Silvija 31. januar 2016 Prijavi Deli 31. januar 2016 Ja Shamo. Ne skrbi, ko bom že zjutraj na kratkem, mi bo šlo uiber slabo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia II 31. januar 2016 Prijavi Deli 31. januar 2016 vseeno je, ali si sirotko pripraviš sama z kisanjem mleka, ali pa jo kupiš pri kakem proizvajalcu siravažno je, da je sveža, ne vem , zakaj bi jo dala zmrznit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gifza ovseno linonado je zanimivo, da če jo pijemo dva tedna vsak dan.. pred kemoterapijo, ne pride do izpadanja las http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/heartpump.gif hvala samo te vprašam, zakaj je tota moja sirotka, tak zaničhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif ? jst je ne morm pit, se mi prav gravžahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif če jo kupim ono od vogeleja v prahi, še spravim po gurgli, ono v flaški komajhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif če pa sama doma kisam pa kuham skuto, mi dvigne želodec in nikak da jo spravim dol, res da jso tote krave tu v toti štali, res nafilane z marsičim, pa da pašnika nea vidijo- sam vse glih prav smrdi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif se opravičavam- prvič čujem za ovseno limonadohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif kaj te to je? 3 Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 ja Goldi - kaka je tale ovsena limonada ?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 Jz samo vem, da se oves namoči čez noč in potem to pije...doda se rajtam limona. Bo že Goldi povedal, jz pa, ko pridem do sinovega tasta. 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 sem šel pobrskat stare recepte babictkole gre tale ovsena limonada;oves- žito za konje ( ne uporabit seme za sejanje ) oves ( pol litra ) operemo v tekoči vodi čez cedilo, namakamo v 3 litrih mrzle vodena sobni temp. max 8 urpozimi v hladnejših temp. max 12 urprecedimo, voda ki ostane pijemo, lahko jo mešamo z čemerkolishranimo jo v plastične ali steklene flaše in jo obvezno hranimo v hladilnikuvodo je potrebno spiti v treh dneh - spada med zdravila za živčni sistem- odvajanje od pomirjeval- pred kemoterapijo- pri odvajanju od drog- znižuje holesterol in sladkor- vzpodbuja delovanje žleze ščitnice- krepčilo za maternico- pri uravnavanju hormonov- ureja pritisk - Ne piti v primeru kronove bolezni ! 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 Na čiščenje jeter se nič ne spoznam, mi je pa zanimivo, da omenjate sirotko, pa njen slab okus. Poznam samo albuminsko skuto, ki jo delajo iz sirotke in okus mi je blazno všeč, je pa zelo cenjena zaradi kakovostnih beljakovin. V bistvu je to ricotta. Ne vem pa, ali je po predelavi iz sirotke še aktualna za čiščenje jeter Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 Lepo piše, sveža sirotka stara do tri dnikozja jee najbolj ogabnaza lažje pitje si zatisneš nos in njami, pol pa kak košček čokolade v usta, za boljši filing http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 Sem včeraj res kupila sirotko, pol litrsko, Planika https://www.google.si/search?q=sirotka&espv=2&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjp1KztqtbKAhVC6RoKHUaOBeIQ_AUIBigB#tbm=isch&q=sirotka+mlekarna&imgrc=cZXEA6pGVxBJwM%3A Je imela okus kot bi pila mleko... Drugače pa, če sama skisam mleko, z limoninim sokom, je malo drugačen okus, ampak tudi ni moteč. 4 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/heartpump.gif hvala samo te vprašam, zakaj je tota moja sirotka, tak zaničhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif ? jst je ne morm pit, se mi prav gravžahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif če jo kupim ono od vogeleja v prahi, še spravim po gurgli, ono v flaški komajhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif če pa sama doma kisam pa kuham skuto, mi dvigne želodec in nikak da jo spravim dol, res da jso tote krave tu v toti štali, res nafilane z marsičim, pa da pašnika nea vidijo- sam vse glih prav smrdi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em45.gif se opravičavam- prvič čujem za ovseno limonadohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif kaj te to je?enako. sirotko, ki jo sama naredim (iz naravno skisanega ksl.mleka) ne morem spit, ker mi želodec obrača (smrdi, pa okus mi ni apetitlih) Sem včeraj res kupila sirotko, pol litrsko, Planika https://www.google.si/search?q=sirotka&espv=2&biw=1920&bih=955&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjp1KztqtbKAhVC6RoKHUaOBeIQ_AUIBigB#tbm=isch&q=sirotka+mlekarna&imgrc=cZXEA6pGVxBJwM%3A Je imela okus kot bi pila mleko... Drugače pa, če sama skisam mleko, z limoninim sokom, je malo drugačen okus, ampak tudi ni moteč. tole lah spijem cel liter (sam je draga ko svina), okus mi je ful dober, res pa je, da je hladna. Mogoče ima temp.sirotke kaj pri tem? 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia II 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 hvalahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif oves - sem se spomnila zdaj Gold, ko si napisal.....da sem to že enkrat delala, pa mi ni potegnilo - ampak takrat smo temu rekli ovseno mleko ( razlika v pridelavi je bila samo v tem, da sem ga dala v vrečo in potokla z lesenim hamrom ( speštala in potem namočila v vodo) ** ampak ni bilo za pit. nisem ujela tajminga, pa je bilo ali preveč ali premalo- je zavrelo, je smrdelo in res ni bilo za pit - saj vem kaj boš rekel - red in ordnunghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif Ugotavljam, da mene samo biljke, korenince, poganjki v šnopsu rešijo- tist se mi ne pokvari in je za moje brbončice nebeška manahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png * riccota-je slastna- do zdaj še nisem pila slastne sirotke- bom šla ubost tole od Planike - pa da vidimohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png 2 Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 Res je, iz naravno skisanega mleka je sirotka bolj izrazitega okusa. Skisano mleko z limono, je pa, vsaj meni, čisto ok. Aja, za sirotko pa res tudi povohala nisem cene... Me prav zanima, koliko stane. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 Moja niso zapacana ne od tablet ne od alkohola...pač pa od maščob http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif Torej tistih, ki se proizvajajo od neporabljenih kalorij "cukra" .... lalalala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Že od sobote ne kupujeva nič sladkega, pa norim in hodim okol po bajti ter se tresem od potrebe po cukru... Hecno pa je, da se mi najbolj zlušta takoj po kosilu... grrrrrrrrrrr http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_sneaky1.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 Ja, sej, meso mi je obrobno. Župce v glavnem zelenjavne, zelenjava mi diši...sej ti pravim, preveč mi dišijo une "kruhasto sladke" kalorije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 živalska maščoba je topna v našem telesu, čimolja, margarine ipd., pa se nalaga v telesutak da,svinjska mast je poleg masla zakon http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gifsicer pa si preberite mal o masti, je kar nekaj dobrih člankov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png 4 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 jaa bejba ... za tebe ni obiranje mastnih lojnatih govejih kosti iz župce ... pa fajn mastna svinjska pečenka ... pa take sladice ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ... raje papcaj repo, pa zelje ... saj veš ... zelje se na rebre vesi ... in potem boš lepa zdrava debeluška ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 enako. sirotko, ki jo sama naredim (iz naravno skisanega ksl.mleka) ne morem spit, ker mi želodec obrača (smrdi, pa okus mi ni apetitlih) tole lah spijem cel liter (sam je draga ko svina), okus mi je ful dober, res pa je, da je hladna. Mogoče ima temp.sirotke kaj pri tem?Na netu našla, da je 500 g sirotke Planika v Mercatorju 0,68 eur. Ma ni to za ustavljat se, pa če je za zdravje... 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 nee bluh bluh in bluh... Sem pa na maščobe uiber aklih. Sem enkrat, kao, da mi bo ful pomagalo za grlo, če zjutraj popijem malo žličko totrovega olja. Jezus Marija pomagaj, slabo, spahovanje še par ur... Imam pa tudi občutljiv želodec... Tako da...ne vem ne vem, kaj bi.Dober si Šamanči, da ti tole gre... Jz pa kot Ik Iknee, imam nekaj semenčk od pegastega badlja, moj pridelek. Samo mlinčka se še nisem lotila kupit za ta trda semena. Kaj ti z njimi narediš? Ker slimarin je samo v semenih... Silvija, šele zdaj sem malo bolj natančno pogledala tole temo in opazila tvoje vprašanje. Mislim,da ne rabiš kupovat posebej mlinčka za semena, meni gre kar dobro s kamnito terilnico, ki je uporabna še za celo vrsto drugih pripravkov. Je pa dobro vedet, da je glavna učinkovina silimarin slabo topna v vodi, zato čaj ni preveč učinkovit. Bolje je pripraviti tinkturo z lekarniškim alkoholom ali dobrim močnim domačim šnopsom. Doziraš jo po 20 do 40 kapljic na kocko sladkorja ali zmešano v 1 dl vode. Če pa pripravljaš čaj, daj žlico zdrobljenih semen v 1/2 hladne vode, zavri do vretja in potem na blagem ognju kuhaj še kakih 15 min, odstavi, počakaj, da se nekoliko pohladi in precedi. Nekaj učinka bo že, ljudje so včasih delali tudi tako. Čaju lahko na koncu dodaš še nekatere rastline, ki pospešujejo izločanje žolča in s tem čistijo jetra: brezini listi, kopriva, korenina in listi regrata, korenina encijana, origano, meta, njivska preslica. Za jetra in žolč je zelo dobro jesti artičoko, hren in redkev. Pa tudi zelnica je super za prečiščevanje organizma, tudi jeter. 4 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. februar 2016 Prijavi Deli 1. februar 2016 Super Iknee, hvala za tole. Pa veš, da potem bolje naredit tinkturo, kot pa za kuho čaja vsaj 20 minut. Imam idejo za čaj z rastlinami, ki si jih naštela in v čaj nato tinkturo... Hren imam prav rada, a vmes kar malo pozabim nanj. Lahko bi ga večkrat uporabljala, ne samo kruhov hren, kot pri nas na Koroškem. Ali jabolčni hren. Prav paše, če ga malo naribam kar tako in dodam h kakšnemu namazu ali drugi jedi, sem ravno danes to naredila. Skratka, tudi po ayurvedi zame več pekočin in grenčin. 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 2. februar 2016 Prijavi Deli 2. februar 2016 Gold thanks za ovseno limonado ... in ostalim za dobre nasvetehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wizard.gif 2 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. februar 2016 Prijavi Deli 2. februar 2016 Silimarin (pegasti badelj) ni za v čaj, če maš kamnit možnar doma, si zdrobi žličko semen in daj v smuti. Jaz v jutranji sadni smuti z žlico domače smetane namešam čudo dodatkov (samo zame Basico, jajčni prah, D3, zraven pogoltnem kapsulirane probiotike in klamatske alge). Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 2. februar 2016 Prijavi Deli 2. februar 2016 Komot ga daš v čaj, sploh v obliki ekstrakta (tinktura), zakaj pa ne. Če zmletih semen ne precediš, ampak jih popiješ skupaj z manjšo količino čaja, je vseeno, če se v vodi slabo topijo. Itak pridejo v prebavni sok v prebavilih, ki je v osnovi vodna raztopina. Bolj je problematično kombiniranje z mlekom in fermentiranimi mlečnimi napitki, ker mleko zavira absorbcijo mnogih snovi, silimarin se pa že tako sorazmerno slabo absorbira iz črevesja v kri. Metanje vseh mogočih prehranskih dodatkov v smutije - čeprav brezmlečne - tudi ni nujno v vseh primerih koristno. Snovi v sadju (od fenolov do sadnih kislin ...) lahko ugodno vplivajo na prehranske dodatke in njihovo absorbcijo, lahko pa jo tudi zavirajo oz. se dotična reč spremeni in se ji učinek zmanjša. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. februar 2016 Prijavi Deli 2. februar 2016 oh, se pravi stranski učinek je sranje - dobesedno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
m.magdalena 9. februar 2016 Prijavi Deli 9. februar 2016 jetra lahko čistiš le tako, da jih ispiraš, pospešuješ izločanje jetrnih tekočin ... in ravno to sproži kombinacija grenke soli, olivnega olja in limon ali grenivk ... ajurveda uporablja recimo limone, bolj evropska varianta pa so grenivke ... prehranska dopolnila, tablete in podobno še bolj zamašijo jetra ... jetra so najpogosteje zamašena in onesnažena z usedlinami ravno od tablet, ki jih nekdo golta iz dneva v dan, tedne, mesece, leta ... to je dobro vidno na ultrazvoku jeter ... nekaj drugega pa so poškodovana jetra od alkohola ... Pardon, ali smem vprašati kje se preveri ta podatek?Torej prehransko dopolnilo ( recimo silymarin ) zamašuje jetra....to je dobro vidno na ultrazvoku jeter...Če si zdravnik, potem vprašanje odpade. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
m.magdalena 10. februar 2016 Prijavi Deli 10. februar 2016 posvetuj se s svojim zdravnikom ... ampak tega ti sploh ne priznajo radi, ker jih sponzorira farmacija ... če že vzameš kot dejstvo, da včasih rabiš in jemlješ neke tablete, pa prehranskih dopolnil nikakor ne rabiš ... prehranska dopolnila so industrija, ki nekomu prinaša zelo veliko happy happy $$$ ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png S tem se popolnoma strinjam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pngVendar ob jemanju prehranskega dopolnila zaznavam veliko razliko v počutju ( več odpornosti, energije in t.n.). Mogoče ni so vsa dopolnila enaka? Mogoče nekatera so bolj škodljiva za jetra nekatera pa manj in prinašajo telesu več koristi kod škode?Potrebno je povprašati o izkušnjah... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 11. februar 2016 Prijavi Deli 11. februar 2016 Ok, tam, kjer je govora o vsakdanji hrani, ki je koristna za jetra (in žolč), mi je vse nekako fajn, jasno in razumljivo. Ko pa gre za neke radikalne, mučne kure, čeprav ok, na naravni bazi, - a ste resnično ugotovili zamaščenost jeter, a ste delali laboratorijske preiskave, gre za priporočilo zdravnika, samodiagnozo ali preventivo? Me zanima. Ker če ima človek načeloma zdrava jetra, ne vem, zakaj it v neko skrajnost. A ni možno, da se s tem poruši neko drugo ravnovesje? 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.