Skoči na vsebino

Arhitektura

astra

Recommended Posts

Oia, Santorini, Grčija :wub: :blink: xribax

Vredno ogleda - Santorini nasploh... vulkanski otok, oblike meseca... notranji del kontrasten - visoke strme črne pečine, bele vasice na robu... med njimi fira in oia... male, barvite, večinoma pa bele hiške, zlite med sabo... stopnišča do pristanišč, na katerih se srečuješ z osli... obala na obodu 'meseca' pa položna... bela, črna ali rdeča... po želji... Ampak ne it tja sredi sezone- vroče, gužva, absolventski izleti tudi med drugim... Raje april, maj, junij (morda september) - ko vse cveti... :2src: :palec:

Put the talent into your work… And save the genius for living your life. (O. Wilde)
Deli na socialnih omrežjih

Ja Astra, kaj če pa druzga bit kot pa Grčija x:Dx ...saj to imam nekak najbolj v xsrcbumx

Je pa Moody tok lepo napisal, ampak vseeno pejte pogledat. Res je :flower: oh... :2src:

Jaz bi lahko napisala knjigo Moja Grčija, namesto Moja Afrika :wOOt:

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Zdajle odprem stari cajtng...Slovenske novice ..in :eek: ..Štanjel in o Maksu Fabianiju :palec:

Amis, ja bo treba delat.. x;)x ..šele zdaj, ko razmišljam o tem...ugotavljam, kakšno srečo imam, da sem videla že toliko sveta... x^x ...pa kolk načrtov še imam... :palec:

Cosma, itak x;)x :palec:

Astra

Per aspera ad astra

občudovala gaudija v barceloni...nekako moj najljubši arhitekt...pa menda edini tako utrgan, da je vse kar in kakor si je zamislil, prelil v kamen...pravljična fantastika...mistike na tone...povezanost z naravo...zelo divje pravzaprav...

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

• 11 months later...
aja... hm... morda v tem forumu ni moznosti postanja fotk (morda sem jo namrec sam jaz lohk, recimo ker sem urednik, sploh porajtala nisem oz. ne vem tega tocno, sam mensezdi da je ze 1x blo nekaj pdobnega)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

jaz pa se nisem bila...

men je bil pa berlin vsec (sem ga 2x dozivela, se 'tastarga')

Ok Pikica, ti se kar matri. x:px :vragec: x;)x x:Xx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Uf..ful bi se naslo tega.. Spanija: Sagrada familia, jo gres lahko stokrat gledat, pa vedno kak nov detajl najdes.. mam fotk en kup, sam vecinoma klasicne, bom pobrskala mal.. pa Gaudi nasploh.. park Guell tud v Barceloni.. noro, taka odstekana arhitektura..

zraven barcelone se Montserrat.. tam so sicer najbolj lepe gore, ki ne spadajo ravno v arhitekturo, ampak je zraven samostan, tako na pol v skali zgrajen...

Pa pol Granada - Alhambra.. meni osebno ena najlepsih zgradb v Evropi (kar sem je videla).. tisti arabski detajli.. vsak koscek stene in stropa obdelan..

.. mesquita v Cordobi..

.. ma vem, da je blo par stavb, ki sem kar strmela in jih gledala.. pa se ne morem spomnit zdajle..

kraji, ki majo ful energijo..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

• 10 years later...

"Kultura ne umira, ker nimamo časa brati in pisati, umira zato, ker smo izgubili vez z lastnim domom. Kulturne krajine kmalu več ne bo, saj nam hiše naredijo drugi, dvorišča in poti nam naredijo drugi, orodja in igrače nam naredijo drugi, hrano nam pridelajo drugi ... Sami le delamo, trošimo in za sabo puščamo smeti.
Nazadnje dobimo plazma TV, pred njim pa sedimo mi vprežne živali, ki zmorejo slediti pripovedi na ekranu in prežvekovati pokovko, niso pa sposobne krojiti lastnih življenj po pesmi svoje duše.
Ko to spregledamo, se treznimo ... takrat zamenjamo rast za zadostnost, vzamemo si dom in vanj začnemo vlagati svoje delo in srce. Za seboj hočemo pustiti nekaj živega, radostnega, nekaj celovitega, presežnega.
Da bi bili ljudje, potrebujemo spomin. Potrebujemo ga v obe smeri: moramo se spominjati tistih, ki so hodili pred nami, in puščati za seboj nekaj dobrega, česar se bodo spominjali zanamci."
-- Nara Petrovič

platnica_sprednja_th.jpg?w=300&h=426

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...