ekstrakta (tinktura), zakaj pa ne. Če zmletih semen ne precediš, ampak jih popiješ skupaj z manjšo količino čaja, je vseeno, če se v vodi slabo topijo. Itak pridejo v prebavni sok v prebavilih, ki je v osnovi vodna raztopina. Bolj je problematično kombiniranje z mlekom in fermentiranimi mlečnimi napitki, ker mleko zavira absorbcijo mnogih snovi, silimarin se pa že tako sorazmerno slabo absorbira iz črevesja v kri. Metanje vseh mogočih prehranskih dodatkov v smutije - čeprav brezmlečne - tudi ni nujno v vseh primerih koristno. Snovi v sadju (od fenolov do sadnih kislin ...) lahko ugodno vplivajo na prehranske dodatke in njihovo absorbcijo, lahko pa jo tudi zavirajo oz. se dotična reč spremeni in se ji učinek zmanjša.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

oh, se pravi stranski učinek je sranje - dobesedno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jetra lahko čistiš le tako, da jih ispiraš, pospešuješ izločanje jetrnih tekočin ... in ravno to sproži kombinacija grenke soli, olivnega olja in limon ali grenivk ... ajurveda uporablja recimo limone, bolj evropska varianta pa so grenivke ...

prehranska dopolnila, tablete in podobno še bolj zamašijo jetra ... jetra so najpogosteje zamašena in onesnažena z usedlinami ravno od tablet, ki jih nekdo golta iz dneva v dan, tedne, mesece, leta ... to je dobro vidno na ultrazvoku jeter ...

 

nekaj drugega pa so poškodovana jetra od alkohola ...

 

Pardon, ali smem vprašati kje se preveri ta podatek?

Torej prehransko dopolnilo ( recimo silymarin ) zamašuje jetra.

...to je dobro vidno na ultrazvoku jeter...

Če si zdravnik, potem vprašanje odpade.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

posvetuj se s svojim zdravnikom ... ampak tega ti sploh ne priznajo radi, ker jih sponzorira farmacija ... če že vzameš kot dejstvo, da včasih rabiš in jemlješ neke tablete, pa prehranskih dopolnil nikakor ne rabiš ... prehranska dopolnila so industrija, ki nekomu prinaša zelo veliko happy happy $$$ ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

S tem se popolnoma strinjam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Vendar ob jemanju prehranskega dopolnila zaznavam veliko razliko v počutju ( več odpornosti, energije in t.n.). Mogoče ni so vsa dopolnila enaka? Mogoče nekatera so bolj škodljiva za jetra nekatera pa manj in prinašajo telesu več koristi kod škode?

Potrebno je povprašati o izkušnjah...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ok, tam, kjer je govora o vsakdanji hrani, ki je koristna za jetra (in žolč), mi je vse nekako fajn, jasno in razumljivo. Ko pa gre za neke radikalne, mučne kure, čeprav ok, na naravni bazi, - a ste resnično ugotovili zamaščenost jeter, a ste delali laboratorijske preiskave, gre za priporočilo zdravnika, samodiagnozo ali preventivo? Me zanima.

 

Ker če ima človek načeloma zdrava jetra, ne vem, zakaj it v neko skrajnost. A ni možno, da se s tem poruši neko drugo ravnovesje?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...